Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הנעה אחורית/קדמית - מה ההבדל?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6914 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני נוהג על קאדילק CTS שנת 2003 3.2L

אפילו לא ידעתי את זה עד לא מזמן שהרכב הוא בעל הנעה אחורית

בגלל שעוד כמה חודשים אני מתכנן לקנות רכב חדש ואני מתלבט בין:

בימר סידרה 1 (הנעה אחורית) ואודי A3 (הנעה קדמית).. (ועוד כמה אבל זה לא לנושא)

רציתי לדעת מה ההבדלים מה עדיף (אם בכלל יש עדיפות) ובכללי מה הקטע של ההנעה האחורית

תודה

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תעשה חיפוש בפורום תחת המושג "הנעה אחורית", אני בטוח שתמצא תשובות...

ליום יום: Alfa Romeo 147 2.0 TS 2002 with 4 Koni & 30mm MAD lowering springs

לאישה: Alfa Romeo Mito Multiair 135HP 2014

לנשמה: Lancia Delta GTi.e 2.0 16v

פורסם

לילה טוב.

אני בדעה שאם עד היום זה משהו שלא ידעת עליו ולא העסיק אותך.. כנראה שזה לא קריטריון שצריך להוות מבחינתך שיקול בעת קניית רכב חדש.

תתמקד ב ESP - (מערכת בקרת יציבות), תתמקד במנוע חזק כדי שלא תרגיש "חוסר" בסוסים אל מול המנוע המכובד שהיה לך בCTS וכו' ..

שיהיה בכיף, אבי.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם
ובכללי מה הקטע של ההנעה האחורית

תודה

הקטע הוא כאשר אתה מנתק את הESP, בקרות משיכה למינהן ושאר מערכות מתוחכמות מידי.

פורסם

למה שאני אנתק את הESP ?

קראתי קצת בפורום על הנעה אחורית והבנתי מה זה ובערך מה ההבדל

מה שלא הבנתי אם יש איזו עדיפות (ביתחשב בזה שאני לא נהג מרוצים) לאחד מהשניים

תודה

פורסם

לפי הגישה שלך, אני חושב שעדיף לך קדמית.

יותר צפוי, יותר בטוח. אני בטוח שלא תרגיש בהבדל של ה"פאן" שיש להנע(א)ה אחורית לעומת קדמית.

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

בהנעה קדמית, המנוע מניע את הגלגלים הקדמיים.

הדבר יוצר נטייה לתת היגוי תחת עודף כח בתוך סיבובים (האף מרחיב את הפנייה, והרכב ממשיך קדימה).

בהנעה אחורית, בדיוק ההיפך.

הנטייה היא להיגוי יתר (הזנב מנסה לעקוף את הגלגלים הקדמיים), והרכב מנסה להקטין את קוטר הפנייה, אפילו לכיוון ספין (סיבוב של 180 מעלות או יותר - במקום) לנהג הבלתי מיומן.

תת היגוי, לרוב, הינו מצב בטוח יותר, שקל יותר לנהג לא מיומן להתחמק ממנו, משום שלרוב הוא רק מצריך הורדת הרגל מהגז ו/או "פתיחה" של ההגה, לעיתים בשילוב העברת משקל קלה קדימה על מנת לספק אחיזה לגלגלים הקדמיים.

היגוי יתר, הינו מצב בעייתי יותר, משום שאם תעזוב את דוושת הגז, ייתכן מצב שבו תעביר משקל קדימה בחריפות, ואז הזנב יכול לצאת עוד יותר.

אם (בהנעה אחורית) תלחץ על הגז, הזנב ייצא עוד יותר.

אם תבלום, המשקל יעבור קדימה, והזנב ייצא עוד יותר.

אז מה בשבילך?

כל עוד יש ESP, ולא תנתק אותו, ולא תראה יותר מדי "מאיר העצבני - מטוקיו דריפט" אני מניח שהכל יהיה בסדר,

על שתי סוגי ההנעות.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

הנעה קידמית היא יותר טריוואלית לרוב הנהגים , ברגע שהרכב נכנס למצב של תת היגוי התגובה הראשונית של מרבית הנהגים היא שחרור דוושת הגז ולחיצה על הברקס , מה שיעביר את המשקל קדימה ושוב תיהיה אחיזה בגלגלים מקדימה לכן רוב המכוניות המיוצרות כיום הן בעלות הנעה קידמית ונטייה לתת היגוי , לנהגים לא מנוסים זה נחשב כמצב הבטוח ביותר . הנעה אחורית זה כבר סיפור אחר , חובבי הגה יעדיפו אותה על הנעה קידמית בעיקר בגלל הנטייה להיגוי יתר של הרכב .

פורסם
בהנעה קדמית, המנוע מניע את הגלגלים הקדמיים.

הדבר יוצר נטייה לתת היגוי תחת עודף כח בתוך סיבובים (האף מרחיב את הפנייה, והרכב ממשיך קדימה).

בהנעה אחורית, בדיוק ההיפך.

הנטייה היא להיגוי יתר (הזנב מנסה לעקוף את הגלגלים הקדמיים), והרכב מנסה להקטין את קוטר הפנייה, אפילו לכיוון ספין (סיבוב של 180 מעלות או יותר - במקום) לנהג הבלתי מיומן.

לא נכון.

הנטייה לתת-היגוי או היגוי-יתר נובעת מכיול הרכב יותר מאשר סוג ההנעה.

לא חסרים רכבי הנעה אחורית שיהיה קשה מאוד להכניס אותם להיגוי-יתר.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

תקרא את כל המשפט: "תחת עודף כח בתוך סיבובים".

מן הסתם, שהכוונה הייתה לרכב שמכוייל עם נטייה בסיסית קלה לתת היגוי אבל עדיין יכול לצאת להיגוי יתר.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

בסופו של דבר אני מבין שבשבילי שאני ממש לא נהג מרוצים (אני גם לא בן 80 אבל) עדיף הנעה קדמית אבל לא ממש משנה

פשוט אני היום נוהג על רכב בעל הנעה אחורית ולפני זה היה לי מזדה 6 2.4L הנעה קדמית ובלי ההסברים שלכם אני לא היתי מוצא את ההבדל

פורסם
חובבי הגה יעדיפו אותה על הנעה קידמית בעיקר בגלל הנטייה להיגוי יתר של הרכב .

או בגלל הניצול הגבוה של כוח המנוע.

אחרי הכל בהנעה קדמית מהמנוע ועד לגלגלים אתה מאבד כמה סוסים נחמדים שהלכו לאיבוד בין כל הצירים השונים, אני טועה?

GS300.

פורסם
או בגלל הניצול הגבוה של כוח המנוע.

אחרי הכל בהנעה קדמית מהמנוע ועד לגלגלים אתה מאבד כמה סוסים נחמדים שהלכו לאיבוד בין כל הצירים השונים, אני טועה?

ואיך הכח עובר לגלגלים האחוריים? WIFI?

שם יש דרייבשאפט ארוך, פלוס ציריות לגלגלים.

פורסם

בהנעה אחורית אתה מאבד יותר כח מהמנוע עד לגלגלים.

ויטלי - אני מתפלא עלייך ! :shock:

פורסם
לילה טוב.

אני בדעה שאם עד היום זה משהו שלא ידעת עליו ולא העסיק אותך.. כנראה שזה לא קריטריון שצריך להוות מבחינתך שיקול בעת קניית רכב חדש.

תתמקד ב ESP - (מערכת בקרת יציבות), תתמקד במנוע חזק כדי שלא תרגיש "חוסר" בסוסים אל מול המנוע המכובד שהיה לך בCTS וכו' ..

שיהיה בכיף, אבי.

מסכים עם כל מילה :arrow:

• תוכן חדש...