Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7149 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יהודה: שמעתי את המורל, איני זוכר בדיוק איזה דגם אבל זה היה דוטק או הייבריד (שכולם מדברים עליהם כאן בלי סוף כאילו זו איזה סנסציה מוזיקלית) מורל או הדרייברים שלהם , נבחנו בהרבה מקומות ברשת , הן מקומות DIY לרמקולים ביתיים והן לבסיס לקומפוננטים לרכב , אז הם לא סקאן ספיק , אבל הם במקום מכובד מאוד , ומאוד מוערכים , ובישראל מחירם הוא כזה שקשה מאוד למצוא משהו שמתחרה בהם, ברכב של איזה שני בחורים מפ"ת שעובדים בחצר, הייתי אצלהם לפני שנה בערך כשחבר ביקש שאבוא איתו לשמוע רמקולים - לא אהבתי אותם בכלל היו ממש לא לטעמי.מה לא היה לטעמך ? ואז אולי אוגי יוכל לכווין אותך , הוא מומחה מבחינתי ואני סומך עליו בעניים עצומות , ואני לא שמעתי הרבה רמקולים לרכב , ורמקולים ביתיים ששמעתי הם לא מפורסמים ואין לי ידע מהם הדרייבירים שלהם . למשל את הצרפתיים שמעתי לעומת מה שיש לי היום בבית ועל הגברה של קארי הם נשמעו לי אישית פחות מדוייקים ויותר עם הדגשה של העליונים עד צוויחה(הגזמה) .ודרך אגב את האנגליים ההיי אנד ששמעתי גם לא היו מספיק טובים אבל עלו יותר, אז כול אחד שומע אחרת מה שכן אהבתי באותו יום היו דווקא רמקולים של Rockford Fosgate מדגם FNX שנשמעו מאוד מאוד מאוזנים וטובים.

אני יודע שברכב אצלי ישמעו הרבה פחות טוב מבבית, בכל מקרה אני מאמין בפולק שהם לא יאכזבו אותי גם בתחום הזה. דרך אגב אתה מוזמן כן להגיד לי מה יש לך בבית. אישית אני מאמין שכן אבל זה לא משנה

הבעיה המרכזית בתחום הזה (בארץ לפחות) היא שלא ניתן להאזין לרכיבים ואין חנויות מקצועיות שישמיעו לי רכיבים בהשוואה כמו שאני משמיע ללקוחות. אז זה משאיר אותך פחות או יותר באפלה בקטע של תנסה לשמוע ברכבים של אנשים ותנסה לנחש מה נראה לך רכיב טוב.

תנסה בסאונדר ברחובות (תשאל בטלפון ) ובצ'יפר ברעננה (נדמה לי שהם אמרו שיש להם עמדת השמעה , כמו כן תנסה בפומפה (אבל אל תקנה שם , למרות שהיות ואתה דתי אולי אסור לך לעשות זאת )

מבחינה מוזיקלית חוץ מהיפ הופ שאני לא סובל ולא שומע בכלל ומוזיקה אלקטרונית שאני שומע לעיתים נדירות, הכל הולך, בעיקר מוזיקה שקטה, רוק וישראלי - מינסטרים.

טוב אז עם מוסיקה שקטה זה אומר משהו כמו גאז' או להקות כמו רנסנס (האנגלית של אז) ורוק זה משהו ברמה כמו הדאייר סטרייטס , אזי כדאי בכול אופן לבדוק את המורל וגם את המלצתו של אוגי האטון RS . המוסיקה הזו דורשת המון שליטה ואיזון טונאלי ומהירות מהדרייבירים ושכול הקומפוננט יעבוד מעולה , לטעמי זה לא מוסיקה לפוקאל למשל

במידה ואני לא אשים את הרמקולים האחוריים, כיצד מכוונים את המערכת שכל הסאונד יתנגן אך ורק מקדימה? זה לא מקדימה סתם , זה לשמוע פרייבט אינווסטיגיישן , לעצום את העניים ולדעת מהיכן זה בא ואם זה מספיק טוב אתה גם תחשוב שאתה במשרד שלו . זה צריך מקצוען שיעשה לך את זה . זה יכול להיות סאונדר או היקר יותר בהרבה אבל מקצוען עד הסוף, שמעון מסאונד סטורם

עם כל האהבה שלי והרצון להשקיע, אני לא הולך לעשות איטום, לא עומד להתעסק עם זה, זה וואי אובר בשבילי. תן לסאונדר לעשות לך איטום לפחות בדלתות , אם אתה לא רוצה לעבוד , ברכב הדבר הראשון אחרי הקומפוננט הכי בסיסי זה איטום נרחב (לא רק הדלתות) ואז רק לשדרג את כול השאר , ואני מדבר מנסיון עם מרצדס לא עם גולף

בענין הסאב, אני שוב חוזר ואומר, לא מחפש הרבה באס, מחפש באס מדוייק ודינאמי שיהיה כמה שיותר קרוב למה ששומעים בבית בסטריאו, שלא ישמע חיצוני ומוגזם ומשתלט על הצליל אתה יכול לקנות סאב חזק מאוד וגם מדוייק מאוד , שני הדברים אינם סותרים ברכב , ואתה יכול לקנות IDMAX ולחבר אליו מגבר של 1200W אמיתי ועדיין בכיוון נכון הוא לא ישמע מוגזם. אבל אם תתעקש דווקא על סאב קטן כי אתה שבוי בתפיסות של הבייתי אתה עלול לשלם הרבה ולקבל סאב איטי ולא מדוייק , שאם יש לך שמיעה טובה אתה תסבול ותנתק אותו .. נצמצם את השאלה, האם ללכת על ה8 או שאני חייב ללכת על ה10 כמינימום הכרחי?

אני חושב שעניתי , ובנוגע לכך שאתה לא יכול לשמוע במפגשים , גם לי יש את אותה בעיה ולכן אנני שומע , אבל לי יש מזל שיש לי חוש שישי לדעת מתי המלצה תמצא חן בעיני גם אם לא שמעתי (כלומר על עיוור ) אז אם אתה רוצה עיצה על עיוור אתן לך:

קח את הסאב של פירלס XXLS בגודל 12 אינטש (ואל תצרח) יעלה לך מיבוא בין 1600-1800 כולל הכול, וקח את הקומפוננט הקידמי של אטון RS והוא עולה כ1600 , או שאתה יכול לקנות קומפוננט חזק יותר שלהם

ואם תגיד מה נשאר לך בתקציב אומר לך על עיוור את השאר

אם לא תצטרך ללכת לשמוע

שלא תהין לוותר על איטום!!!!!!!!!!!!

בברכה יהודה

בברכה יהודה

• תוכן חדש...