Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קטנועניסטים - נמאסתם!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סנדה, לא כלכך הבנתי אותך. אתה נגד או בעד רכיבה בין טורים עם דו"גים ?

קל לחשוב על "אם הייתי עושה כך וכך... אז היה קורה כך וכך..."

אך באותה מידה קל להתעלם מעוד שיקולים\תנאים... למשל...

בדוגמת הבור שלך :

אם רוכב עוקף אותך בתוך הנתיב שלך\בין הנתיבים, זה אומר לרוב שאתה

נוסע בפקק, או בתנועה זורמת... אבל בטור. במצב הזה... או שאין

לך איך לראות את אותו בור... או שכולם רואים אותו וסוטים ממנו, גם המכוניות

שלפניך, אותם רואה גם הקטנוען\אופנוען שיגיב בהתאם.

רוצה לומר... עזוב תיאורים תיאורטיים. נכון שבפועל קורות תאונות כל הזמן,

אך אלו יקרו תמיד... בגלל שמישהו לא הפעיל שיקול דעת מספק.

רכיבה בין טורי המכוניות, לרוב, מלווה בשיקולי דעת ותשומת לב

של הרוכבים (הנורמלים, לא השיעים) גבוהה הרבה יותר ממה שנהגי

המכוניות נוטים לייחס...

כן. קטנוענים ואופנוענים עשויים להיות חצופים ווולגרים על הכביש.

זה נכון. אבל נכון לפחות באותה מידה (אפילו ברמה סטטיסטית אם יורשה לי לנחש)

זה נכון לגבי נהגי המכוניות. אבל... אלו כלואים בטור מכוניות שלפניהם, מאחוריהם ומצדדיהם.

אם יכלו, היו עושים את כל מה שהבהמות שרוכבים על 2 עושים... אולי יותר.

אל תשפטו את אלו, או אלו, על סמך מקבץ הבהמות. "קטנוענים נמאסתם" עושה

בדיוק את זה.

:evilbat: ...השדון

------------------

May the Force be with you...always

------------------

כשאני אמות, אני רוצה למות כמו סבתא שלי, בשלווה, תוך כדי שינה. לא בצרחות, כמו הנוסעים באוטו שלה...

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם אותי חתך אתמול איזה אופנוען חמום מוח, בידיוק התכוונתי לעבור נתיב לימין, והוא עקף משמאל בין 2 מכוניות.. עוד אלפית שניה והוא היה גומר את הקרירה..

סעו בימין!!!!

פורסם
גם אותי חתך אתמול איזה אופנוען חמום מוח, בידיוק התכוונתי לעבור נתיב לימין, והוא עקף משמאל בין 2 מכוניות.. עוד אלפית שניה והוא היה גומר את הקרירה..

סעו בימין!!!!

לא הבנתי, אם הוא עקף אותך משמאל כשאתה רצית לעבור לימין, מה הבעיה ?

:roll:

ולמי היה מכוון "סעו בימין!!!" ?

:evilbat: ...השדון

------------------

May the Force be with you...always

------------------

כשאני אמות, אני רוצה למות כמו סבתא שלי, בשלווה, תוך כדי שינה. לא בצרחות, כמו הנוסעים באוטו שלה...

פורסם
לא מאפשרים לו לעבור לראש הרמזור בביטחה,

ל'

הוא מגיע לראש הרמזור אז בירוק מתחיל בנסיעה איטית ומעצבנת ומעכב את כל הטור כי פתאום הוא מחליט שאין בעיה לנסוע במרכז ב 30 קמ"ש.

זו הבעיה היחידה שיש לי עם קטנועים. עם כל שאר דברים אני מסתדר יופי ובהחלט מבין אותם.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

על מי אתם עובדים?

כשאני נוסע צמוד לצד ימין של הנתיבף עוקפים אותי נהגים במכוניות כאילו אני לא שם. יענו- המראה שלהם מגרדת לי את המרפק. אם אני זז קצת יותר שמאלה, ורוכב "כמו שצריך" בצורה שלא נותנת למכוניות להידחף לידי- בד"כ התוצאה היא נהג מעוצבן שאחרי שהוא גומר לצפור, הוא מנסה להוריד אותי מהכביש. קרה יותר מפעם אחת. זה שאני רוכב על אופניים ולא על קטנוע לא משנה את התמונה- עם יד על הלב- כשיש לפניכן קטנוע באמצע הנתיב- אתם גם מתעצבנים עליו, נכון?

ושוב, אני קורא לכם לכוון נכון את המראות. אם אתה רואה את הצד של האוטו של עצמך במראת הצד- היא לא מכוונת נכון. ככה נוצרים שטחים מתים עצומים.

אסף.

פורסם

לא הבנתי.

חלק מתלוננים שאופנוע מזגזג, חלק שהוא רוכב באמצע הנתיב.

כמה דברים:

1. שאופנוע עובר לידכם ב200 קמ"ש במרחק של 5 ס"מ ואתם בטוחים שכמעט הורדתם אותו - שכחו מזה. 99% שלא הייתם מצליחים גם אם הייתם מנסים.

2. זגזוגים נועדו כדי לשמור על רוכבי האופנועים. דבר ראשון - אתם לא באמת מצפים שאופנוע יעמוד כמו אוטו נכון? הוא יאבד מכל האפקט שלו. דבר שני - לאופנוע אין נתיב. לאופנוע אין חוקים. אם אופנוען רוצה לחיות, הוא רוכב בצורה אקטיבית למצב בכביש. לא משנה נתיב, שול ימני, שול שמאלי, מדברכה וכו'. כי לא רואים אותו.

3. לאופנוע יש הרבה יותר מרווח בטחון. בכביש שרכב יכול לנסוע 80 קמ"ש וזה ייחשב למהיר. 100 קמ"ש עם אופנוע יראו לאט.

4. לא יוצא לי לראות אופנועים שמתחילים נסיעה לאט, מהסיבה הפשוטה שהם מאיצים בהרבה יותר מהר מרכבים.

5. אם אופנוע חותך אתכם ועוקף אתכם, פשוט תשכחו מזה, הוא לא יגרום להם לאבד אף שניה, ואתם לא צריכים לבלום, הוא לא יהיה שם עד שתשימו את הרגל על הדוושה.

אישית שאני נוסע, אף אחד לא רואה אותי, ואני שמח, ככה הם לא יכולים לנסות להועיל ובעצם להזיק. שאני עוקף מישהו, הוא רואה אותי רק אחרי שאני כבר עקפתי אותו בהרבה והוא לא צריך להגיב.

לא מצפה מנהגי רכבים כלום. הגעתי למצב שאני מסתכל למראות צד של אנשים ועל גלגלים של אנשים לראות מה הם מתכננים לעשות. אני לפעמים עומד קצת על הקטנוע כדי לראות מה מתרחש בהמשך. שאתם מאטים כי יש בור, ואני כבר טס על ידכם זה לא כי אני משוגע, אלא כי ראיתי את הבור וכבר הספקתי לחשב איפה לנסוע.

אז פעם הבאה שאתם חושבים שכמעט הרגתם אופנוע ואתם מתעצבנים על זה - תירגעו, הוא לא התכוון להרגיז אתכם, אלא להמשיך לחיות פשוט ולהגיע ליעד.

אלעד, שהיה שליח 3 שנים בחולון ות"א ונוסע יום יום לעבודה בגהה בשיא הפקקים ואח"כ גם בז'בוטינסקי בפ"ת - על דו"ג.

פורסם

טוסטוס לא מגיע ל 200 קמ"ש. דיברו פה על קטנועים, לא על אופנועי 600 סמ"ק. וקטנועים בהחלט יכולים לעצבן, במיוחד ה 50 סמ"ק באיילון.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

לקטנועים מבחינה חוקית אסור להגיע לאיילון, וזה אחד הדברים המסוכנים ביותר לרוכבי אופנוע כאשר אופנוע הופך להיות איטי יותר מהתנועה שסביבו.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

זו בדיוק הנקודה שאני מנסה להסביר .

לדו"ג יותר בטוח להיות מהיר מהתנועה.

לכן בפקק גם טוסטוס סמ"ק וחצי חייב לעקוף.

אבל כשהתנועה הופכת מהירה יותר הוא חייב לשמור על מקומו במרכז הנתיב כדי לא להפוך לנעקף (הדבר הכי מפחיד לדו"ג).

את נהגי הפחיות זה מעצבן ,כי הם לא מבינים שזו הישרדות.

רוצים להתעצבן תתעצבנו .

לא רוצים להתעצבן? פשוט תבינו שזו הדרך ההגיונית לנהוג בכלים האלה.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

בתכלס זה שאלה טובה.

בחיים לא הבנתי איך אנשים שלא אוהבים לרכב על דו"ג עושים את זה בכל זאת.

חסכון? כאילו, אפשר למות מזה.

או שהם לא מבינים את זה שאפשר למות מזה, או שהם חיים בסרט שהזמן שלהם ממש ממש יקר.

הנ"ל נכון לרוב האנשים שנוהגים. אמא שלי לדוגמא שונאת לנהוג, ועד לפני שנתיים הייתה נוהגת יום יום וכל הזמן חוזרת על כמה שהיא שונאת לנהוג. עד שהתחילה לנסוע באוטובוסים.

שאנשים עושים משהו שהם לא אוהבים לעשות - זה כבר מתכון למשהו רע שיקרה.

פורסם

EladElad

אז מה אם זה מסוכן? הכל מסוכן.. גם לחצות כביש זה מסוכן. זאת אהבה של אנשים מסויימים. שיהיה להם בכיף ושישמרו על עצמם.

וכן, רוב האנשים שרוכבים על קטנועים רוצים לחסוך בזמן ובישיבה בפקקים. רק חבל שהם מעצבנים את רוב הנהגים שהם עוקפים.

כן.. כולל אותי. אני לא סובל את זה שאופנוע צריך לעקוף בפרעות, לנהוג בפזיזות ולחתוך נתיבים על ימין ועל שמאל בשביל שלא יהיה נעקף ובשביל שלא ידחקו אותו לצד.

הנהג הישראלי הממוצע הוביל למצב הזה. אבל זה עדיין מעצבן.

-אני לא בעד לפתוח את הדלת.. חבל על הדלת. באמת.

GS300.

פורסם

לא שמת לב מה רשמתי.

אני גם רוכב דו"ג, אז אני מניח שאני מודע לכך.

הכוונה זה למי שלא אוהב את זה (ורשמתי גם בהודעה הקודמת) - למה לעזאזל לעשות את זה?

זה לא כזה חוסך כסף. זמן אולי. אז לא צריך לצאת שעה לפני לעבודה. אבל כל נסיעה צריך להאבק על החיים.

ואני שוב לא מבינים למה אתם מתעצבנים? חוץ מהקטע של המראות - שאני מצדיק לחלוטין, והכי הורגים אותי אלה שמפלים את המראות לאנשים. מי לעזאזל הרשה להם?

אבל מלבד העובדה הזאת - קטנועים רק מועילים לכם אנשי הפחיות. קחו בחשבון שכל קטנוע זה עוד מקום חניה ופחות רכב בפקק. אמנם הוא לא עושה את זה בשבילכם - אבל כן, זה מועיל לכולם.

חוץ מזה, הזלזול לדו"ג הוא מטורף לחלוטין. החל מחוסר מתן זכות קדימה, עד להורדה מכוונת מהכביש לכיוון השוליים.

ההשוואה שלי - קטנוע 250 סמ"ק לעומת הCJ5 שיש לי. ואז פתאום כולם מפחדים ומפנים לי מקום.

אחלה תרבות - אשכרה דארווין - החזק שולט. (זה דרווין אמר נכון?)

פורסם

די! לרכב על הרוכבים!

פשוט תודו שהחיים שלנו יפים יותר וסגרו את העיניין בזה.

fridman-on-insurance-502.jpg

אני מבטיח שאנחנו נסלח לכם. :wink:

tiz-1206-500.jpg

ואפילו נלמד לחיות איתכם בשלום. 8)

2.jpg

ואם תרצו אז גם להשתמש בכם כשבאמת צריך... :lol:

12.jpg

בסופו של יום... החיים שלנו פשוט מרגשים יותר... :oops:

042561.jpg

ואם צריך אז גם ספורטיביים יותר. :twisted:

108572.jpg

אבל כשממש בא לנו להירגע, אז שלווים הרבה-הרבה- יותר. :wink:

145587.jpg

ואם כבר נרגעים, אז למה לעצור פה, בואו נגיע לסוף העולם, כי לרכב אף פעם לא נמאס... :wink:

125086.jpg

ולרכב חזרה הביתה, זה רק תירוץ כדי לרכב שוב. :roll:

125398.jpg

בקיצור, מה שאני אומר זה, לעולם לא תדעו מה הפסדתם בחיים האלה, וחיים הרי רק פעם אחת...

אז אני חייב לשאול אתכם...

?DO YOU HEAR THE MUSIC

107130.jpg

תנו לנו צ'אנס, אנחנו רוכבים מהלב!

100474.jpg

Heart-Blending.jpg

מוגש כשירות לציבור הנהגים בישראל למעננו הרוכבים.

אופנוען

פורסם
סנדה, לא כלכך הבנתי אותך. אתה נגד או בעד רכיבה בין טורים עם דו"גים ?

אני נגד נסיעה בין הנתיבים. נקודה.

ובאופן כללי יש בעיה נוספת עם קטנועים, קטני נפח בעיקר.

שאני נוסע מאחורי רכב איטי אני מתעצבן אבל אני יודע שאין מה לעשות ושאני אעקוף אותו אני לא אפגש איתו. לעומת זאת הרבה פמים נוסעים בכביש עירוני מהיר ויש קטנוע 50 שזוחל לפנייך, אתה עוקף ואז ברמזור הוא מגיע לראש הטור, מתייצב באמצע ושוב מתחיל להזדחל בירוק. זה ממש תופעה שגורמת לחוסר סובלנות. אני שהיה לי אופנוע ונסעתי בין המכוניות הקפדתי להשאר בין הנתיבים גם ברמזור, לא משנה אם זה היה עם ה SENDA 50 סמ"ק, CH250, DRZ400 GS500 או CBR600. עברתי בין הרכבים אני מזנק בינהם.

בייננו, אני שמח על כל אופנוע שנוסע באיילון, אני מודה על כל אופנוען שחונה על המדרכה בתל אביב. אבל בכבישים העירוניים חלק גדול מחברה האלו פשוט שואפים למות. עוברים נתיבים, לא מסתכלים נוסעים באדום (לפעמים עם תרוץ של רמזור הולכי רגל, לפעמים בלי) וכל זה עם פשפש קטן שלא יעזור להם בשיט אם הם יפגעו ברכב.

נ.ב אנקדוטה מעניינת, לפני כמה חודשים נסעתי באיילון לכיוון ראשון ופתאום הגיעה חבורה גדולה של אופנוענים, בשלב מסויים כמה מהם האיטו עד 70-80 קמ"ש וגרמו לעצירה של כל הרכבים מאחוריהם. הם נסעו ככה איזה חצי דקה ואז עשו פתיחות (לפחות חלקם, אחד פשוט ניסה להרים גלגל). אחר כך הם חזרו ל הטריק הזה. גם אם רכבים היו מתנהגים ככה הייתי מתעצבן, מאוד מתעצבן, משום מה למרות שיש פי כמה רכבים מאופנועים אני לא ממש נתקל בהתנהגות מוקצנת כזו של רכבי ספורט.

ושוב, הייתי חובב אופנועים גדול, אני עדיין, אבל מה שנהיה פה בארץ זה מוגזם ביחס לכמעט כל מדינה אחרת.

• תוכן חדש...