Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7103 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם , אני חדש בפורום הזה ואני מקווה שתוכלו לעזור לי ושאני יוכל לעזור לאחרים.

ברשותי רנו מגאן האצ'בק97 ידנית 1600 שרכשתי לא מזמן ויש איתה כמה בעיות שמציקות לי.

דבר ראשון הרכב כשהוא עומד בניוטרל הוא מתחמם בסדר גמור מגיע במד עד לחצי ואז מתחיל לפעול המאורר ומקרר אותו עד לרבע. מצויין! זה שונה כשאני בנסיעה...כשאני נוסע החום פשוט יורד לאפס. כאילו שרק עכשיו הנעתי אותו והוא מסרב לעלות עד שאני עוצר ברמזור.

האם זאת בעיה? אני יודע שעכשיו יחסית קר בחוץ אבל זה לא נראה לי נורמאלי. דר"כ גם מרגישים את זה בחימום של האוטו. הוא לא ממש חם חם...הוא יותר חם פושר כזה. מה זה יכול להיות?

דבר שני המנורה של הכריות אוויר דולקת לי כל הזמן (לא מהבהבת , דולקת רצוף). אמרו לי שזאת בעיה ידועה ברנו. האם זה אומר שהכריות אוויר לא יפתחו לי בתאונה חס וחלילה או שזה סתם מנורה שדולקת בגלל איזה קצר?

דבר שלישי היום נסעתי איתו בגשם וכמו שכולם יודעים כבישי ישראל המדהימים סופגים "מעולה" את המים אז יש שלוליות. כשנכנסתי לשלוליות אז התחיל להיות רעש כאילו מאחת הרצועות ואחרי כמה שניות זה הפסיק (זה קרה יותר מפעם אחת) נורמאלי או לא?

תודה רבה רבה למי שיעזור לי. אני מקווה שלא עשיתי טעות בקנייה של האוטו הזה כי הזהירו אותי מרנו וצרפתיות בכלל.

שבת שלום!

Renault Megane 1997 1.6L RT Manual

אלופים במוסכים

פורסם

בקשר לכרית אוויר, אתה צריך ללכת למוסך. במוסך יחברו את הרכב למחשב,

וינסו לבטל את נורית התקלה של כרית האוויר.

אם לא יצליחו למחוק את מנורת התקלה, אז כנראה שבאמת יש

תקלה בכרית האוויר.

פורסם

קודם כל - ברוך הבא לפורום.

לשאלותיך:

חום מנוע - לא תקין - חום המנוע בנסיעה צריך להיות בד"כ עד מרכז הסקלה. חום נמוך יותר משמע - קירור יתר. הדבר גורם לשחיקה מוגברת במנוע.

יש לדעתי להחליף טרמוסטט. עלות משוערת 500-600 ש"ח.

רעש בשלולית - תקין - המים הרטיבו את הרצועות וגרמו להחלקתם ולרעש. התופעה נעלמת מיד.

נורית כרית אוויר - גש למוסך !

שבת שלום !

פורסם

תראה,

מכיוון שקר מאד ובנסיעה עוד יש רוח קרה תפתח חלון שאתה ב 120 ותראה עד כמה למנוע מאד קשה להתחמם.

במידה וכמו שאתה אומר שאתה עומד ברמזור והמד עולה (אין מצב שהוא יעלה בחצי דקה של רמזור במידה והרכב אכן קר) הגיוני מאד שיש לך (והרבה) בעיות חשמל, רנו אלופים בזה.

לגבי המנורה של הכריות אויר, נסה לבדוק שהכבלים אכן חבויים ולא גלויים (מניסיון, היה לי מגאן צבאית והמנורה הייתי נדלקת כל הזמן עד שהבנתי שהכבל עובר מתחת לשטיח והמנורה נדלקת ונכבת בהתאם ללחץ שמופעל עליו) בדוק את הנושא ואם המנורה לא נכבית צריכים לחבר את הרכב למחשב (עלות של כ 200 שקלים) וכך תוכל לאתר טוב יותר מה הגורם מה הסיבה וכיצד לטפל בה.

מצד שני יכול להיות שבאמת יש תקלה בכריות (במידה ואחרי איפוס של המחשב הנורה לא תכבה באמת יש בעיה עם הכריות אויר).

אני מאד מצטער בשבילך שקנית רנו- האוטו מאד נוח ויש לו הרבה יתרונות אבל הוא מאד אוהב לבקר במוסך (רק מניסיון).

לגבי הרעשים של הרצועה- לא אמורים להיות רעשים חרגים כל עוד לא נכנסת לשחות עם הרכב כנראה משהו לא תקין בדוק את הנושא במוסך.

ד"א בקשר לסל"ד והחימום של האוטו, לפעמים בגלל בעיית חשמל המד מזייף תבדוק את הסל"ד של הרכב (סביר להניח שיש לך שעון סל"ד) ותראה אם הרכב אכן מרים את הסל"ד ע"מ להתחמם.

עדיף מאזדה 3 עם דלקן מאשר M3 בלי דלקן

פורסם

תודה רבה על העזרה. בקיצור אין דרך להמנע מביקור במוסך (חשבתי שזה יקח קצת יותר זמן אבל אין ברירה) אני מקווה שהחלפת טרמוסטט תפתור את הבעיה ושאיפוס המחשב יכבה את נורית האזהרה.

שבת שלום !

אלופים במוסכים

פורסם

תשובותי בכחול :

לגבי שהרכב לא מתחמם ונשאר קר, יש לבדוק את נושא הטרמוסטט ואו כל סיבה אחרת לאי התחממותו של הרכב באם התיאור שלך נכון.

דבר שני המנורה של הכריות אוויר דולקת לי כל הזמן (לא מהבהבת , דולקת רצוף). אמרו לי שזאת בעיה ידועה ברנו. האם זה אומר שהכריות אוויר לא יפתחו לי בתאונה חס וחלילה או שזה סתם מנורה שדולקת בגלל איזה קצר?

לא, לא יפתחו, המערכת לא פועלת כרגע, לא מוכנה לפעולה. יש לחבר סקנר, באחוז ניכר יתברר כי תקעים מסויימים לא תקינים. לא סיפור.

אני מבקש מחברי הפורום המקצועיים, ויש כאלה !, לא לפרט באיזה קונקטורים במערכת כריות האוויר מדובר, שכן בעל הרכב עלול לנסות לטפל בכך אישית ולגרום נזק גדול מהחסכון שהוא אולי יוכל לייצר לעצמו. לטיפול איש מקצוע בלבד.

כשנכנסתי לשלוליות אז התחיל להיות רעש כאילו מאחת הרצועות ואחרי כמה שניות זה הפסיק (זה קרה יותר מפעם אחת) נורמאלי או לא?

יש לבדוק מצב רצועות למתיחה או החלפה ולאחר 200-500 קמ' בדיקת צורך אפשרות למתיחתן.

תודה רבה רבה למי שיעזור לי. אני מקווה שלא עשיתי טעות בקנייה של האוטו הזה כי הזהירו אותי מרנו וצרפתיות בכלל.

עקב היות האוטו ידני, אני לא בטוח שיש כאן בכלל טעות. שים לב, מבחינת בטיחות (לאחר שתסדר את עניין כריות האוויר), האוטו מאוד בטיחותי ביחס למתחרים אחרים, האוטו נוח, ויש לו יתרונות רבים. יש לבצע טיפולים לפי הספר ו/או לבדוק את האפשרות לצורך גם לפני המועדים הרלוונטים ורק אצל מי שמבין ברנו במחלותיו, ואוהב ורוצה לעבוד ואוהב ויודע להוציא עבודה ראויה , ויש כאלה.

שבת שלום!

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אחזק ואגיד שסביר להניח שהתרמוסטט לא תקין. ניתן לבדוק גם ע"י השוואת "חמימות" צינור מים תחתון לעומת עליון. אל תזניח את הנושא.

לגבי כ"א - כמו שדני ציין, אל תחפש את הקונקטורים. תיגש למוסך מתמחה שיפתור את התקלה.

בלי קשר לסוג הרכב, אל תיסע מהר בשלוליות.

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם

תודה לכולם על העזרה.

הטרמוסטט אכן לא היה תקין (ובכלל לא מקורי) והוא גם נזל אז הוא הוחלף למקורי תמורת 300 ש"ח ועכשיו אין יותר את בעית ההתקררות.

בקשר לכריות אוויר לצערי המחשב ששולט על העסק הזה מת לכן החלפה עלתה לי 1800 ש"ח (כולל עבודה)...אין מחיר לבטיחות!

שבת שלום!

אלופים במוסכים

• תוכן חדש...