Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

מה לחץ הדלק התקין שאמור להיות בפורד אסקורט 1995 מנוע זטה דגם מנוע L1E?

באוטודטה כתוב 2,5-2,9 ללא ואקום, מה זה אומר ללא ואקום? האם הכוונה למדידה כאשר וסת הדלק מנותק?

כמו כן, לרכב בעיית סחיבה בשניות הראשונות שמניעים אותו בבוקר, בחיבור לסקנר כל הנתונים תקינים, ומבדיקה שערכתי שקשורה ללחץ הדלק נראה שלמשאבה קשה מאוד לבנות אותו. לוקח לה כמעט דקה להגיע ללחץ של 2 בר - שזהו הלחץ שמראה השעון כאשר הרכב עובד.

אשמח אם מישהו יוכל לשפוך לי מעט אור על הנושא או אם מישהו בעל ניסיון עם לחץ דלק ברכב הנ"ל.

תודה מראש

אורי

פורסם

או שהווסת תקול או שהמשאבה ליקראת סוף החיים ולכן אין לה כוח ולוקח לה זמן ליבנות לחץ.

עד כמה שאני זוכר נכון לגבי רוב המכוניות לחץ הדלק עומד על 2 באר בערך ללא ווקום (כלומר שהמנוע כבוי) ועל 2.5 בערך שהמנוע עובד בסרק ובלחיצה על הדוושה הגז לחץ הדלק אמור לעלות ל 3 באר בערך.

רז...

פורסם

תודה רבה רז.

האם הלחץ אמור לרדת לאחר שהאוטו עומד? האם הוא לא אמור להשמר במערכת?

ומה לגבי בניה מחדש של הלחץ האם ברכב תקין הלחץ אמור להבנות בכל כך הרבה זמן?

פורסם

נראה שהמשאבה "בדרך" לפני חודש החלפתי למישהו משאבה (באותו אוטו בדיוק ובאותו מודל.) לא היתה לו בעיה של הנעה או סחיבה. ביקש להחליף עקב זימזום. לפני ההחלפה בדקתי לחץ דלק היה כ40 PSI, ללא הווקום היה מעט יותר.

אינך יכול לנתק את ווסת הדלק , אלא רק לנתק אותו מהווקום. שילמתי עבור משאבה תחליפית 400 ש"ח כולל מע"מ.בעד מקורית מוטורקראפט ביקשו 1200 ש"ח.המשאבה שהורדתי מהרכב עובדת מצויין ,אם אתה רוצה אותה,אתן לך אותה חינם,אפילו לצורך בדיקה. הבעיה שאצלך כדי להחליף משאבה יש צורך להוריד טנק דלק. העבודה לא קלה, ואם כבר מורידים כדאי לשים חדש.

בכל אופן אם תרצה היא שלך חינם.

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

לחץ הדלק אמור לרדת מ 2.5 באר בערך ל 2 באר כאשר אתה מדומם את המנוע .

המשאבה (במידה והיא תקינה) אמורה להשלים את הפערים מ 2 באר (בערך) ל 2.5 באר בפחות מ 2 שניות.

אצלי בפיאט חייבים לחכות כמה שניות עד שהמנורה של המזרק תיכבה ושמתי לב שהיא ניכבת רק שהמשאבה מגיעה ללחץ הדרוש .

כל זה נימשך בן 2 ל 3 שניות .

רז...

פורסם

רז ודוד תודה רבה על התגובות! :-P

מחר אם יהיה זמן אני אבצע מספר בדיקות לפי הנתונים שאמרתם ואעלה תוצאות ברורות מעט יותר.

אכן בדקתי את הנושא של החלפת המשאבה ונוכח העובדה שצריך לפרק את כל טנק הדלק בשביל להגיע אליה ביצעתי כמה בדיקות בשביל לוודא.

אם אני כבר אוריד טנק דלק אני באמת אשים משאבה חדשה,

מה גם שאני עושה הכל בשביל למנוע כל זמזום ורעש הכי קטן באוטו :lol:

אבל תודה רבה על הנכונות לעזור דוד :-P

נ.ב, גם אני רחובותי, ממי קנית פה משאבה תחליפית ב-400 ש"ח?

פורסם

חנות החלקים זנדני. ועוד דבר, אם אתה מתכנן להחזיק באוטו הרבה זמן,כדאי לך לחתוך חור מרובע מתחת לכיסא האחורי,

ולסגור אותו עם פח יותר רחב ומעט סיליקון מתחת, כדי שתהיה לך גישה בפעם הבאה למשאבת הדלק בלי להוריד טנק .

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

האמת שאני מתכנן למכור את האוטו בקרוב, קצת חבל לי עליו אבל אני רוצה להתקדם 8)

בכל אופן אם הייתי שומר את האוטו אצלי לזמן רב, גם הייתי מרכיב משאבה מקורית, כמו כל שאר חלקי הרכב שהחלפתי - למקוריים בלבד.

• תוכן חדש...