Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מים מזוקקים ומצבר...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום..כנראה שהמצבר שלנו מראה סימני מצוקה אחרי 3+ שנים....אבא שלי לא הניעה היום..ורק בעזרת כבלים..ושאני ירדתי לבדוק אז הניעה בקושי..לא בדקתי את מצב המים שם..אך במידה וחסר שמעתי שאפשר להוסיף מים מהמזגן..לא שחבל על כמה שקלים פשוט אם כן אני יעשה את זה עכשיו (כן כן ב 12 בלילה :lol: )ולא אחכה למחר..

פורסם

חכה למחר וקנה מים מזוקקים.

ייתכן והמצבר יכול "למשוך" עוד קצת.

בינתיים, עשה סקר שוק למצבר חדש לאבא: :wink:

פרוחזאד, מבצעים באוטו-דיפו כו'.

MCS 2008

פורסם

כן ראיתי שיש הרבה מיבצעים...באמת לאבא כי אני נמצא איתו עכשיו איך להגיד את זה במין "מלחמה" ברוגז כזה :lol: אז אני לא נוגע ולא נוסע באוטו..

פורסם

עדכון:

הצתתי בעזרת כבלים..עשיתי סיבוב טוב של בערך 20 ק"מ ,חשבתי שהגנרטור יטעין תמצבר...כיביתי תמנוע..מתניעה וכלום...!!

יכול ליהות שיש איפשהו קצר? הגנרטור לא עובד ולא מטעין או שפשוט המצבר כל כך מת?..ובבת אחת..בלי התראה מוקדמת.. :?

פורסם

המצבר שלך כבר בן מעל 3 שנים, הגיע הזמן להחליפו.

עצה ידידותית, במקום לנסות לחסוך כמה שקלים תחסוך הרבה שקלים ואל תמלא מצברים במים מזוקקים.

הם נוטים לנזול חומצה אחרי המילוי וסביר שזה יהיה על אי אילו מכלולים יקרים (בטח יותר ממצבר).

לי הלך ככה כיסוי משאבת הגה כוח, פעמיים. ניסיתי לחסוך 400 ש"ח וקיבלתי בהפוכה ב1500... :mad:

אם אתה רוצה מצברי שנפ שנחשבים לטובים אפשר לקבל אצל יוסי מליטל מצבר כזה באיזה 380 ש"ח.

מה שלא תעשה, אל תקנה מצברי וולטה - מצברים גרועים מאוד שמתים מוקדם ונוטים להתפרק ולפתח סדקים שגם דרכם נוזלת חומצה.

טודור זה מצבר ממוצע (לא טוב, לא רע) ובאוטו דיפו יש עליו לפעמים מבצע ב300 ומשהו ש"ח.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם

רק תיזהר מתחמונים ישראליים!!!

ואני לא מדבר על זה שידפקו אותך במחיר, ימכרו לך מצבר ישן וכו' - מזה אתה יודע לברוח.

אני מדבר על מצברים שלא עומדים בתקן - "שנפ" ו"וולטה"

שים לב - יש שתי דרכים לסמן קיבול של מצבר - אחת היא לפי תקן "אמפר שעה" ושניה לפי תקן "RC". כיון שוולטה ושנפ לא עומדים בתקן אמפר-שעה, הם מסמנים את המצברים שלהם בתקן "RC" ורושמים ליד:

"מתאים לרכב שצורך X אמפר שעה"

לכן, אם אתה רוצה לקנות מצבר לפי תקן אמפר שעה, ולא יודע כמה RC אתה צריך, כדאי לעזוב את שתי החברות האלה, שלא רושמות מה קיבול המצבר באמפר שעה, אלא משהו בסגנון "שים את זה ברכב שצורך X אמפר שעה... יהיה בסדר"

דוגמה מהחיים - אני קניתי מצבר כשרק התחילו עם ה"רמאויות" (זו הרי לא רמאות... רק תחמנות) האלה. ולא הסכמתי לקנות מצבר "מתאים ל...". החשמלאי הפך את החנות ומצא בסוף מצבר שהיה רשום על הניילון שלו "66 אמפר שעה". אמנם מדובר במצבר גדול (פיסית) באופן חריג, אבל האוטו שלי צריך 65 אמפר שעה, אז קניתי.

בבית בדקתי את מה שכתוב עליו (ולא על הניילון) - "מתאים לרכב שצורך 80 אמפר שעה".

לאן נעלמו 14 אמפר שעה? לא יודע.

בקיצור - זהירות

איתן,

בשירות הצרכן.

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם

אכן תחמנות אבל אל תחשוב שבמצברים אחרים המצב יותר טוב.

אגב, מה שאתה אומר קצת סותר את מה שיוסי מליטל אמר לי. הוא אמר שהמצבר של שנפ שהוא מוכר משווק בארץ כ56 אמפר/שעה אבל באירופה אותו מצבר בדיוק נחשב ל60 אמפר/שעה. לכאורה הקפדה יתרה כלפי הנתון המוצהר דווקא בארץ.

ובכל מקרה...

רק לא וולטה!

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם

אם איכות חשובה, והמחיר לא פונקציה, לא לגעת בשנפ ובטח לא בוולטה.

מצבר של VARTA זה מצבר גרמני עם תקן אירופאי , והוא מצבר אטום משמע אי אפשר למלא בו חומצה לבד, ומכך משתמע שהיא גם לא נשפכת.

(לכל מעבירי המצברים אחורה...)

ובאמת באוטו דיפו יש אחלה מבצעים יותר משתשיגו אצל חשמלאים.

HOOTERS

:ladysman:

פורסם

טוב הבנתי...

יש איזשהם כללים ושלבים בהתקנת מצבר?

ודרך הגב אפשר לנתק תמצבר לכמה זמן,זה לא גורם שום דבר למחשב?

פורסם
אכן תחמנות אבל אל תחשוב שבמצברים אחרים המצב יותר טוב.

אגב, מה שאתה אומר קצת סותר את מה שיוסי מליטל אמר לי. הוא אמר שהמצבר של שנפ שהוא מוכר משווק בארץ כ56 אמפר/שעה אבל באירופה אותו מצבר בדיוק נחשב ל60 אמפר/שעה. לכאורה הקפדה יתרה כלפי הנתון המוצהר דווקא בארץ.

ובכל מקרה...

רק לא וולטה!

ל 106 ראלי מתאים מצבר 55AH שהוא צר ממצבר 56AH וגם 60AH

הוא מתאים, אבל אם תשים לב תגלה שהוא בולט כס"מ וחצי מצידה השמאלי של תושבת המצבר.

אם תרצה ראם אייר, תהיה בבעיה.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

ניתוק המצבר בעיקרון יכול רק לגרום לאיפוס המחשב שזה לא מזיק .

אם אתה קונה מצבר באוטו דיפו הם מתקינים לך אותו חינם.

אז את שלבי ההתקנה פטרת מעצמך

HOOTERS

פורסם

אקח את תשובתי חזרה.

בכל מקרה, אין לו צורך לנתק את המצבר ליותר מכמה שניות\ דקות ספורות

ובכלל אם מתקינים לו במקום

HOOTERS

פורסם

אם המצבר התרוקן ללא תקנה, זה לא גרם לאיפוס המחשב בכל מקרה?

או שאפילו במצבר ריק לכאורה יש מספיק מיץ כדי להחזיק מחשב בחיים?

והרשו לי להוסיף לרשימת הדברים שהייתי רוצה לראות אצל יצרני מכוניות - בטריית גיבוי קטנה במחשב הרכב כמו שיש בכל שעון של וידאו צ'יקמוק!

• תוכן חדש...