Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מוטי בהצלחה בפרויקט החדש אני בטוח שהוא יצא לא פחות טוב מהמיאטה.

אל תשכח לפרסם דברים שאתה מוכר מהמיאטה.

וסתם לידע כללי,בארץ מסתובבת אחת כזאת עם מנוע 2.0 טורבו אני חושב של קוזוורט

קובי.

Turning gasoline into adrenaline,one gallon at a time

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

השאלה תישמע מוזרה אבל מה היתרון של מנוע R1 באוטו הזה?

בפני עצמו המנוע מדהים. כולה ליטר אחד והוא מספק משהו באזור ה 170 כ"ס, שזה המון. אבל אני מנחש שקשה להגיע עם המנוע הזה להספקים גבוהים בהרבה שכן הוא גם ככה מנוצל עד תום (שוב, השערה בלבד).

נכון שעל המשקל שאתה מדבר לא צריך מנוע עם 350 כ"ס אבל בשביל לשמור על יחס הספק-משקל כמו שהיה לך במיאטה 170 לא יספיקו.

אז מה הרעיון פה?

Back to the original - NC again.

פורסם

יחס הספק-משקל זה לא הכל בחיים והמספרים יותר קרובים ממה שאתה חושב.

במיאטה לא היה כלוב, אני מוכן להעריך משקל של בערך 950 ק"ג אחרי שהכלוב היה מרותך לרכב, חלק את המשקל ב-313 כ"ס וקבל יחס הספק משקל של 3.035 ק"ג לכל סוסון.

ב-LC יהיה כלוב מלא וההערכה הזהירה של משקל היעד היא באזור ה-530 ק"ג, חלק את המשקל ב-160 כ"ס וקבל יחס הספק משקל של 3.312 ק"ג לסוס.

עד כאן נראה כאילו יש למיאטה יתרון אבל הנה המקום שבו הוא נעלם -

• ליחידת הכוח של ה-R1 גיר Dog ring משושה הילוכים בעל יחסי העברה קרובים מאוד מההילוך השני לשישי בעוד שהגיר של המיאטה, אפילו עם שישה הילוכים הוא עדיין גיר נורמלי שבו אתה מבזבז זמן יקר על כל החלפת הילוך ויחסי ההעברה שלו לא קרובים כ"כ.
  • המשקל הקל יותר של יחידת הכוח של ה-R1 מהווה יתרון עצום בכל פניה ובלימה על פני יחידת הכוח של המיאטה, יחס הספק-משקל הוא יחידת מידה סבירה לשימוש בשיחה על תאוצות בלבד, יתרון של עשרות רבות של ק"גים בכל פניה או בלימה מקצץ בזמנים.
  • עוד יתרון למשקל הקל של יחידת הכוח של ה-R1 הוא בתחום האמינות ואורך החיים של שאר חלקי הרכב - הצמיגים, הבלמים, המיסבים ולמעשה כל חלק וחלק שהוא נושאים בעומס נמוך יותר ואורך החיים שלהם עולה באופן ישיר כתוצאה מכך.
  • יחידת הכוח של המיאטה בתצורה שבה בניתי אותה היא יחידת כוח שמתוחה רחוק ומתקרבת לקצה גבול היכולת שלה ולכן דורשת תשומת לב מיוחדת לקירור - משמע משקל נוסף על הרכב, תחשוב על גודל הרדיאטור הדרוש.
  • באותו עניין, מנוע המיאטה שלי גם מקרב את הגיר והדיפרנציאל של המיאטה לקצה גבוה היכולת שלהם, ב-R1 הבעיה לא קיימת.

יש עוד יתרונות, אבל אני מניח שסיפקתי לך מספיק נקודות למחשבה כדי לגרום לך להבין את נקודת המבט שלי.

מוטי

פורסם

בהחלט אחת המכוניות האוהובות עליי ביותר.

האם תפרסם את תהליך הפרויקט בפורום?

ד.א יש סיבה מיוחדת, חוץ מכספית, שלא הלכת על מנועים אחרים? (לדוגמא היאבוסה)

פורסם

עוד לא קניתי את המנוע, אבל הסיבה העיקרית לשאלה למה לא להשתמש במנוע ההיאבוסה היא באמת שאלה תקציבית, לא רק שהמנוע עולה כפול ממנוע ה-R1 אלא שמערכת השימון שלו לא עומדת בעומס צידי כמו שמערכת השימון של ה-R1 עומדת.

זכור שבאופנוע, בגלל ההטייה שהרוכב נותן לו בזמן פניה, העומסים הצידיים במערכת השימון מינימליים לעומת אלו של מכונית.

מערכת השימון של ה-R1 טובה מספיק לשימוש ברכב, זו של ההיאבוסה דורשת שידרוג יקר להחריד למערכת עוקה יבשה, מה שמשלש את מחיר מנוע ההיאבוסה בהשוואה למנוע ה-R1.

מוטי

פורסם
וסתם לידע כללי,בארץ מסתובבת אחת כזאת עם מנוע 2.0 טורבו אני חושב של קוזוורט

קובי.

היא לא קיט קאר היא לוטוס מקורית

והמנוע אכן הגיע מקוזוורט

פורסם

למוטי

כל הכבוד תמיד תסתכל קדימה אני מאמין שהעניין התבשל אצלך כבר שנתיים .

מה ראית שגרם ל"מכת השמש"הזו שקיבלת?

יגאל

פורסם
אני כבר בדקתי עלות משלוח לROLLBAR שלך ארצה (למרות שבסוף הוא בכלל לא מתאים). דרך חברה שנקראת BAX GLOBAL קיבלתי את ההצעה הטובה ביותר. תודות לקובי מהרודסטרים על הטיפ!

תום

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1277162&postcount=18

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

בהצלחה! מוטי בחור אמיץ, אין ספק.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
למוטי

כל הכבוד תמיד תסתכל קדימה אני מאמין שהעניין התבשל אצלך כבר שנתיים .

מה ראית שגרם ל"מכת השמש"הזו שקיבלת?

יגאל

העניין מתבשל אצלי הרבה יותר משנתיים, יותר קרוב ל-15 שנה שזו אחת המכוניות האהובות עליי :-).

חיכיתי עד לרגע שארגיש שאני מוכן מבחינה מנטאלית ומבחינת היכולת הטכנית לבצע משהו כזה, לדעתי הגעתי לרגע שאני בשל לפרוייקט מסוג זה.

אני כבר מפנטז על הרכב הזה עם המנוע הזה... כל אוטו שהקו האדום שלו נמצא צפונית ל-13,500 סל"ד הוא אוטו סקסי :twisted:!

מוטי

פורסם

שים לב מי כתב את הכתבה (רמז - תצלום שלו מופיע ממש כאן, כמה הודעות אחורה) 8).

עזוב כלוב, מתי אנחנו בונים לך Locost משלך שתוכל להפסיק לשחק עם כל מיני משפחתיות ותעבור סופסוף למכונית ספורט?

מוטי

• תוכן חדש...