Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

77' BMW E21 320i מי מכיר, מי יודע?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6900 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום . נזדמנה לי הזדמנות לרכוש את הרכב המדובר בכותרת -שנת 77 .הרכב נמצא במצב טוב עם ודרושה השקעה קטנה יחסית(אני מקווה) כדי להחזיר אותו למצב נסיעה. האם מישהו מכיר את הדגם הזה ? מה קורה עם זמינות חלקים? האם הכל יצתרך להגיע מחול או שיש חלקים בארץ? או שיש חלקים שיתאימו מדגמים אחרים של ב.מ.וו? אשמח לכל מידע שתוכלו לספר על הרכב המדובר. קשה לי להעריך בדיוק מה צריך כי אני עוד לא קניתי ובינתיים הגישה שלי לרכב מוגבלת . הרכב עמד כ 3 שנים ולפני העמדתו היה במצב נסיעה תקין . נסיתי להניעו עם כבלים וקיבלתי סוויטץ' אבל הסטרטר לא הסתובב. חוץ מזה הכל נראה במקום ושלם, הבודי עם נקודות חלודה אבל ישר ולא חסר כלום. מה לדעתכם יכולה להיות בעיה חוץ מסטרטר תפוס או משהו בסגנון? העם מערכת ההזרקה(bosch k-jetronic) שלו בעיתית או שהיא מוכרת וניתן לטפל בה בקלות יחסית?

וגם אם משהו יכול להמליץ על מוסך באיזור ירושלים שיש לו טאצ' לרכבים ישנים בכלל ולבמוו בפרט .

תודה רבה

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

k-jetronic לא בעייתית למרות שיש שיטענו ההפך בגלל ה"מזרק הנוסף" להתנעות בוקר.

לא צריכה להיות בעיה להשיג לה חלפים כי היא נפוצה מאד (גולף GTI דור ראשון למשל) והיא נותנת תגובת דוושה מעולה.

המנוע הוא M20 משושה צילינדרים, 2 שסתומים לצילינדר, 120 ומשהו כ"ס כחדש. המשיך בעוד דגמים גם ל E30. אם אתה רוצה פרטים על זמינות החלקים לטיפול פנה לטארק ממוסך דקה ביפו (ליד מטה המשטרה) שהוא מומחה ל , BMW.

03 - 5181396

לגבי בעיות נפוצות ב E21 ופתרונן קרא פה : http://www.bmwworld.com/repairs/e21.htm ופה http://www.bmwe21.net. אל תניע בכוח, יכול להיות שהמנוע נתפס מהעמידה, בדוק קודם אם הוא מסתובב מהקראנקשאפט.

מדובר במשהו כזה ? לטעמי רכב פנטסטי לשימור כקלאסי.

rear.jpg

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

תודה רבה על המידע .רק תיקון קטן המנוע ברכב הספציפי הזה הוא M10 עם 4 צילינרים (לא יודע עם יש קשר אבל הרכב מיבוא מארה"ב שם הדגם הזה היה הנפוץ ביותר ,יש גם מזגן מקורי!)

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

בתחילה, כשיצאה סידרה 3 בשנת 1975, עוד לא היו מנועים משושי צילינדר. הדגם הבכיר היה 320i, ארבעה צילינדר מוזרק. בשנת 1977 בוטל דגם 320 עם הקרבורטור ו-320i המוזרק ובמקומם התווספו 320 עם שישה צילנדר קרבורטור המכונה 320/6 אצל חובבי הז'אנר על מנת להבחין בינו לבין ה-320/4 הקודם, ו-323i שישה צילנדר מוזרק.

לפיכך- הרכב המדובר הוא מהשנה האחרונה בה יוצר 320i עד להופעת ה-E30 בשנת 1982. עם זאת מערכת ההזרקה המשיכה להתקיים בדגמים נוספים כגון 318i ו-Bosch הודיעה לאחרונה שהיא תומכת בכל הרכבים בעלי מערכת K-jetronic.

אני לא מאמין שתהיה לך בעיה עם חלקי מנוע, אבל חלקי קוסמטיקה כבר קצת יותר קשה. עדיין זאת לא סיבה לא לקחת את הרכב.

בהצלחה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
תודה רבה על המידע .רק תיקון קטן המנוע ברכב הספציפי הזה הוא M10 עם 4 צילינרים (לא יודע עם יש קשר אבל הרכב מיבוא מארה"ב שם הדגם הזה היה הנפוץ ביותר ,יש גם מזגן מקורי!)

אלא אם יש לך חיבה מיוחדת לאוטו הזה לא הייתי טורח לשמר 320 מרובעת צילינדרים.

יש מספיק דוגמאות כאלה בשוק במצב מעולה.

אם זה היה 320 משושה הסיפור היה אחר לגמרי, אבל למנוע M10... חבל לך על הזמן...

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
באיזה שוק ? בישראל?

בישראל לגמרי...

פרסמת את אותה שאלה גם בפורום ב.מ.וו בקלאסיקארז, שם גם אפשר למצא את שמוליק שמחזיק איזה E21 או שתיים ונחשב למישהו ש"טיפה" מבין בנושא, אני חושב שיהיה שווה להתייעץ איתו אם זה כל כך דחוף לך.

בכל מקרה, כמו שציינתי, אפשר למצא E21 במצב התחלתי מאוד טוב במחירים ממש מגוכחים, כך שחבל להתעסק עם רכב שעמד כל כך הרבה אלא אם יש לך סיבה ספציפית להתפס דווקא עליו.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

הרבה פעמים החיבור שלך לרכב עולה על ההגיון המעשי, גש תיראה במה מדובר, בדוק שהמצב בכלל אקטואלי לגביך, ותמשיך משם! גם להשמיש את הרכב למצב נסיעה טוב, במראה יפה, אבל לא מושלם, יכול להיות נחמד ולא תמיד יעלה המון כסף-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

עד 79 זה early עם מראות ניקל במקום פלסטיק ומספר שינויים נוספים, אם הרכב מיובא מארה"ב אז הוא מצוייד בפגושים פדראליים מכוערים שהיו סטנדרט בטיחותי באותם שנים בארה"ב, עד כמה שידוע לי יש רק E21 אחת כזאת בארץ בצבע תכלת בירושלים.

BMW E30 325i Coupe

פורסם

ברשותי 520i שנת 72 בעלת מנוע M10 מוזרק עם מע' הזרקה "קוגלפישר", הרכב כזה היה ב BMW 2002 Tii גם שם וגם אצלי המנוע הוא בעל 4 קדחים ובעל נפח של 1990 סמ"ק הנותן 130 כ"ס בשיא ההספק.

מוסך איילון בת"א נתמחה במערכות הזרקה של במוו, לרבות זו שלי שהיא נדירה.

חלקי מנוע יש בארץ ואין ממה לחשוש.קיים מוסך ביהוד בשם ציקי שאצלו תמצא הרבה חלקים, פרט לכך בחור בשם שמואל בייניש יכול לסייע בידך רבות.

תיבת הילוכים- בד"כ אצל מאירמן בפ"ת - תמצא תשובה לתקלות/תיקונים.

חלקי פח ו"נוי" הם הבעייתים ושוב אצל ציקי ביהוד תמצא מענה.

כך שהקטע החשוב ביותר לקראת קניית רכב אספנות הינו השלב בו קיים "חיבור" בינך לבין מושא הרכישה - קרי הרכב. באם זה לא קורה - זנח הכל ועל תכנס לנושאים הטכניים, באם ה"תחברת" - הכל יסתדר - לוקח זמן, משאבים כספיים, סבלנות, אורך רוח, אופטימיות ועוד מילים יפות והרכב יעמוד על רגליו ויסע.

בהצלחה

מצא משה

פורסם

אם אכן מדובר ברכב התכול, אזי לדעתי הוא דיי מכוער...הפגושים הפדרלים הורסים עיצוב שלדעתי הוא אחד היפים שיש.

מבחינה מכנית, מנוע הM10 אמין למדי (חשוב לבדוק שהטרמוסטט קיים, שכן "היעלמותו" מצביעה בד"כ על מנוע שנוטה להתחממות), וכן גם מע' ההזרקה.

הבעייה היחידה היא שאין בארץ מספיק בעלי מקצוע שיטפלו בהזרקה במקרה ש.., כך שרוב הטיפול בה (ואין כזה כמעט) יפול עליך.

חשוב לבדוק את מצב הפח - במיוחד במסגרות החלונות, גג ותא מטען.

לגבי נסיונות ההנעה - כמו שנאמר, יש לבדוק קודם שהמנוע לא תפוס. בעייה נפוצה בדגם הזה קשורה לאספקת חשמל מריליי ההנעה למתנע - בדוק זאת (ובשום מקרה אל תבצע מעקף: אותו ריליי מפקד גם על המזרק הנוסף).

בניגוד למה שנאמר, 320 מרובעות צילינ' נדירות למדיי (ולא רק הם: גם כלל דגמי הE21 נעלמו דיי מהר) , ולא רק בארץ: הן יוצרו משך זמן מוגבל (פחות מ3 שנים בין 1975 ל1977) ונחשבות לאמינות יחסית ומאוזנות היטב (למרות שחסר להם קצת כוח).

הדגם האמריקאי עשה שימוש במנוע 2.0 (מוחלש, עם 110 כ"ס במקום 125 כ"ס באירופאי) עד ל1980, ואז הוחלף במנוע 1.8 ועדיין נקרא 320.

עצתי לך - חפש אחת אחרת, ולא רק בגלל שאין אופצייה הגיונית לשפר את המראה האמריקאי המגושם...

בהצלחה,

שמוליק.

bmw e21 320i (318i) 1982

1971 bmw 1800

BMW 3.0 CSI 1973

• תוכן חדש...