Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7061 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים ,

לאחר המלצות שקיבלתי מחברי הפורום , רכשתי נוזל קירור מקורי של פיז'ו .

קניתי 5 ליטר נוזל . רוקנתי את המים הישנים , והחלפתי על פי ההוראות .

לאחר המילוי התנעתי את הרכב , וכאשר נכנסו המאוורים לעבוד , פתחתי את בורג הניקוז של הטרמוסטט , ואת בורג הניקוז של מערכת החימום , לאחר שראיתי שרוב הבועות יצאו , סגרתי את הברגים .

לאחר הניקוז נשארו במערכת 4.5 ליטר של נוזל בערך ...

הבעיה :

בנסיעה , מידי פעם , נדלקת מנורה של מפלס נוזל הקירור ברכב ...

האם יש מספיק נוזל ?

או שלא ניקזתי טוב ?

אני אוהב את הפיז'ו , ולא רוצה שיקרה לה משהו...

תודה

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

לי היו הרבה בעיות עם הנורה הזו, חפש שרשורים שלי על הנושא.

אצלי הצינורית בין הרדיאטור למיכל העיבוי נסתמה והרדיאטור היה בעצם מנותק ממיכל העיבוי והתחיל לאבד מים, כשמפלס הנול בו ירד, הנורה דלקה.

אני מציע לך לפתוח את פתח הרדיאטור ולבדוק שיש מים, תנסה למלא עד הסוף.

לאחר מכן תנקז שוב אוויר, עצה שלי, לפני פתיחת פתחי הניקוז תפתח את פתח מילוי הרדיאטור ותחזיק את מיכל העיבוי במקום גבוה כך שיזרמו מים לרדיאטור עד הסוף, כדי שלא ישאר אוויר ברדיאטור.

לפי דעתי בגלל שלא ניקזת אוויר לפני הפעלת המנוע, וחיכית עד שהמאווררים יכנסו לפעולה- הצטבר הרבה אוויר ברדיאטור.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

הנורית נדלקת כאשר חיישן גובה בצד הרדיאטור בצד של מיכל העיבוי, ממש על הרדיאטור לא מרגיש מים, בדרך כלל לאחר ריקון המערכת יכול להיות שיש שם בועות אויר ולכן מידי פעם הוא נותן התראה שיקרית שאין גובה מים.

ממליץ לך לשחרר את ההברגה שלו בעדינות עד שאתה מוודא זרימת מים ואז תסגור לאחר יציאת האויר.

פורסם

גל

האם מדובר על מעיין בורג מפלסטיק לבן ? יושב על הרדיאטור מלמעלה ? הוא הבעייתי ?

כיצד אני מוודא שלמנוע מגיעים מים ?

תודה

אוהבים אותך פולי.

פורסם

הבורג הלבן לא הבעייתי, לא ניקזת אוויר כמו שצריך, אני חותם לך שיש אוויר ברדיאטור, תנקז אוויר כמו שרשמתי לך והכל יסתדר, אל תפרק סתם ברגים מיותרים זה מתכון לצרות.

מה שלא עדיין לא הבנתי הוא האם הנעת את המנוע וחיכית שהוא יגיע לטמפ' עבודה בלי לנקז טיפת אוויר?

פורסם

לאחר שרוקנתי את המים , התחלתי למלא נוזל קירור , וסגרתי כול פתח , ממנו נשפך נוזל קירור , מהתחתון לעליון .

תוך כדי מילוי יצא נוזל קירור מבורג ניקוז הרדיאטור , סגרתי אותו . אז יצא נוזל קירור מפתחו העליון של הרדיאטור , ומבורג הניקוז של הטרמוסטט , סגרתי גם אותם . וכשיצאו מים מצינור החימום סגרתי אותו . אז הנעתי את הרכב , וכאשר המאוורים החלו לעבוד , פתחתי את בורג הניקוז של הטרמוסטט , ושל החימום , ונתתי לבועות לצאת .

אבל הבועות לא הפסיקו לצאת , בשלב מסויים סגרתי גם את אלו .

זהו , כך עשיתי ..

אבל לדעתך 4.5 ליטר של נוזל מספיקים ?

מה עלי לעשות כרגע ? להדליק את המנוע , ואז לפתוח את ברגי הניקוז ? או כשהמנוע כבוי ?

תודה ידידי..

אוהבים אותך פולי.

פורסם

לדעתי 4.5 זה מעט מדי, רשמתי לך כבר מה אני הייתי עושה בהודעה הראשונה.

לפי מה שרשמת עשית את הכל בסדר גמור, ובעצם ביצעת ניקוז גם עם מנוע כבוי וגם עם דלוק, אבל לא היית צריך לסגור את פתחי הניקוז אם עדיין המשיכו לצאת בועות אוויר.

תראה כל עוד הרכב לא מתחמם אז לא קרה נזק, אני מקווה שיש לך שעון חום כדי לעקוב אחרי זה.

בכל מקרה אל תזניח ותטפל בזה כמה שיותר מהר כי אוויר במערכת גורם לנזק ארוך טווח.

הדבר הראשון שאני הייתי עושה הוא לפתוח את פתח הרדיאטור ולמלא את החסר כי שם מצטבר תמיד אוויר שלא נוקז לאחר מספר נסיעות.

זה יכול לגרום לנורה הפסיק לדלוק, אבל זה עדיין לא אומר שאין אוויר במנוע לכן כדאי שתבצע את תהליך הניקוז מחדש.

בהצלחה.

פורסם

טוב

אני אקנה עוד נוזל קירור , ואנקז שוב .

אין לי שעון חום , זה הפרוייקט הבא (ממש בקרוב עקב המצב... )

תודה

אוהבים אותך פולי.

פורסם

ייתכן שחצי ליטר יספיקו לך כדי להשלים את החסר.

נחמד לראות איך אתה משקיע בפיזו שלך, אם הרכב הזה מתוחזק כמו שצריך הוא ממש סוס עבודה, רק שחבל שאני קניתי את שלי מעט מוזנחת.

פורסם

עמית ,

זו הפיז'ו 205 השישית שלי , ואחרי שהרסתי במו ידי , 205 GTI , שנת 90 , (הייתי בן 18 , האוטו היה כולה בן 4 ...) קרעתי את האוטו , החלפתי מנוע וגיר , שתי תאונות בשאסי, בקיצור , הייתי פשוט אידיוט ..

ומאז , יש לי שריטה במוח על 205 , כול אחת שאני קונה אני מפנק ללא סוף , כדי לכפר על עוונות העבר ..

דרך אגב , לנוזל המקורי של פיזו , ניתן להוסיף נוזל אחר ? או חייב לקנות עוד 5 ליטר ב-90 שח משרודר הגזלנים ?

שבוע טוב

אוהבים אותך פולי.

פורסם

טוב

קניתי היום 2 ליטר נוספים של נוזל קירור מקורי .

(היום צבע הנוזל שנתנו לי הוא כחול , הנוזל שקניתי לפני 3 ימים היה ירוק ... שניהם מקוריים ממוסכי פיז'ו סיטרואן ..)

בכול מקרה , הוספתי ליטר , ואז ניקזתי שוב ממערכת החימום ומהטרמוסטט , ונורת המפלס לא דולקת יותר , אכן יצאו בועות רבות . בכול מקרה קצת דאגתי מכיוון שנוזלי הקירור נקנו ממוסכים מורשים , האריזה היתה זהה , אך אחד היה כחול , והשני ירוק ....

הפרוייקט הבא , שעום חום .

לילה טוב דוד הליקופטר

אוהבים אותך פולי.

פורסם

עד כמה שאני יודע הצבע שונה היות ואחד מיועד לסיטרואן והשני לפיג'ו, אבל למעט הצבע שניהם זהים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...