Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6871 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עשיתי חיפושים רבים

ונוכחתי לראות שאין אף מדריך שמלמד איך:

1. להתקין רדיו דיסק (הלחמת צמות וכאלה)

2. להעביר חוטים של מגבר בצורה איכותית

אשמח אם מישהו יוכל לתת לי לינק לאחד כזה \ לעזור לי

ב:

1. לדעת איך להחלחים צמה של פיג'ו 106 לרדיו דיסק 5900ib של פיוניר במקום היונדאי הישן שתקוע לי שם.

2. מה הדרך הטובה ביותר להעביר חוטים באוטו מן שרטוט יהיה נחמד אם יש

ואם לא אז הסבר מילולי גם יכול מאד לעזור..

תודה רבה.

פורסם

אין מדריך כזה מסיבה אחת פשוטה, אין בו צורך - מי שיש לו את הידע הטכני לבצע את העבודה לא צריך מדריכים, ומי שצריך מדריך כנראה שמוטב שיפנה למתקין....

תבין טעות אחת החשמל, ואתה עלול לשרוף מחשב רכב, נזק של אלפי שקלים

בקשר לאיזה חוט מחברים לאיפה זה מופיע בחוברת של המכשיר, הבעיה אצלך זה למצוא בצמה של הרכב מה הוא ה+ קבוע, מה ה+ אחרי סוויץ' ומה המינוס בכל הבלאגן....ולזה אין מדריכים כי מי שאין לו את הידע הבסיסי הזה עדיף שיפנה למדריך,

אל תפגע, פשוט חבל לי לראות אותך מעלה שרשור עצוב עוד כמה ימים "האורות מהבהבים המזגן הפסיק לעבוד ויוצא עשן מהדש בורד",

אופציה נוספת : להעזר בחבר שעשה את זה כבר פעם...הכי פשוט וקל

פורסם

יש לי חבר כזה.. רק שאני פשוט לא רוצה להיות תלוי בו כל הזמן..

לפי דעתי זה לא אמור להיות מאד מסובך.. צריך ידע בסיסי בחשמל..

קצת חוש טכני ומדריך כללי ואז כל אחד יוכל לעשות זאת לבד..

פורסם

עתיד - אני חולק עלייך (כי אסור לכתוב פה יותר: אתה מדבר שטויות).

בכל מקרה, אתה יודע להתקין רדיו-דיסק לבד?

איך למדת?

אני בטוח שלא יום בהיר אחד הגעת לרכב והתחלת לחבר.

או שראית איך מחברים ולמדת, או שהשתמשת בחוברת הסבר או דרך אחרת כלשהיא אחרת שלמדת דרכה.

התקנת רדיו-דיסק/מגבר ועוד 1001 דברםי היא מאוד פשוטה.

ולא כל אחד רוצה לרוץ למתקין.

גם אני, עד שהיה לי רכב משלי, תמיד ברכבים של ההורים הייתי רץ למתקין, משלם 100 שקל והולך.

אחרי שקניתי רכב משלי, החלטתי להתקין לבד, כי זה נראה כ"כ פשוט. קראתי קצת ואכן, זה פשוט כמו שחשבתי.

צריך לחבר בסה"כ כ-10 חוטים והופ, יש רדיו דיסק.

הבעיה שלי היא שאין לי שולפנים לכל מכשיר ואז אני יכול לגרום לנזק שאני שולף את הישן החוצה, אבל חוצמזה, אין בעיות.

יש מקום בפורום רציני למדריכים כאלו.

אני ינסה לצלם מדריך מפורט להתקנת רדיו-דיסק ומגבר, ברגע הפנוי הראשון שיהיה לי.

שיהיה קל, נוח ובעברית.

פורסם

בימים הקרובים יעלו לאתר מוטורי שני מדריכים, אחד להתקנת מערכת והשני להתקנת הד יוניט. שווה להמתין.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ואני דווקא מסכים עם ידידי עתיד.

נכון, התקנת HU היא מטופשת ולוקחת בדיוק 5 דקות למי שמבין\מכיר\יודע.

אבל, כבר ראיתי רכבים שהיו במכון התקנות כזה או אחר שסה"כ התקינו דברים פשוטים כמו HU או מגבר ובגלל טעות קטנה של שניה או איזה חוט רופף שנגע במשהו וקיצר נשרף מחשב רכב(עלותו כמה אלפי שקלים טובים).

עכשיו אני לא אומר שכל דבר גורר אסון, אבל המקרים הללו קרו למתקינים מוסמכים ומורשים לעבודה בתור חשמלאי רכב, שסה"כ כמו כל בן אדם יכולים לטעות או שכמו בכל דבר, תקלות פשוט קורות.

מה עדיף? שילך מחשב הרכב בחניה של הבית, או לתרום 80-120 ש"ח למתקין מורשה שאם כבר משהו קרה זה פשוט יצא מכיסו? הרי על העבודה שלו יש אחריות וברגע שהוא מכניס רכב לעבודה הוא ערב על תקינות הרכב בצאתו.

קצת חומר למחשבה, אם אין את הידע ,הגישה והידיים הטובות, מוטב לאבד כמה עשרות שקלים מאשר כמה אלפים.

לשם כך יש אלפי מכוני התקנות בארץ.

ניר,

under construction..

פורסם

מסכים 100%.

אז אני יחזור שוב על מה שאמרתי.

ע"מ שאדם יוכל להחליט בעצמו אם הוא יכול להתקין או לא, הכוונה היא לפרסם מדריך פשוט ומפורט שיראה מה צריך לעשות ע"מ להתקין רדיו-דיסק.

ואז כל אחד יוכל להחליט אם הוא רוצה לשלם 100 שקל או לא.

ולא אוטומטית לקבל כל פעם תשובה, אם אתה לא יודע (מאיפה אני יידע? לא נולדים עם זה ולא מלמדים את זה בתיכון, לא שלי לפחות) אל תעשה.

אני חושב שפרסום הידע התיאורטי במדריך מתאים + האזהרות וסיפורי הזוועה שכולם מכירים, יגרום לכל אחד לקבל את ההחלטה.

יש אנשים שיודעים שאין להם ולתחום טכני שום דבר במשותף. זה לא רע. הם יכולים להיות גאונים בהמון דברים, אבל טכנית הם מגושמים. הם לא יתעסקו עם זה.

אבל אדם עם יכולת ממוצעת או מעט מתחת לממוצע יכול להסתדר עם זה בכיף.

ולכן אני שוב חוזר.

יש לפרסם את הידע לפני שרצים ואומרים: "אם אתה לא יודע אל תיגע".

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
בימים הקרובים יעלו לאתר מוטורי שני מדריכים, אחד להתקנת מערכת והשני להתקנת הד יוניט. שווה להמתין.

איתמר.

יש כבר חדש לגבי המדריך? :)

תודה,

RipCurl

• תוכן חדש...