Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשרשור אחר בפורום הזה אנשים כבר מצחצחים צמיגים וברקסיל לקראת ה-MDC המתקרב ובא .

אולי זה באמת הזמן לדיון מעמיק ומקצועי עד כמה שאפשר - מה המכונית האידיאלית לג'ימקאנה דמויית ה-MDC , בהסתמך כמובן על תוואי מסלול של השנה שעברה.

אל תבואו ותגידו 106 ראלי או לחילופין מיאטה בצורה שיטחית אלא בואו ניכנס לעומקו של עניין , גם מבחינת שיפורי הרכב וגם מבחינת סוג ההנעה וההנאה למשל .

ולא , אני לא מחפש דרך קלה להכין רכב , אני אהיה שם הם -75 TS שלי , בעיקר שבשביל הכייף , כי סיכוי לתוצאה טובה הוא קשה בקטגורייה הזו .

דובי

1.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני חושב שהתוצאות של השנה שעברה מדברות בעד עצמן.

אם נשים בצד את יכולות הנהגים, הזמנים הטובים ביותר באופן עקבי היו של האיבואים.

מבחינת שיפורים, די ברור שצמיגי סמי-סליקס נמצאים בראש, ואחריהם שיפורי מתלים ומערכת בלימה. כל זמן שמדובר ב-evo ובסוג המסלול המדובר, שיפורי כוח פחות רלבנטים (אולי לזמינות כוח יש יתרון).

אבל מעבר להכל, אין ספק ששיפור יכולות הנהג הן הכי חשובות.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

בהחלט מסכים עם גל אבל אני חושב שהנעה אחורית קלילה וחדה קרי S2000 אם נוסיף לה אולי צמיגי סמי סליקס, בצירוף נהג מנוסה יכולה להיות מהירה לדעתי ממפלצות ה4.

אבי.

פורסם

אבי, אתה מדבר היפותטית ?

כי היה לנו בעונה הקודמת את אמיר בקשי על S2000 שבאירוע האחרון שידרג לסמי-סליקס וכמובן שהשאיר אבק לקטגוריה שלנו אבל עדיין לא היה לוקח את הקטגוריה הבכירה. בעיקרון הזמן שלו בגמר היה אפילו משיג לו מקום שני בגמר שלהם אבל זה אם נתעלם מהעובדה שהזמן שלו לא היה בכלל מעלה אותו לגמר שם כי היו המון תוצאות טובות יותר כך שלפחות במקרה הזה הוא נפל מול המפלצות (זה כמובן רק מקרה אחד עם נהג אחד ולא הוכחה אבל נותן כיוון. אגב, בין התוצאות הטובות יותר היה גם ג'ון צ'יקו על הנעה אחורית מה שמראה שלא הכל נגמר ב-4x4).

ניר

פורסם

בשביל דיון כזה חייבים להתעלם מיכולות הנהג ולהתעמק ביכולות הרכב, אבל זה קשה מאוד כיוון שכל תוצאה שראינו קשורה בקשר הדוק ליכולות הנהג, ונהגים שונים מוציאים תוצאות שונות על כלי רכב דומים.

ובכל זאת, נראה לי שברור שעבור ג'ימקאנה כמעט מכל סוג (אולי רק לא אחת מאוד צפופה והדוקה) למכוניות כמו EVO יש יתרון מוחץ (לאימפרזות קצת פחות בגלל ההיגוי היותר ארוך). היתרון גדל ככל שהישורות מתארכות וגם כשצריך להאיץ מהמקום או כמעט מהמקום וההנעה הכפולה עושה את העבודה.

אבל אם נפריד את אלו מהשאר, אני חושב שדווקא להנעה קדמית קלה וחזקה עם טרן-אין טוב יש די הרבה יתרונות, גם מול מכוניות הנעה אחורית ברמות שונות. אני לא מדבר על פורשה בוקסטר, שלדעתי תספק תוצאות קרובות יותר לשל מפלצות ההנעה הכפולה בידיים של נהג טוב, אלא על מכוניות כמו S2000 שמתקשה במרבית התנאים להשתמש בכל הסוסים שלה בגלל אופי המסלול.

כמובן שגם צריך שיהיה לא יותר מדי כוח בהנעה הקדמית, כי אז היא לא תצליח להוריד אותו לכביש בפניות ההדוקות.

בקיצור, לג'ימקאנה דרוש רכב קל כמה שיותר, עם טרן אין טוב והעברות משקל טובות, עם הרבה כוח אבל לא יותר מדי ועם בלמים חזקים. נורא מדגדג לי לחתום ב"כלומר - קליאו ספורט" :wink: אבל אני חושב שגם למכונית כמו מיאטה יש סיכוי טוב בתנאי שמשפרים לה קצת את המנוע (בעיקר בסל"ד ביניים) ומטפלים ברכות הבסיסית.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לדעתי אין שום אפשרות לקבוע חד משמעית איזה רכב הכי מתאים- הכל משתנה בהתאם לתוואי של אותו יום, נקודה !!

בתוואי פתוח ומהיר - האיבו

בתוואי טכני ומפותל - 106 RALLY

כך שקשה להמר מראש !!

מישל

פורסם

אם הבנתי נכון אז הזמן הטוב ביותר שלו היה מספיק למקום 2 בגמר אבל מול הזמנים הכוללים (יותר מהקפה אחת) הוא לא היה מספיק בשביל הגמר? בכל אופן זה מאוד תיאורטי ובאמת נדרש נהג שיוציא יותר מההונדה מאשר באיוו...נוציא לרגע את העובדה שכמה מהנהגים בקטגורייה העליונה הם נהגים מאוד מנוסים.

בקשר לרכב של ג'ון לדוגמא אמנם הרכב לא בנוי לג'ימיקאנות ואפשר להפיק ממנו הרבה יותר כיף במקומות אחרים אבל הוא ההוכחה כמו שאמרת שנהג טוב הוא אחד הגורמים הכי משפיעים בתחרויות מהסוג הזה.

ניתן לקחת לדוגמא את אח של ג'רמי שנתן לנו בראש עם ניסאן מיקרה אוטומטית באחת הג'ימיקאנות של PSI אע"פ שהיו שם הרבה רכבים חזקים משמעותית ומתנהגים יותר כביכול, כולל 106 לגירסאותיהם הספורטיביות ו306ים שונות.

אז לחזור להודעה של גל, הרכב הוא באמת גורם משפיע על הזמנים אבל אחד השיפורים הטובים ביותר בתחרויות כאלו, הוא ניסיון נהג.

אבי.

פורסם

ד"א, אם מדברים על ניסיון נהג - נהיגת כביש איננה שקולה לנהיגת ג'ימקאנות, ולפעמים רכב לא מוכר פוגע קשות בסיכויים של נהגים טובים. דוגמא טובה לכך היא מה שהיה בטופ-דרייבר - הרבה בעלים של מפלצות הנעה כפולה וכולי הגיעו לגמר לאחר שקבעו זמנים סבירים במוקדמות, אבל בגמר הם לא ממש הצליחו - חוסר הניסיון בצעצועים כמו המיקרה גרמו לפגיעה בזמנים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הסיבה שהם נורא התקשו עם המיקרה וכד' לדעתי היא בגלל שהם פשוט נרדמו על ההגה בישורת לפנייה הראשונה, לעומת האוטו שלהם :twisted:, ובטון קצת יותר רציני, כנראה ההבדל המהותי בין ההנעות הוא שגרם לפערים בזמנים.. זה שאתה יודע למצות את הרכב שלך באופן טוב ואתה מצליח להגיע איתו לתוצאות טובות לא אומר שאם תגיע פתאום לרכב הנעה אחורית תדע לייצר זמנים קרובים לנהג שנוהג ביום יום ברכב הנעה אחורית בין אם הוא חזק או חלש יותר ומכיר את הנטייה והסגנון נהיגה השונה שדורש הרכב.

אבי.

פורסם
דובי, לשאלתך המקורית התשובה היא ששיפטר קארט היה עושה בית ספר לכל דבר אחר, חבל שאין קטגוריה של מכוניות קארטינג 8).

מוטי

אני מוכן לקחת על עצמי את האחריות לג'ימקנה כזאת 8)

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם

אני חושב כמו רוני.

בסוג גימקנות שהיו בארץ ההנעה היתה פחות מהותית כיוון שלא היו כמעט סיבובים אמיתיים אלא בעיקר שינויי כיוון, ולכן הקליאו היתה אחד הרכבים המוצלח ביותר, כוח, קלות שימוש של הנעה קידמית, מונט בסל"ד נמוך ושינוי כיוון מהיר ביותר. המיאטה סובלת ממשקל גדול יותר וכוח נחות לעומת הקליאו.

במסלולים מאוד טכניים ה 106 אכן אפילו עקפו את הקליאו, עקב היותם קטנות יותר וקלות יותר.

מעבר לכך, האיוואיות ניצחו עקב שילוש של כוח אדיר (400 סוסים לרובן) אחיזה טובה (4*4) וצמיגי סמי סליקס לרוב הפיינליסטיות. עם צמיגים זהים יש סיכוי טוב שהן ישארו מאחורי הקליאו...

פורסם
...עם צמיגים זהים יש סיכוי טוב שהן ישארו מאחורי הקליאו...

אין מצב, לפחות מבחינת הפוטנציאל ובמסלולים הספציפיים שעשינו. ההפרשים בינינו היו גדולים מאוד (4 שניות בערך על מסלול של חמישים ומשהו) וההבדל בצמיגים לא מחפה על ההבדל המטורף בכח ובאחיזה (מספיק להסתכל על היציאה שלהם מהמקום בשביל לראות איך השניות בפער נצברות).

מה שכן, התוצאות בקטגוריה שלהם הרבה פחות יציבות ויש הבדלים מאוד גדולים גם בין המתחרים השונים (למרות שהרכבים דומים מאוד) וגם אצל כל אחד מהם בין המקצים השונים (קושי רב יותר בשליטה/דיוק ?) כך שבפועל הזמנים שלנו בתוספת סמי-סליקס אולי היו יכולים להתברג שם לתוצאות יפות של פודיום אבל ממש לא להשאיר אותם מאחור.

ואבי, אכן הבנת נכון, התוצאה שלו לא הייתה מככבת בקטגוריה שלהם ואפילו לא הייתה מספיקה לגמר אבל בגלל אותה אי-יציבות שציינתי היא הייתה מספיקה למקום שני בגמר אם רק נשווה זמנים.

וברור שהנהג זה החלק הכי משמעותי אבל השרשור מתייחס לרכב אז אין ברירה אלא להתעלם ממנו בדיון הזה.

אחר-כך יש באמת את עניין התוואי שמאוד משפיע והיו ג'ימקאנות שהקליאו התאימה יותר, היו שהראלי וכן, גם למיקרה היה מה למכור :lol: (והיו גם קליאו-ים באירוע שחטפו ממנה :oops:).

ניר

פורסם

בקשר למיקרה, היא לא רעה בכלל - נהגתי על המיקרה בטופ דרייבר, וברוב המסלול לא הרגשתי שלרכב חסר כח, אולי מעט אחיזה.

אולי זה מחוסר נסיון - אבל זו הייתה ההרגשה שלי.

מעניין אותי לראות רכב קטן יותר מהאיבו בתוספת הנעה כפולה, אולי גולף 4MOTION בג'ימקאנה כזאת.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

היתרונות של הניסן מיקרה בג'ימקנה המדוברת היא שלא הייתי צריך להתעסק עם החלפות הילוכים, ההילוך הראשון היה ארוך מספיק לכל המסלול לעומת ג'רמי אחי שנתקע פעמים במסלול בין הילוך ראשון לשני.

יתרון שני זה הצורך בפחות טכניקה בפניות הקשות יותר (360 ו 180)ושימוש קל בבלם יד ללא שילוב קלאץ והחלפות הילוכים שב106 דורש יותר אימון ודיוק.

אגב, השיפור הכי קריטי לדעתי זה סוג הצמיגים על הרכב (לא כולל סליקס למיניהם).

גידי

• תוכן חדש...