Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

נתקלתי באתר כלשהוא בשתי התמונות המצורפות.......

מישהו יודע פרטים על הרכב הזה שהשתתף באירוע????

מי הבעלים? איפה הרכב כיום... וכו......

אם אני לא טועה את זיפ הפסיקו לייצר בתחילת שנות ה 90......... אבל התמונות צולמו ב 2004.

ti2004_1.jpg

Spa-1985-07-28-085.jpg

קו---------------------------------------

פורסם

זו היא הטויוטה קורולה AE86

בעלת הנעה אחורית!

היא כבר לא מיוצרת הרבה שנים.

אגב: רק אני שמתי לב לכיתוב "סברינה" על הטמבון הקדמי של הרכב בתמונה השנייה?!

עריכה: AE86 בויקיפדיה

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
זו היא הטויוטה קורולה AE86

בעלת הנעה אחורית!

היא כבר לא מיוצרת הרבה שנים.

אגב: רק אני שמתי לב לכיתוב "סברינה" על הטמבון הקדמי של הרכב בתמונה השנייה?!

עריכה: AE86 בויקיפדיה

לא.... סתם שחכתי..

אז זאת קורולה אתה אומר?

קו---------------------------------------

פורסם

סוג של.. :) אגב זו הייתה מכוניתו של הDRIFT KING.

אגב למישהו יש פרטים על הקשר הישראלי שעל הטמבון?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

הוא לא התחרה בספא? ולפני דיי הרבה שנים?

או שה-2004 כאן לא מציין את שנת האירוע

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כתוב גם "זיפ" בגדול על הדלת.

מאיפה התמונות?

*עריכה*

בקריאה נוספת ראיתי שהתייחסת לכיתוב.

מה זה זיפ?

"I teach the fools some basic rules"

פורסם

פרדי פרייהאוף התחרה פעמיים עם דגם כזה של קורולה הנעה אחורית .

פעם אחת עם הקורולה ב-24 שעות של ספא בבלגיה ופעם נוספת במרוץ בזולדר , בלגיה , במרוץ ETCC של כ-3 שעות נדמה לי .

כרגע אני ממהר לעבודה אבל מבטיח סיפור מלא .

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם
רכב מדהים.

חבל שלא יובא לארץ!

אביחי

יש אלטרנטיבות אחרות, בארץ יש לנו את הדייהטסו שרמנט

שמי שלא יודע חולקת פלטפורה עם הKE70 (קורולה משנות ה70, הנעה אחורית)

www.ke70.com

בחו"ל עושים מהם דברים מטורפים, לפני כמה שנים אפילו מישהו התחרה באליפות הD1 ביפן עם פאקינג דייהטסו שרמנט !! :twisted:

פורסם

טויוטה קורולה AE86. ידועה גם כ sprinter, levin, GT-S. והשם היפני הניתן לה Hachirocko (אני מקווה בלי שגיאות).

הטויוטה הנ"ל היא אחת הקורולות הכי מפורסמות, החל מסידרת הסרטים היפאנית שהיללה אותה initial D ועד לדריפטרים המקצוענים שמיתמשים בה.

הדברים שהרכיבו את ההצלחה שלה היו:

מנוע ה4A-GE קל המשקל ומתקדם לתקופתו בעל גל זיזים כפול עליון ו20/16 שסתומים. מנועים אלו יכולים לעלות לסל"ד גבוה מאוד ולהישאר חיים לספר על זה. מפיקים הספק לא רע ביכלל של אזור ה 130 כ"ס (תלוי בשנים,בדגם ובשוק אליו פנה) ממנוע 1.6 ליטר. בנוסף מנוע זה היה קל לשיפור מה שקרץ לשוק השיפורים שתופס תאוצה ביפן, היותו מנוע פשוט מאוד בפעולתו הפך אותו לכל כך פשוט לשיפור וטיפול.

בנוסף הנעה אחורית על דיפרנציאל LSD על שילדה קצרה יצרו צעצוע מהנה מאוד.

המכונית לאחרונה תפסה תאוצה גדולה באירופה ביגלל כניסתו של ענף הדריפטים. השילוב של הנעה אחרית, משקל קל (לאחר הפשטה), LSD, מנוע חובב סל"ד ובעל אפשרויות שיפור שונות וכל זה בחבילה זולה מאוד הפך את המכונית למושלמת.אך זה גם מה שהפך את המכונית ליקרה לקניה לאחר שהביקוש עלה.

לכן כפי שאמרו פה אחת המחליפות שלה היתה ה KE70 (קורולה דור לפניה) אשר (בנתיים) זולה משמעותית.

הבחירה בה ביגלל שאפשר להכניס לתוכה מנוע 4A-GE בקלות בלי שינויים גדולים. כנ"ל לגבי הסרן האחורי של ה AE86.

אז מה שבעצם רואים באתרים השונים זה בעצם KE70 עם לב של AE86. וכפי שציינו הדייהטסו שרמנט אשר הגיעה לארץ מבוססת על שילדת ה KE70 מה שהעלה בי רעיונות זמן מה.

גם צויין שאכן היה מתחרה ביפן עם דייהטסו שרמנט. Ryouji Takada אשר מת בתאונת דרכים (משהו עם משאית).

הדייהטסו שלו צוידה במנוע 4A-GZE אשר הוא בעצם מנוע 4A-GE עם סופרצ'ארג'ר.

0670.jpg

פורסם

טוב אז כמו שכבר ציינתי הקורולה עם הפירסומת בעיברית של "זיפ" השתתפה במרוץ ETCC בזולדר, בלגיה ב-23 לספטמבר 1984 .

פרדי פרייהאוף וקלוד הולבוט נהגו במכונית וסיימו במקום השני בקבוצה שלהם , DIV-1 למכוניות עד 1600 סמ"ק , ניצחה את הקטגורייה גולף GTI 1600 . (תמונה מס'-1 קורולה אדומה)

חודשיים קודם לכן , מרוץ 24 השעות של ספא , גם ליד ההגה של קורולה כזו , צהובה הפעם המרוץ הסתיים לאחר 10 שעות עם תקלה טכנית. (תמונה מס'-2 קורולה צהובה)

אגב ,בהמשף פרדי הביא את הקורולה לארץ והשתתף עימה באליפות הראלי-קרוס באשקלון , תמונה קצת ישנה שצילמתי בזמן שהייתי מארשל שם .(תמונה שלישית קורולה באבק...)

דובי

1.jpg

2.jpg

3.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

• תוכן חדש...