Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7121 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

טכנאי מחשבים שאותו פגשתי אמר לי כמה משפטים שגרמו לי למחשבות רבות. האם הדברים נכונים, והאם כן ממה הם נובעים בדיוק?

הבעיה: חלונות XP בעברית, שלוחצים "כיבוי" ניתנת הודעה: "כעת ניתן לכבות את המחשב". הטכנאי: "בגלל שהמארז ישן המחשב לא מתכבה אוטומטי".

הבעיה: 2 כרטיסים של זיכרון SDRAM, כל כרטיס 128 מגה סה"כ 256. אחד מכרטיסי הזיכרון עובד לסירוגין.

הטכנאי: "כרטיס המסך שלך גמור, ובגלל זה הוא שואב את כל הזיכרון".

הבעיה: נורוטון אנטי וירוס שעבר תוקפו.

הטכנאי: "אני לא ממליץ לך להשתמש בנורוטון, הוא לא שווה כלום בגלל שהוא מאמץ את המחשב ע"י בדיקת כל תוכנית לפני פעולתה, ובגלל זה הוא מנפח שבבים בלוח אם".

האם הדברים שלו נכונים?

תודה מראש על התשובות.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מניח שמדובר בגרוטאה שלך, שהוזכרה בשרשורים קודמים.

מה שאני לא זוכר הוא את הדגם (פנטיום 2? 3?)

בעיה 1: "כעת ניתן לכבות את המחשב" - אכן, תשובה נכונה.

זאת לא בעיה, בעצם, זה פשוט מחשב ישן.

בעיה 2: לא יודע מה הקשר לכרטיס המסך, קשה לי לענות על זה.

כרטיס זיכרון עובד לסירוגין יכול לנבוע מכל מיני סיבות. הייתי בודק את הסיבות המכאניות קודם

(האם הוא מוכנס עד הסוף וכו')

בעיה 3: אין לי מושג ירוק מה זה לנפח שבבים בלוח אם (??!?)

אבל הטכנאי בעצם צודק - זו סתם תוכנה שלא מגנה לך על שום דבר, ומאטה את המחשב.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

סליחה על הזלזול, אבל מי זה האהבל?

1. יש סיכוי שהמארז ישן אבל יש גם סיכוי שאין קשר למארז אלא ללוח האם, בביוס (רק אם אתה יודע מה זה..) יש הגדרת POWER, חפש שם איפשור הגדרות מתקדמות.

2. מה זאת אומרת אחד מכרטיסי הזכרון עובד לסירוגין ומה הקשר לכרטיס מסך גמור? או שכרטיס המסך משתמש (כי הוא מסוג כזה וכי איפשרת לו) בזכרון כשהוא צריך או שלא. אין קשר למצבו.

3. קישקוש בלבוש בקשר לנורטון ובקשר לניפוח שבבים בלוח האם. תחדש את הרשיון או תחליף אנטי וירוס, זה לא ישנה את העובדה שצריך להגדיר בצורה נכונה את אפשרויות הסריקה של המחשב.

המשאבה של הנורטון לא חזקה מספיק כדי לנפח את השבבים בלוח האם, אולי רק בכרטיס המסך.

בריאות לכולם!

פורסם

עצוב לשמוע שזאת הרמה הטכנית של "טכנאי המחשבים" שמסתובבים היום בשוק. לא שאני לא מכיר את התופעה ממקור ראשון, אבל עדיין עצוב. לא אחת אני נתקל במומחי מחשוב מהשורה הראשונה (כיסא 22) שלא מבינים את הבסיס של הבסיס.

בכל מקרה, לגבי השאלה הראשונה - כל מחשב שיש לו APM אמור להכבות אוטומטית. עם הגדרות נכונות גם פנטיום 2 יכבה לבד. זה פשוט שלאף אחד אין כוח לסדר זוטה שכזאת במחשבים ישנים.

ולגבי 3 - הנורטון אחלה, אבל הוא בהחלט זללן משאבים לא קטן, ומורגש מאוד על מחשבים ישנים. נזק לחומרה הוא לא עושה. שבבים גם לא מתנפחים, רק קבלים, וגם זה אם הם באיכות ירודה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לפני שכולם עפים על הטכנאי מחשבים בואו ננסה לחשוב רגע.

אדם שמתעסק למחייתו ומדבר בשפה כזאת פשוטה, מדוע הוא עושה את זה? ייתכן והאדם שהוא מסביר את זה לו - לא יבין יותר מידי מושגים טכניים מנושא המחשבים.

בכל מקרה מפנטיום 2 אכן ניתן להגדיר כיבוי של המחשב מהחלונות. למרות שזה תלוי בלוח האם.

נורטון הוא אנטי וירוס מאוד כבד - הגיוני שהוא מאט את המחשב, אבל הוא לא עושה נזקים לחומרה.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

1.הוא אכן צודק אם המארז שלך הוא יעודי לפנטיום 2 ומטה שהבורר הפעלה של הספק מחובר ללחצן מכאני במארז[פנטיום 3 כבר הגיע עם מארז ובורר הדלקה מצב אחד שחובר ישירות ללוח ויבל ממנו את הפיקוד ]כמובן שזה מותנה בלוח אם המאפשר את העניין וספק יעודי לפנטים 3 ומעלה.

2.עובד לסירוגין[בעיה בסלון של הזיכרון או בגשר הצפוני[קשה לי להאמין]או יכול להיות גם מסיבה ש2 סטיקי הזיכרון מחברות שונות וובמהירויות שונות[100 מול 133],בכ"א לגבי ההשפעה לכרטיס מסך:במידה והכרטיס מסך שלך מובנה על הלוח M אז אכן הכרטיס מסך משתמש בזיכרון פיזי של המחשב .אבל אין קשר בין זה שהכרטיס גמור אז הוא לוקח את כל הזיכרון שלך מהמחשב,יתרה מכך כנס לביוס והגדר את הקצאת הזיכרון לכרטיס מסך שלך [בחר 16-32]אם אתה לא משחק במחשב.וכך יתפנה לך זיכרון פיזי לישומים ראשיים.

3.נורטון היא תוכנה אכן כבדה שמאיטה מקשה מעט על המחשב[בעיקר במחשבים ישנים] כך גם פנדה אנטיוירוס,אני ממליץ לך לשקול לעבור לAVG7.5 תוכנת אנטיוירוס מעולה וקלילה שכיום מותקנת ברוב המחשבים.

בהצלחה.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

כל מארז עם ספק בתקן ATX ולוח תומך ידע לכבות את הpower בתוכנה.

לגבי שאר הדברים - הוא אולי צדק ונורטון זה חרא של AV - אבל הוא כמו כל טכנאי מחשבים מצוי - לא מבין כמעט כלום.

קאררה - אין קשר בין "עוסק למחייתו" לבין ידע והבנה.

כמות ה"טכנאי מחשב" שפגשתי שהיו בעלי יכולת שכלית של פינצ'ר היא אדירה.

פורסם
אני מניח שמדובר בגרוטאה שלך, שהוזכרה בשרשורים קודמים.

מה שאני לא זוכר הוא את הדגם (פנטיום 2? 3?)

.

פנטיום 3 450.

הבעיה הראשונה של הכיבוי האוטומטי לא מתייחסת למחשב שלי אלא למישהו אחר- אצלי המחשב מתכבה אוטומטי.

הבעיה השנייה עם הכרטיסי זיכרון היתה אצלי השבוע, ונפתרה לאחר שהוצאתי את אחד מהכרטיסי זיכרון והעברתי אותו לסלוט אחר על הלוח אם. (ולא החלפתי את הכרטיס מסך כמו שהוא אמר).

הבעיה עם הנורוטון היא גם אצלי. הוא פשוט עבר תוקפו, אז אני משנה את הזמן של המחשב לשנה אחורה ואז מעדכן אותו והוא אכן מתעדכן. (נורוטון 2003).

אגב, המחשב שלי חוגג החודש 7 שנים מאז שנקנה.. :shock:

9699rd9.jpg

פורסם

STIO איפה מצאתה את האהבל הזה? :lol:

נכון שנורטון פעם נחשב לטוב אבל עכשיו יש תוכנות אנטיוירוס חינמיות טובות ממנו וגם שמבצעות עידכונים.

פורסם

אני אגיב רק בקשר לנורטון.

נורטון תוכנה טובה. אין ספק.

אבל ...

כמות הזיכרון שהיא טוחנת, והאיטיות שהיא משרה על מחשב (בעיקר ישן) היא מטורפת ואינה מצדיקה.

אני ממליץ להשתמש ב NOD32 , קפרסקאי, ו AVG (כמובן שהיא מומלץ היא NOD32)

פורסם
שלום לכולם,

.....הבעיה: נורוטון אנטי וירוס שעבר תוקפו.

הטכנאי: "אני לא ממליץ לך להשתמש בנורוטון, הוא לא שווה כלום בגלל שהוא מאמץ את המחשב ע"י בדיקת כל תוכנית לפני פעולתה, ובגלל זה הוא מנפח שבבים בלוח אם".....

בעיה 3: אין לי מושג ירוק מה זה לנפח שבבים בלוח אם (??!?)

אבל הטכנאי בעצם צודק - זו סתם תוכנה שלא מגנה לך על שום דבר, ומאטה את המחשב.

מה אתם מקשקשים על הנורטון? אם תדעו איך להגדיר אותו בצורה נכונה ותשימו לב לעדכונים, אתם לא תרגישו אותו בכלל, וגם אם הוא בודק כל תוכנית לפני פעולתה - זה בטוח לא יהיה הגורם לניפוח שבבים. שבבים לא מתנפחים, קבלים מתנפחים - ולא בגלל נורטון.

בריאות לכולם!

פורסם

גם אני מצטרף לאלו שיגידו שהנורטון נבלה מוצצת דם.(וזיכרון)

אין סיבה להתקין דבר כזה , יש הרבה וירוסים שהיא לא מגלה.

אולי במחשב חדש וחזק היא לא מורגשת, לא במקרה של סטיו.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

לגבי הטכנאי - אין לי מספיק בדיחות במאגר כדי לתאר את רמתו המקצועית,למרות שגם יתכן שאולי הוא חשב שנתקל באיזה אהבל וניסה למרוח אותך בשקרים מצוצים מהאצבע כדי שתיקח אותו לתיקון תקלות שלא קיימות.

1. האופציה קיימת במידה ומאופשר נושא צריכת חשמל מתקדמת בBIOS ובמידה והמארז מתאים. (לחצן ה POWER מחובר ללוח האם ולא ישירות לספק.)

2.תגדיר מה זה עובד סלירוגין? מה רואים בחלונות? יש צפצופים?

3. צודק בעניין הזיכרון,בנוגע לניפוח = אם זה לא היה עצוב,זה היה קורע.

זה מזכיר לי מאד מוסכניקים שמנסים להשחיל את האלמנט.

תבדוק - אולי אבא שלו מוסכניק במקרה?

פורסם

wonderd נורטן בפני עמצה תוכנה כבדה. זה החיסרון העיקרי שלה. אהה יש לו גם את הקטע שהוא מזהה וירוסים ולא מצליח להוריד ואז אתה פונה לתוכנות צד שליש.

התנפחות קבלים במחשב היא מחום.

פורסם

לא נכון לגבי לא מצליח להוריד וירוסים שמזהה, פשוט בהגדרות קובעים לו למחוק את הקבצים.

באופן כללי אני מסכים שנורטון תוכנה יחסית כבדה אבל אם משתמשים אך ורק באנטיוירוס ולא מתקינים את כל הזבל שמסביב אז אין בכלל בעיה במחשבים חדשים יחסית (פנטיום 4 עם 512 זכרון)

בריאות לכולם!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7121 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...