Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים,

עם תקציב של 50-60 אני מתלבט עכשיו בין שתי אלו: פונטו-ספייס 1800 סמ"ק למול 206 1400 סמ"ק. שתיהן נראות לי עונות על הדרישות שלי (רוב הזמן עיר עם אהבה לטיולים ברחבי הארץ ונסיעה בשבילים). אשמח לשמוע מכם אם ידוע על חסרונות מסוימים לאחד הדגמים ו/או עלויות טיפול וחלפים גבוהה או נמוכה במיוחד. כל הערה תעזור. אודה במיוחד לתגובות מהירות.

פורסם

אכן אין שום קשר. הפונטו HGT היא ספורטיבית חמימה ואילו ה206 1.4 היא סתם סופר מיני (היא אחלה סופר מיני - אבל אין שום קשר ישיר בינה לפונטו HGT) אולי אתה מתכוון לפונטו 1250?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אכן אני מודה, אין הרבה קשר למעט טווח המחירים: בשביל 40-50 אלף אפשר להשיג פונטו 1.8 שנת 2001 ו-206 1.4 שנת 2002 ואולי 2003. אבל אתם צודקים שהן כנראה מאוד שונות זו מזו. בשביל מי שלא שולט לגמרי בעולם הרכבים וכבר שבועיים חופר בזה, יותר מדי אינפורמציה סתם הפכה אותי למבולבל. אציג בפניכם את מה אני מחפש ואשמח לדעתכם:

מחפש רכב לי ולארוסתי. אין צורך בגדולה (עד עכשיו אנחנו עם סובארו סטיישן 88 האהובה הגוססת ולחנות איתה בת"א לא תמיד כיף). רוב הנסיעות שלנו בשבוע הם בתוך ת"א עם נסיעות לגבעתיים והרצליה גם. סופ"שים אנחנו ממש אוהבים לטייל רחוק (עם הסובארו החל ברמת הגולן וכלה בחושה בחוף בסיני). עם הסובארו לא היתה בעיה לנסוע בשבילים נורמליים וקצת פחות נורמליים. אבל אין צורך בג'יפ של ממש. נוחות נהיגה חשובה מאוד, משהו שיושב על הכביש טוב (נסעתי שבוע בגטס אוטו' והרגשתי כמו על טוסטוס בכביש). אוטו' משעמם אותי אז הילוכים. צריכת דלק נמוכה ועלות טיפולים/חלפים זול כמה שיותר כמובן. תקציב כאמור 40-50. מקווה שלא עייפתי לכם את השכל, אבל התחלתי להשתגע. המחקרים החובבניים שלי העלו לבסוף: הונדה ג'אז, פז'ו 206, פונטו ספייס 1.8, מאזדה 323 (קשה למצוא עם הילוכים). יאריס ידנית יש רק 1000 סמ"ק לצערי.

חברים, אני חייב לקנות רכב כמה שיותר מהר. מודה לכם על עזרתכם עד עכשיו, ומעכשיו.

שבת שלום

פורסם

הפונטו לא ממש עונה על הדרישות שלך.

נוחות נסיעה לא משהו, וההגה יגרום לך לחשוב שהגטס היא מכונית פורמולה 1 יחסית לאחיזת כביש.

אפשר לשאול למה שללת את הקליאו ואת הVAGים למיניהם?

פורסם

זה רק אני או שיתאים לבחור איזה ג'יפון קטן?

משום מה לא נראה לי ש HGT ו 206 יראו בעין יפה נסיעת שבילים - ואם כבר הוא אוהב את התחביב אז כבר, שיקנה משהו שמסוגל להסתובב בשטחים כאלו - ברכבים שדיברתם עליהם עד עכשיו זו תהיה התעללות.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

מנסיוני עם ה- 206 הנוכחית שלי אני ממליץ בחום , חלפים זולים וזמינים מאוד , אצלי היא נוסעת למרחקים דהיינו ממוצע של כ-70 ק"מ (ואני רציני מאוד) ליום בכבישי הצפון והבקעות כשקניתי אותה עשיתי לה מה שנקרא יישור קוו החלפתי את כל מה צריך והיא נוסעת נהדר חסכונית אמינה ומאוד נוחה , אצלי היא דגם XT 5 דלתות .

ממליץ בחום רב על פג'ו 206

בהצלחה

פורסם
הפונטו לא ממש עונה על הדרישות שלך.

אפשר לשאול למה שללת את הקליאו ואת הVAGים למיניהם?

את הקליאו אני שולל בגלל נסיונם של חברים ששילמו המון כסף על תיקונים שונים ומשונים שעלו יותר ממה שהיו מעדיפים. לגבי VAG אני הנחתי (ועדיין מניח) שמדובר בעיקר על חלפים יקרים יחסית. תקן אותי בבקשה אם אני טועה. חברה טובה שלי עם סיאט איביזה שהיא אוהבת אבל משלמת עליה ביוקר במוסך.

לגבי התגובה שכתבו על ג'יפון קטן אשמח גם לדעתכם. אני התנגדתי לרעיון כשהוא עלה לי בהתחלה כי:

1. ג'יפים זוללים דלק

2. לא ידידותיים לסביבה

3. נוחות נסיעה בתוך העיר

4. טיפולים רבים במוסך שעולים כסף

אני כאן כדי ללמוד, אז אני יודע שאולי כל ההנחות האלה שגויות. כשכן כבר התעניינתי קצת, שקלתי את הדייהטסו טריוס. אחרי ששמעתי שהיא לא ממש בטיחותית ירדתי מזה. ממש אשמח לשמוע על המלצה אחרת. לקחתי כבר בחשבון בלא יהיה ג'יפ ועם הרכב החדש לא ארד לשטח כמו עם הסטיישן. אולי אני טועה?

שבת שלום חברים

פורסם

יש לך את הטריוס ואת הג'ימני - שניהן מצויידים במנועי 1.3 (אם איני טועה), ככה שזוללי דלק גדולים הם לא.

לג'ימני יכולת שטח טובה למדי.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
יש לך את הטריוס ואת הג'ימני - שניהן מצויידים במנועי 1.3 (אם איני טועה), ככה שזוללי דלק גדולים הם לא.

לג'ימני יכולת שטח טובה למדי.

אשמח אם תרחיב/ו על הג'מיני. את הטריוס פסלתי כבר על סעיף בטיחות - צרה וגבוהה. הויטרה יקרה לי אלא אם-כן אני רוצה משהו משנות התשעים. ג'מיני האמת היא נראה באזור התקציב שלי (55,000 לשנת 2001). תוכלו להרחיב לגבי שאר הסעיפים שכתבתי? המעבר המחשבתי כאן הוא הרציני - פתאום אולי אני קונה ג'יפ.

אשמח לכמה שיותר מידע וחוות-דעת מבעלי נסיון על הג'מיני או ג'יפון אחר מומלץ למול הצרכים והתקציב שלי.

פורסם

הג'מיני נוח בדיוק כמו שאני רקדנית בלט בינלאומית.

אם תתפשר על נוחות הנסיעה תקבל ג'יפון מצויין שיכול לנוע טוב מאוד בשטח ולא רק בשבילים ואפילו יותר טוב מהג'יפים שעולים פי 3 ממנו. האמינות טובה והטיפולים ממוצעים. אך עדיין הוא יזלול יותר דלק, יהיה יקר יותר לאחזקה (ביטוח) והרבה הרבה פחות נוח ופרקטי.

• תוכן חדש...