Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה קורה כשBMW וVOLVO נפגשות...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8296 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתוכנית "הילוך חמישי" בערוץ "אגו" הראו היום התנגשות בין בימר 525 לבין וולוו 740 שנות 10 בערך.

המטרה היתה להראות מה קורה בהתנגשות חזיתית בין שני הרכבים ולצורך כך הכינו את הרכבים כך שיוכלו לשלוט בהם בעזרת שלט רחוק שמפעיל את מערכת ההגה, דוושת הגז והבלמים.

ההתנגשות היתה במהירות של 90-95 קמ"ש בכל רכב, משמע מהירות כללית ב190 קמ"ש.

המסקנה שלי מהמראות : אל תתנגשו חזיתית! :roll:

םשוט לא ייאמון, איך רכבים שנחשבים ל"בטיחותיים" נמעכו בקלות רבה כל כך.

בוולוו המנוע פשוט נדחק עד לדש בורד, הקורות עוקמו לחלוטין, הקורה הקדמית נעלמה כלא הייתה, המתלה הקדמי השמאלי, כולל הגלגל הגיעו עד למושב הנהג, והוא (מושב הנהג) הגיע לתוך המושב האחורי... מזוויע רק לחשוב מה היה קורה לנוסעים.

הבימר נראתה קצת יותר טוב כי ההתנגשות קרתה באזור הרחוק יותר ממיקום המנוע עצמו אבל עדיין - קורות A רוסקו לחלוטין, המתלים הגיעו לדש בורד, המושבים הקדמיים הפכו לחלק מהאחוריים, ההגה הגיע לגב של מושב הנהג וכך גם הדוושות.

יש לשים דגש על כך שאלו רכבים יחסית ישנים ועל פי, בוחן התרסקויות שהם ראיינו הרכבים היום מתוכננים לספיגת אנרגיה טובה הרבה יותר (אבל עדיין נבדקים רק במהירות של 60~ קמ"ש).

כמו כן, זה רק מראה שיש לשים דגש בארצנו הקטנה לא רק על המיהרות המופרזת שהורגת (כי גם מהירות חוקית לחלוטין תהרוג בהתנגשות חזיתית) אלא בעיקר על ריכוז בנהיגה, נהיגה בהתאם לתנאי הכביש ולסובבים אותנו וכמובן חשיבות עליונה לנהיגה תחת מצבי עייפות\שיכרות וכדומה שיכולה אותנו להתנגשויות דומות ביתר קלות.

*** אגב, שידור חוזר היום בשעה 22:00 למתעניינים. בתוכנית גם כתבה על הרולס רויס פנטום, ויקי נהנית במפעל אסטון מרטין (לא נהנית כמו שהייתם רוצים שהיא תהנה...), מבחן של יגואר XJR והתאונה המדוברת ***

:-)

פורסם

חישוב המהירות בהתנגשות חזיתית לא נכון.

המהירות היחסית בתנגשות חזיתית של 2 מכוניות שכל אחת מהן נוסעת ב-90 קמ"ש היא לא כפולה, אלא מחושבת בצורה אחרת (לא זכור לי החישוב, אבל זה בחזקה).

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

גם אני צפיתי בתכנית. אהבתי את הקטע שהם מונעות ע"י שלט רחוק!

בהחלט מחזה מזוויע ולא נעים - התנגשות במהירות של 90 קמ"ש.

מאוד הרשים אותי המפעל של אסטון מרטין והשיחזורים שהוא מציע ללקוחות..

8)

172

פורסם

המהירות היחסית בתנגשות חזיתית של 2 מכוניות שכל אחת מהן נוסעת ב-90 קמ"ש היא לא כפולה, אלא מחושבת בצורה אחרת (לא זכור לי החישוב, אבל זה בחזקה).

נראה לי שאתה טועה בתאונה חזיתית המהירות היא סכום 2 המהירויות.

פורסם

מה הפלא אבל? שתי מכוניות בטוחות עם פח בעובי של טנק מתנגשות אחד בשנייה מה חשבת? שכל אחת תחזור ברוורס מאיפה שהיא באה באותה מהירות?

פורסם
מה הפלא אבל? שתי מכוניות בטוחות עם פח בעובי של טנק מתנגשות אחד בשנייה מה חשבת? שכל אחת תחזור ברוורס מאיפה שהיא באה באותה מהירות?

אין שום פלא.

רק שקשה לקלוט את ההרס הרב וחוסר הסיכוי לשרוד.

:-)

פורסם

מצטער אבל אתה טועה.

מהירות ההתנגשות במקרה זה היא 180 קמ"ש (90+90).

למהירויות גבוהות יותר ישנו חישוב מסובך יותר.

172

פורסם

אל תבלבלו,

המהירות הכוללת היא פי 2, מן הסתם.

העוצמה שהייתה בהתנגשות היא פי 4, בגלל שאנרגיה קינטית שווה למסה X מהירות בריבוע.

בגלל זה התוצאות היו כ"כ הרסניות.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם

ילדודס.....

נא לא להתוכח על דברים שאתם לא יודעים(ולא לומדים עליהם.)

המהירות היא אכן סכום של שני הגופים(זה לא אומר שהאנרגיה תוכפל).

פה נכנס העניין של מתקף ותנע "משחקי" אנרגיה שמסבך לגמרי את העניין.

אתם באמת לא רוציםלשמוע הסבר פיזיקלי אז תאלצו להסתפק ב:

סעו בזהירות!

instead of bieng pussy whiped...WHIP THAT PUSSY!

פורסם
אל תבלבלו,

בתור אחד שסיים את פרק מכניקה בפיזיקה שנה שעברה:

האנרגייה הקינטית שווה למסה כפול המהירות בריבוע חלקי שתיים!

פורסם
אל תבלבלו,

בתור אחד שסיים את פרק מכניקה בפיזיקה שנה שעברה:

האנרגייה הקינטית שווה למסה כפול המהירות בריבוע חלקי שתיים!

בתור אחד שלא סיים את פרק מכניקת הקוואנטים ואת עקרון הNo Boundary של הוקינג בשנה שעברה אני חייב לומר שאתה... צודק.

לא שזה משנה בהקשר הנ"ל, אבל זה בהחלט חלקי שתיים.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם

אחח איך הפסדתי את המבחן של הxjr החדשה ... מה אמרו עליה ? אני מניח שהגיר , המנוע והשלדה החדשים הופכים אותה לעוד יותר מהירה ממה שהבנתי מהמגזין זה האוטו הטוב ביותר בקטגוריה וקלרקסון אמר שהוא היה מוכן לנסוע עליו ימים שלמים ושהוא מעולם לא נסע כל כך הרבה על אוטו במבחן ...

התוכנית תשודר שוב פעם השבוע או שביום רביעי זה כבר הפרק הבא ? אם תוכל לכתוב מה היה במבחן אני אודה לך אריאל (אם לא תהיה עם חברה שלך מהתמונה כמובן :) ) .

XJR

פורסם

Ariel כתב:

בוולוו המנוע פשוט נדחק עד לדש בורד, הקורות עוקמו לחלוטין, הקורה הקדמית נעלמה כלא הייתה, המתלה הקדמי השמאלי, כולל הגלגל הגיעו עד למושב הנהג, והוא (מושב הנהג) הגיע לתוך המושב האחורי... מזוויע רק לחשוב מה היה קורה לנוסעים.

הבימר נראתה קצת יותר טוב כי ההתנגשות קרתה באזור הרחוק יותר ממיקום המנוע עצמו אבל עדיין - קורות A רוסקו לחלוטין, המתלים הגיעו לדש בורד, המושבים הקדמיים הפכו לחלק מהאחוריים, ההגה הגיע לגב של מושב הנהג וכך גם הדוושות.

אמ'לה :shock2:

• תוכן חדש...