Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6944 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לאחרונה שמתי לב שמיפלס השמן יורד משבוע לשבוע, החלטתי לבדוק את העניין וניכנסתי אל מיתחת לרכב, מצאתי שם באיזור הקרטר שמן מיסביב לברגים שמחזיקים את הקרטר עצמו, חיזקתי אותם, אך השמן ממשיך לצאת. לפי מה שזכור לי האטם של הקרטר לא הוחלף מעולם. יכול להיות שבו הבעיה?

כמה אמור לעלות אטם כזה לרכב שלי?

והאם בתנאים ביתיים ניתן לבצע את ההחלפה שלו ללא מוסך?

אשמח גם לקבל המלצות נוספות בקשר לנושא.

SUZUKI Ignis Sport

פורסם

ניתן באמצעים ביתיים להחליף אטם קרטר במידה ויש ברשותך ג'ק+בוקים להגבהת הרכב והכלים הדרושים.

הצעה שלי גש למוסך לצורך החלפת האטם יותר זול יעלה לך בסופו של יום.

איזה כייף לי :)

פורסם

שלום, תמסור לאלי ד"ש :-D

קודם כל הבעיה מוכרת וידוע, כן זה קורה עם הזמן אבל הכל תלוי.

הדבר הראשון שאתה צריך לעשות הוא כזה: קודם כל לנגב את כל הקרטר למטה, על מנת שתוכל לראות הכין הנזילה, האם היא באטם? או האם היא בפקק הראשי של ה"ניקוז"?

אחריי שאתה מנגב הכל ורואה מהיכן הנזילה, אם הנזילה היא בפקק "ניקוז" השמן של הקרטר זה שטויות, סך הכל צריך להחליף את השייבה, עלות של כ 3-5 שקלים (חשוב להקפיד בגדול).

אם הנזילה היא מסביב להברגה, זאת אומרת האטם התבייש וזאת כנראה הבעיה שהזכרת מקודם.

הצעה שלי, זה קודם כל לחזק את הברגים אם הם מעולם לא חוזקו כמו שהינך אומר, אם לאחר החיזוק אתה רואה נזילת שמן אז ככל הנראה זה מגיע מהאטם.

עלותו של האטם נעה בין 20-30 שקלים, לא משהו רציני אבל, על מנת שתוכל להחליף אטם אם כבר, אתה צריך קודם כל לנקז את השמן, ואם כבר ניקזת את תחליף את השייבה בפקק הניקוז, זה חשוב, מכיוון שאתה מקבל שייבה עגולה ורק לאחר סגירה היא מקבלת צורה שטוחה (אני בטוח לאחר שתנקז במידה ויש צורך תראה על מה אני מדבר).

לאחר שניקזת והשמן עדיין טרי, אם אין לך כוח לקנות שמן חדש תשאיר אותה במכיל שרוקנת, ואז תחזיר לא כל כך נורא, אבל חשוב שתשים לב באיזו איכות וצמיגות השמן שניקזת.

לאחר הניקוז, הורד את ההברגה, הורד את האטם, החלף לחדש, תשים בחזרה ותבריג חזק וזהו הבעיה טופלה :wink:

וכן בתנאים בייתיים אתה יכול לבצע את זה, רק שים לב שאתה עובד בסביבה נקייה מחול וכל מיני שטויות שעפות, למה זה חבל אם יכנס לקרטר....

דנקרט, מגבות, בוקסות,אטם ולעבודה :-D

פורסם

רק תיראה באמת שהנזילה היא מהקרטר ,ולא מאטם ראש מנוע.

כמו שרשם קודמי, קודם תנקה טוב ותאתר את המקום מימנו הנזול השמן.

טויוטה קורולה GLI 08 , ידנית.

פורסם

ליפני מספר חודשים החלפתי שמן וגם את השייבה לאחת חדשה, ליפני שבועיים כשהיסתכלתי מיתחת לרכב ראיתי שהנזילה היא גם מהברגים וגם מבורג הניקוז, חיזקתי את כל הברגים שהיו שם וגם ניגבתי את השמן, מחר אני שוב ירים את הרכב ויבדוק איפה שוב נוצרות שלוליות שמן.

SUZUKI Ignis Sport

פורסם

כן גם זו דרך ששכחתי לציין, החנה את הרכב ובודק באיזו נקודה זה מטפטף, ככה זה ייתן לך מושג טוב יותר.

ישנו עוד מצב קשה מאוד אבל לא נראה לי שזה המקרה פה, זה כשמחזירי השמן נדפקים שזה באסה. יש 2

אחד להחליף זה בסדר, אבך יש את האחורי או קדמי לא זוכר כבר שהחלפתו זה כזה סיפור.... אבל לא נראה לי שזה המקרה.

לפי התיאורים, כשאתה מחליף שייבה של פקק "ניקוז" השמן עלייך לוודא שהשייבה שקיבלת היא עגולה, לא שטוחה, כי כמו שאמרתי מקודם רק עם הסגירה היא "נמחצת" ובעצם אוטמת. שייבה גדולה מדי זה לא יעבוד, שייבה קטנה מדי לא תעלה.

בקשר לאטם של הקרטר, תבריגז חזק ברגים היום, תנגב, ותבדוק אם לא החלף אטם הרי הבעיה שם.

עריכה: שכחתי לציין כי כשאתה פותח בורג "ניקוז" שמן אל תחזיר את השייבה שהייתה איתו כי היא כבר "הרוסה" ו"מחוצה"

לכן תקנה חדשה בלבד! מה שנאי מצי לך זה לבוא עם הבורג, או לבוא עם השייבה שאתה יודע שזאת המידה המדוייקת שלך וכשיתנו לך תשווה גדלים, כבר קרו מקרים שהשייבה שקנו הייתה ממש טיפה גדולה יותר וזהו אין איטום כשאתה מבריג בחזרה. תקנה 1-2 שייבות ספייר (עלות של 3-5 שקלים גג לאחת).

• תוכן חדש...