Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

for some (unknown) reason my hebrew is dead.

what are the chances that 10 year old spheres are still in good condition?

why dont you change them all?

are those spheres the same as the BX?

it's not that expensive.

i think that my GS front headlights are ok, but the rear is broken. (you asked about them)

(sorry i can't write in hebrew)

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ארז, תסיר את העברית ותתקין מחדש, גם לי זה קורה מדי פעם.

בקשר ל GSA, אני הייתי מניע את הרכב ל5-10 דקות ואז מיד מכבה את הרכב ומרוקן את שמן המנוע, נותן לשמן לצאת עד הטיפה האחרונה, מוסיף קצת שמן מלמעלה ש'ישטוף' את האגן עד שייצא נקי מלמטה, ללא חומרים כלשהם, אח"כ מחליף פילטר.

כמו שאייל אמר, צריך גם לבדוק צינורות דלק ושמן העשויים מגומי לסדקים ויובש.

מים לא צריך להחליף, בסיטרואן הזו המים הם לכל החיים :wink:, את השמן ההידראולי חובה להחליף, אבל כמו שקרה לי אתמול, צריך להיזהר מאוד מצנרת יבשה, שים לב לפילטרים בתוך מיכל השמן, אצלי, רכב בן 11 הם היו עם שכבת ג'יפה שחורה עבה.

אצלי ב 2 ה GSA שהיו לי, לא היו לי אף פעם בעיות הידראוליקה (כנראה בגלל זה החליפו דגם ל BX), המערכת שם די יציבה.

בקשר לבומבות, הכי פשוט לעשות סיבוב, אתה כבר תרגיש איזו מהן לא בסדר.

בנוסף, שטיפה חיצונית של מערכת קירור האויר תעזור להסיר אבק, אם יש לך קומפרסור לחץ אויר זה בעצם עדיף.

בריאות לכולם!

פורסם

שלום חברים

תודה על העצות הנמרצות !!

האם מישהו יודע לכוון אותי לספר הרכב של סיטרואן GSA ? היכן מוצאים ?

דבר נוסף - הרבה מדברים בשרשורים על מה עושים ואיך מתקנים....האם יוצא לכם לעיתים להיפגש ? לתקן יחד ? אני מדבר כטירון, כמי שלא מבין...הרי טוב מראה עיניים מהרבה מילים.

הייתי שמח אם מישהו היה מזמין אותי לתיקון תקלה ייחודית בהידראוליקה ( כמו החלפת בומבה ), לא הייתי עוזר אבל "מחר" הייתה לי יכולת לעזור לעצמי ולאחרים.

חלק מן הסיפוק באחזקת הרכב הינה בלעשות את הדברים בעצמך.

סתם רעיון...

פורסם

היינו שמחים להיפגש ולהפרות אחד את השני (רעיונית,רעיונית) , אבל זה יקרה רק אחרי שנצא מתחת לרכב.

לגבי ספר רכב - אם תצליח להניח את ידיך על היינס ישן, שווה.

אגב - להחליף בומבה זה קלי קלות, כמו להחליף ברז בבית. רק דאג לשחרר את הלחץ במערכת לפני תחילת העבודה.

פורסם
לא הייתי מציע לך לעשות פלאשינג למנוע כזה עתיק.

רוב הסיכויים שעם הפלאשינג תלך כל האטימה שקיימת כרגע (אם בכלל)

כדי לרוקן את השמן ההידראולי , פשוט תוריד את הרכב למצב הנמוך ביותר,וליד הבומבה המרכזית יש בורג שחרור לחץ שיש לפתוח מעט.

לאחר מכן,פשוט שפוך את כל השמן ממיכל השמן ההידראולי,שטוף אותו ומלא חדש.

(כל השמן ימצא שם)

שלום חברים

שאלות...שאלות...

קראתי הרבה שרשורים שנוגעים לשטיפת המערכת.

לצערי, לכל אחד יש אסכולה שונה. אחד אומר שצריך להרים את הרכב השני להוריד, השלישי מדבר על ניקוז ממערכת הבלמים...

כל מה שאני רוצה הוא להחליף את השמן הישן (8 שנים) בחדש.

מדריך היינס שהשגתי - אומר שמצב נורמלי יש לשחרר לחץ בבובמבה המרכזית, להרים את הרכב למצב מקסימום ואז לשחרר את צינור fluid level sight tube+ניקוי הפילטר והצינור למשאבה.

1. לא מצליח להבין את ההיגיון-שחרור הלחץ גורם לזה שהנוזל יעבור לצובר. מה התועלת בהרמת הרכב-הרי כשהרכב במצב מורם אזי הוא שומר על הנוזלים במערכת ולא מוציא חזרה.

2. בכל מצב של ניקוי הנוזלים מהצובר-מה עם כל הנוזלים שבמערכת הבלימה.

האם מישהו יכול פעם אחת לתת סקירה יסודית על הנושא...לטובת כל המשתמשים.

שאלה נוספת - לבעלי הGSA בעבר. אמנם מערכת קרור אוויר. להפתעתי יש רדיאטור וצריך לפי היינס גם cool oil.

מישהו יודע משהו על נוזל הקרור? כיצד מחליפים אותו?

אגב מדריך היינס - קשה ומעצבן נורא (ויש לי הרבה סבלנות)

פורסם

לא סקירה יסודית, אבל העניין פשוט למדי;

הורד את הרכב למינימום - כדי שרוב הנוזל ייצא אל המיכל.

שחרר את הבורג (חצי סיבוב עד סיבוב - לא יותר!) שעל הבומבה כשהרכב מונע - כדי לשחרר לחץ, אתה תשמע את השיחרור אם תקשיב טוב.

הזז את ההגה מעט ימיה ושמאלה כדי להוציא עוד קצת מהשמן.

כבה את הרכב, הוצא את המיכל, נקה אותו טוב בזהירות לא לשבור שום דבר. נקה גם את הפילטרים שבפנים.

לסיום החזר הכל, סגור את הבורג על הבומבה המרכזית, מלא שמן הידראולי LHM ולא שמן בלמים (ארז...), הנע את הרכב והנח לו לעלות עד החלק הכי גבוה. הורד והרם כמה פעמים למטה ועד למעלה (CITAEROBICS) כדי להוצא אויר.

אני הייתי ממליץ גם לנקז נוזל מהבלמים ע"י פתיחת בורג הניקוז בבלמים מעט כדי שהחומר הישן ייצא משם. שים לב שצריך 2 אנשים כד שאחד ילחץ על הבלמים והשני יוודא שיוצא נוזל ויחכה לנוזל החדש.

שים לב גם למלא שמן תוך כדי שלא ייכנס אויר.

סגור הכל וסע לשלום.

בריאות לכולם!

פורסם

:mm_yeah: דברי טעם.

שכתובים קלים:

1. בדוק בהיינס מה הפרוצדורה לגבי התנעה לאחר החלפת שמן. אם כמו ב- BX, יהה עליך לנתק את הצינור המזין את המשאבה, למלאו ב LHM, להניע, ואז מייד לחבר למיכל ה- LHM ולמלאו. זאת מכיוון שכאשר המשאבה (והצינור המוליך אליה) ריקה משמן, היא אינה מבצעת פעולת שאיבה, ולכן התהליך כלל לא יתחיל.

2. ריקון אוויר מהבלמים - אין צורך בשני אנשים. פתח את בורג הניקוז בגלגל. לחץ לחיצה עדינה על דוושת הבלימה. אתה תשמע צליל ברור מאוד של שמן בלחץ גבוה מתיז החוצה. אם אתה מציץ החוצה ורואה שאכן מתיז שמן (ולא רק אוויר עם תרסיס שמן), סיימת את הניקוז בגלגל הזה. סגור חזרה את הבורג (לא חזק מדי, כדי לא להרוס את ההברגה).

פורסם

מי מתנדב להגיד שלניקוז בלמים אחוריים הרכב צריך להיות בגובה מקסימלי?

או שספציפית ברכב הזה לא צריך?

בכלל ניקוז בלמים (לפחות בקסנטיה) הוא תמיד מבורך, בכל ה3 פעמים שעשיתי מצאתי אויר.

פורסם
לא סקירה יסודית, אבל העניין פשוט למדי;

הורד את הרכב למינימום - כדי שרוב הנוזל ייצא אל המיכל.

שחרר את הבורג (חצי סיבוב עד סיבוב - לא יותר!) שעל הבומבה כשהרכב מונע - כדי לשחרר לחץ, אתה תשמע את השיחרור אם תקשיב טוב.

הזז את ההגה מעט ימיה ושמאלה כדי להוציא עוד קצת מהשמן.

כבה את הרכב, הוצא את המיכל, נקה אותו טוב בזהירות לא לשבור שום דבר. נקה גם את הפילטרים שבפנים.

לסיום החזר הכל, סגור את הבורג על הבומבה המרכזית, מלא שמן הידראולי LHM ולא שמן בלמים (ארז...), הנע את הרכב והנח לו לעלות עד החלק הכי גבוה. הורד והרם כמה פעמים למטה ועד למעלה (CITAEROBICS) כדי להוצא אויר.

אני הייתי ממליץ גם לנקז נוזל מהבלמים ע"י פתיחת בורג הניקוז בבלמים מעט כדי שהחומר הישן ייצא משם. שים לב שצריך 2 אנשים כד שאחד ילחץ על הבלמים והשני יוודא שיוצא נוזל ויחכה לנוזל החדש.

שים לב גם למלא שמן תוך כדי שלא ייכנס אויר.

סגור הכל וסע לשלום.

תודה על ההסבר המפורט.

1. חסרה לי המידע לגבי ה cool oil ברדיאטור ב GSA - יש דבר כזה? היכן קונים? כיצד ממלאים ?

2. שאלת הדיוט - כיצד אני מוציא את הפילטר במיכל לניקוי - על המיכל מפח ישנו עיגול פלסטיק אליו מתחברים כל הצנורות. מה אני צריך לעשות ? למשוך כלפי מעלה , לסובב, יש איזה שהוא קליפס ? לא רוצה להרוס...

3. בנוגע לשטיפת המערכת - הרכב כעת יושב הכי למטה - המיכל במפלס נמוך מאוד. האם יש דרך לנקז את כל השמן הישן קודם מבלי להכניס שמן חדש נוסף (שיתערבב עם הישן-ישן מאוד)? כלומר האם ניתן להוציא הכל ואז להתיחל להכניס חדש ?

4. ניקוז מהבולמים - האם צריך להיות בשני הגלגלים האחוריים או בגלגל אחד אחורי (כי הם מקושרים). צריך גם לתת לקדמי בנפרד ?

סליחה על השאלות המרובות כי יום שישי מתקרב וצריך להפשיל שרוולים.

חוץ מזה אם מישהו מאוד משועמם, מוזמן לעזור לי תמורת קפה, עוגה וסיפוק.

פורסם
תודה על ההסבר המפורט.

1. חסרה לי המידע לגבי ה cool oil ברדיאטור ב GSA - יש דבר כזה? היכן קונים? כיצד ממלאים ?

2. שאלת הדיוט - כיצד אני מוציא את הפילטר במיכל לניקוי - על המיכל מפח ישנו עיגול פלסטיק אליו מתחברים כל הצנורות. מה אני צריך לעשות ? למשוך כלפי מעלה , לסובב, יש איזה שהוא קליפס ? לא רוצה להרוס...

3. בנוגע לשטיפת המערכת - הרכב כעת יושב הכי למטה - המיכל במפלס נמוך מאוד. האם יש דרך לנקז את כל השמן הישן קודם מבלי להכניס שמן חדש נוסף (שיתערבב עם הישן-ישן מאוד)? כלומר האם ניתן להוציא הכל ואז להתיחל להכניס חדש ?

4. ניקוז מהבולמים - האם צריך להיות בשני הגלגלים האחוריים או בגלגל אחד אחורי (כי הם מקושרים). צריך גם לתת לקדמי בנפרד ?

סליחה על השאלות המרובות כי יום שישי מתקרב וצריך להפשיל שרוולים.

חוץ מזה אם מישהו מאוד משועמם, מוזמן לעזור לי תמורת קפה, עוגה וסיפוק.

1. לא יודע, בכמה שנים שבהן החזקתי GSA, בחיים לא נגעתי במערכת הקירור.

2. נתק את כל הצינורות. לא זוכר בדיוק איך זה ב GSA אבל ב BX ובקסנטיה ישנו ברזל דק וחזק שמחזיק את עיגול המכסה במקומו, בד"כ מעט בלחץ אז אל תילחץ בעצמך. ואם תקלקל, שמעתי שלארז יש אחת שוכבת בביתו מחכה לך...

3. אני נתתי לך את התיאור לביצוע ריקון של המערכת והוצאת המיכל - לשם כך אתה צריך לעקוב אחרי ההוראות ומעט מאוד שמן יישאר בצנרת, אם בכלל. זה זניח ואם תתעקש, תמיד תוכל לרוקן שוב כעבור כמה מאות ק"מ ולחדש את השמן, כך תהיה בטוח שהישן שהתערבב עם החדש יצא כמעט לגמרי. הדרך היחידה שאני מכיר לניקוי אמיתי של המערכת היא באמצעות חומר ייעודי שאינו נמצא בארץ ואינו מיובא (לתפארת דוד לובינסקי - מקווה שמישהו שם קורא את זה...), אמורים לנסוע איתו כאלף ק"מ ואז לנקז אותו ולמלא שוב שמן ירוק.

4. לא מנקזים מהבולמים כי אם מהבלמים. אני אמרתי שצריך 2 אנשים (- לחילופין אפשר להשתמש בבקבוק ליטר וחצי עם צינורית שמתלבשת על פית הניקוז ואז לא צריך עוזרים), כדי להוציא שמן מהבלמים ולא רק כדי לנקז אויר. התפקיד של האיש השני הוא לזהות מתי נגמר השמן המלוכלך ומתחיל לצאת החדש. כמובן שבתהליך גם יוצא כל האויר.

צריך לנקז אויר בכל מקום שבו יש פיית ניקוז. בשני האחוריים ולא בטוח לגבי הקדמיים, אם יש שם פיית ניקוז למה לא?

אולי ארנון יאיר את דרכנו בנושא?

אל תתנצל על השאלות, גם לי יש שאלות כל הזמן. עדיף לשאול לפני ששוברים.

בריאות לכולם!

פורסם

אכן, ניקוז בכל אחת מארבעת פינות הרכב, וזאת מכיוון שהצינורות המובילים לבוכנות הבלימה הם "דרך ללא מוצא". בועת אוויר הנכלאת בתוכם אינה יכולה לצאת חזרה אל תוך המערכת, והדרך היחידה להוציאה היא על ידי פתיחת פתח ניקוז האוויר, ולחיצה קצרה על דוושת הבלם.

פורסם

הייתי שמח להזמין אותך לחוויה מפרה ששמה החלפת צינור לחץ גבוה להגה כח.

או לחילופין,3 הימים המהנים ביותר בחיי מתחת לצרפתיה תוך כדי החלפת תמנון.

אבל בקצרה אני יכול לומר לך:

אתה זקוק לאצבעות של פסנתרן גניקולוג

הברגים שמרכיבים את כל החלקים למקומם מורכבים כנראה ע"י חייזר קטן (וכנראה גם גניקולוג)שיושב בתוך המנוע ומבריג כלפי חוץ.

אחרת אין לי הסבר איך הם נכנסים לאן שהם נכנסים.

בנוסף,כל 4 ברגים הם מ5 סוגי ברגים שונים,וגם בעלי עובי שונה כמובן,כך שרק אחרי שאתה מבריג חצי בורג,אתה מבין שלמעשה הוא רחב מידי (וזה אחרי שעשית שפגט כשהאלטרנטור מתנדנד לו לאיטו מעל האשכים שלך.)

בקיצור-חויה שיכולה בקלות להחליף מילואים בג'נין.

פורסם
...

...

בתוך הגוש מפלסטיק לאחר שאתה מוציא אותו, ישנם פילטרים. תנסה לפרק בעדינות ולשטוף היטב עם בנזין. אצלי ברכב שטפתי את הפילטרים עם מים מעט בלחץ ואח"כ עם בנזין.

בריאות לכולם!

• תוכן חדש...