Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7090 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כפי שאתם יודעים אני אספן סכינים.כתובת אתר האספנים אגב מופיעה בחתימתי.ואני מבקש עצה.

לפני זמן מה,עלו לי מספר רעיונות "מהפכניים" בקשר לסכינים.פטנטים חביבים ויעילים מחד, וטריקים עיצוביים מאידך.

בין היתר עלה לי רעיון של עיצוב המשלב בין 2 התחביבים שלי-סכינים ומכוניות.

הרעיון כלל בין היתר עיצוב של מכונית שרירים(למכירה בשוק האמריקאי),שכלל גם "אגזוז" מכרום ,מערך של גל הינע ושרשרת וציר מעוצב כמו ג'אנט.וזה רק רעיון אחד מתוך כ-9.כמובן שלא חלקתי את מחשבותיי עם איש.

בכל מיקרה, חשכו עיניי אתמול, כאשר כהרגלי מדיי שנה חדשה גלשתי באתרי הסכינים הסידרתיות לעידכון קל, וראיתי את זה:

http://sogknives.com/store/F05.html

icon_evil.gif

תחושת ההחמצה שאחזה בי תישאר עימי לזמן רב...

בכל מיקרה, אני מבקש עצה:

מאחר וזו לא פעם ראשונה שאני חושב על רעיון וחברה זו או אחרת מבצעת אותו בסופו של דבר,

חשבתי "לדלג על המתווך"כמו שאומרים, ולהציע את הרעיונות שלי לחברה סתם כך, ללא הגנת פטנט.

אמנם הסיכוי שאני אתקל במישהוא ישר שם הוא אפסי ואני לא ארוויח שום דבר מזה,לפחות אני אדע שסכין עם הרעיון שלי נולדה ואני וציבור אוהבי הסכינים הסידרתיות נרוויח מהעניין.

אנא, שיפכו מחשבותיכם בנושא.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ברישום זכויות יש שלוש קטגוריות - פטנט מעניק הגנה לפונקציונאליות של מוצר, מדגם מעניק הגנה לעיצוב של מוצר וסימן מסחר מעניק הגנה למוניטין של בעל הסימן.

אז קודם כל מה שאתה צריך זה לא רישום פטנט אלא רישום מדגם וזה תהליך קצת יותר פשוט מפני שלא צריך רשם פטנטים בעל ידע ספציפי בתחום הנדסי ספציפי שיאשר את הפטנט (תוך 3-6 שנים בדרך כלל) אלא רק תיעוד של צורתו החיצונית.

אתה לא חייב ללכת למשרד עו"ד שמתמחים ברישום פטנטים כדי שעורך פטנטים ירשום את נוסח הפטנט תמורת סכום לא סמלי. מרשם אתה יכול להגיש לבד בליווי שרטוטים של המוצר, כאן:http://www.justice.gov.il/MOJHeb/RashamHaptentim/Midgamim/Odot.htm

שים לב שמדובר ברישום מדגם בארץ, אז שווה לבדוק את מידת ההגנה נגד גניבת העיצוב בחו"ל.

• תוכן חדש...