Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6927 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. יש לי דייהטסו אפלאוז 93 שנמצאת במשפחה 13 שנים ועברה כבר 300K תמיד הקפדנו שהטיפולים יהיו בזמן והרכב גמל לנו ב 3 קילקולים במשך כל חייו (טפו..טפו..טפו..) לפני חודש נסדק לי הרדיאטור הפנימי ובעקבות כך עשיתי מעקף (אני לא יודע אם להשקיע 1600 ש"ח לתיקון בעיה זו) מאז אותו מעקף יש לי בריחת מים של כ מיכל מילוי בשבועה ( בערך 0.5 ליטר לשבוע) שמתי את האוטו במוסך ולאחר בדיקה לא נמצא כלום (אני סומך על המוסך בעיניים עצומות) המים נעלמים בעיקר שהאוטו בחנייה. מבחינת יכולות נסיעה האוטו נוסע כרגיל ולא מתחמם (אני נוסע איתו נסיעות בינעירוניות 4 פעמים בשבוע שעה לכל כיוון).אני חושב שאני רואה שאריות מים מחוץ למנוע אבל רחוק מהקו של האטם- בדקתי אם יוצאים מים מהאגזוז ולא ראיתי סימנים לכך. השאלות שלי הם כאלו:

האם מדובר בנזילת מים בגלל המעקף - יש שוני בלחצים באוטו בגלל הורדת חלק ממחזור הסרקולציה של המים.

האם בכלל כדאי לי לתקן או שאולי עדיף למכור את הרכב לפני שיתחילו כל הבעיות?

לאן נעלמים המים?

בתודה

ליאור

פורסם

ראשית יש לבדוק, ע"י משאבת לחץ, אם אין דליפות במע' קרור המנוע ממשאבת מיים, רדיאטור מנוע, צנורות וכו'.

בדיקה זאת מבצעים או במוסך או במכון רדיאטורים.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

בדקתי במוסך ולא נמצאה הבעיה , כמו כן נאמר לי להמשיך לעקוב ולחזור עם יש התפתחויות, פשוט אני לא יודע אם כדאי לעשות זו בכלל.

פורסם

מוסך לרוב לא מטפל כמו שצריך בנושא רדיאטורים

גש למכון רדיאטורים מקצועי (אתה מת"א יש מכון בשם ש.ש.רדיאטורים, אמין בצורה מטורפת)

שיאבחן צ'יק צ'ק מה הולך

פורסם

אני מתנצל בפני הגולשים שטרחו לענות, אך הכותרת פשוט נוגדת את כללי הפורום ולכן אני נאלץ למחוק את התגובות ולנעול את הנושא.

לפותח השרשור - מצא את הכללים לכתיבת כותרת עיניינית ושלח אותה אלי בהודעה פרטית, כותרת טובה ועיניינית מצדך תפתח את השרשור ואת כל תגובותיו.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

טוב לאחר חודש הצלחתי למצוא חור קטן ברדיאטור והלכתי למכון רדיאטורים להחליף אותו, במשך יומיים נפלאים קרה משהו שלא קרה כמה חודשים ומפלס נוזל הקירור לא השתנה. אתמול בערב המפלס ירד ולאחר נסיעה קצרה כאשר חניתי שמתי לב כי יוצאים מים מהאוטו. לאחר חיפוש קל מצאתי צינור סדוק (אני חושב מתחת למסנן דלק-אם ככה קוראים לזה) צילמתי את הצינור הסדוק ליד הצינור מצאתי צינור אחר (אני חושב של דלק-לא בטוח) שאיזור החיבור שלו כולו מלא קורוזיה ואין לי מושג מה זה אומר.

אני אזמין היום גרר למוסך אולי זה נסיעה של 10 דקות אבל אני לא כל כך רוצה לסכן את הרכב שלי. השאלות שלי הם:

1.החלפתי רדיאטור דק ברדיאטור עבה יותר (המוכר אמר שהעבה יותר טוב כי יש סט כפול של צינורות) האם כתוצאה מכך עלו הלחצים ולכן התפרץ הסדק.

2.האם יכול להיות שהסדק היה כבר הרבה זמן ופשוט היו לי 2 מקומות של בריחת מים באוטו.

3.מה מסמנת הקורוזיה בצינור שמאצאתי.

4.לאחר שערכתי חיפוש על נזילת מים בדיהטסו מצאתי כי בגלל מנוע האלומיניום זוהי אולי השאלה הכי נפוצה ברכב הזה, אני תמיד שמתי נוזל קירור איכותי אבל עדיין בגלל שמדובר ברכב משנת 93 יכול להיות שהזמן עשה את שלו ואולי יש נזק לאטם ראש? אני כבר לא יושן בלילות כמה חודשים מפחד שזו הסיבה.

לעונים תודה, ליאור.

סדק1.jpg

סדק2.jpg

פורסם
1.החלפתי רדיאטור דק ברדיאטור עבה יותר (המוכר אמר שהעבה יותר טוב כי יש סט כפול של צינורות) האם כתוצאה מכך עלו הלחצים ולכן התפרץ הסדק.

2.האם יכול להיות שהסדק היה כבר הרבה זמן ופשוט היו לי 2 מקומות של בריחת מים באוטו.

3.מה מסמנת הקורוזיה בצינור שמאצאתי.

4.לאחר שערכתי חיפוש על נזילת מים בדיהטסו מצאתי כי בגלל מנוע האלומיניום זוהי אולי השאלה הכי נפוצה ברכב הזה, אני תמיד שמתי נוזל קירור איכותי אבל עדיין בגלל שמדובר ברכב משנת 93 יכול להיות שהזמן עשה את שלו ואולי יש נזק לאטם ראש? אני כבר לא יושן בלילות כמה חודשים מפחד שזו הסיבה.

לעונים תודה, ליאור.

ליאור שלום רב.

אענה לך אחת לאחת:

1 . הגדלת הרשת , תגרום לקירור יעיל יותר, ולכן היא חיובית, אין לה קשר לעלית הלחצים, התפרצות הסדק, היתה מתגלית, במוקדם או במאוחר, ועדיף מוקדם מאשר מאוחר.

2-ברור שהסדק היה קיים, והתגלה עכשיו, בגלל שטיפת המערכת ממי ברז חלודה ואבנית, שהסתירו( סרטן) שהגיע זמנו להתפרץ.

3- הקורוזיה שמצאת מסמנת שיש להחליף כל חלק מתכתי מברזל, או אלומיניום המגלה סימני קורוזייה, כדי למנוע התפרצות עתידית, שיכולה להיות כל יום ולגרום לנזק בלתי הפיך.

4- המשך לישון בלילות, החלף את הצנרת בצורת תמנון המובילה לחימום, ולצוק האוטומטי, השלם, או החליף, את מי הקירור למים איכותיים, ובדוק והחלף לפי הצורך בית טרמוסטט, כולל טרמוסטט, ומכסה רדיאטור.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

היום שמתי את הרכב בבוקר והוא היה מוכן רק בארבע בצהריים, עכשיו שבאתי לצאת לנסיעה עם הרכב שמתי לב שישנה שלולית קטנה ליד הגלגל הימני הקדמי וכי חברים מעט מים במיכל. בקיצור אווף אין לי כוח כל פעם שאני שם את הרכב במוסך אני מאבד יום עבודה (אני עובד ברחובות וגר בירושלים) אני כבר לא יודע מה להגיד למוסך כי הם יגידו שזה לא קשור ושוב יקרעו אותי במחיר. האם ישנה אחריות מסיומת שכשמוציאים רכב הוא כבר צריך להיות תקין??

תודה , ליאור.

• תוכן חדש...