Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7071 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

יש לי וספה 150 px שנת 1987 עם 26,000 ק"מ יד ראשונה.

הוספה שכבה במחסן 7 שנים ולפני חודשיים השמשתי אותה שוב כמובן לאחר שחלפתי לה צמיגים, שמן גיר, מצת + ראש מצת חדש ומיישר זרם(שבגללו נשרפו לי כל הנורות).

לפני יומיים הוספה קרטעה לי ,נחנקה , היתה נכבית ומסרבת בתוקף להניע .

ניקיתי את הקרבורטור , הדיזות , המסנן וכן את הפלג.

פתחתי את פתח המילוי של שמן הגיר וגיליתי שיש חדירה של בנזין לשמן הגיר.

יש לציין כי כרגע הוספה נוסעת מצויין ואף צריכת הדלק שלה השתפרה מ-19.2 ק"מ לליטר ל - 20.5 ק"מ לליטר.

אתמול לאחר פתיחת בורג המילוי אפשרתי לשמן העודף לנזול וסגרתי את הבורג.

היום פתחתי שוב ועדיין היה עודף שמן (השמן דליל וכנראה מהול בבנזין).

האם התופעה מצביעה על מחזירי שמן גמורים? ואם כן מה עושים ועד כמה אפשר לסחוב עם הוספה במצב זה?

אני גם אשמח לקבל מהחברים שמשפצים וספות טיפים ואם אפשר גם תמונות על איך שהמנוע בנוי ומה צריך לעשות.

הוספה חשובה לי מאוד ואני לא רוצה להסב לה נזק מיותר.

פורסם

לחבר שלום

יש לפרק את מכסה הגיר ולהחליף אטם ומחזירי שמן,אבל יש לבדוק שטח מגע בין שני חלקי הגיר ובית גל הארכובה ,בדיקת פגמים ,אך לפני כל זאת,האם הטורים במנוע יורדים באיטיות ,האם לוקח הרבה זמן למנוע להאיץ?

פרק את הפלג צלם והעלה תוכל לקבל דיאגנוזה טובה לגבי איכות השריפה

האם הטורים בסרק נורמלים ,או גבוהים ?

יגאל

פורסם

שלום יגאל!

הוספה מאיצה כרגע מצויין, הטורים בניוטרל מצויינים, החלפת הילוכים מתבצעת נהדר והיא נוסעת כמו לפני 10 שנים( במיוחד לאחר ניקוי הקרבורטור).

הסיבה שבדקתי את שמן הגיר היתה כי חששתי שיש לה איבוד קומפרסיה בנוסף לבעיית הקרבורטור וזאת ע"פ המלצת אבא שלי שהינו חובב וספות מושבע ושלמעשה הוספה היתה שלו.

מצב הפלג בכל אופן הוא בסדר גמור הוא אומנם מפוייח , אבל לא שוחה בשמן.

אני אבצע היום החלפת שמן גיר ואבדוק שוב, למרות שיש לי חשש סביר שכן נכנס דלק לשמן בגלל הצמיגות והצבע. כמו כן אני אנקה היטב את הנשם של הגיר.

אני מתוודה שאין לי יותר מדיי ידע במנוע ובגיר של הוספה, והנושא מהווה תחביב ואתגר עבורי.

אני אשמח לקבל תמונות מחברים שפרקו כבר מנוע וגיר של וספה, ע"מ שאוכל להבין מאיפה להתחיל לעבוד.

מחכה לתשובות ותמונות, דמארי.

פורסם

יש לי הרגשה שהמחט המחוברת למצוף דולפת,הוצא אותה אם תראה תחת זכוכית מגדלת שחיקה בצורת טבעת רוב הסיכויים שהיא דולפת (החלף לחדשה) עקב הויברציות של המנוע,פלג מפוייח מנוע מוצף בדלק ,הבדיקה הטובה ביותר ,הרכב מצת חדש ,סע בכביש המהיר חזור ,השתדל ללא עבודה בסרק,הנח למנוע להתקרר ,פרק ובדוק

משחק עם בורג כיוון הקרבורטור עלול להסתיים בתפיסת הבוכנה

יגאל

פורסם

יגאל , קודם כל תודה רבה על ההתיחסות וההכוונה.

איך אני מפרק את המחט שבמצוף?

איפה אפשר להשיג מחט כזו? והאם קיימת מחט מקורית לדגם px 150 כמו שיש לי?

מחכה לתשובתך, דמארי.

פורסם

הייתי מציע לך לפרסם את שאלתך זו בפורום אספנות שם יש בעלי וספות \למברטות ,שאל את מנהלי הפורום!

לשאלתך,הסר את מכסה המנוע ,סגור את ברז הדלק ,פרק את מכסה הקרבורטור ,שחרר כבל גז ,צ'וק ,וצינור הדלק ,פרק את הקרבורטור החוצה ,פרק את המכסה העליון (ברגים ) ואז כשתפתח תמצא את מצוף האמבטיה וליד צירו תראה מין דיזה מוכספת,הוצא את פין המצוף והוצא את המצוף ביחד עם המחט

גש לאבניר ברח הסדנא בתל אביב ,או למוסך וספות הזמן קיט כולל אטמים ,מחט ובית המחט (קח דוגמאות אתך),נקה בעזרת ספריי קרב' ולחץ אויר הרכב בחזרה וסע לשלום

יש לוספה הנל ספר מצוין של HAYNES ,כולל תאורים מפורטים לכל מכלול ומכלול בליווי תמונות ,שווה כל אגורה

יגאל

פורסם

יגאל , מצטער שאני נודניק אבל שאלה נוספת לי אליך.

האם יש משמעות לסוג הדלק בוספה ?( אבא שלי טוען שלא , אבל מתברר שאתה הרבה יותר מקצועי ממנו!).

האמת שאני תדלקתי אותה עד הסתימה בקרבורטור עם 96 מהול בשמן 2T ביחס של 4%.

בשלושת הימים האחרונים תדלקתי עם 95 מהול ב- 4% שמן 2T ונראה לי שהמנוע עובד יותר טוב .

אני נסעתי כבר 500 ק"מ והיא נוסעת נהדר.

כמו כן ביום שלישי בבוקר החלפתי שמן גיר , בדקתי מאז כל יום פעמיים את השמן וכרגע אין עדות לכניסת דלק לתוך השמן גיר,

וכן אין עודף שמן כמו בהתחלה.

אני אמשיך לעקוב , אבל האם יש קשר בין סוג הדלק והבלאגן שהיה?

מחכה לתשובה , דמארי.

נ.ב.

הציעו לי לרפד את הכסא של הוספה ב-150 ש"ח בלבד!

מה אתה מציע לי לעשות:

1) לרפד אותו כמו האורגינל שיש לי כרגע (כולל כל התפרים לקישוט).

2) לרפד אותו בצורה כזו שתיצור לי שני מושבים כמו בקטנועים החדשים.

פורסם

אין משמעות לסוג הדלק בכל הקשור למנוע הנל,אבל אתה משתמש באחוז גבוה של שמן הגורם לפיוח תא השריפה ,סתימת האגזוז,פליטת מזהמים ,סתימת הדיזות בקרבורטור(אגדה נפוצה בקרב הוספאים לשמירת אורך חיי המנוע)

אגב דאג לשטוף את צילנדר המנוע לקירור טוב יותר ,ולניקוי האגזוז ,הנראה לי סתום

היחס הוא 2% או 50ל1 ,השתמש בשמן איכותי ,והחלף מצת חדש ,הקטנוע יתעורר לחיים !

לגבי הריפוד עניין של טעם

יגאל

פורסם

אם אתה מאזור ת"א, מומלץ מכל הלב להתקשר למכונאי ותיק, מהימן וישר המומחה בקטנועים ובמיוחד בווספות לסוגיהן ולדורותיהן. מחר אני מבלה אצלו ואברר עבורך כיצד חודר אופיינית דלק לגיר של ווספה.

יש לו טונות של חלפים לווספות, חלקי מנועים ומה שרק עולה בדעתך ורק בשבוע שעבר הוא שיקם ווספה מוזנחת.

אם תפנה בפרטי אתן לך את המספר במוסך.

יוסי

פורסם

תודה לכם יוסי ויגאל!

אני כרגע משתמש בשמן 2T של סונול שנקרא קטנול .

האם הוא בסדר או שכדאי משהו אחר?

הוספה בזמנו נקנתה במוסך של דוד פריצל ברחובות , אצלו גם רכשתי את המיישר זרם , הנורות שנשרפו וכן את האישור עבור בדיקת הבלמים שאותה הייתי צריך עבור הטסט כי הוספה כבר בת 19 שנים.

הוא זה שאמר לי להוסיף שמן לדלק ביחס של 4% ( עד אז הוספה תודלקה בתערובת שהוכנה בתחנות הדלק , דבר שכבר אינו נפוץ בימינו).

אני כרגע מתגורר בחדרה, וחבר המליץ לי על מוסך מירז' בנתניה ששם מבינים בוספות.

אבל מאחר וההנאה שלי זה לטפל לבד ולהינות מפרי ידיי אין ברצוני שמישהו אחר יבצע עבורי את העבודה, רציתי ללמוד איך לנקות את האגזוז?

את הבוכנה ניקיתי אתמול ביחד עם כל המנוע חיצונית בעזרת ספריי קרבורטורים ומים בלחץ אויר.

המנוע מבריק חיצונית וללא הזעות מכוערות ( הייתי חייב לעשות זאת לאחר שהחלפתי שמן גיר וניקיתי את הנשם, כי מטבעי אני חובב סדר וניקיון , למרות שאומרים שזה לא בריא לנקות מנוע.)

דרך אגב , מה זה יחס 1:50 שציינת?

אני כיום מוסיף 40 סמ"ק שמן לכל 1 ליטר בנזין( אני משתמש לשם כך בבקבוק ישן של הילד שלי).

ביחס של 2% אני אצטרך להוסיף 20 סמ"ק שמן לכל 1 ליטר בנזין . האם אני טועה?

מחכה לתשובה , דמארי.

פורסם

יפה קודם כל אני רואה שירדת במינון השמן ל2% וזה די חשוב.

עכשיו בקשר לסוג שמן אנימ מליץ לך על כל שמן שיש היום לא משנה כל כך ,העיקר שיהיה 100% סינטטי,לאורך חיי המנוע,ביצועיו,ובעיות עתידיות.

אני אישית השתמשתי בעבר במוטול חצי סינטטי ,ועברתי כרגע לוולווליין 100% סינטטי שאני ממליץ לך עליו.

• תוכן חדש...