Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7000 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכותרת לא כ"כ מובנת אבל אני אנסה להסביר.

אני וחבר שלי התערבנו על המקרה הבא, מי צודק.

זה המקרה:

אדם עומד לצידי הכביש ושותה קולה, אותו אדם זורק את הפקק של הבקבוק לתוך הכביש והפקק שעף נשאר עומד ולא שוכב.

לאחר שניה או שתיים אוטובוס מגיע ודורס את הפקק וכתוצאה מכך הפקק עף לעינו של הולך רגל תמים וגורם לו לנזק בלתי הפיך.

השאלה היא מי אשם? אותו בן אדם שזרק את הפקק או האוטובוס שכתוצאה מדריסת הפקק גרם נזק להולך רגל.

אני טוען שאותו אדם רשלן אשם וחברי טוען שהאוטובוס ביצע את המעשה ולכן הוא אשם.

אשמח אם תעזרו לנו להגיע לתשובה.

כאמור זאת התמונה (המושקעת) למי שלא הבין אותו כ"כ:

24389627lk7.png

פורסם

החבר שלך בטח מאלה שזורקים זבל על הריצפה ולא מזיז להם.

טכנית האדם שזרק את החפץ הוא האשם. אני לא חושב שאפשר להוכיח את זה חוקית.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

אני לא פיזיקאי אבל זה נשמע לי כמו מצב בלתי אפשרי. לא נראה לי שהאוטובוס יוכל להעיף את הפקק לגובה של אדם ובוודאי לא במהירות גבוהה מספיק לגרום לנזק.

פורסם

ואולי קוקה קולה אשמה, בכך שמייצרת פקקים שאם זורקים אותם על הכביש, והם מועפים ע"י אוטובוס לעין של עובר אורח, הם גורמים נזק ?

לפני שנבדוק מי אשם - בוא נבדוק מי היה יכול למנוע את הארוע:

1. קוקה קולה - שיכולה לייצר פקק ידידותי לעין. - לא סביר.

2. החבר שלך, שזורק פסולת ברשות הרבים. - כן.

3. האוטובוס, שמבלי לדעת גרם לפקק לעוף - לא סביר.

4. המוכר בקיוסק, שבמקום לתת לחבר שלך פחית קולה, ללא פקק, בחר למכור לו בקבוק עם פקק - לא סביר.

לכן - החבר שלך הוא זה שיכול היה למנוע את כל הסיפור, אם מלכתחילה היה שותה קולה בפחית, או לא זורק את הפקק לכביש.

בכל מקרה, את הנזק הישיר גרם האוטובוס, וביטוח החובה שלו יכסה את הנזק, בהנחה שמישהו היה מצליח לשער איך הגיע פקק של קולה לעין של עובר אורח ואכן לקשור את הארוע לאוטובוס.

מה זה הנקניק הסגול על הראש של עובר האורח ?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

הסיכוי שזה ייקרה נמוך עד אפסי. האוטובוס כל כך כבד, שכל מגע של הצמיג עם הפקק פשוט יימעך אותו.

רק בתאוריה - מי שאשם זה מי שנפגע ולא מי שזרק - הוא היה יכול לעבור על כל הכביש ולדאוג שהוא נקי מכל לכלוך. ניתן היה גם להזמין את המשאית ספונג'ה של הכביש ואף להביא מטאטא מהבית כדי לדאוג ל-100% ניקיון. במצב חריג יותר, צריך לקרוא למנקה של אמא כדי שתבריק את הפינות של המדרכה, אולי מסתתר שם איזה פקק נידח של קוקה קולה.

Xbox12341

פורסם

מה זה הנקניק הסגול על הראש של עובר האורח ?

מצטרף לשאלה! :lol:

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

האמת?- קרה לי מקרה מאד דומה.

תחליפו את האוטובוס במונית טרנזיט, ואת הפקק בבקבוק שלם(ליטר וחצי), ובמקום לעוף לראש, הוא עף קצת יותר נמוך וכמעט הוציא את הבחור מוועד הורים לצמיתות...

כמובן, במקרה שלי מדובר ב"FREAK ACCIDENT"-יום חורפי, והרוח העיפה את הבקבוק לכביש.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אימצתי את הציור לחדר ילדים.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

הנקניק הסגול הזה זה כובע מצחייה של עובר אורח תמים. :lol:

והבקבוק הוא ליטר וחצי רגיל (מצטער לא מצאתי טוב יותר). :oops:

והמקרה הוא הגיוני בהחלט, הגענו לזה כי ראינו אוטובוס שדורס כדורגל ומעיף אותו קיבינימט.

אמנם פקק זה קצת יותר מוקצן אבל יכול להיות מקרה כזה.

פורסם

והמקרה הוא הגיוני בהחלט, הגענו לזה כי ראינו אוטובוס שדורס כדורגל ומעיף אותו קיבינימט.

אמנם פקק זה קצת יותר מוקצן אבל יכול להיות מקרה כזה.

איך אתה משווה כדורגל לפקק?

כדורגל זה אלסטי ומלא באוויר ועף מכל פגיעה קטנה (פגיעה של אוטובוס בכדורגל ב50 קמ"ש שווה לבעיטה ממוצעת במגרש כדורגל), בעוד שפקק הוא עדין כל כך ושברירי, אבל לא ניכנס לקטנות יותר מדי.

Xbox12341

פורסם

בקיצור רב: העורך דין של חבר שלך יטען שנהג האוטובוס אשם.

העורך דין של נהג האוטובוס יטען שחבר שלך אשם.

מי שיצא זכאי הוא זה שהעורך דין שלו יוכיח שהשני "יותר אשם", ושהוא

במקרה הכי גרוע הינו "גורם זר מתערב" או גז"ם בקיצור.

שורה תחתונה-

מי היה מאמין שלימודי משפטים יכולים להיות כל כך משעממים...

פורסם

ומה שיעמום של לימודי משפטים קשור לרכב ?, רכב כללי ? זה אפילו לא קשור לשאלות ארזארז באופטופיק.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

מה בא קודם? הביצה או התרנגולת?

כדי לדעת מי אשם צריך לדעת מי הראשון שביצע עבירה, במקרה הזה זה מי שזרק את הפקק על הכביש.

• תוכן חדש...