Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי היום במוסך

החליפו לי שמן מנוע.

לשמן של סונול (ללא ידיעתי. ) אני ביקשתי את המקורי.

5W40. סינטטי מלא.

איך השמן הזה?

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

מה יעזור לך שאני הכתוב כאן את מק"ט היצרן ? בכול מקרה המוסכים המורשים לא מחזיקים שמן מקורי אלה שמן המתאים לדרישות התקן של קונצרן VW.

למנועי דיזל ללא מזרק משאבה שמן המתאים לתקן VW 505.00/501.01 בצמיגות 15W40.

למנועי דיזל עם מזרק משאבה/מסילה משותפת -VW505.01 בצמיגות 5W40.

למנועי דיזל עם מסנן חלקיקים- VW507.00 בצמיגות SAE 5W30

איזה כייף לי :)

פורסם

השאלה שלי היא.

איזה חשיבות יש ליצרן?

ליקווד מולי / סונול / פז / ועוד.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

אין חשיבות לךיצרן.

כל היצרנים הגדולים מייצרים שמנים לתקנים השונים של פולקסווגן. צ'מפיון הוא היבואן היחיד שמבצע באופן קבוע בדיקות לשמנים השונים, ומעדכן את המוסכים ברשת בדבר התאמה של שמנים מיצרנים שונים לתקנים הרלוונטיים. בטבלה מופיעים השמות המסחריים של השמנים, ועדכון יוצא מספר פעמים בשנה.

בברכה,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

בהמשך לדבריו של אורן (מועדון סאאב),

שמן הוא כמו דלק, צמיגים ומצבר מוצר מתכלה.

אתה כמובן לא רוצה לשים גם דלק מקורי נכון?

חשוב לך רק שהשמן יהיה א. בצמיגות הנכונה ב. איכותי ג. יתאים לתקן (בסדר הזה)

יש פה אינספור דיונים על איזה שמן הכי טוב, מוביל או ליקויי סגול או ליקויי זהב או שמן חמניות.

זה לא משנה כ"כ, כל עוד אתה לא שם אמריקן איגל ב-9.99 לגלון אז אין לך מה לדאוג.

במנועי ה-2.0 לדוגמא צריך באופן קבוע להוסיף שמן בין הטיפולים (המנוע הזה ידוע כאוכל שמן),

אז במקרה הטוב אנשים ממלאים שמן מחברה שונה מאשר מילאו להם בטיפול, במקרה הרע האנשים או לא מוסיפים עד שנדלקת הנורא, או מוסיפים צמיגות שונה (ה-5W40 יקר מאוד).

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

אני די חדש כאן וגם לא מומחה במכונאות רכב אן באנלוגיה לתרופות יש חשיבות רבה מי הוא היצרן למרות ההרכב הזהה במרכבים. עם תקחו לדוגמא תרופה כמו אספרין, כל מפעל של תרופות גנריות מייצר אותה אבל אספרין של חב' באייר בעח יעילות חזקה יותר. אתם שואלים למה,אני לא יודע אני לא רוקח אבל זאת עובדה וישנם עוד הרבה דוגמאות. אני בטוח שגם בשמנים זה די דומה. למרות אותם נתונים טכניים איכות המוצר שונה בין יצרן ליצרן.

לי יש בורה דיזל, איזה שמן אני חייב להשתמש?

תודה

• תוכן חדש...