Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7004 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

למישהו יש עדיין ספק שהולכת להיות לנו עונת פורמולה-1 מרתקת ?

פליפה מאסה זינק מצויין ושמר על העמדה שלו. הפנייה הראשונה הצפופה של בחריין מצאה את אלונסו נצמד להמילטון ויחד הם השאירו את רייקונן בחוץ . כולם חיכו להוראות קבוצתיות של מקלארן אבל לואיס המילטון נשאר צמוד למאסה בעוד אלונסו החל מאבד גובה מול רייקונן ונוצר מצב של שני צמדים בצמרת - אדומים-כסופים.

המילטון לא עשה טעויות והצליח לשמור על קצב גבוה ומאוחר יותר גם קבע את ההקפה המהירה של המרוץ.

בסדרת החניות הראשונה אלונסו מאבד את המקום השלישי לרייקונן כאשר הידפלד ב-BMW מצמצם על הספרדי ועוקף אותו מבחוץ, הוכחה לכך שכן יש עקיפות בפורמולה-1 .

ולמי שהיו חסרות עקיפות יכול היה להסתכל על דיויד קולטארד. אתמול השמצנו אותו והיום כשזינק מסוף הגריד החל מזנב בכולם והגיע תוך סדרת עקיפות עד למקום השביעי שם כבר בגד בו מנוע הרנו של הרד-בול והוא פרש מאוכזב.

גם בין פיסיקלה לטרולי ראינו קרב קטן שהסתיים בעקיפה מצידו של נהג הטויוטה .

לקראת סוף המרוץ ולאחר סדרת החניות האחרונה, כאשר כולם על צמיגים קשים החל רייקונן מהמקום השלישי ללחוץ לכיוונו של לואיס המילטון בעוד זה מצמצם לעבר מאסה.

מאסה הגיע ראשון לדגל השחמט , שני המילטון ושלישי רייקונן.

אין ספק שהחום שיחק תפקיד על המסלול בבחריין וגם האבק/חול שהיה מחוץ לקו הנסיעה. ראינו מספר נהגים שברגע שהם יוצאים מחוץ לקו הנסיעה פשוט מאבדים אחיזה .

מבחינת יכולת פרארי ומקלארן-מרצדס די שוות ו-BMW מצמצמת פערים לעברן. אולי לא ברמת איום מספקת אבל העקיפה של היידפלד מרמזת משהו.

היידפלד מסיים מרוץ שלישי רצוף במקום הרביעי ובהחלט מראה שלא סתם התייחסתי אליו יפה אתמול...:-D

כמובן שאי אפשר בלי תאונת הפנייה הראשונה של באטון וספיד. לפחות באטון לא נאלץ לנהוג מרוץ שלם ושאנחנו נרחם עליו...

סופר-אגורי וביחוד אנטוני דוידסון המשיכו ביכולת הטובה של כל סופ"ש עד שהמנוע שווק חיים וחבל.

דובי

1.jpg

2.jpg

3.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

חבל שה-F1 זו תחרות של יצרנים יותר מאשר נהגים...המרוץ חימוש המטורף הזה ממשיך כל העונה,מספיק שרכב יצא קצת מכוון

והנהג הבכיר יורד כמה מקומות בדירוג,כמה כישרוני שלא תהיה, אם אתה לא בפרארי ,מקלרן,או BMW כנראה שאתה תהיה הרחק מאחור וישאר לך להתפלל שמישהו יפרוש עם תקלה או תאונה...ללא ספק המילטון כישרון גדול...אבל אם הוא היה בקבוצה קטנה הוא לא היה בא לידי ביטוי...דוגמה טובה הם נהגי הרנו, שהשנה הרכב שלהם לא תחרותי (אולי בגלל שינוי הצבע :lol:)קובלנן ופיסיקלה תותחים שלא נכנסים לעשיריה הראשונה בזינוק...תמיד שתי המכוניות של אותו היצרן קרובות בדירוג זה רק מראה את רמת המכונית לאומת היצרנים האחרים...אולי מגבלות משמעותיות יותר בפיתוח של המנועים והשלדות,יהפוך את הסבב לתחרותי יותר וגם יחסכו כסף לקבוצות!

פורסם

היה נחמד.

מדליק נורה אדומה זה שרייקונן לא הצליח לעקוף את אלונזו והיידפילד דווקא כן הצליח.

או שרייקונן לא כזה תותח או שאחרי עצירה שניה אלונזו נהיה עוד יותר איטי..........

לא הבנתי למה בעצירה השניה הם לא משכו את רייקונן יותר כדי לנסות לעבור את המילטון בפיטס.

אבל כנראה זה המזל של מנצחים ותירוצים של מפסידים.

מצב כזה בניקוד אחרי 3 מירוצים אני כבר לא זוכר.

מצד שני ברור שיש עוד את כל העונה לפנינו. כאשר אני נזכר איזו תפנית הייתה שנה שעברה ביחסי כוחות רנו-פרארי - אז ברור שהכל עוד ממש פתוח.

קובי, הרי ברור לך שלנהג טוב יש חלק לא קטן בלהביא את המכונית לסט-אפ אופטימאלי מבחינת הכיוונים. אז אותם חצי סנטימטר של כיוון שלא בומאו נכון - יש לא חלק בזה!!!

הבדלים בין הקבוצות - זה כבר סיפור אחר וכאן השליטה של נהג מוגבלת מאוד.

אני חושב שמגבלה של 19,000 סל"ד שיש השנה משחק תפקיד מכריע - בלי זה לדעת פרארי כבר מזמן היו בורחים קדימה, רנו אולי לא היו כאלו איטיים, ומקלארן היו מפוצצים את המנועים על ימין ועל שמאל.

מה שאני מנסה להגיד - שאני ממש לא בטוח שצריך עוד מגבלות נוספות.

יש עכשיו חודש עד ברסלונה.........

גנאדי

נ.ב. אילדיס היה מעצבן הפעם במיוחד.

כמה פעמים הוא אמר מילה "עקיצה"? :oops:

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
נ.ב. אילדיס היה מעצבן הפעם במיוחד.

כמה פעמים הוא אמר מילה "עקיצה"?

זה מעצבן ?

זה מעצבן ??

ולהגיד על הזיגזוגים ( במטרה לחמם צמיגים ) של המכונית של אלונסו כי זה "השיטה שלו" לחמם צמיגים , זה לא מעצבן ?

:lol:

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

טוף,

נכון שהוא ממש לא המציא את זה אבל בשנים האחרונות אלונסו באמת זיגזג בצורה אגרסבית וחדה הרבה יותר מאחרים.

אתמול באמת ראינו איך רבים נדבקו בזה :roll:.

אבל הקטעים של "סופר גלו", "בודק את הבטח", "מכונית ראלי" ועוד יציאות שלדעתי פשות מטומטמות.........

את פרשנות של בועז אני דווקא אוהב.

אבל אין על חבריה האנגלים (שמעתי אותם בדיסק עם מירוים מוקלטים שבא יחד עם משחק F1 לפלייסטיישן 2) - חבל שאי אפשר לשמוע אותם כאן........

פורסם

גנאדי

כנראה שההגבלה של 19,000 סל"ד לא מספיקה כי שיא המומנט מגיע הרבה יותר מוקדם,אולי צרכים להגביל,

יחס דחיסה,גירים,ומחשבי נהול מנוע...לא יכול להיות מצב שפרארי עוברים במרוץ את מכוניות הרנו והונדה,כאילו הם עומדות...שלא נדבר על הסופר הגורי שזה ממש בדיחה.

קובי

פורסם

קובי,

כנראה שלא הייתה ליד TV בסופ"ש הזה.

כי אם כן - היית אמור לכתוב "איך היתכן שסופר אגורי מתבגרים למקומות כאלו גבוהים ועוברים את הונדה?" או "איך זה שרבים חולפים על פני טויוטות אם התקציב הענק שלהם?"

בקיצור, אחרי הכל - נראה שגם אם תקציב מצומצם יותר אפשרי לתת בראש.

זה כל היופי.

ורנו והונדה וטויוטה פשוט לא בעיניינים. בינתיים לפחות. וזה לא בגלל התקציבים........

פורסם

כן אלי אילדיס פשוט מעצבן, הוא כניראה היה במירוץ דבורים כי כולם עקצו אחד את השני

מה קרה עם לעקוף, לעבור על-פני. לא כולם עוקצים.

גם בועז נידבק בעקיצות ליקראת הסוף אבל הוא לא ממש המשיך בזה ויהיה לו חודש לנוח מאילדיס (אולי אפילו יתנו ליעקובי לפרשן בגלל ספרד).

אבל דווקא צחקתי הרבה כשהו התלהב כאילו השמיים נופלים מאיזשהו הילוך חוזר, ואז בועז מחזיר אותו למציאות ואומר שזה רק הילוך חוזר

אבל היה גם מירוץ ומירוץ טוב DC בתצוגה שאומנם כבר ראינו כאלה מקימי ושומאכר ומאסה אפילו השנה, אבל עדיין מפתיע ליראות דבריםכ אלו קורים

דוידסון נתן מירוץ טוב והמנוע כשל, וככה גם שני מנועי הרנו של רד-בול אבל כמדומני הרנו סיימו את המירוץ.

זה טוב שפרארי ניצחו אבל עוד יותר טוב שאלונסו לא הגיע לפודיום ולא זכינו ליראות עוד חיה (כניראה שנחסך מאתנו הגמל הפעם).

מעצבן אותי ה-3 שבועות האלו. שיחזירו את השבועיים ופעם ב... back to back

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם

...ואני הייתי די בטוח בתחזית ששני נהגי 2 יעיפו אחד את השני כבר בפניה הראשונה מרוב התלהבות. טעיתי.

* דובי - נדמה לי שדווקא מאסה קבע את ההקפה המהירה ביותר במרוץ? אנא בדוק שוב.

* לוטוס אליז - פעם ראשונה שנהג חדש (יענו- "רוקי") מסיים את שלושת המרוצים הראשונים שלו בסבב ה- F1 בפודיום.

למשל - גם קימי סיים את שלושת המרוצים הראשונים העונה בפודיום.

* אילדיס - אכן לא בדיוק לטעמי ומציק עם ה"עקיצות" והשטויות שלו, אבל אני חייב לציין שבסה"כ הפרשנות וההגשה קורפל/אילדיס הרבה יותר טובה ועניינית מבעונת השידורים שעברה (שמחינתי לפחות היתה רצופה בטעויות מקצועיות, חוסר הבנה ו"סחבקיה" אדיוטית). לדעתי מורגש שיפור ניכר וזה על פניו די נסבל עד כה (שוב, בהשוואה לעונה שעברה, עדיין לא ל- ITV וכו').

פורסם

לדעתי יש לנו פה "כוכב נולד" אמיתי.

המילטון מגלה לא רק נהיגה מהירה וקוליות שלא ממש מתחברים עם ילד שרק הגיע מפורמולה 2, אלה מתחיל לשים בצל את אלונסו שלהזכירכם הראה לשומי את האגזוז בשנתיים האחרונות.

גם את המירוץ באוסטרליה הוא יכל לסיים לפניו אם לא היתה החלטה ספק קבוצתית להעדיף את אלונסו בסבב הפיטס האחרון.

עובדה נוספת שכדאי להזכיר, שאת שני הפודיומים הראשונים שלו השיג במסלולים שלא נהג בהם לפני.

בבחריין כבר התחרה בעבר, דבר שמסביר אולי את ההבדל בביצועים בינו ובין שותפו לקבוצה.

פורסם

אני אישית לא חושב שאלונסו הוא פראייר לאמרות שאני לא מחבב אותו.

כנראה שמהו לא עבד לו שם. לאמרות שגם לו יש חלק בקביעת סט אפ טוב או רע לרכב..........

פורסם

מקלארן-מרצדס יצאו בהודעה רשמית היום כי טעות שלהם גרמה לכך שהפער בין המילטון למאסה גדל לאחר החלפת הצמיגים.

כזכור בתחילת המרוץ , על סט הצמיגים הראשון הצליח המילטון להיצמד ואף לאיים על פליפה מאסה , דבר שהסתיים כאשר נכנסו השניים להחלפת הצמיגים הראשונה.

מאסה החל להגדיל את הפער שלו בהדרגה עד חניית הצמיגים השנייה שלאחריה החל המילטון לצמצם שוב חזרה את הפער על הברזילאי.

ובכן , מקלארן חשפו היום כי בחרו לחץ אויר מוטעה וכי הכיוון של הכנף הקדמית גרם להמילטון להרגיש קצת לא בטוח לגבי התנהגות הרכב , דבר שגרם לו כמובן לשנות את קצב נסיעתו ובכך לאפשר למאסה את היתרון.

לאחר החלפת הצמיגים ועם תיקון לחץ האויר שוב יכול היה הכשרון האנגלי ללחוץ לכיוון הפרארי ולצמצם מחדש את הפער.

אפשר לצאת מתוך נקודת הנחה כי פיספוס כזה בלחץ אויר בצמיגים נובע אולי מעצם השימוש בצמיגים חדשים של ברידג'סטון ובכך שעדיין לא כל כך ברור באיזה לחץ אויר בצמיגים הנתונים צריך לבחור במזג האויר שהיה בבחריין בזמן המרוץ , וזאת למרות שהיו לכל הקבוצות אימוני טרום-עונה בבחריין.

לואיס המילטון הוא נכון לעכשיו הסנסציה של העונה . הבטחה שמתקיימת ואני שמח שחזיתי זאת בגיליון הקודם של מגזין "אוטו" - גיליון 258 , עמ'-29 , צד שמאל למטה , למעשה בשורה האחרונה בכתבה...:-D

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם
גנאדי

כנראה שההגבלה של 19,000 סל"ד לא מספיקה כי שיא המומנט מגיע הרבה יותר מוקדם,אולי צרכים להגביל,

יחס דחיסה,גירים,ומחשבי נהול מנוע...לא יכול להיות מצב שפרארי עוברים במרוץ את מכוניות הרנו והונדה,כאילו הם עומדות...שלא נדבר על הסופר הגורי שזה ממש בדיחה.

קובי

ועוד - יום לפני המירוץ ראיתי באירוספורט מירוץ 15 הקפות בבחרין של פורשה סופר קאפ.

כולם על אותו רכב - ויש אקשן בקושי.

כי שם באמת רק או ע"י טעות או ע"י הברקה טכנית אפשר לאקוף.

די סטאטי והיה הרבה פחות מעניין ממה שהיה באותו מסלול במירוץ של פורמולה 1.

הבדלים בין הרכבים לדעתי זה חלק מהעיניין בספורט הזה ועל היצרנים לשאוף למיטב.

נכון שזה מבאס את הנהג להיות בקבוצה שהיא לא בשפיץ. במיוחד נהגים שעל פניו תחרותיים אבל אף פעם לא יוצא להם להיות בקבוצה מובילה במושב של מוביל. באמת באסה.

אבל בשביל כמה מיליונים לעונה גם אני מוכן להיות מבואס ולהיות במקומו :lol: (כאילו שיש לי את הקישורים)

• תוכן חדש...