Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מפצל לכבל מתח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לקנות מפצל מ4G ל 3 של 8G האם יש מפצל כזה? ואם אני יקנה מפצל של 4יציאות ויציאה אחת לא תהייה בשימוש האם זה יזיק ?

ולא הבנתי עדין למה צריך בכל יציאה פיוז אם למגברים יש את הפיוזים שלהם ?

ואם צריך אז איך אני יודע של כמה אמפר ?

והאם יש מפצל מובנה שיש לו יציאות עם פיוזים? היכן אני יכול להשיג ומה המחיר+-

HU: Premier 860MP AMP1: LANZAR 2000D

AMP2: LANZAR HTG434 REAR: PIONEER TSA6991S

FRONT: FOCAL K2P SUB: 2PIONEER 306C

פורסם
אני רוצה לקנות מפצל מ4G ל 3 של 8G האם יש מפצל כזה?כן קיים מפצל כזה ואם אני יקנה מפצל של 4יציאות ויציאה אחת לא תהייה בשימוש האם זה יזיק ? לא מזיק ביכלל לכלום! פשוט תיהיה לך יציאה אחת ספייר

ולא הבנתי עדין למה צריך בכל יציאה פיוז אם למגברים יש את הפיוזים שלהם ? לא הבנתי את השאלה אשמח אם תוכל להסביר את עצמך

ואם צריך אז איך אני יודע של כמה אמפר ? קודם תסביר לי למה הכוונה שלך בשאלה הקודמת אני אשתדל לענות

והאם יש מפצל מובנה שיש לו יציאות עם פיוזים? כן יש מפצלים שיש להם פיוזים מובנים היכן אני יכול להשיג לרוב ניתן להשיג את המפצלים הללו בחנויות שמתמחות במערכות סטריאו לרכב ומה המחיר+- המחיר יכול לנוע מ 50 ש"ח למפצל הכי פשוט ויכול להגיע עד 400 ומעלה למפצל הכי מורכב(עם הרבה פיצולים+פיוזים מובנים ועוד ועוד ועוד).

התשובות באדום מקווה שעזרתי לך.
זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

הכוונה שלי היתה לזה שהבנתי שצריך לשים פיוז אחרי כל פיצול לפני המגבר שאלתי היה למה נחוץ הפיוז אם יש פיוז למגבר עצמו ?

עוד שאלה קטנה אפשר לחבר כבל 10G מהמגבר לרמקולים (לכולם)

פורסם

במידה ויש לך פיוז ראשי לייד המצבר אז לא חובה (רצוי) לשים פיוז לאחר כל פיצול,פשוט תצתרך להגדיל את ערך הפיוז הראשי לאחר הוספת מגברים נוספים.הפיוז שיש לך במגבר עצמו זהו פיוז למעגל הפנימי של המגבר ואין לו כל קשר לחיווט חיצוני שאתה מחבר למגבר לכן חובה עליך לשים פיוז לחיווט חיצוני שמגיע למגבר וזאת על מנת למנוע היתפוצצות של המצבר או קצר כלשהו(כתוצאה מכך שריפה) במידה וכבל המתח שמגיע אל המגבר נפגע איפשהו בדרך למגבר וכתוצאה מכך בא במגע עם גוף הרכב(-) ואז כאן בא תפקידו של הפיוז.

כן אתה בהחלט יכול לשים לרמקולים חוט 10 גייג',כך לדוגמא את אליקו ואת איתמר מהפורום,שתיהם הולכים להעביר באוטו חיווט לרמקולים בעווי 10 גייג'.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

לפי מה קובעים את גודל הפיוז שהייה ליד המצבר? אם הכבל שאני רוצה להעביר הוא 4G

פורסם
לפי מה קובעים את גודל הפיוז שהייה ליד המצבר? אם הכבל שאני רוצה להעביר הוא 4G
נגיד יש לך 3 מגברים:

מגבר א: יש לו 2 פיוזים של 20

מגבר ב: יש לו פיוז 1 של 30

מגבר ג: יש לו 2פיוזים של 15

עכשיו תעשה חשבון סה"כ יש לך: 100 A

אז אתה צריך פיוז בערך של לפחות 120 A(שזה פיוז גדול בערכו).

פורסם

כי לכל כבל יש את היכולת העברה של זרם חשמלי משלו, לדוגמא צינור מים: אם תיקח צינור בקוטר 3'' אז יעברו בו יותר מים מאשר בצינור בקוטר 1/2 '',כך כנ"ל לגבי זרם חשמלי ככל שכבל חשמלי עווה יותר כך יכול לעבור בו יותר זרם,לכן מהסיבה הזו אתה לא תשים על כבל 4 גייג' פיוז של 30 אמפר,כי יכולת ההעברה של כבל 4 גייג' עולה על 30 אמפר וכתוצאה מכך הפיוז יישרף מייד.

פורסם

אז הם היו צריכם לרשום בטבלה מינימום 70 אמפר ל4G כי זה תלוי גם במגברים ולא 70

פורסם

מה שהם רשמו בטבלה כנרא שהם התייחסו והיתחשבו בעווי של הכבל,הרי הם לא יכולים לדעת כמה מגברים יהיו לך,לכן בעזרת משוואה מתאימה בהתחשב בעווי הכבל מצאו שפיוז של 70 אמפר הכי מתאים ל 4 גייג'.

אני רוצה לומר לך שאצלי עכשיו יש 2 מגברים,מגבר מונו בעל 4 פיוזים של 20 ומגבר 4 ערוצים בעל 2 פיוזים של 30 יושבים על פיוז של 70 אמפר ליד המצבר וזה עד היום לא נשרף הפיוז כך שאין לך מה לדאוג.

פורסם

רגע ... אבל הרי המצבר מוציע רק 60 אמפר (לדוגמא) אז למה אני צריך לשים 120 אמפר?

הרי הפיוז נשרף כשהוא עובר את הערך שהוא עובד איתו לא?

Hu - 880 prs

Tw - alesis point 7, 4 inch - amp xetec vector

Mids - morel pulse 6 mid bass - amp xetec xircuit

Sub - phase sx 220 - amp hifonics titan mono

פורסם

לפי מה שאני מבין, הפיוז אמור להגן על הכבל, ואין לו קשר לפיזוים המצויים על המגברים.

כלומר אם כבל X מסוגל במקסימום להעביר Y אמפר אז הפיוז צריך להיות Y, כדי שאם יהיה יותר מ Y אמפר הפיוז ישרף ולא הכבל עצמו.

תקן אותי אם אני טועה.

[size=3][color=navy][b][i]אתה לא קוסם ואין לך שפן בכובע.[/i][/b][/color][/size] [size=3]אסף.[/size]

פורסם

סו שיש לך מצבר 60 אמפר? אצלי ברכב אמור להיות מצבר של 50 אמפר"ש(כרגע עומד מצבר של 74 אמפר"ש) ויש לי אלטרנטור של 75 אמפר.

גודל של מצברים ואלטרנטורים זה כבר נושא בפני עצמו ולא קשור לשרשור.

פורסם
לפי מה שאני מבין, הפיוז אמור להגן על הכבל, ואין לו קשר לפיזוים המצויים על המגברים.

כלומר אם כבל X מסוגל במקסימום להעביר Y אמפר אז הפיוז צריך להיות Y, כדי שאם יהיה יותר מ Y אמפר הפיוז ישרף ולא הכבל עצמו.

תקן אותי אם אני טועה.

אתה לא טועה! הערך של אותו הפיוז אמור להיות Y בתנאי שיש לך כבל X.
פורסם
נגיד יש לך 3 מגברים:

מגבר א: יש לו 2 פיוזים של 20

מגבר ב: יש לו פיוז 1 של 30

מגבר ג: יש לו 2פיוזים של 15

עכשיו תעשה חשבון סה"כ יש לך: 100 A

אז אתה צריך פיוז בערך של לפחות 120 A(שזה פיוז גדול בערכו).

מה שכתבת כאן, הפיוז נקבע ע"פ המגברים ולא ע"פ הכבל.

לפי מה שהבנתי ולאחר מכן חיזקת אתה צריך כבל בעל יכולת העברה של לפחות 120A

[size=3][color=navy][b][i]אתה לא קוסם ואין לך שפן בכובע.[/i][/b][/color][/size] [size=3]אסף.[/size]

• תוכן חדש...