Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6884 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי בעיה חוזרת ברכב שלי.

1.

נורית כרית האוויר אינה נכבית, ולאחר כיבוי הסוויצ' והדלקה מחדש (בלי להתניע) היא כן נכבית.

פניתי למוסך מורשה של דייהטסו ביהוד ושם אמרו לי "שצריך לחבר למחשב".

המחיר ל"חיבור למחשב" הוא 150 ש"ח (בלי מע"מ כמובן) . האם המחיר הגיוני עבור 10 דק' של עבודה (קריאת תקלת מחשב בסה"כ. לא משקיעים כאן מאמצים בפירוק המנוע...) ?

עוד אמרו לי שם שמחיר הבדיקה אינו מקוזז ממחיר התיקון .

הבעיה כבר קרתה לי בעבר אך לאחר שבועיים היא חלפה ואחרי מס' חודשים שוב חזרה .

2.

בעיה שנייה היא שהמזגן הפסיק לקרר והוא מקרר רק בנסיעה יחסית מהירה. מילאתי גז לפני כשלושה חודשים ומקריאת שרשורים אחרים בפורום הבנתי שאני כנראה צריך לשפץ את המדחס.

לפני שיפוץ המדחס (אם זו בכלל הבעיה) אני רוצה לבצע בדיקת ואקום.

האם מישהו מכיר מוסך באיזור יהוד / ר"ג שמטפל בבעיות מזגן סורר ?

אויבו של הטוב הוא הטוב יותר.

פורסם

1. האם המחיר הגיוני עבור 10 דק' של עבודה (קריאת תקלת מחשב בסה"כ. לא משקיעים כאן מאמצים בפירוק המנוע...) ?

2. מילאתי גז לפני כשלושה חודשים ומקריאת שרשורים אחרים בפורום הבנתי שאני כנראה צריך לשפץ את המדחס.

1. כן.

(רמז: נסה לבדוק כמה עולה כזה מכשיר. כמה עולה עדכונים , כמה עולה לאחר מס' שנים רכישת מכשיר מדור מתקדם לתקופה המדוברת.

גם, כמה עולה הכשרת אנשי מקצוע ואחזקתם לצורך ביצוע איבחון ללקוח שמגיע עם רכבו. לעיתים קיימים מקרים שלקוחות קבועים אינם מחוייבים תמיד או בכלל לחיבור מכשיר כזה.)

2. אולי.

אולי כן ואולי לא. יש לוודא שלא חסר גז לפי משקל,

אכן יש אפשרות לתקלות אחרות ו/או נוספות, זאת מבלי לפגוע באפשרות של תקלה במדחס.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

תודה,

האם זו בעיה (בעיית כרית האוויר) מוכרת בסיריון ?

האם יש משהו שאני יכול לבדוק בעצמי לפני שאני פונה שוב למוסך ?

במרץ מילאתי גז. אם אני זוכר נכון, המזגניסט אז מילא כ 100 גרם.

מישהו מכיר מזגניסט טוב ואמין באיזורים שציינתי ?

פורסם
תודה,

במרץ מילאתי גז. אם אני זוכר נכון, המזגניסט אז מילא כ 100 גרם.

מישהו מכיר מזגניסט טוב ואמין באיזורים שציינתי ?

את חוסר הגז בסיריאון אפשר לבדוק באופן עצמאי. הפעל מזגן , פתח מכסה מנוע, לייד המצבר תראה עינית מזכוכית לייד פיית השירות , תן למערכת המיזוג לעבוד כ 3-4 דקות העינית עמורה להיות שקופה . במקרא ויש קצפת (הרבה בועות )בעינית חסר לך גז. המחלה של הסיריאיון הוא מאורר מזגן שלא עובד בתפוקה טובה, וסתימות במעבה וכתוצאה מכך המדחס לא מקבל שימון טוב ומתקלקל.

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם
את חוסר הגז בסיריאון אפשר לבדוק באופן עצמאי. הפעל מזגן , פתח מכסה מנוע, לייד המצבר תראה עינית מזכוכית לייד פיית השירות , תן למערכת המיזוג לעבוד כ 3-4 דקות העינית עמורה להיות שקופה . במקרא ויש קצפת (הרבה בועות )בעינית חסר לך גז. המחלה של הסיריאיון הוא מאורר מזגן שלא עובד בתפוקה טובה, וסתימות במעבה וכתוצאה מכך המדחס לא מקבל שימון טוב ומתקלקל.

מכוון שלמרות שקיימת עיינית שקופה לבדיקת בועות בקרר, בגז R134A הופעת בועות בעינית אינה מרמזת בכל תנאי על חוסר בגז.

זו גם הסיבה מדוע בוטלו עיניות אלו במרבית הרכבים עם המעבר לקרר R134A.

אני ממליץ לך לגשת לבעל מקצוע בתחום המיזוג אשר ברשותו מכונת מחזור ששוקלת במדוייק את כמות הקרר במערכת.

פורסם

היום ביקרתי אצל "אשר מזגנים".

הבחור באמת מקצועי ואמין.

הבעיה הייתה דליפה ממעבה המזגן..

המחיר שהוא גבה היה סביר בהחלט והוא פשוט בחור מצוין.

ממליץ עליו בחום !

• תוכן חדש...