Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7006 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניר, באקלים הארצישראלי זה שונה... :roll:

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נהגת עליה, שאתה שונא כלכך את מיקום ידית ההילוכים? כי אני לא נהגתי, אבל לא אחת נאמר שמיקום הידית הוא הברקה - כמו פעולת הגיר עצמו.

ולכל בעלי הקליאו, כשנהגתי על אחת כזו, דור 2, שמתי לב שהגיר קצת מעורפל עם מדרגה משונה בשילוב לשלישי. אולי זה רק אני, אבל...

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
א. בשביל זה יש בדיקה לפני קנייה.

בדיקה לפני קניה?

אבא שלי לפני כמה שנים טובות קנה סיקס של Jeep ..

יצא מהבדיקה.. הכל טוב ויפה..

לא עברו יומיים של נסיעות כביש בלבד ולפתע תוך כדי נסיעה החלק הימיני של הדיפרנציאל יוצא החוצה.

כן כן כן .. הסרן האחורי היה כלכך גמור מצלחות שהבעלים הקודם עשה על דרכי עפר שהחלק הימני פשוט נשבר.

דוגמא פשוטה.. והנה.. בבדיקה לא גילו שום דבר שאינו תקין.

GS300.

פורסם

לא נהגתי על הCTR אבל שמעתי שבאמת הגיר הוא מדהים מכל בחינה.

אני חושב שבחינת ביצועים הקליאו נופלת ביותר מטיפה בהשוואה להונדה.

בכל מקרה אם מוצאים אחת זה מעניין אבל אינ לא בטוח שהיא עדיפה על הקליאו

פורסם

דור, זה אולי נראה זוועה.

אבל זה אחד היתרונות הכי גדולים של המכונית הזו.

הגיר של ה-CTR זהו הגיר הידני הטוב ביותר בו יצא לי לנהוג.

הוא מרגיש מאוד נכון, מדיוק, בעל מהלך קצר ותחושה מצויינת.

הרבה יותר מלוטש מגיר הקליאו ספורט.

לגבי ההשוואה, ה-CTR איכותית יותר, בעלת מנוע וגיר טובים יותר (והכי טובים שיצא לי להרגיש בהוט-האצ'.).

לגבי הגאי המכוניות, של הקליאו טוב ומתקשר יותר.

אך גלגל ההגה עצמו ב-CTR נוח יותר לאחיזה.

לקליאו יש שלדה ומתלים טובים יותר.

וזה מתבטא בכל פניה עם המכוניות, ה-CTR מרגישה כאילו שהיא בנויה לאספלט מושלם של מסלול.

ולא מסתדרת טוב עם כבישי הארץ.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

ה-CTR הרבה יותר חזקה (~30 כ"ס) וזה מתבטא בכמה עשיריות (3 בערך) בזינוק 0-100 והרבה יותר מזה ככל שמצפינים. גם המהירות הסופית גבוהה הרבה יותר. בקיצור, במהירויות תלת-סיפרתיות יש לה יתרון גדול.

בסעיף ההתנהגות הקליאו לוקחת. אני לא יודע מי ייקח במסלול אמיתי, הן כנראה תהיינה מאוד קרובות אבל במסלולים האיטיים שיש לנו פה = ג'ימקאנות, היא נופלת בצורה ברורה מהקליאו.

שני הרכבים מהווים יריבים שקולים לטעמי ובדרך-כלל ההכרעה ביניהם תלך על סגנון וטעם אישי אבל במקרה שלנו אם בן-אדם רוצה לקנות בארץ יד שניה, יהיה לו הרבה יותר קל למצוא קליאו (וזה לא שהקליאו נמכרו פה בכמויות).

אגב, בזמנו התלבטתי ביניהם וקראתי הרבה מבחנים והתכוונתי לקנות אחת מהן כחדשה רק שאת הקליאו התעקשו לא להביא לארץ וה-CTR עלתה הרבה יותר בצורה חסרת פרופורציה (הרבה מעל 200 אלף ועוד לפני שנתיים, שזה לא הגיוני גם בהשוואה למחירים בחו"ל שעל-פיו הן גם נבחנו בכל הביקורות שקראתי מה שמטה את התוצאות לכיוון הקליאו) ואז נפלה לידיי הזדמנות למשומשת הכי חדשה שאפשר למצוא בארץ (2003), שמורה בטירוף מחבר של אח שלי אז ההחלטה הייתה די קלה 8).

בקיצור, עכשיו שמחירי המשומשות אולי כיווצו קצת את ההפרש הלא הגיוני יכול להיות שהיא יותר רלוונטית אבל עדיין צריך למצוא אחת.

ניר

פורסם

ניר, בלי להצדיק את התמחור של מאיר - שבמקרים רבים מנותק מהמציאות - אל תשכח שהסיוויק נמצאת

בקטגוריה אחת מעל הקליאו, משפחתית קומפקטית לעומת סופר-מיני.

זה בא לידי ביטוי לא רק בגודל הפיזי, אלא גם במנוע (כמו שציינת) ובדברים נוספים.

בגלל זה לדעתי השוואה בין השתיים אמנם אפשרית, אבל חייבת להיות מסויגת - לא מדובר במתחרות ישירות

במלוא מובן המילה.

פורסם
אל תשכח שהסיוויק נמצאת בקטגוריה אחת מעל הקליאו, משפחתית קומפקטית לעומת סופר-מיני.

זה בא לידי ביטוי לא רק בגודל הפיזי, אלא גם במנוע (כמו שציינת) ובדברים נוספים.

האמת שאין לי מושג שהם בקטגוריות נפרדות. לא מכיר את ההגדרות אבל מבחינתי הן בגודל דומה (זה לפחות מה שאני חשבתי) ושתיהן עם מנוע 2 ליטר (הבדל של 30 כ"ס מביא להגדרת קטגוריות שונה ?).

גם בכל המבחנים שראיתי הפגישו אותם כמתחרים שווים על תואר ה-best-hot-hatch אז אני לא רואה הרבה סיבות להתייחס להגדרה הזאת מעבר לתירוץ למחיר הגבוה.

בקיצור, מי המציא את החלוקה הזאת ? מבחינתי הן שוות :wink:.

ניר

פורסם

הן בפירוש בקטיגוריות שונות (קומפקטית מול סופרמיני), מה גם שהסיוויק האצ'בק הקודמת, אם זכרוני אינו מטעה, הייתה אחת המרווחות בקבוצה (מה שהופך את ההבדל למהותי עוד יותר). הן עדיין נבחנות ראש בראש, כמכוניות ביצועים, אבל השוני גדול.

הבעיה הייתה פחות התמחור בארץ, ויותר התמחור בארץ לעומת חו"ל; בבריטניה היא הייתה מההוט-האצ'ים הזולות, ובמחיר קרוב למדי לקליאו. אני לא מבין למה החליטו להרוג תמחורית אוטו שיכל להמכר כאן בעשרות רבות של יחידות. בארצנו, היא הייתה יקרה יותר מWRX, ולא בהפרש קטן (בימים ההם, WRX עלתה 180-190K).

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

אז זהו שלא דיברתי על הגיר עצמו אלא על מיקום הידית בדש בורד.

סלח לי שלא פירטתי את כל קורות חיי כדי שתדע אם נהגתי או לא על האוטו. (מה שכן)

הסיוויק ללא ספק יותר טובה ומרגישה יותר איכותית לגבי ההתנהגות לא נהגתי מספיק כדי לתת חוות דעת מקצועית אבל הגיר של הקליאו בהחלט לא מרגיש מעורפל לעומתה לא יודע מאיפה הקריצו את ההגדרה הזאת.

אני מעולם לא הבנתי מה הבעיה בתנוחה הישיבה בקליאו, אומנם נכון ההגה גדול מידי אבל מבחינת ישיבה היא דיי דומה ל306 ולכן אני לא מבין את כל עניין האוטובוס.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

בכנות, אני לא חושב שלמישהו אכפת מקורות חייך, פשוט כשבאים לבקר תכונה באוטו מסויים, ועוד אחת ששובחה בלא מעט מקומות, לרוב מצפים לאיזשהו ניסיון אישי. כלומר, אם כולם חושבים X ואתה חושב Y, מצפים שתהיה לך סיבה טובה.

אולי ההגדרה של "מעורפלת" לא הכי מתאימה לגיר של הקליאו, אבל זה בפירוש לא גיר מוצלח במיוחד, לדעתי. לא הייתי טורח לציין את העובדה הזו אלמלא הגיר של ההונדה היה נחשב לאחד הטובים שנעשו.

ותנוחת הנהיגה של הקליאו מגוחכת. אין בה שום דבר דומה ל306 - אתה יושב גבוה, ההגה מאוד אופקי (כמו במגאן הקודמת), הרגליים שלך מקופלות מטה כלפי הדוושות - כמו ישיבה בכיסא ליד שולחן, לא כמו ישיבה במכונית, שלא לדבר על מכונית ספורט.

לא יודע איך הישיבה ב306, אבל בקסארה הכמעט זהה תנוחת הנהיגה הייתה נורמלית בהרבה - זה היה לפני שתכננו מכוניות לגובה.

• תוכן חדש...