Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

2008 - A3 או 120i?

ori793
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6918 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהרים טובים,

לאחר שהייתי בקמור ובאאודי, נשאר רק לבחור.

ההתבלטות הקשה היא בין במוו 120i לאאודי A3 1.8T.

הדרישות שלי מהרכב הן כמובן שיהיה זריז, בעל אחיזה טובה, וגם מפנק את הנוסעים בו.

עוד לא לקחתי את ה-1 לנסיעת מבחן אבל השמועות אומרות שמבחינת אחיזה ונהיגה היא מדהימה.

בשיחה עם הסוכנים, גיליתי שבאאודי מקבלים דברים שב-BMW לא מקבלים וההפך.

אבל מבחינת הרכב עצמו, לא תוספות וקשקושים מסביב, על מה הייתם ממליצים?

ואני לא מתכוון להודעות כמו "הבמוו אפילו לא מגיעה עם ג'אנטים!" (היא כן).

תודה!

פורסם

אני הייתי הולך דווקא על המוגדשת, זה לא זה בלי טורבו...

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אם יש לך שימוש בספסל האחורי, בדוק טוב אם זה שב-120 מספק אותך.

מעבר לזה, יש לך החלטה עקרונית מה יותר חשוב לך - התנהגות או כח (ואפשרות קלה לעוד יותר כח).

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

אני לא כל כך מתלהב מטורבו, מעדיף יותר מנועים אטמוספרים בעלי תגובה לינארית.

2 הרכבים בגירסת ה-5 דלתות, והספסל האחורי בבמוו בגירסת ה-5 דלתות די מספק, דווקא אני לא רואה הבדל גדול בין השניים. מה גם שהרכב כמעט ולא יהיה מאוכלס כרכב מלא (נהג חדש), עד שיגמר הנהג חדש כבר אחליף רכב.

ההתנהגות באמת יותר חשובה לי, ולמען האמת ההתנהגות של ה-A3 מעט מאכזבת.

מה גם שבאאודי אין כל כך שימוש בטכנולוגיה מתקדמת כמו בבמוו, תקנו אותי אם אני טועה.

בלי שום קשר,

מה לגבי מנוע ה-1.8T?

הוא לא מעט מיושן טכנולוגית? (מנוע שכבר קיים כמה שנים ללא שינוי)

קשה לי להאמין שהבמוו תרגיש חלשה במיוחד, עם 156 כ"ס ו200NM.

מרווח הטיפולים ב-במוו נוח יותר (25,000 ק"מ), בעוד שבאאודי מרווח הטיפולים צפוף יותר (15,000 ק"מ).

אני לא רואה הרבה נקודות לטובת האאודי חוץ מהמנוע החזק למען האמת.

פורסם

המנוע באודי שונה לחלוטין מה1.8T שהיה עד לאחרונה - עכשיו המנוע הוא משהו בסגנון ה2.0TFSI, רק מוקטן ל1.8. כלומר, הזרקה ישירה. אם הוא דומה במשהו ל2.0TFSI מבחינת אופי פעולה, אז מדובר באחד המנועים הטובים בהם יצא לך להתקל.

הA3 לא חזקה במיוחד מבחינת התנהגות, כך אומרים. ה120, מצד שני, לא כלכך חזקה כמכונית (צפופה ואני ממש לא אוהב את תא הנוסעים). שתיהן לא חזקות במיוחד אבסולוטית.

אני מניח שאם שקלת את ה120, אתה מחפש גיר אוטומטי. בקטע הזה הDSG שבA3 תהיה טובה משמעותית מהתיבה בב.מ.וו.

אבל, אם אתה מחפש התנהגות וכוח, הגולף GTI עולה על שתיהן משמעותית, והמחיר דומה. אני גם מעדיף את תא הנוסעים שבגולף על שתיהן - יותר מרווח משמעותית ואני אוהב את העיצוב שלו (אם כי יש כאלו שמעדיפים את מה שיש באודי). גם האבזור הסטנדרטי מעולה. הגולף עדיין לא מכונית ספורט FULL ON, אבל בטח קרובה לזה יותר מאשר הA3, ול120 פשוט אין מספיק כוח.

ולגולף יש גם DSG, בדומה לA3.

יש לך גם את הליאון FR, אגב - וגם היא עם DSG.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

לדעתי הנעה אחורית אופציה יותר מעניינת

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

מנוע ה-1.8T די דומה למנוע הישן אך לא זהה.

לאחר "הניסוי" שהיה עם מנועי ה-2.0T ו-16 השסתומים הוחלט להחזיר גם את

מנועי ה-1.8T עם ה-20 שסתומים (כפי שידוע לי) למרות שאיפשהו קראתי שגם ב-1.8T ישנם 16 שסתומים.

כרגע 2 המנועים קיימים באודי החדשות.

לגבי מרווח טיפולים- זה יתקזז עם עלויות הטיפולםי והחלקים בקמור.

הבחירה שנשארה באמת היא בין התנהגות (ב.מ.וו) לכוח (סביר יחזית - אודי).

אני היית הולך עם ההמלצה של roee וממליץ על הגולף GTI.

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם

גם לדעתי החבילה של הגולף GTI טובה יותר אך עניתי בקשר למכוניות שהוזכרו פה

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם
מנוע ה-1.8T די דומה למנוע הישן אך לא זהה.

לאחר "הניסוי" שהיה עם מנועי ה-2.0T ו-16 השסתומים הוחלט להחזיר את מנועי ה-1.8T עם ה-20 שסתומים.

כרגע 2 המנועים קיימים באודי החדשות.

אתה בטוח במה שאתה אומר?

בדקתי עכשיו וה1.8T הוא לא גרסה מוקטנת של הTFSI, אלא פשוט חולק עמו את הטכנולוגיה (הזרקה ישירה + טורבו). מקריאה מסתבר שזה למעשה דור חדש לחלוטין של מנועים - EA888, בעוד שה2.0TFSI הוא המנוע האחרון בסדרה הקודמת, בשם EA827, שהיא כבר בת יותר מ30, והוצגה באודי 80 בשנת 72 לראשונה.

עוד על המנוע: http://www.audiworld.com/news/06/paris-audi-18tfsi-engine

ככל הידוע לי, אודי כבר לא משתמשים במנוע 1.8T הקודם ובטח שאין מנוע 20 שסתומים.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

רועי אתה בטוח שמקבלים את ה-DSG כסטנדרט ב-1.8T?

המפרט לא מולי כרגע אבל לא אמרו לי בסוכנות שום דבר על זה.

כל הנקודות שהעליתם באמת גרמו לי לחזור צעד אחורה לכיוון האאודי, פחות או יותר חזרתי לאותה נקודה שבה הייתי בהתחלה :roll:

את הגולף אני לא הכי אוהב מבחינת העיצוב החדש, אבל העליתם נקודה מעניינת.

אני בספק אבל..היא תיכנס בתקציב של 230K (כולל רישוי ומיגון) אחרי תוספות?

ומבחינת הגיר,כן לצערי הרב רק אוטומט, כי גם אמא רוצה לקחת את הרכב מדי פעם.

פורסם

למיטב ידיעתי, הA3 1.8T מגיעה רק עם DSG, כאוטומטית (יש אפשרות גם לידני).

גולף GTI שלוש דלתות עם DSG יכולה להכנס ב230K, פחות או יותר. בכל מקרה, אני בטוח שזה אוטו יותר מוצלח מהשתיים האחרות, וכך גם עולה מכל מבחן בחו"ל.

בגולף אתה לא צריך תוספות יקרות, הדברים באים כסטנדרט: סאן רוף, גלגלי 17, מראה מרכזית נגד סינוור, חיישן גשם, מושבים מעולים, בקרת אקלים מפוצלת והכי חשוב, שקע USB לתקיעת disk on key למערכת וכו'. אוקי, lets cut the crap, אתה מקבל שם שלושה דברים מאוד חשובים:

1. מנוע עם 200 כ"ס ואופי - וסאונד - ממכר

2. גיר DSG עם מנופים על ההגה

3. שלדה והגה לא רעים בכלל - אמנם לא תמצא שם ספורטיביות ברמה של EVO, אבל כמעט לכל נהג שאני מכיר, זה יותר ממספיק, ובהחלט משעשע.

חוצמזה, לגבי המראה, זה מאוד תלוי באיזו קונפיגורציה אתה לוקח את האוטו. החמש דלתות בשחור נראית די אנונימית ולא כזו מיוחדת, אבל בשלוש דלתות, ובמיוחד באדום (אה...), האוטו ממש מושך תשומת לב חיובית.

מבחינתי, אחרי שלושה חודשים ו8200 ק"מ, והיכרות איתו עוד הרבה הרבה לפני, האוטו הזה גובל בשלמות, לפחות לצרכים שלי. הוא לא הכי ספורטיבי מכולם, והוא לא הכי נוח מכולם, אבל הוא נותן 90% מכל תחום, ואף פעם לא גרם לי למשהו אחר מחיוך כשראיתי אותו בבוקר או אחרי יום עבודה. האוטו הזה פשוט "כיף", ובניגוד לכלמיני מכונות חד-מימדיות ולא מתפשרות (STI, נגיד), הוא כיף בכל מצב - פקק, או כביש נהיגה, או סתם שיוט. מומלץ בכל בית.

פורסם

נשמע טוב מה שאתה מתאר :-)

לא ידעתי שיש לך אחת, אבל היתה לי הרגשה שאתה משוחד :wink:

יכול להיות שגם אני משוחד מעט וואולי קצת צר אופקים, מכיוון שיש בבית עוד BMW.

גם בבמוו אני מקבל את כל מה שרשמת, אומנם 'רק' ג'אנט 16, מערכת HI-FI עם IPOD מובנה, קסנון, דיבורית BT (התקנה בארץ) ובטח עוד כמה שטויות שאני לא זוכר.

בוא נגיד ב-במוו עם קצת לחץ אם אתה לקוח חוזר תקבל הרבה.

הבעיה היא שבשביל GTI צריך למתוח מעט את התקציב,

מכיוון שהרכב חייב להיות גם אוטומט וגם 5 דלתות. :?

ראיתי בעיתון משהו על אירוע הקיץ של VW, ב-20 ביולי.

יהיו הנחות מיוחדות? מישהו יודע משהו על זה?

יום ראשון כנראה נלך לקבל פרטים על ה-GTI :lol:

אני מאמין, שזמן האספקה לא יהיה מידי בכלל :?

פורסם

אכן יש לי אחת, אבל זה לא שאני משוחד כי זה הרכב שלי - כרונולוגית, קודם התרשמתי עמוקות מהרכב, גם בעיתונות וגם בעצמי, ואז נעשיתי משוחד, ורק אז קניתי. הגיוני, לא? ;)

דווקא בGTI יש סיכוי לזמן אספקה מהיר יותר - המכוניות לרוב בארץ, בכמויות די גדולות (היתרון בכך שזה רכב שנמכר ב60 יחידות לשנה, וללא רמות גימור - כולן באות אותו דבר, רק בצבעים אחרים). אצל האחרים, ואתה בוודאי יודע, אתה יכול לחכות 3-4 חודשים לאוטו.

אוטומט, חמש דלתות זה איזור ה245K בGTI, על הכביש.

אמור להיות רכב הדגמה, למה שלא תעשה נסיעת מבחן?

העניין הוא שלפי ההתרשמות שלי באולם התצוגה, המושבים האחוריים ב120 די וירטואליים עקב מרחב רגליים דל, אז מה זה משנה בכמה דלתות היא באה? אם כבר, לקחת את השלוש דלתות שלה, שנראית טוב בהרבה (זה שונה רק אם אתה מתכוון לשים מאחורה מושב תינוק, ואני מקווה שבגילך לא הסתבכת בדברים כאלו).

• תוכן חדש...