Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7004 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד לפני שכולם הספיקו להתאושש מהשמפניה של הנצחון ומהדמעות והעצבים על אי ההצלחה במלזיה וקרקס הגראן-פרי נאלץ לקפל את שלל הציוד ולדלג לכיוון בחריין.

תחשבו רק על כמויות הציוד העצומות שצריכות היו להארז במהירות ולהישלח , בכדי להספיק להגיע עד מחר למסלול (עוד מסלול פרי עיצובו של טילקה) .

וכל מי מחברי הקבוצות השונים שסבל מהחום והלחות של מלזיה "ישמח" לדעת שבבחריין יהיה לא פחות חם ומתיש.

על פי הדיווחים כ-37 אלף ליטרים של נוזלים ישתו האנשים שנמצאים בסוף השבוע הקרוב שם , בחריין מדינה מוסלמית אז קרוב לוודאי שאלכוהול לא יהיה המשקה הפופולארי.

שנת 2004 , גראן פרי בחריין מהווים את הסמל והמרוץ הראשון אי פעם של סבב הפורמולה-1 שהגיע למזרח התיכון.

המסלול עצמו ממוקם כ-30 ק"מ מבירת בחריין, מאמה ואורכו במרוץ גראן-פרי הינו 5.4 ק"מ .

החום הכבד ששורר וכמויות החול , בגלל אופיו המדברי של אזור המסלול גורמים כאבי ראש רבים למשתתפים.

דובי

1.jpg

2.jpg

3.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לעומת המסלול במלזיה, ומסלולים נוספים בסבב, המסלול בבחריין מורכב כולו מאספלט שחור.

אני מניח שרובכם מכירים את רמת החיכוך הגבוהה בהרבה של האספלט מהדור החדש (השחור, שנשאר שחור גם לאחר תקופות זמן ממושכות - ובעצם אינו הופך עם הזמן למשטח החלקה בעת גשמים, אלא כמעט ואינו צובר עליו את הרטיבות).

גם בארצנו, כבר למעלה משנתיים, בכל כביש חדש, או שיפוץ של כביש ישן, משתמשים באספלט השחור. מבחינה מקרוב, נראה כי התרכובת של האספלט הרבה פחות צפופה (מהסיבה הפשוטה של חלחול המים דרך האספלט לעומת ציפתו על הכביש הישן), ומורכבת מהמון חצץ קטן מאוד, לעומת פיסות אבן דולות שמרכיבות את האספלט הישן.

בכביש מסוג זה האחיזה משתפרת פלאים כשהוא יבש, אך משתפרת בצורה דרמטית וקיצונית בתנאי מזג אוויר רטובים. עצירה על כביש ישן רטוב, נמשכת מרחק גדול בהרבה (לדעתי מעל ל 30% יותר מרחק), מאשר עצירה על כביש רטוב מהסוג החדש, שלא לדבר על הצפות שגורמות לציפה של הגגל ואיבוד אחיזה רגעי ומסוכן.

כל זה בא כדי להגיד שמהירות הפניות אמורה להיות גבוהה יותר מאשר במסלול הבנוי מאספלט ישן, על מהנדסי המירוץ לקחת בחשבון את האחיזה הסטטית הגבוהה יותר שתעמוד לרשותם במסלול עם אספלט מסוג זה, ומעניין לדעת אם אכן זה כך, ועד כמה...

סימון.

SPL - 143.6DB

"

פורסם

מסכים איתך מאוד.

בנוסף על אף הזימוש בחומר החדש נראה כי המסלולים החדשים אף מראים סימנים של התקדמות נוספת בכל מה שקשור לאחיזת כביש . ניתן לצמצם את התוצאות של 10 השנים האחרונות ולראות את העקומה החדה של הגרף בנתון ההתנגשויות וההיתקלויות שקרו ככל שהתקדמו השנים (הצטמצם מאוד) וזאת כמובן תוך התחשבות במכוניות שאף הן עברו עם השנים אבולוציה בקנה מידה לבל ישוער.

עידן.

HU : Pioneer 770, AMP : Hifonics Titan TX4405

F.Comp : Morel Dotek Ovation+MT22, R.Speaker : Pioneer 450w, Sub : P.Gold ZR12

פורסם

אסור לשקוע, במיוחד בבחריין כי בניגוד לאספלט השחור במסלול הזה, בגלל האופי המדברי של האזור , החולות והרוחות, על חלקים של המסלול ישנה שכבה דקיקה של אבק וחול שפוגעת באחיזה של המכוניות ויוצרת מצב של חוסר אחיזה , כמעט כמו לעלות על חתיכות הגומי שנזרקות מהצמיגים בפניות .

מבחינת הנהגים זה מקשה ומבחינת הקהל יוצר יותר עניין.

דובי

פורסם

המסלול עצמו באורך של 5.4 ק"מ וביום ראשון יתחרו עליו הנהגים במשך 57 הקפות , שהם 308 ק"מ.

בשנה שעברה ניצח כאן אלוף העולם פרננדו אלונסו ובראיון עימו אמר שהוא מקווה להמשיך במומנטום מהשבוע שעבר במלזיה ולנצח פעם שנייה ברציפות.

bahrain.gif

הנקודות הקריטיות על המסלול הזה הינן הפנייה הראשונה שנמצאת לאחר הישורת והקטע שבין פנייה 12 לפנייה 13 .

שעות שידור בערוץ הספורט -

שבת - 14:00 מקצי דרוג

ראשון - 14:20 מרוץ

דובי

פורסם

סוף סוף מפה כמו שצריך :wink:.

(דובי, שלא תעיז להיעלב 8))

אם אדומים לא מנצחים - אנ אהיה מה זה מאוכזב.

עכשיו המנועים טריים - אז שלא יבלבלו את המוח וירסקו את המתחרים 8)

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

הכל עד עכשיו היה מאד צפוי בעונה הזו, לפחות מבחינת הקבוצות ששולטות בקצב, אבל נהג אחד שאיכשהו עושה עבודה מצויינת והתעלמנו ממנו הוא ניק היידפלד של BMW.

היידפלד זינק שלישי וסיים רביעי באוסטרליה , ושוב זינק רביעי וסיים רביעי במלזיה .

אז נכון, מקום רביעי זה המקום שהכי מבאס להיות בו כי הוא הראשון שלא מקבל גביע אבל חברים...תנו כבוד .

מבחינת BMW בשנה שעברה דיברו בהתחלה על הבלאגן של ווילנייב ואחר-כך כולם היו עסוקים עם קוביצה וכמה שהוא תותח(והוא בהחלט כזה) אבל מי שבשקט בשקט עושה יופי של מרוצים זה ניק היידפלד .

הוא צץ לנו איפה שהוא בפעם הראשונה כאשר התחרה בפורמולה-3000 .

בשנה הראשונה שם, בחסות מקלארן אגב, הוא חסה בצילו של חואן פבלו מונטויה ולאחר שהקולומביאני עזב היידפלד זכה באליפות.

כאשר רצה להשתדרג לפורמולה-1 הוא היה בטוח שמקלארן יקחו אותו...אבל לא...במקום זה הם ויתרו עליו לחלוטין והוא הלך לקבוצת פרוסט עם מנועי פיג'ו עצלים.ולמרות עונה ללא נקודות, גם בן-זוגו לקבוצה, ז'אן אלזי לא הבריק.סלחנו.

עונת 2001 והיידפלד ניצב מול רייקונן בסאובר-פטרונס , כן אותו רייקונן שהיום בפרארי.

היידפלד מסיים את העונה כשידו על העליונה עם 12 נק' אליפות בעוד רייקונן עם 9 נק' . עונה לאחר מכן, 2002 הוא זוכה לבן-זוג חדש לקבוצה, שגם הוא כיום בפרארי, מאסה. 7 נק' להיידפלד לאחר 17 מרוצים, מאסה רק עם 4 נקודות.

עונת 2003 עדיין בסאובר ומול ה.ה.פרנזן שם הוא לראשונה "מפסיד" בעימות מול בן-זוגו לקבוצה 13-6.

את עונת 2004 הוא בילה בקבוצת ג'ורדן-פורד החורקת וכולם חשבו שהוא סיים את הקריירה שלו אבל 2005 מוצאת אותו בוויליאמס-BMW מול בן-זוג חזק בדמותו של מרק וובר. למרות שהצליח להשיג מקום שני ו-28 נקודות אליפות , וובר מסיים עם 36 נקודות , לפניו.

בעונה שעברה כקבוצה כמעט חדשה סאובר-BMW היידפלד מסיים עם 23 נק' ופודיום אחד , בעונה שגרמה לנו לחשוב שיש עתיד באופק הלבן של BMW .

נחכה ונראה מה יהיה איתו בהמשך, שימו לב.

דובי

1.jpg

פורסם

אכן אכן, גם אני זוכר את ההצלחות שלו בפורמולה פחות בכירה.

הבחור כנראה נהג מעולה.

הבעיה שלו שבסבב של פורמולה הוא מתמודד מול נהגים שאף אחד מהם לא פראייר :-)

פורסם

הסתיימו שני מקצי האימון הראשונים בבחריין וקימי רייקונן היה המהיר ביותר בשניהם, ממשיך בקו שפרארי בחרו בו השנה וזו ההשקעה גם במקצי האימון ביום שישי באסטרטגיית מהירות.

בשנה שעברה תמיד באימוני ימי שישי זכינו לראות נהגים מקבוצות אחרות , פחות משמעותיות , שקובעים את הזמנים הטובים ביותר ולעיתים היו אלו אפילו הנהגים השלישיים של הקבוצות דוגמת דוידסון בהונדה או קוביצה בBMW אבל השנה כאשר אסור השימוש במכונית שלישית הרבה קבוצות בוחרות לבדוק את המכונית בתנאי מרוץ או מקצי דרוג עם הנהגים הראשיים.

ראינו את זה בשני המרוצים הקודמים וזה ממשיך גם עכשיו.

כמובן שאחרי רייקונן ניצבו מאסה, המילטון ואלונסו - קרב ראש בראש עד הסוף.

גם במקצה השני רייקונן כאמור היה המהיר ביותר אבל לתוך חבורת החוד התברג קוביצה.

כמובן שמקצי יום שישי לא אומרים כלום לגבי המרוץ אבל העליונות של פרארי ומקלארן-מרצדס מוחלטת .

דובי

1.jpg

2.jpg

3.jpg

פורסם

לצד סדרת הפורמולה-1 מתחילה בסופ"ש הקרוב סדרת ה-GP2 , ליגת המשנה או ליגת הנוער של הפורמולה-1 שתפסה לעצמה מקום חשוב בשנתיים האחרונות, כסידרה שמשמשת להכשרת נהגי העתיד.

שני אלופי השנתיים האחרונות - ניקו רוזברג ולואיס המילטון כבר יושבים חזק בתוך התא הצר של מכוניות הפורמולה-1 כמו גם קובליינן ברנו למשל.

השנה מופיעים ברשימת הנהגים מספר שמות מעניינים והתחרות אמורה להיות קשה במיוחד .

אישית וללא אובייקטיביות אני בעד ברונו סנה , האחיין של... שהוכיח את עצמו בשנה שעברה בפורמולה-3 הבריטית ומצא לעצמו כסא בקבוצת ארדן אינטרנשיונל בחסות רד-בול, קבוצה טובה עם סיכוי טוב לאליפות.

עוד נהג בולט הינו הגרמני אמרמולר שקיבל את הכסא של המילטון בקבוצת ART , גם הוא בתמיכת רד-בול ואומרים שהוא הדבר הבא מבחינתם.

גרמני נוסף, בעל עבר בפורמולה-1 הינו טימו גלוק שלמרות העליונות של המילטון בשנה שעברה הצליח לתפוס כותרות ובוודאי יהיה לו גם השנה מה להראות ליד ההגה של מכונית ה-GP2 עם מנוע הרנו .

אנטוניו פיזוניה הברזילאי חוזר לאירופה לאחר עונה בארה"ב ומקווה בעזרת ה-GP2 לחזור לרשימת הנהגים שיחוזרו על ידי הבוסים של הפורמולה-1 . פיזוניה כבר טעם פורמולה-1 וירצה לעשות זאת שוב.

ג'ורג'יו פאנטנו האיטלקי ,אקס-אלוף קרטינג בעברו כבר הוכיח שהוא מסוגל להשיג תוצאות טובות ב-GP2 ויקווה לעשות זאת גם השנה. הוא עושה זאת בקבוצת קמפוס הספרדית שבעל הקבוצה, אדריאן קמפוס היה פעם נהג פורמולה-1 בעצמו.

כל המכוניות בסדרת ה-GP-2 משתמשות בשילדה זהה, מנועי רנו זהים וצמיגים אחידים. הדבר היחיד שמותר לקבוצות לשנות זה הסט-אפ של המכוניות .

להזכירכם , ה-GP2 עורכים שני מרוצים בכל סופ"ש ,כאשר במקצה השני שמונת הראשונים הופכים את סדר הזינוק והמנצח מזנק שמיני, מקום שני-שביעי וכך הלאה.

אני אחזיק כאמור אצבעות לברונו סנה . ואתם ?

דובי

1.jpg

2.jpg

3.jpg

פורסם

אז מה היה לנו ?

דווידסון במקום ה 13 !

הנהג הצעיר והחדש של קבוצת סופר אגורי מצליח להכנס ל 16 הראשונים . והיה כמעט נראה שהוא מצליח להתברג לעשירייה...

אבל רק כמעט . חבל . בכל מקרה , סחטיין לסופר אגורי , כבר פעמיים שהנהגים שלהם מצליחים להוציא תוצאות יותר ממכובדות !

אלונסו במקום ה 4 .

רייקונן במקום ה 3 .

המילטון במקום ה 2 . תותח על . כמה צעיר , כמה חדש , ככה תותח .

מאסה במקום ה 1 . ומגיע לו , הוא מוכיח שהוא בזמנים לפחות , טוב מכולם .

למעשה זה כמעט שידור חוזר מלפני שבוע , צד אחד אדום וצד אחד כסוף...

אני רק מקווה שזה ישאר ככה ולא כמו בשבוע שעבר . ואם זה באמת ישאר בתצורה הזו , אני לא מאמין שהמילטון יצליח לצאת מהפיטס "ללא תקלה" כל שהיא שתגרום לאלונסו להיות לפניו .

בכל מקרה , שימו לב לקבוצת במוו ( מקום 5 ו 6 ) . כנראה שזה לא מקרי מה שהיה בסוף העונה הקודמת ועד עכשיו בעונה הזאת .

ד"א , למרות ההתבטאות של המילטון ( שהיה נראה כי הוא מאמץ אותה מחברו לקבוצה ) הוא מתברר ביקש סליחה ממאסה . שזה מעיד על אחלה בן אדם .

מאסה מצידו , אפילו טען שהמילטון לא צריך להתנצל . שזה מעיד על אופי לא פחות טוב מכולם...

הם אפילו נראו חברים די טובים בסיום המקצה .

:mm_yeah:

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

הפנייה הראשונה היא פנייה ימנית חדה מאד והדוקה , מה שאומר בלימה חזקה או מי שבולם אחרון אבל לא אחרון מדי יצא ראשון.

אלונסו ידוע כמזנק מעולה רק שהפעם הוא יאלץ לעשות זאת מהשורה השנייה ושימו לב - עדיין לא היתה לנו אפילו תאונה קטנה בין נהגי השורות הראשונות...לא שאני רוצה שזה יקרה אבל מתי שהוא זה חייב להיות , יש יותר מדי לחץ ומתח בין פרארי למקלארן-מרצדס , ביחוד לאחר הנצחון הכסוף במרוץ הקודם.

מקצי הדרוג הוכיחו שוב שלפחות כרגע אין ל-2 הקבוצות הללו תחרות אמיתית. BMW מדגדגים כבר סופ"ש שלישי ברציפות ופיסיקלה ומרק וובר גם הם נמצאים שם , לא כאיום אלא בכדי לתפוס ריבאונד במידה ויהיה פספוס מצד הכוכבים האמיתיים.

אנטוני דייוידסון הוכיח שמלבד זה שיש לו כשרון והונדה בזבזו אותו סתם מספר שנים , סופר-אגורי כקבוצה נמצאת במצב הרבה יותר טוב מאשר הונדה וזה עצוב.

ניקו רוזברג ואלקס וורץ , צמד נהגי הוויליאמס כמעט עשו את זה , אבל רק כמעט ודיויד קולטארד...? נו באמת , זה כבר מתחיל להיות מגוחך.

דובי

1.jpg

פורסם

יש למה לצפות מחר.

אני באמת מקווה שבמלארן לא יעשו טריקים מלוכלכים על המילטון - מגיע לו לקטוף פירות של הכישרון שלו.

שיהיה מעניין - אבל שקימי יהיה ראשון ופיליפה שני :-)

חוץ מזה הפעם הבנתי פחות מחצי ממה שקימי אומר - אולי אני צריך להתחיל ללמוד קריאת שפתיים :lol:

• תוכן חדש...