Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7078 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אמנם אני חדש, אך בתור מבקר קראתי כאן הרבה מאוד מידע.

רוב המודעות שקראתי מדברות על מערכות עוצמתיות וחזקות שמתאימות למוסיקה שחורה ואלקטרונית.

אני מעוניין להרכיב מערכת (להתחיל בזוג קומפוננט טובים ומגבר) על מנת לשמוע בהנאה ג'אז.

האיכות חשובה לי הרבה יותר מן העוצמה, כך שהספקים גבוהים נמצאים בסדר עדיפויות משני.

התקציב שלי הוא כ 2000 ש"ח, האם אתם יכולים להמליץ לי מנסיונכם?

נ.ב. - אני נוהג על פולו 2003, אני יודע שיש הכנה לרמקולים, אבל איני יודע את בגודל המתאים.

תודה על העזרה.

פורסם

בתקציב הזה לא אוכל להמליץ על משהו מאוד איכותי.

מציע לך להיות יותר גמיש בתקציב (כלפי מעלה) ולשמוע רמקולים של מורל.

"אני לא יודע אם יש מספיק מגברים בבית..."

פורסם

איזה H/U יש לך (רדיו דיסק)?

איזה ג'אז אתה שומע: ביבופ, ביגבנד, ווקל, דיקסי, אסיד ג'אז....

בחלק מהסגנונות יש משמעות ליכולות לשחזר באופן איכותי צלילים של קונטרה באס, טובה ושאר כלים נמוכי צליל באופן בו סאב איכותי הינו קריטי לריאליות של המוזיקה.

בחלק אחר יש שימוש במצילות וסנייר באופן בו הם מהווים את הבסיס שעליו "יאולתר" כל השאר. במקרים כאלה עדיף חלק מהמאזינים יעדיפו טוויטרים עם כיפה מתכתית כי היא מאפשרת שיחזור בד"כ שיחזור דומה יותר למקור של כלים אלו.

בניגוד למוזיקה אלקטרונית בה לא משתמשים בד"כ בכלים מוזקליים "אמיתיים" בג'אז יש שימוש בעיקר בכלי נגינה אקוסטיים כך שמערכת לא טובה תגרום לכלים להישמע "פלסטיים" ולא אמיתיים.

באיזה מערכת אתה שומע בבית - מה ה-Benchmark שלך לאיכות?

עד כמה אתה מוכן להתגמש בתקציב - 2,000 שקל מעט מדי כדי להגיע לתוצאה שתשמע דומה למציאות

עד כמה אתה נגוע בחיידק האודיופילי, עד כמה השמיעה שלך "מוזיקלית"?

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

תודה על התגובות.

אני שומע בעיקר בי-בופ, פיוז'ן וכו'.

בבית יש לי מערכת ישנה של MARANTZ שמספקת אותי, אבל למי יש זמן...

ברכב אני נמצא כשעה וחצי ביום, לכן זה המקום היחיד שאני יכול להנות מהמוסיקה.

אז לענייננו... אני רוצה מערכת טובה אבל יודע שאין גבול להשקעה, לכן אני לא מעוניין לחרוג מגבול ה 2000 ש"ח למגבר וקומפוננט, אולי עוד כמה מאות ש"ח למעלה אבל לא יותר.

אין לי H/U מטורף, רדיו דיסק בסיסי של בלאופונקט. השאלה היא האם אני צריך - אני מעוניין לשמוע צליל FLAT מדויק כמו שהדיסק הוקלט, ולא לעוות ע"י איקולייזר ומעבדי סאונד.

תודה על העזרה.

פורסם

בקשר לקומפוננט, הייתי ממליץ לך על FOCAL .

בתור אחד ששמע FOCAL K2P, ו FOCAL V2 כל היום..

אני יכול להגיד לך שאין עליהם בג'אז.

:drinking: דיהוו לנוס טורבו.....

פורסם

תשמע , אני לא מומחה בג'אז ולא מומחה כמו OOGEE , אני רק אומר לך שאני אוהב גאז ווקאלי של זמרות וכמה תקליטורים של גץ

, כרגע אין לי מערכת (הרכב הלך פייפן ואני כרגע לא המצב לקנות או לתקן ) , אבל החשבון שלי למערכת שתוציא סאונד טוב (לא מפוצץ ולא בשמיים ) זה נע בסביבות ה8000 ש"ח מינימום .

קח בחשבון שמערכת ולא משנה אם זה ביתית או ברכב זה שרשרת , ושרשרת נבדקת בחוליה החלשה שלה , לתת לך המלצה לקומפוננט טוב ומגבר לא משהו (כי אין יכולת לתת מגבר טוב וקומפוננט טוב בתקציב שלך ) וביחד עם הר"ד שלך , לא כ"כ נראה לי שתצליח להוציא סאונד טוב.

עוד דבר שאתה חייב לזכור ובמיוחד לג'אז , זה שאם רכבך אינו במוו/מרצדס/גולף תהיה לך השקעה די רבה באיטום .

הייתי מציע לך ללכת על זה פרה פרה , כלומר לקנות מגבר מעולה ואח"כ קומפוננט מעולה ואח"כ סאב וכ'ו

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

אם לא שמתם לב התקציב שלו תיפה יותר נמוך ל K2 POWER.

אבל אני לא אומר שהוא לא יצתרך לחרוג מ 2000 ש"ח.

אתמול במפגש שמעתי את Focal 165 Polyglass V1 אצל חובב ג'אז .

ניראה לי יתאימו לך יותר מבחינת תקציב בסביבות ה 1300 ש"ח.

אבל תצתרך להוסיף תקציב לקניית מגבר.

פורסם

שלום רב ,

אני מקשיב בעצמי לג'אז על כל גווניו (מפיוז'ן ועד ווקאלי וגם להקלטות עתיקות)

במקרה שלי הרמקולם שלי (ראה חתימה) יחסית יקרים והם מספקים אותי מאוד מכיוון שאני חובב מוסיקה שחורה ורוק גם ..

אני מסכים עם רוב החברה שהפוקאל מעולים לג'אז .

תוכל ללחוץ כאן ע"מ להגיע לסט שלדעתי יספק תמורה טובה לבקשתך והוא מתחת ל2000 שקלים .

אני בהחלט חושב שעליך לנקוט בשיטת ה"פרה פרה" ולרכוש לעצמך חלקים לאט לאט .

תתחיל עם הקומפוננטים ומגבר , אני מניח שתוכל למצוא מגברים לא רעים יד שנייה בפורום (לחסכון בעלויות).

בכל שאלה אני כאן .

בהצלחה .

תומר.

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

תודה,

בהנחה שארכוש את הפוקל V1, איזה מגבר הייתם ממליצים (ושיישאר לי בסוף היום כסף לפלאפל...) - האם כדאי לרכוש יד שנייה? מה לגבי כל הקומפוננטים של מורל שמוזכרים כאן די הרבה? לא באותה רמה?

פורסם

הסיבה שממליצים לך על פוקאל ופחות על מורל מכיוון שהמיד של פוקאל מאוד מודגש וחזק .

המורל לא פחות טובים פשוט המערכות קומפוננט שלהם ברמות הגבוהות יתאימו לך יותר ונתת מגבלת תקציב ..

לי יש את ההייבריד אוביישן שלהם (מורל) ואני ממש ממש מרוצה אבל זה קצת מעל התקציב שנתת .

תומר

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

בין המורל שהוא רך ובין הפוקאל שהוא חד מאוד יש את האטון .OOGEE המליץ עליהם כך ששווה ללכת לשמוע אותם במיוחד למישהו שמחפש ג'אז

הוא המליץ על אלה , אבל גם אלו יכולים לבוא בחשבון

בברכה יהודה

בברכה יהודה

• תוכן חדש...