Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נועם תודה על התוצאות...אכן צוות "kobi-racing " הגיעו ראשונים בקטגוריה וגם לפני חלק מקטגורית גרופ N :lol:

גם הביקורת שלך נלקחת ברצינות רבה,הפעם הבאה תהיה טובה יותר...שוב אני רוצה להודות לנווט התותח שלי שי אסרף כמובן, על ביצוע מבריק,עם נווט כזה "השמיים הם הגבול"

בברכה

קובי

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
תיקון טעות רווחת

נהג לא מכין "נוטס", רק נווט מכין! נהג רק נוהג, הקראת הדרך לפי נהג הופכת את הנווט לחסר חשיבות.

בדרך זו הצוות תקוע ואינו יכול לפרוץ ולשפר, הנווט הוא טייפריקורדר וזו הטעות הגדולה ביותר של מתחילים.

ביום שהנווט יכתוב לבד את הנוטס,ואתה כנהג רק תתקן בשוליים, תוכל להגיד:אני עכשיו נהג ראלי.

דני לוי

דני

אני בכלל לא בטוח שאתה צודק.

הנהג והנווט אמורים "לדבר" באותה השפה ולכן אין כל כך חשיבות מי אומר אלא יותר מה אומרים.

הנהג והנווט אמורים לזהות, לפחות איך שאני מבין את זה, את כל סוגי הפניות בדיוק אותו הדבר , ממש כמו שבאלפבית א' זו א' ו-ב' זו ב'.

נכון שלעיתים אחד יכול לחשוב כך והשני אחרת אבל בסופו של דבר מי שאמור לדעת מה לעשות זה הנהג - לדעת לקראת איזו פנייה הוא מגיע, מהירות, איך להכין את הרכב לפנייה ואיך לצאת ממנה.

מה יעזור אם הנווט יגיד משהו אחד והנהג יחשוב שזה משהו אחר.

הכי חשוב זה התיאום-השפה.

בראלי האחרון שבו אנו עוסקים, חצרים , בחירת הסטייג' היתה מעולה ואיפשרה לנווטים, כן לנווטים, להתאמן ולהתארגן הניווט ו"לעבוד" בתוך הרכב .

נועם היימן בחר לנו קטע לתפארת שסייע לחלק מההנאה בראלי , הרגשתי בהחלט שאני מתאמן בניווט ולא סתם מקריא מתוך המחברת.

אני חושב שגם הנהגים הרגישו שהם עובדים ליד ההגה ונהנים מהנהיגה.

אגב- אני חייב התנצלות לקובי ושי, אמרתי שהיינו מהירים מהם בכל הקטעים וטעיתי.

ב-2 הקטעים הראשונים אכן היינו יותר מהירים אבל ברביעי הם היו מהירים מאיתנו , את השלישי לא עשינו.אז סליחה.

ותודה לזאב על התמונות המעולות !!!

דובי

1.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

דובי היקר, אין פה מקום להתנצלות מכיוון שלא נעשתה כאן פגיעה, אפשר לקרוא לזה אי דיוק, הכל נלקח ברוח ספורטיבית.

לגבי דבריו של דני, גם אני נאלץ לא להסכים ואני אפרט. המצב שקורה אצלנו בצוות הוא כפי שתיארתי, הנווט כותב את הנווטס שהנהג מכתיב, אבל, אין ספק שהוא מייעץ ועוקב אחרי כל דבר שניראה לו דורש שינוי.

הסיבה שכך הדברים מתנהלים היא, שבהקראת הנווטס שהנהג הכתיב (שוב, והנווט ייעץ), הנהג יכול להעריך מול מה הוא עומד, כי הR4 שלו, זה הR4 שהוא מכיר, ואם הוא הכתיב את זה, הוא ידע גם איך להתמודד עם זה. במקרה שהנווט העריך משהו ללא התיאום עם הנהג, הדבר יכול להסתיים באי הערה נכון של פנייה/קפיצה/כל דבר אחר שכמובן מדובר באיבוד זמן או גרוע מכך.

בברכה.

שי אסרף - Team Kobi-Racing

פורסם
מיקי

בוא נפתח לרגע את הנושא הזה .

תיאורטית , עד כמה חשיבות הנווט , לפחות בראלי כמו אתמול, משחקת תפקיד ?

כאילו , אם אנחנו לוקחים לרגע את ההערה שלך ברצינות , נראה הגיוני הפרש הזמנים הזה ?

דובי

דובי בוקר טוב

לפני הכל כל הכבוד לנועם על הארוע הכל על מי מנוחות כיהה לאימון.

לדעתי מסלול כזה מעצים את חשיבות הנווט כמות השינויים במסלול

מבחינת פניות,שמיים, מסללול חלק,פניות נגטיב ,זהירות ברקס וכו'.

בקשר לשאלה השניה הפרש הזמנים במסלול כזה נובע משתי סיבות:

1. הכרות טובה יותר של המסלול ,הן מבחינת הנהג (שבשבילו ההקראה הופכת לתזכורת).

והן מבחינת הנווט ,שביצע תיקונים נקודתיים בין הסטיגים והקראתו מדויקת יותר.

2. במסלול כזה לא ניתנת לנווט שום אפשרות להרים ראש, ולבדוק את עצמו לעשרית שניה

האם אני במקום הנכון (הראש קבור במחברת). מה עוד שההחלקות והדרמות ברכב לא מוספים ביטחון לנווט.

ולכן, ההקראה הייתה קשה שבעתיים .רק בסטיג השלישי והרביעי החלטתי שלא מענין מה קורה בחוץ,

אני מקריא ומקווה שהכל יהיה בסדר, והכן כך קרה ולכן גם רואים את מגמת השיפור.

פורסם

דובי ידידי

מותר לך לא להסכים

תפקידו של נווט ראלי אינו מסתיים בהקראת "נוטס" , או בהוראות מתי להכנס לסטייג

אחד מהמטלות של נווט ראלי אמיתי ומנוסה זה לדרבן נהג שלפעמים "נופל" ולפעמים להרגיע נהג שנוהג על המגבלות.

במירוצים מקצועיים רושם את הנוטס נווט בלבד (לפעמים הנהג אינו באיזור בכלל) הנהג מתקן בCONFIRMATION

ויותר מזה? נווט מנוסה משנה לנהג באמצע ההקראה צורת פנייה אע"פ שזה נכתב אחרת.

כל זאת בהתאם למצבו הנפשי של הנהג באותו קטע.

אם תבחן את דבריי בפועל ותיישם את זה פעם באימון ,אני מבטיח לך עליית מדרגה משמעותית בעבודת הצוות.

בפועל מכיוון שהסטייגים בארץ הם 1X4 והמכסימום 10 ק"מ, אין שום ערך לנווט בפעם השלישית או הרביעית.

הנהג כבר מכיר את הסטייג' הבטחון שלו עולה,הנווטים חושבים שהם בעניינים. זו הטעות!

התזה שלך דובי תתנפץ ביום שתצא ל NULTI STAGE RALLY

שבוע טוב

דני

מירוצי מכוניות

פורסם
בקשר לתוצאות, אז האימפרזה הכי מהירה הגיע בזמן של 6:15 דקות (יובל) אם אני לא טועה...אני מקווה שנועם ישלח את התוצאות המלאות!!!

בברכה

קובי, שגם מתגעגעה...תפסיק להעלם אלון ותכין כבר רכב

תיקון קטן קובי, אתה יודע נלחמים על כל שניה.

הזמן המהיר ביותר הוא 5.51:50 של יובל באיפרזה.

את הסטיג הראשון ללא נוטס סיים יובל בזמן של 6.15

הסיבה שהסטיג הראשון התבצע ללא נוטס היא ,שהנווט

רצה להבין אם ישנה חשיבות לנווט או לא. :wink:

מיקי אני יודע בדיוק על מה אתה מדבר....סליחה על הטעות וכל הכבוד לך ליובל לשוכוטוביץ ולאלבג ולשאר על תוצאות מצוינות!!!

אבל התחרות בינכם לא להרבה זמן...בקרוב יהיה עוד צוות שהתחרה בכם :wink:

בקשר לטענה שהנווט צריך להכתיב לנהג...ממש לא מסכים כל עוד אתה לא על ההגה אתה לא יכול להרגיש את הרכב ואת הדרך!!!

מעבר לזה, תפקיד הנווט היה חשוב באימון הספציפי הזה...הרבה שמיים וסיבובים עיוורים

ודובי זה בסדר...לא היה לוח תוצאות און ליין במקום

זאב,תמונות פשוט מהממות תודה....איפה אתר השטח הישראלי ושאר הצלמים שהיו באימון?

בברכה

קובי

פורסם

שלום לכולם מרחוק.

א שמח לקרוא שהאימון היה טוב ושנהנתם, ולך נועם כול הכבוד.

ב דובי ושי שניכם טועים ובגדול, אנסה להסביר. היום כמו שדני כותב יש לכם אפשרות לעבור פעמיים על השלבים המהירים לסמנם , ואחר כך נוסעים 4 פעמיים את אותו השלב.מה שקורה פה שבפעם הראשונה הנהג מקבל ממכם את ההוראות ונוסע יחסית בזהירות. פעם שניה הנהג כבר מתחיל לשמוע ולראות מה שהנווט אומר לו, פעם שלישית הנהג כבר נוסע הרבה יותר מהר כי הוא זוכר חלק גדול מהדרך. והוא לא נוסע יותר מהר בגלל שאתם הנווטים השתפרתם. מה שיקרה וזה אתם יכולים לשאול את מיקי ויובל, או את דני וחזי, במירוץ בירדן ליובל או לדני לא היה מושג בכלל מה מגיע אליהם, והם היו חייבים לשמוע לנווטים, שאלו את דני איך הגשר הגיע פתאום???? נראה לי שחזי לא הודיע לו בזמן, וכשדני ראה את הגשר זה היה כשהוא היה בגשר.ופה אני חוזר לרעיון ואולי המארגנים יחשבו על זה, סימוני קטעים מהירים עלי אדם לפני התחרות.אתם מקבלים אותם,עוברים על המסלול פעם אחת ומתקנים לפי ראות עינכם, ויוצאים לתחרות. רק כך תוכלו ללמוד, והנהג ילמד לבטוח בכם. ומיקי בקשר למה שכתבת שלא היה לך מספיק זמן להרים את הראש? ואיך אתה יודע שאתה נותן ליובל את ההוראות הנכונים? אם אתה בעצמך לא יודע היכן שאתה נמצא ??הנווט חייב, או בואו נגיד כך הנווט מנסה תמיד לדעת היכן שהוא נמצא לפי הסימונים, אחרת במוקדם או מאוחר הוא יתן הוראה לא נכונה לנהג. מיקי מזל שיובל זכר את הקטע המהיר.:lol: בהצלחה לכולם בהמשך האימונים

והמשיכו לנהוג בזהירות זלמן

פורסם

קובי, אני רואה שהקדמת אותי בפרסום הקישור.

למרות שהפודרה דפקה לנו 2 מצלמות (אם אני לא טועה, זה השובל של אלי אלבג שהשבית את המצלמות) אהבנו כל רגע באימון.

פעם הבאה אנחנו באים בניידת משוריינת נגד אבק.

תודה לנעם ולכל הצוותים על שיתוף הפעולה. תענוג אמיתי!

תמונות של אדיר טובי

ArticleImage50977_640.jpg

ArticleImage50986_640.jpg

ArticleImage51002_640.jpg

פורסם

זלמן

כנראה שהבנתך לא משהוא :lol: כאשר אני מקריא נוטס איני צריך לראות את הדרך,

בשביל זה יש נהג שנותן פיטבק מוקדם מידי מאוחר מידי וכו'.

נכון שזה נחמד שיש קטע של 60-100 מ' להרים את הראש, אך מה לעשות

לא תמיד זה נמצא ,במהירות הנוכחית בסטיג שכזה ,שהייה

שונה וצפוף מידי לטעמי (סתם כי לא הייה לי מנוחה)נידרש שינוי. והנהג נדרש

לציין מידי פעם, שהקצב בסדר ולהיות ערני יותר לקצב (רייטם) ההקראה.

אני מקווה שתבין את ההסבר ואולי למדת עוד ורסיה של הקראה אשמח לשמוע

גם ממך על רעיונות במצבים שונים.

ושתנהג בזהירות :roll:

פורסם

מיקי

עד עכשיו הייתי בטוח שאני לבד, אז מסתבר שלא.

גם לי בקושי היה זמן לראות מה קורה ולא תמיד הייתי מרים את הראש מהמחברת.

זלמן/דני

לטעמי אתם טועים במחשבה שלכם ויכול להיות שאין לי מספיק ניסיון או יותר נכון בטוח שאין לי מספיק ניסיון אבל כתיבת NOTES נעשית בשיתוף ולא יעזור כלום הנהג הוא הדומיננטי.

ועד כמה שאני זוכר גם בפעם היחידה שישבתי ליד יובל מלמד הוא זה שהקריא לי ואני כתבי.

אם הייתי סתם כותב מבלי להבין לא הייתי יודע מה להקריא ומתי.

אני לא מאמין שבסטייג' של מעל 3-5 ק"מ יש מישהו שזוכר את הסטייג', בטח לא אחד כמו שהיה בחצרים , בע"פ .

גם הנהג בעל הזיכרון הכי טוב בעולם והריכוז המושלם לא היה עושה את זה .

בנוסף , אני מעדיף שיטה שבה הנהג ואני הם אלו שכותבים את ה-NOTES ולא לקבל משהו מוכן ולערוך בו תיקונים.

זלמן, מבירור קטן שעשיתי לא קיים דבר זה שנווט עולה לבד על הסטייג' ללא הנהג ורושם את ה-NOTES , לבד הכוונה כמובן עם נהג אבל לא נהג הראלי שלו.

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

אני מסכים בגדול עם דני לוי.

במרוץ האחרון הנווט שלי(אחי) השתיק אותי

כי הפרעתי לא לרשום את הנוטס.

כאשר הנווט מישתפר ולומד את העבודה באופן טיבעי

לחלוטין הוא הרגיש שאני סתם נילחץ ומבלבל אותו,

והוא כבר יודע את העבודה.

בברכה ניצן.

http://www.shaft.co.il

פורסם

דובי

עזוב אותך מהשטויות, הנווט אינו מכתיה את הנוטס אלה הנהג.

הנווט כותב את הנוטס בצורה שמתאימה להקראה, כמו שהנהג אוהב.

הנווט בזמן כתיבת הנוטס יכול ורצוי שיעלה רעיונות או יביע את דעתו,

בקשר לרמת הסיבוב או למרחק הישורת או הזהרה שלדעתו צריכה להופיע.

אבל בגדול הנג מכתיב את הנוטס, דבר נוסף וחשוב שקורה אצל נהג ונווט

עם נסיון השפה משתפרת ומכניסים עוד דקויות לספר.

אני יכול לומר לך ,שמהיום שאני ויובל התחלנו לעבוד כצוות שפת הנוטס השתפרה.

ההבנה שלי לכתוב עוד לפני שהוא יכתיב השתפרה ,וזה בעיקר בגלל היכרות

מעמיקה.

ישנם מצבים שאנו מתיעצים, בקשר לקו מסוים או מאיפה לקחת דיץ וכו'.

אבל הפוסק האחרון יהיה תמיד הנהג.

• תוכן חדש...