Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4223 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא יודע אם זה עוזר לך אבל זאת תמונה של תא המנוע אצלי, תראה אם יש משהו שאתה צריך, תמונות של הרכב עצמו היו קצת בעיתיות, מאחר והיה לי מקום בפלאפון רק ל2 תמונות...סורי

תודה על המאמץ.

נראה כי כל החלקים במקומם.

חבל שלא ניתן להתרשם מהרכב כולו...אם כי נראה שהחלודה מתפשטת בו...

לאורך זמן בודאי שאזדקק לחלקים.

בשלב זה אני עומל על השגת חלקים מתכלים (רצועת טיימינג, גומי T למשאבת שמן הידראולי, מותחנים, צמיגים...). ניתן להשיג הכל במחירים לא זולים, בעיקר בחו"ל.

כשיסע הרכב אדע טוב יותר אם קיימות בעיות חומרה.

ושוב תודה.

• חודשיים מאוחר יותר...
  • תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שלום חברים

שאלה - מקריאה פה ושם הבנתי שיש טיפול שוטף שנקרא suspension balls lubrikation - דהיינו שימון או גירוז התושבת שעליה יושב מוט הברזל שמתחבר לבומבה ושעטוף בגומי הקפיצי להגנה מאבק.

אני רוצה לנצל את ההזדמנות כשהאוטו שלי על בוקים.

מישהו יכול להסביר לי על התהליך. מה מגרזים? מה מנקים, מה מפרקים. בחומר המקצועי נאמר שלתושבת הזו מגיע קצת LHM אז בשביל מה לגרז?

פורסם

את הפרוצדורה הנ"ל אני לא מכיר. Suspension balls ? אולי Suspension spheres ? ואם כן, אז מדברים (ככל הנראה) על איזהשהו שימון ל"בומבות". לא מבין כל כך למה הכוונה. ב BX יש פרוצדורה ש"רצה" בקבוצות דיון לשימון הבוכנה שבתוך עמוד המתלה. אני בספק אם זה אותו הדבר ב GS, כיוון שלמיטב זכרוני, אין שם מתלי מקפרסון. חן, אתה זוכר איזה מערך מתלים יש שם ?

עודד, אתה רוצה לצרף את הטקסט שלגביו אתה שואל, או לתת לינק אליו?

פורסם

לדעתי מדברים על הבולם עצמו - בדוק הימצאות 2 צינורות שמחוברים במקום כלשהו לאורך הבולם ואם כן אז נוכל להמשיך.

בריאות לכולם!

פורסם
צריך לוודא שזו אכן הכוונה. בחלק מהדגמים הפרצדורה הזו יכולה לגרום לקריסה של אטמים פנימיים, ועושה יותר נזק מתועלת.

נא לא להפחי אותי.

מדיברכם עולה כי הדבר אינו נפוץ בסיטרואן וייחודי אולי ל GS.

כפי שאני הבנתי - הבומבה יושבת על בולם. הבולם יושב על זרוע ברזל (מכוסה בכיסוי הגומי למניעת לכלוך). זרוע הברזל יושבת ומסתיימת בתוך מפרק כדורי-שזה הBALLS. ישנו פין שמחלצים החוצה בתושבת הזו וכל המפרק הכדורי+זרוע הברזל יוצא החוצה.

נאמר שיש לגרז את המפרק הכדורי (סיומת הברזל בתוך המפרק - כדור בתוך גומחה) כטיפול שוטף.

הרי גם הגיוני - הבמובה ומה שמחזיק אותה נעים כל הזמן מטה ומעלה באמצעות אותו מפרק כדורי.

אני מתפלא כיצד זה לא קיים בדגמים האחרים.

אני מקווה שהייתי קצת יותר ברור...ואם מישהו יחשוב שהדבר מתאים לו אעלה את הוראות היינס.

פורסם

אנחנו מדברים על פרוצדורה מעט שונה ועם שמן שונה, אבל אם יש לך את כלל ההוראות מסודרות ואתה יודע מה לעשות, מה אתה צריך מאיתנו? בכל מקרה נשמח מאוד לתמונות שגם אנחנו נבין מה קורה שם.

בריאות לכולם!

פורסם
אנחנו מדברים על פרוצדורה מעט שונה ועם שמן שונה, אבל אם יש לך את כלל ההוראות מסודרות ואתה יודע מה לעשות, מה אתה צריך מאיתנו? בכל מקרה נשמח מאוד לתמונות שגם אנחנו נבין מה קורה שם.

"מה אתה צריך מאיתנו"?

רוצה לדבר, לשתף, להתייעץ, לחלוק חוויות.....וחוץ מזה לא הכל ברור בהיינס ולפעמים שונה מהפרקטיקה.

פורסם

לא יודע לגבי האחרים אבל אני דווקא שמח לראות שאתה משתף אותנו, בזמני עם ה GSA לא היה פורום כזה ולא ממש ידעתי מה לעשות כשנתקלתי בבעיה. אם יש לך הפתרון אנו נשמח לשמוע וללמוד דברים חדשים.

בכל מקרה, אני מחכה לתשובה מבחור באנגליה לגבי העניין, כשאני אקבל תשובה אני אוסיף אותה לדיון פה.

בריאות לכולם!

פורסם

טוב. יש ךי שאלה מעצבנת. למה מעצבנת? כי בזבזתי היום 4 שעות בנסיונות חיבור של הגומי הקפיצי שעוטף את בולם הבומבה (למניעת מרעין בישין) לתושבת התחתונה. ידנית נראה כי הדבר לא ישים - ניסיתי לא מעט עם חומרי סיכה. כניסה של קוטר 2 ס"מ בגומי לתושבת 3 ס"מ . ניסיתי לאלתר כל מיני כלים בצורת קונוס ע"מ להרחיב את קוטר הגומי...ללא הצלחה.

שאלתי: האם אני סתם אימפוטנט או שיש מכשיר קטן ייעודי לנושא? (כמו במוסכים)

• 7 שנים מאוחר יותר...
פורסם

מחדש שרשור ישן -

שאלה למביני עניין -

עם הפעלת הרכב נדחס שמן ה LHM מהצובר באמצעות משאבת השמן אל ה HEIGHT CORRECTOR (מייצב הגובה) וממנו אל תוך הצילינדר, דבר שגורם לרכב להתרומם.

דחיסת השמן לצילינדר מפסיקה כאשר מתקבל נקודת איזון במייצב הגובה ואז הווסת נסגר ולא מאפשר זרימה נוספת.

תפקיד המייצב לשמור על גובה קבוע כאשר השינוי הוא קבוע - לדוגמא כאשר מעמיסים משקל על הרכב, הרכב יורד במעט, מייצב הגובה מזהה שהיחס שבין זרוע המתלה לסרן השתנה ובהתאם פותח את הווסת ושמן נוסף נדחס פנימה, מביא לעליית הרכב ומושג איזון חדש והזרימה מופסקת.

כאשר השינוי בגובה אינו קבוע ומתייחס לשינויים מהירים (לדוגמא בזמן נסיעה), מייצב הגובה לא נכנס לפעולה באמצעות המנגנון הפנימי שלו שמונע פתיחת הווסת והזרמה/שחרור נוזל הידראולי לצילינדר.

שתי שאלות -

1. לאחר התנעת הרכב וקבלת הגובה הרגיל - כאשר ווסת מייצב הגובה נמצא בנקודת איזון - שבה אין זרימה כלל לאף כיוון -

כאשר מכבים את הרכב לוקח בד"כ מספר שעות עד שהמערכת מאבדת לחץ והשמן חוזר לצובר.

לא ברור לי כיצד הוא מצליח לחזור אם הווסת סגור ולא מאפשר זרימה.

אצלי לאחר כיבוי המנוע - הרכב לא יורד והמערכת עדיין דחוסה ב LHM (בשני הסרנים)

מנסה להבין מה מקור הבעיה.

2. שאלה קצת יותר מורכבת - לא ברור לי אופן הפעולה של מייצב הגובה שלא מאפשר זרימה עם שינויים שאינם קבועים.

Capture.PNG

• תוכן חדש...