Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

להזכירכם סיטרואן GSA (עמדה כ - 8 שנים)

טוב, רק בשביל לעדכן אותכם, את כל אלה שעזרו לי ויעזרו לי...

ביום שישי האחרון "התנפלתי" על המערכת ההידראולית - הוצאתי את המיכל, פירקתי את הפילטרים ועם הרבה בנזין, סקוטש, כפפות גומי שנקרעו מספר פעמים הברקתי את כל המערכת - שניים וחצי מיכלים של שמן (26 ש"ח האחד) והתנעתי...

הצטרף אלי להדרכה שכן מבוגר שבצעירותו ולזכרוני הטוב התעסק בו זמנית בשלושה DS שונים וGS אחד של אשתו עד לפני מספר שנים (הבעיה שאינו רואה טוב).

להפתעתנו הרבה ולשמחתנו הרכב פתאום התרומם לגבהים...הורדנו אותו לנורמל ובדחיפות קלות הוא נע כלפי מטה ומעלה כמו מרגרינה מאחורה ומקדימה - להזכירכם הבומבות אינן חדשות כלל וכלל, אפילו עשיתי סיבוב של כמה עשרות מטרים...

אז את שלב זה עברנו בהצלחה.

העבודה עוד מרובה, היום, זיהיתי קצת נזילות שמן הידראולי מתחת למנוע...וגם קצת נזילות שמן מנוע...צריך ללמוד את הנושא.

בשבוע הבא אשתדל לבצע ניקוז של מערכת הבלימה, אחרי שאמצא ג'ק טוב (בוקים השכן נתן לי) ואחרי שאצליח למצוא את חורי הניקוז...אותם כבר חיפשתי ללא הצלחה

אעדכן אותכם בהמשך וגם אעלה תמונות אם תירצו...

עמ

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אם אתה רציני (ועל פניו, נראה שאתה כזה :wink: ) תיכנס לאיביי בריטניה ורכוש לך מדריך Haynes לסיטרואן GS/GSA. מוצעים למכירה כרגע יותר מעשרה. זה יקל עליך מאוד בהמשך הדרך.

בוודאי שאני רציני. חשבתי שכבר השארתי רושם כזה...

על כל פנים כבר השגתי את הספר.

תודה על ההצעה.

עודד

פורסם
ו... אין שם קטע טקסט שמדבר על "brakes bleeding" ? זה המינוח לניקוז אוויר מהבלמים.

שלום ארנון

יש את הפרק - יש איורים ולפעמים תמונות. שעות לוקח לפענח את התמונות בשחור לבן, האם השירטוט מצד זה של הרב או מצד זה, מלמעלה או מלמטה ולקוות שהגירסה שלך מתאימה לגירסה המתוארת...קצת מגזים, אבל שעות ישבתי לפענח ולהבים כל מיני דברים...עדיין יש שרטוטים כאאאאלה שלא מבינים שוב דבר...

אבל אני לא מתלונן, זה ההובי שלי. התקדמתי הרבה בידע ויש עוד להיכן להגיע.

מה שאני צריך לחשוש ממנו היא שלושית קטנה של שמן שיוצאת מאיפה שהוא...צריך לפרק את כל חזית הרכב ע"מ לאתר אותה (לדעתי).

במידה וישנה נזילה מהאטם - האם ניתן לשים חומר אוטם ? (אדום כזה)

מישהו יודע על חבר שמחזיק ברכב דומה ?

פורסם

שלום

בשבוע האחרון ביצעתי מסע בילוש אחר מספר נזילות ב GSA הישנה שלי. בעזרת כמה "כוסות" + חשיבה לוגית של חוקי בגרביטציה הגעתי למסקנה כי קיימת נזילת שמן גדולה ממשאבת השמן + נזילה קטנה של שמן מנוע מהדיסטורבוטור.

ביום שישי האחרון פירקתי את כל חזית הרכב...נעצרתי בשלב של איתור מפתח בןקסה 42 MM למאוורר שבחזית הרכב, אשר מאחוריו מסתתרת המשאבה. ככל הניראה הנזילה נובעת מאטם פסול ולא מהצינור המתחבר ממיכל השמן ההידראולי. על כל פנים זו ההזדמנות להחליף גם את צינור הגומי למשאבה.

שאלות :

1. היכן יש לי סיכוי למצוא אטם מתאים ?

2. היכן קונים את צינור הגומי?

בנוסף, פתחתי שרשור בנושא חידוש אגזוז (שבטח כמוהו לא אמצא). הוא תקין אבל מהצבע האדמדם שלו עם רסיסי חלודה יתכן וימיו ספורים...אז מדוע לא לחדשו כבר כשהגישה אליו קלה בשלב זה.

פורסם

היי עודד,

האם האטם הזה הוא גומי צרפתוקי מיוחד עמיד ל LHM או משהו סטנדרטי מויקטורית או קרטון ? אם סטנדרטי, תחתוך לבד או לך למקום שחותך אטמים לפי מידה ותייצר לך אחד.

צינור הגומי - זה משהו מיוחד עם איזה קונקטורים של מעבורת חלל או סתם צינור רגיל ? אם רגיל, אז חנות ייעודית כמו טכנו צינור ביצחק שדה תוכל להכין לך צנור תואם.

לגבי האגזוז אני חושב שהמצב אבוד, אם הוא חלוד ממש, אין טעם להשקיע בו אלא עדיף להזמין אגזוז חדש. נסה את אלי בן עזרא שיושב במוסך נחום-גילי באזה"ת חולון על רח' המלאכה פינת האורגים, יש לו אגזוזים למגוון גדול של רכבים, גם וותיקים (למשל האלפא שלי) במחירים נוחים.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

הכי מגניב ב GSA היא העובדה שאפשר להניע את הרכב עם מנואלה ידנית.

ניסיתי את זה אצלי וזה עובד נהדר אם כי צריך להיות בכושר כדי לבצע את זה.

בריאות לכולם!

פורסם
1. 3. אני נתתי לך את התיאור לביצוע ריקון של המערכת והוצאת המיכל - לשם כך אתה צריך לעקוב אחרי ההוראות ומעט מאוד שמן יישאר בצנרת, אם בכלל. זה זניח ואם תתעקש, תמיד תוכל לרוקן שוב כעבור כמה מאות ק"מ ולחדש את השמן, כך תהיה בטוח שהישן שהתערבב עם החדש יצא כמעט לגמרי. הדרך היחידה שאני מכיר לניקוי אמיתי של המערכת היא באמצעות חומר ייעודי שאינו נמצא בארץ ואינו מיובא (לתפארת דוד לובינסקי - מקווה שמישהו שם קורא את זה...), אמורים לנסוע איתו כאלף ק"מ ואז לנקז אותו ולמלא שוב שמן ירוק.

.

למי שרוצה פרטים על הזמנת שמן הידראולי הידרופלאש...הצבע הכתום...

http://www.myparts.org/

פורסם

אגב, עודד, צילמתי את תא המנוע בGS שאצלי אם זה מעניין אותך, ניסיתי להתעמק קצת במה יש שם, ונראה שיש שם הכל, ואפילו מיכל השמן ההידראולי מלא באופן מפתיע.

הפנסים הראשיים הקדמיים נראים שלמים, אם אני זוכר נכון חיפשת אחד בזמנו.

המנוע והגיר גם הם שם.

פורסם
אגב, עודד, צילמתי את תא המנוע בGS שאצלי אם זה מעניין אותך, ניסיתי להתעמק קצת במה יש שם, ונראה שיש שם הכל, ואפילו מיכל השמן ההידראולי מלא באופן מפתיע.

הפנסים הראשיים הקדמיים נראים שלמים, אם אני זוכר נכון חיפשת אחד בזמנו.

המנוע והגיר גם הם שם.

שלום ארז. מה שלומך? מזמן שלא שמענו אותך.

תודה שזכרת. אשמח לראות תמונות (גפ בפרטי). בטוח שאזדקק לעזרתך מתי שהוא. אני בקשר עם בחור נוסף שקונה רכב דומה.

על כל פנים אני שאלתי בנוגע לפנסים אחוריים של הדגם הסטיישן, אלא שאני לא בטוח שגירסת הGS דומה ל GSA. על כל פנים אם יש לך את פנסי האיתות על הכנפיים...תאותת לי...

בינתיים אני בחיפושים אחר רצועת טיימינג ושיחזור כל הפנל התחתון שאיני יודע אם יש בו יותר פח או יותר רקבונות...אבל אני בדרך הנכונה.

פורסם

החלק האחורי ברכב שלך נראה בדיוק כמו אצלי, פרט לשם GSA, אבל רק על פי התמונות, לגבי הפנסים האחוריים, לא זוכר אם הם שלמים, אני מעריך שלא.

בכלל, פחחות הרכב לא משהו בלשון המעטה, ויש בו צינורות השקייה בתוכו, אם יש לך גינה ואתה מעוניין.

אני אנסה להעביר את התמונה למחשב תוך יומיים שלושה, בתקווה שזה יעבור.

פורסם
החלק האחורי ברכב שלך נראה בדיוק כמו אצלי, פרט לשם GSA, אבל רק על פי התמונות, לגבי הפנסים האחוריים, לא זוכר אם הם שלמים, אני מעריך שלא.

בכלל, פחחות הרכב לא משהו בלשון המעטה, ויש בו צינורות השקייה בתוכו, אם יש לך גינה ואתה מעוניין.

אני אנסה להעביר את התמונה למחשב תוך יומיים שלושה, בתקווה שזה יעבור.

שלח תמונות ונתרשם כולנו...

פורסם

אתה חכם עם ההידרופלאש הזה, גם אני יכול להזמין מחו"ל אבל העניין הוא מדוע אי אפשר להשיג את הנוזל בארץ?

היבואן הזה עד כדי כך מעאפן שהוא לא יודע מה זה בכלל.

בריאות לכולם!

פורסם

אני לא יודע אם זה עוזר לך אבל זאת תמונה של תא המנוע אצלי, תראה אם יש משהו שאתה צריך, תמונות של הרכב עצמו היו קצת בעיתיות, מאחר והיה לי מקום בפלאפון רק ל2 תמונות...סורי

תמונה002 (768 x 960).jpg

• תוכן חדש...