Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתקלתי בבעיה בגיר, כאשר אני מתניע את האוטו בבוקר (או לאחר הרבה זמן שהאוטו לא נסע) אחרי שאני מעביר ל-D וכל הילוך נמוך אחר הרכב פשוט מאוד לא זז.

חייב לציין שכאשר אני מעביר לרוורס אז האוטו נוסע רוורס (מין הסתם).

אחרי שהאוטו חם ו/או אחרי נסיעה ממושכת ואם אני יעצור ויתניע שוב, האוטו ינסע ללא בעיה.

האם הבעיה מוכרת למישהו?

- הלך הגיר?

- להחליף שמנים ופילטרים של הגיר?

- כל דבר אחר?

תודה רבה לעוזרים.

פורסם

התגובה שלי תתחלק למס' חלקים:

א) כמה קילומטר עבר הרכב (גירים של מאזדה נוטים להתפגר אחרי 200-220 אלף קילומטר (מניסיון רע של כמה חברים שקנו מליסינג ואכלו אותה).

ב) בדוק שמן גיר (גם כמות וגם צבע: צבע אדמדם ומלא- תקין,צבע כהה יותר נוטה לשחור- לא תקין. (בדיקת שמן גיר כאשר מנוע מונע,בטמפ' עבודה ובהילוך N (ניוטרל).מתי הוחלף לאחרונה שמן +פילטר גיר אוטומטי ?

ידוע,שהחלפת השמן והמסנן יכולים לשפר את המצב ולדעתי,תנסה את זה בשלב הראשון לפני שתיכנס להוצאה כספית גדולה.

ג) בכל מקרה,כדאי לפנות עם הרכב למכון לגירים אוטומטיים וייתכן שלא כל הגיר דפוק אלא הבעיה היא בחלקים מסויימים בתוך הגיר שאחראים על ההחלפה של ההילוכים.

ד) חשוב מאוד שתיקח בחשבון אם לא הוחלף שמן גיר זמן רב כדאי לחשוב האם כדאי להחליף,תריץ חיפוש כי יש שרשור על מאזדה ש דומה שלאחר 6 שנים שלא הוחלף בה שמן גיר לאחר ההחלפה התחיל הגיר לעשות בעיות.

אבל זה לא המצב אצלך,כי נראה שאין מה להפסיד והחלפת שמן זולה מאוד יחסית להחלפת /שיפוץ גיר.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
גירים של מאזדה נוטים להתפגר אחרי 200-220 אלף קילומטר

לא נכון בעליל ! !

מנסיון של 10 שנים עם מאזדה אני יכול להגיד שיש להם גירים אמינים בצורה בלתי רגילה.

וזה מנסיון עם עשרות רכבי מאזדה,כולל של קיבוצים, שאתה לא רוצה לדעת איך הן נראו.

על כל גיר אחד שהלך אני יכול להביא לך 10 מקרים שבהם הגיר עבר למעלה מ 300 אלף , וגם אם הוא דופק

כמו משוגע בכל הילוך, הוא סוחב בלי בעייה.

אני חייב להוסיף: אני ממש לא חובב מאזדה או משהו כזה , אני פשוט מדבר מנסיון של הרבה שנים על הרבה דגמים.

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

תגיד תמיר, אתה בטח היית נוסע על אוטו כזה עד שהיית הורג אותו לגמרי,זה מה שאני מבין ממך.

אם הגיר דופק למה לסבול ולא לתקן,זה שאתה נוהג ככה לא כולם כמוך.

אצלי כל בעיה קטנה ברכב מטופלת ולא מטוייחת ואני מקווה שלפחות בענייני בטיחות אתה מקפיד ולא משתעשע.

ברוב המאזדות שאני מכיר אין מה לעשות הגיר מתחיל לעשות בעיות כבר ב- 200,000 אבל זה סביר(במיוחד המאזדות של ליסינג והשכרה שהנהגים קורעים אותן).

לעצם העניין, הבחור טוען, שההילוכים לא משתלבים חוץ מרוורס אז אני אשאל אותך: איך אתה רוצה שהוא יסע בדיוק בלי הילוך דרייב.

אין מה לעשות,כדאי לנסות ולהמר על החלפת שמן ופילטר לגיר ואם זה לא יעזור אז יהיה כנראה צורך לשפץ /להחיף /לתקן את החלק הטעון תיקון בגיר.

פורסם

אם זה מה שהבנת אז הבנתך לוקה בחסר.

נראה לך באמת שהיו לי עשרות רכבי מאזדה....? :shock:

נסעתי על לא מעט מאזדות ,שלא היו שלי , אלא של קיבוצים וכאלה.

מה שאני מנסה להגיד הוא שלמרות שרכבים אלה נקרעו בלי שום רחמים , ולמרות שטופלו טוב , גם אם הגיר דפק הרכב נסע

ונסע בלי בעיות.

מה הקשר בין זה לבין שאתה מטפל בכל דבר קטן אצלך ברכב...?

אם ארז יחליט להעלות את חוות דעתו מרכב המאזדה 323 שנת 96 של משפחתו , תוכל להווכח שברכב זה

אשר לא טופל מי יודע כמה , הגיר קצת התחיל לדפוק ב 160 אלף , ולמרות שבכל מוסך מורשה היו אומרים לו שצריך להחליף גיר , הרכב היום ב 380 אלף ועדיין דופק , ועדיין זה הגיר הראשון.....:idea:

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

תמיר,המקרה שלך שונה מהמקרה בשרשור.

הוא מתלונן על זה שכאשר משלבים לדרייב הרכב לא נוסע.

אז ... איך אתה בדיוק רוצה שהוא ימשיך לנסוע בדיוק? לי נראה שלא קראת את התלונה של פותח השרשור.

אם הרכב לא נוסע כמו שבעל השרשור כתב אין מה לעשות וצריך בשלב ראשון לעשות צעדים שינסו להציל את הגיר.

אם לא יצליחו להציל את הגיר ע"י החלפת שמן ופילטר כנראה שנגזר דינו להחלפה /לשיפוץ.

פורסם

שלום

אם הילוך מסוים אינו משתלב זה נובע 3 סיבות עקריות:

תיבת ההילוכים שלך דורשת ניקוי, עקב כך שהשמן נושא שבבי מתכת, קיימת תופעה של סטימת מעברי שמן ותקיעת סלונואידים על ידי אותם שבבים מיקרוסקופים, במיוחד כמו שאתה מתאר, כשהרכב קר, השמן צמיגי ולכן יש לו חיכוך פנימי גבוה יותר משמן חם. בשילוב עם לכלוך של שנים, יש את הבעיה הקיימת אצלך לפי דעתי.

*לא מגיע קלט אלקטרוני למחשב הגיר, או ממחשב הגיר לסלנואידים, שקובעים את כיוון התנועה על ידי המערכת הפלנטרית בגיר.

הסיבה השלישית היא, בלאי בדיסקיות המצמד ובסרט הבלימה, למרות שאם הבעיה היית בהם, הרכב לא היה נוסע כלל.

ברמה העקרונית עבודה עם גיר אוטומטי לא דורש מיומנות מדהימה! דורשים מספר כלים בסיסים, בוקסה 10 12, 17, 19, ופלייר הפוך לאבטחות רינג, ומברג.

קיט שיפוץ לתיבה אוטומטית עולה כ 250-400 ש"ח תלוי מה כלול בו.

מה שחסר לך זה ידע, לכן אתה תשלם 2000 שח ל 3 שעות עבודה, אם הוא גבר איתך.

בהצלחה.

רמי

חבר הפורום רמי מינץ נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך.

DFC

פורסם

לזה שמעלי ...!

מאיפה הבאת מחיר של 2000 ש"ח,אם מכוני הגירים היו לוקחים מחיר כזה הם היו פושטים עור.

היום,שיפוץ גיר עולה בין 4200-4500 ש"ח לפחות וזה לרכבים בסיסיים וליפניות משפחתומטיות.

לרכב גרמני כמו אאודי,פולקסוואגן,סיאט (כל רשת צ'מפיון בקיצור),וגם למכוניות צרפתיות שיפוץ איכותי של הגיר יתחיל מ- 6000 ורק ה' יודע באיזה מחיר הוא ייגמר.

פורסם

לזה שמתחתי....

כסף זה רק מספר, ואין סוף למספרים עדין! אז כן, תחפש מישהו שיגבה מחיר נורמלי, ויעשה עבודה טובה.

אני ממליץ גם להתחבר לסורק תקלות, על מנת לבצע דיאגנוזה לגיר בשביל עוד נתונים.

אני לא ממליץ על גיר מפירוק/יבוא, יותר מפחיד אותי חתול בשק מאשר חפר, אותו לפחות אתה רואה!

רמינץ

ומאיפה הבאת פושטים עור, אני בתחום המקצועי של הרכב כבר 3 שנים, וכרגע אני עוסק בצד הניהולי של התחום, אז בבקשה ממך. שעת שעתון זה 300 ש"ח והכסף הזה מתחלק בין הרבה כיסים.

שיפוץ לא לוקח יותר מ3 שעות, בחיי שלא! גם במקרה הכי גרוע שאתה עובד עם מפתחות מצ'וקמקים תעשה את זה ב 3 שעות.

ו2000/3 זה665 ש"ח לשעה, יותר מרתך יוצא קומדנו, שמרתך נירוסטה בעומק 30 מטר.

זה ההבדל בין להתפרנס בכבוד, ולבין לגנוב.

אף אחד לא יגיד מזה טוב ורע, או מה נחשב גנבה.

בגלל זה הפערים במדינה שלנו כ"כ גדולים, כל אחד רוצה להרביץ מיליון ראשון, ולשכוח מה היית!

חבר הפורום רמי מינץ נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך.

DFC

פורסם

תפסיקו לזרוק מספרים!

ת"ה אוטו' של לאנטאיכס מתחילה להראות סימני בעיות כבר באיזור ה-90K, הילוך נסיעה אחורנית(=בשבילכם רוורס=R) בתבה זו הוא הרגיש ביותר ומתחיל לתת את אותות זקנתו.

תקלות בתבה אוטו' יתכנו ממס' גורמים, החל מליקוי מכני(דיסקיות שחוקות למשל) ועד לליקוי אלקטרוני(מי אמר מחשב?).

יש לקחת את הרכב לאבחון מדוייק במוסך.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

הי,

אצלי לאנטיס 98. הגיר התחיל להחליק ואז הלכתי לשיפוץ גיר כללי. המוסכניק הבטיח שיהיה כמו חדש ונתן אחריות 6 חודשים. עוד לפני כן היתה מכה בהחלפה מראשון לשני במנוע קר. בד"כ במערכת חמה זה היה בסדר אם כי לא תמיד. ציפיתי שזה יעלם.

התופעה ממשיכה אחרי השיפוץ, ויש גם תופעה נוספת שהיתה גם קודם - "חוסר החלטיות" בעליות כאשר הרכב בשני. יכול להיות מצב שהגיר כאילו עובר לניוטרל לזמן קצר ואז משתלב חזרה. מחייב אותי לעבור למצב HOLD ולקבוע הילוך באופן ידני כדי להמנע מהתופעה.

מה יכולה להיות הסיבה. מה לומר למוסכניק שלי.

תודה

יהודה

פורסם
תפסיקו לזרוק מספרים!

ת"ה אוטו' של לאנטאיכס מתחילה להראות סימני בעיות כבר באיזור ה-90K, הילוך נסיעה אחורנית(=בשבילכם רוורס=R) בתבה זו הוא הרגיש ביותר ומתחיל לתת את אותות זקנתו.

תקלות בתבה אוטו' יתכנו ממס' גורמים, החל מליקוי מכני(דיסקיות שחוקות למשל) ועד לליקוי אלקטרוני(מי אמר מחשב?).

יש לקחת את הרכב לאבחון מדוייק במוסך.

אין סיכוי ב90K, אתה סתם מקשקש אין בסיס לדבריך.

כתבו כאן שהגירים של לאנטיס מתחילים להתפגר באיזור ה200-220Kק"מ, וזאת משום שהרוב אינם מודעים לחשיבות החלפת שמן הגיר בזמן כל 60Kק"מ בדגמי הBA לכן הגירים התפגרו ב200-220 אלף, אם היו מקפידים על החלפת שמנים בזמן צמוד להוראות היצרן הגיר יכול להחזיק בכיף 300Kק"מ, וניתקלתי בלאנטיסים עם גיר אוטו' מקורי שמתפקד מצויין עם 300Kק"מ.

בלאנטיס 97 שלי בבעלותי מ 2001 עם 205אלף ק"מ עם גיר אוטו' מקורי שמתפקד כמו חדש, לא נקישות, דפיקות ולא בטיח, שמן גיר הוחלף כל 60K ק"מ.

ולרוב הבעיות בגיר הם הסלונואידים בגיר יחד עם נורת HOLD מהבהבת או שסתומים שזקוקים להחלפה והגיר ממשיך לתפקד.

פורסם
אין סיכוי ב90K, אתה סתם מקשקש אין בסיס לדבריך.

מאות, אם לא אלפי בדיקות, חולקות את דעתי/ממצאי.

שים-לב, לא כתבתי שהתבה "מתפגרת" ב-90K, אלא מתחילה להראות סימני תקלות בסביבות הנסועה הנ"ל.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

אשמח אם תפרט את ה"סימנים".

ב90K התושבת של הגיר ניקרעת ויוצרת הרגשה של בעיטה קלה, החלפת התושבת בחדשה ומקורית פותרת את הבעיה.

• תוכן חדש...