Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7176 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם יש לי מגבר 2 ערוצים שיורד ל- 2 אוהם, האם אני יכול לחבר עליו 2 סטים של רמקולים כאשר כל רמקול הוא 4 אוהם ?

אני שואל זאת כי אני רואה מגברים ישנים (לא מונו) שיורדים עד חצי אוהם, ואניי תוהה מה התועלת בכך

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם
אני שואל זאת כי אני רואה מגברים ישנים (לא מונו) שיורדים עד חצי אוהם, ואניי תוהה מה התועלת בכך

תועלת? אין תועלת מיוחדת.

מדובר במגברים שמכונים CHEATER AMPS שהיו נפוצים בעיקר בתחילת שנות ה-90.

לפני שינו הכללים של תחרויות האודיו לרכב דורגו המגברים ב 12V ועל 4 אום. המגברים הללו הופעלו ברכבים עם מערכות חשמל של 16V ואף 18V והורצו על התנגדויות של שברי אום. כך הם הפיקו הספקים פי כמה עשרות מההספק המוצהר לצורך הרגולציה.

אין תועלת מיוחדת מהפעלת מגברים אלו להגברת סט קומפוננט רגיל. היתרון העיקרי של המגברים הללו הוא שהם בנויים כמו טנק ומאחר שהיו בנויים באופן כה מסיבי רבים מהם שרדו את ההתעללויות.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

ואני שואל שוב:

אי אפשר לנצל את ההספקים הגבוהים בהתנגדויות הנמוכות בתור יותר מערוץ אחד ?

פורסם

בגדול אתה יכול על כל מגבר סטנדרטי של 2 ערוצים לחבר 2 זוגות רמקולים ש 4 אום.

מגברי הזרם גבוה - HC מתוכננים להגיע לשיא הספק בהתנגדויות של שבררי אום ולא להישרף. לא יהיה יתרון מיוחד להפעיל מגבר כזה על זוג או שתי זוגות של רמקולי 4 אום.

אולי ניתן יהיה לנצל את היתרונות של מגברים אלו בחיבור סטים בהתנגדות נמוכה יותר כמו הסטים של 2 אום של אינפיניטי או הסטים הגבוהים של בוסטון.

ניתן, אך זה לא פשוט, לחבר על מגבר 2 ערוצים HC שילוב של 2 זוגות של סטי קומפוננט וסאב/ים. על ידי הרחבה של שיטת הTRI-MODE.

זה מורכב, מסובך, בעייתי וצריך לדעת מה עושים. אם יש לך מגבר HC דו ערוצי בבית ואתה רוצה למקסם את התמורה ממנו אז או שחבר אותו לכמה סאבים או לסאב שיכול לתת התנגדות נמוכה כמו המולטי אום של פייז או שתנסה לעבור לTRI-MODE.

מה זה TRI-MODE?

http://www.bcae1.com/trimode.htm

http://www.bcae1.com/trimodpd.htm

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

אין לי מגבר כזה בבית, השאלה היתה עקרונית

אך נשרף לי ערוץ במגבר 4 ערוצים, וכעת הקומפוננט מנותק, חשבתי שיהיה כדאי לחבר אותו על ערוץ אחד ולקבל עוצמה נמוכה במעט ואיבוד הבלאנס מאשר שלא יהיה קומפוננט בכלל (רעיון זמני)

• תוכן חדש...