Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הסיוויק TYPE-R החדשה, מתי בארץ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7035 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הוכתרה כ"Hot hatch King" על ידי המגזין CAR במבחן ענק שנערך בגליון האחרון. רק אזהיר אתכם, קוראים יקרים, שאני עומד לעשות "מעשה פייביש" ולנקוב בשמן הלועזי של יותר משלוש מכוניות, הקשורות ביניהן רק במעט:

Clio Sport 197

Mini Cooper S (החדשה, כמובן)

Volvo C30 T5

Audi S3

Golf R32

BMW 130i

Seat Leon FR

Focus ST

Astra VXR

Mazda 3 MPS (שנקטלה, ולעומתה, אפילו הVXR היא לא יותר מאשר מכונית מאוזנת)

וכמובן - :inlove: - הGolf GTI.

המבחנים היו מחולקים למעין קבוצות (כפי שחילקתי את הרשימה). בסופם, בקבוצה הראשונה הועדפה הMini, בשניה הR32 (וזה לא פעם ראשונה שזה קורה), בשלישית הGTI (ובגדול).

לאחר מכן, עומתה הCTR (נו, הסיוויק) עם הGTI. הGTI עדיין עדיפה כמכונית ליומיום - יותר מאוזנת, יותר פרקטית, יותר אופציות שמקלות על החיים כמו DSG וחמש דלתות - אבל לטענת CAR, הCTR מחזירה את הפאן להוט-האץ'. יותר נעימה מהCTR היוצאת, אבל יותר מושחזת וחדה מכל האטץ' מודרנית.

ואז לקטע המשעשע: היא עולה שם משהו כמו 3000 פאונד פחות מהGTI הבסיסית (17K לעומת 20K). אם הGTI - שמחירה גם כך מעט גבוה בארץ - עולה כאן 215K בגרסה המדוברת, הCTR הייתה אמורה לעלות הרבה מתחת ל200K. משהו כמו 180K. מישהו רואה את זה קורה כשהסיוויק האטץ' 1.8 עולה 188K? לא אני.

קצת חבל, אם כך, שכחלק מחווית הקניה של הCTR תאלץ להשאיר ב"מאיר" משהו כמו 70 אלף שקל יותר ממה שהיית אמור, ופיסה נכבדה של כבוד עצמי. קצת דומה למצב של המיני, ששם עולה מחיר מצחיק - 16 אלף פאונד בערך - וכאן 225K. ועוד אומרים שהGTI יקרה...

באופן אישי, אני מוצא את עיצוב הפנים של הסיוויק החדשה פשוט מזעזע. זה נראה כמו מכונית קונספט, אבל לא במובן הטוב של המילה. בלאגן וחוסר קוהרנטיות מגוחכים. העיצוב מושך, אבל אם נשווה את הGTI לבתולה ענוגה שמפתה אותך אליה על ידי גילוי טפח, הCTR החדשה דומה לטרנסווסטייט שיכור וחרמן שבא ומוריד לך אחת לראש.

אגב, יש לי מחר בצהריים נסיעת מבחן על האוקטביה vRS. רשמים בהתאם. ב188K שהיא עולה, ובהתחשב בפופולריות של האוקטביה מלכתחילה, הייתי מצפה לקצת יותר רעש סביבה. מחר אדע יותר.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם נשווה את הGTI לבתולה ענוגה שמפתה אותך אליה על ידי גילוי טפח, הCTR החדשה דומה לטרנסווסטייט שיכור וחרמן שבא ומוריד לך אחת לראש.

אוי מזמן לא צחקתי ככה :D :D :lol::lol: (ברשותך אאמץ משפט זה).

שמע, התמחור של הסיוויק בארץ לא ברור בכלל. הם מנסים להפוך אותה ליוקרתית יותר, לא ברור למה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

האמת שלא קראתי את המבחן הנ"ל, הוא נשמע מאוד מעניין אבל ממש לא מפתיע שמדובר בCTR. יש לי מבחן מתחילת שנות ה-90 של ירחון CAR בו ערכו השוואה בין גולף GTI דור שלוש, סיטרואן ZX 16V וההונדה סיוויק VTI ממש כמו במבחן ההוא, ניצחה (יותר נכון הביסה) ההונדה את הGTI וניצחה לבסוף את הZX המעולה. ההסבר די זהה למה שאתה הבאת. שמבחינה ספורטיבית ותחושת האט האצ' האמיתיות, ההונדה היא הבחירה. האמת, זה כבר לא מפתיע וכבר הפך לסוג של מסורת.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

את המבחן לא קראתי ועל מרבית המכוניות הנזכרות בו לא נהגתי, אלא שיש להניח שלמחיר כפי שצוין, משמעות בשקלול התוצאה. לכן לו יחס המחיר היה דומה באנגליה, לזה הקיים בארץ, התוצאה היתה משתנה. לסיויק הצ'בק הרגילה ( שיש להניח כי ה TYPE R המבוססת עליה, תהיה יקרה משמעותית ), כמו למיני, מחיר " פסיכי " בארץ שלא מזכיר אפילו את המחיר בחו"ל, יחסית למכוניות אחרות, הנמכרות שם וכאן.

למחירים האלו יש תוצאה מסתברת והיא מיעוט המכוניות האלו על הכבישים כאן. חבל מאוד שמכוניות מהנות ומשובחות כאלו, אינן מהוות חלק מהמבחר העומד לרשות הלקוח הישראלי הרלבנטי, בשל מדיניות מוזרה של היבואן.

פורסם
הוכתרה כ"Hot hatch King" על ידי המגזין CAR במבחן ענק שנערך בגליון האחרון. רק

אגב, יש לי מחר בצהריים נסיעת מבחן על האוקטביה vRS. רשמים בהתאם. ב188K שהיא עולה, ובהתחשב בפופולריות של האוקטביה מלכתחילה, הייתי מצפה לקצת יותר רעש סביבה. מחר אדע יותר.

Evo מיקמו את ה-CTR מאחורי הגולף והרנו הרלוונטיות, אם אתה צריך כוס מים קרים כדי לעזור לך להמתין בסבלנות, אם כי בהתבסס על תמחור הסיביק הרגילות אין מה לחכות ל-CTR ולתמחור שלה.

למעשה הם מיקמו אותה גם מאחורי הפוקוס ו-VXR, כלומר אחרונה. לא נעים.

וספר על האוקטביה, מכונית מעניינת....

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

shellcase, שמחתי ;)

אני מופתע מהתוצאה של EVO. כנראה שהיה משהו מאוד מסויים בCTR שהיה בשבילם בבחינת deal breaker.

הייתי שמח לעשות על אחת נסיעת מבחן, אם כי בסופו של דבר, כנראה שאני אסיים עם GTI.

אני כבר שנה וחצי מנסה להביא את עצמי למצב של להחזיר את האוטו לליסינג ולקנות משהו מעניין, זה נע בין GTI לWRX למיאטה NC (הייתי ממש קרוב להזמנה, עד נסיעת מבחן שגילתה שממש לא נוח לי שם + גג נמוך מדי כשהוא סגור + מנוע אנמי וחסר כריזמה. כל היתר, מצד שני, מפצה לא רע, ועל כן הדילמה) ועכשיו חזר שוב לGTI. מה לעשות, זה האוטו שרציתי מלכתחילה, מהרגע בו עיני שזפו את מבחן ההשקה, פרי עטו של Georg Kacher בCAR אי שם בסוף 2004.

בכלל, בקרוב לא תהיה לי ברירה - אני עובר להיות עצמאי ולכן במילא חייב לקנות משהו. יש לי איזה 1000 ק"מ על GTI, כך שזו לא אהבה שטחית בלבד...

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
shellcase, שמחתי ;)

אני מופתע מהתוצאה של EVO. כנראה שהיה משהו מאוד מסויים בCTR שהיה בשבילם בבחינת deal breaker.

הייתי שמח לעשות על אחת נסיעת מבחן, אם כי בסופו של דבר, כנראה שאני אסיים עם GTI..

טרפ הספיקותי לעיין בדקדוק במבחן של Evo, אבל בשבילי זה המגזין ששם את הדגש במקום הנכון. אבל לפני שאתה קונה את ה-GTI תבדוק את הגירסאות הזולות יותר המבוססות עליה. אם הן נוסעות טוב כמו (שמספרים לי...) שה-GTI נוסעת יש כאן חיסכון גדול.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

האוקטביה RS היא לא מכונית רעה בכלל (במפתיע?) ואפילו יש לה מספר יתרונות על הגולף GTI (מתלים, נפח תא מטען :wink: ). אבל גם היא סובלת מאותה בעייה של עודף משקל ועודף אחיזה. אני נהנתי משתיהן (האמת, מהגולף יותר) אבל לחפוז, לא למערכת יחסים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אם כבר במטאפורות עסקינן - אני, למערכת יחסים הייתי מעדיף בתולה ענוגה, אבל לחפוז הייתי לוקח טרנסווסטיט שיכור.

במישור המוטו-מטאפורי כמובן!

פורסם

שמתם לב שהבעיה שלכם היא רק המחיר?

וכל מה שאתם מזכרים, כאשר מדברים על CTR, זה רק המחיר?

מה אם קצת אובייקטיביות?

למה לדבר על מחיר כעלו זה בעיה של הרכב, או יצרן. ולפסול את הרכב רק בגלל זה.

סיוויק פשוט יותר טובה מגולף. מכל הבחינות.

זה די ברור כאשר מסתכלים על המפרט, ועל תכנון של הרכב.

זוכרים את הדיון על רכב ספורט/ ספורטיבי וכל השטויות, אז הנה לכם דוגמה.

רכב ספורט (CTR) לספורטיבי (GTI)

בדגם הסטנדרטי של סיוויק ביפן, אין אפילו חלונות חשמל, מזגן ושאר הפינוקים של רכבים

ספורטיביים. הרכב מכוון ובנוי לנהיגה ספורטיבית .

Omnia mea mecum porto

פורסם

אתה מבקש קצת אובייקטיביות, אבל טוען שהסיוויק עדיפה על הגולף מכל הבחינות, וזאת מבלי שנהגת ב-CTR החדשה (בגולף נהגת?). איך אתה יכול לבקש אובייקטיביות ולומר שברור שאחת טובה מהשנייה רק מהסתכלות על המפרט וה"תכנון"? אתה לא מבין שזה מגוחך? ומגוחכת מכל ההגדרה שלך - סיוויק רכב ספורט, גולף רכב ספורטיבי. על סמך מה אתה טוען את זה בדיוק? האם אתה מבין את ההבדל בכלל? האם העובדה שב-CTR ביפן אין ח"ח ומזגן, הופכת אותה למכונית ספורט? האם פינוקים ברכב בבעלות נטיות ספורטיביות מורידים אותו מדרגה של ספורט לדרגה של ספורטיבי? האם אתה כל כך עיוור שאתה לא רואה ששתי המכוניות הללו פונות לאותו פלח שוק בדיוק, ושאם אחת היא ספורטיבית אז גם השנייה?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

מוזר, חשבתי שזה היה די ברור וגם הסברתי, סיוויק מיוצרת למטרה מסוימת -ספורט.

וזה ההבדל מהגולף.

למה אתה חושב שלא ניתן להבין את ההבדלים במפרטים ? למה אתה חושב שלגולף עם הספק עדיף משמעותי וגיר הDSG

שלה ,לא יותר מהירה בבדיקה מ0 ל100

בגלל שגולף טובה יותר?

הרי,זה לא סתם נתונים, זה מה שקורה בפועל. רכב בממדים זהים, 30 כ"ס יותר, גיר מהיר, מומנט יותר גדול ועדיין 6.6 למאה.

אני רואה רכבים האלו כרכבי ספורט (בגדול) לא מעניין אותי מחיר,תחושות של אחרים ומה הם חושבים על היופי.

רכבי ספורט מודדים לפי הביצועים .

אני לא נהגתי על הרכב, אבל אני עם הדגם הזה משנת 2005 . אפשר להגיד שאני מכיר כל בורג ברכב הזה (בלי להגזים)

מבחן הזה הוא רק אחד מרבים שראיתי לctr החדשה.

אני זוכר כאשר יצא CTR מהדור הקודם, חצי מהפורום צחקו על הצורה המיניואן שלה (גובה 1450)

ומה הגובה של הגולף אתה יודע? 1500 . אני לא רואה שמי שהוא הזכיר את זה פעם.

רק לא ברור מאפו הצביעות הזו, ברגע שמתחלים לדבר על סיוויק.

Omnia mea mecum porto

פורסם

מוזר? אתה זה שמוזר. אני באמת ובתמים לא מבין את התגובה שלך למה שכתבתי. ובכל זאת אנסה:

1. סיוויק מיוצרת למען נהיגה ספורטיבית, וכך גם הגולף. לא סתם קוראים לה GTI (בניגוד לדור הקודם, ד"א, בו קראו GTI גם לדגם ה-2.0 ליטר עם ה-115 כ"ס).

2. לא ניתן לדלות מהמפרטים את התחושות. מה שניתן זה לשייך במידה מסוימת את המכונית לסגמנט ספציפי. במקרה הזה, לסיוויק ולגולף שיוך זהה לאותו הסגמנט בדיוק - שתיהן הנעה קדמית, גרסאות האצ' של מכוניות קומפקטיות, הספקים דומים וכן הלאה - המפרט מאוד דומה, זה לא שמשווים גולף ל-S2000.

3. לגולף GTI אין הספק עדיף משמעותית מל-CTR החדשה. ובכל מקרה, יכול להיות שהיא קצת פחות מהירה מהסיוויק. יש עוד הבדלים מלבד הספק שמשפיעים על התאוצה ועל זמני מסלול, אתה יודע. משקל, יחסי העברה וכולי. זה בטח לא אומר שאחת היא מכונית ספורט והשנייה "סתם" ספורטיבית.

4. רכבי ספורט לא מודדים רק לפי הביצועים - יש מכוניות מהירות מאוד שהן פחות "מכונית ספורט" מאחרות, איטיות יותר. יש המון מאפיינים. לא שאני רואה את הקשר לדיון הנוכחי.

5. אתה עם CTR שנת 2005? אחלה, מכונית נהדרת. מה הקשר לדיון?

6. אולי יש לך זיכרון סלקטיבי, אני לא זוכר שחצי מהפורום צחק על הסיוויק דור קודם, לא שזה אומר משהו - קיים סיכוי סביר שחצי מהפורום לא מבין מהחיים שלו, אז מה?

7. אף אחד לא הזכיר את הגובה של הגולף כי זה באמת, אבל באמת לא העניין. והיא 1.47, תדייק.

8. על איזו צביעות אתה מדבר?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...