Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

מדובר בBMW E46 318i, מודל 2000 עם 93500 ק"מ.

כבר לפני כחצי שנה התברר לי בסריקת תקלות במחשב שחיישן הלמבדה אינו תקין, אולם בזמנו החלטתי שלא להחליף אותו ולנסות להמשיך לנסוע כך. בנובמבר הרכב אף עבר טסט ללא קושי בבדיקת גזי הפליטה.

הרכב סובל ממספר בעיות: ההתנעה אינה חלקה (צריך לתת מעט גז אחרת הרכב כבה מיד לאחר ההנעה), צריכת הדלק גבוהה ולדעתי האגזוז או הממיר מרעיש יתר על המידה.

לאחרונה הייתי במוסך נירגד המורשה בירושלים, שם המליצו לי להחליף את חיישן הלמבדה, ועל פי בדיקתם הממיר סתום ורצוי להחליפו (הצעתם כ-1600 ש"ח לממיר חלופי). לטענתם ייתכן והממיר ניזוק מנסיעה עם חיישן למבדה תקול.

את החיישן הזמנתי מחו"ל ששם הוא לא יקר, עכשיו אני מתלבט לגבי הממיר: איך אדע אם הוא באמת סתום? האם כדאי להחליף רק את החיישן ואז לבדוק הלאה? האם הממיר החלופי צריך להיות ספציפי ל-BMW או שכל איש אגזוזים יכול לספק לי אחד?

מעט מוזר לי שממיר הולך בק"מ כל כך נמוך.

בתודה לעוזרים.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

ברגע שהמנוע עובד בתערובת לא נכונה, קרי תערובת עשירה מדי או ענייה מדי, ימיו של הממיר הקטליטי ספורים. אם בחרת להמשיך ולנסוע עם חיישן חמצן תקול, זה אומר שלמעשה בחרת במודע לקצר את חייו של הממיר.

לגבי בעיות ההתנעה, התופעות שאתה מתאר אינן בהכרח קשורות לחיישן החמצן או לממיר הקטליטי. מומלץ שתכנס למוסך מורשה BMW לאבחון.

לגבי ממיר תחליפי, ישנה אפשרות שיהיה ניתן להתאים ממיר אוניברסלי לרכבך, יש לבדוק זאת עם מכון אגזוזים טוב (אם תאמר מהיכן אתה בארץ, חברי הפורום יוכלו להפנותך למקום ראוי).

פורסם

האבחנה היא כמו שנאמר, ממוסך BMW המורשה, שההתנעה קשורה לממיר הסתום. אני בירושלים.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

ממיר קטליטי סתום יכול לגרום לבעיות התנעה וגם לבעיות ב"סחיבת" הרכב ובכל מקרה יש להחליפו ולא להמשיך ולנסוע כך.

מכון אגזוזים טוב יתאים לך ממיר קטליטי תחליפי בזול יותר מהמקורי.

לאחר החלפת חיישן החמצן יש לבצע סריקת מע' נהול המנוע עם מחשב/סורק אבחון ולוודא שכל יתר נתוני החיישנים תקינים ונכונים ושלא משהוא אחר גרם לקלקול חיישן החמצן ואז גם החיישן חמצן החדש יתקלקל מהר.

בברכה - רפי לין :-)

• תוכן חדש...