Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7173 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אולי הם לא בשיקולים שלה אבל שיטות שידור שונות כן

כמו שאתה בוודאי יודע ישנם מספר שיטות שידור בעולם ובהתאם לכך הדיבוריות.

קשקוש מוחלט.

במקרה הנוכחי , שתי הרשתות עובדות ב-GSM , והמכשיר הוא DUAL BAND (תומך 900 או 1800 MHZ או אפילו TRIPLE BAND (תומך גם ב-1900 עבור השיטה האמריקאית). הדיבורית בכלל מיועדת לטלפון וממש לא מעניין אותה תחום הרדיו של הטלפון. היא מתחברת ליציאת השמע (לרמקול) של המכשיר במחבר התחתון ולכניסת השמע (מיקרופון) ובמקרים מסויימים גם אנטנה שהיא נפרדת מהדיבורית ואינה קשורה באופן ישיר למוח הדיבורית. אין שום קשר אם מדובר ב-AMPS,DAMPS,CDMA,GSM או WCDMA.

ה"מוח" הוא רק מגבר שמע ,ספק מתח לטעינה (מעביר מ-12V של הרכב למתח הטעינה הדרוש , במקרה של הנוקייה הוא כ-3.6 וולט כמדומני) ומנגנון לדיכוי הפידבק מהרמקול כלפי המיקרופון) ומעגל MUTE אופציונאלי שייתן הארקה למערכת השמע של האוטו בזמן שיחה.

לפותח השרשור - האם הדיבורית מטעינה את הטלפון בזמן שהוא בעריסה ? יש שני פיוזים קטנים על כבל המתח. בדק שהם שלמים?

כמו שנאמר , עניין הכיתוב של אביזר ההעשרה אינו קשור ישירות להימצאות מתח , אלא הוא עניין של חיבור הדיבורית למכשיר.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא נכון, אתה טועה.
אז זהו,שלא!

במקרה אני מתקין של סלקום,אורנג',פלאפון כבר 10 שנים!

ואם כבר נכנסנו לזה אני ירחיב:

דיבורית ג'אטי (לא מקורית הנושאת את סמל נוקיה) שמתאימה ל-6100 אינה מתאימה ל-3100 או ל-6230 למרות שהתושבת היא זהה, לעומת זאת דיבורית מקורית של נוקיה מתאימה לכולם.

במקרה ואין תאימות הפלאפון רושם על הצג "אביזר העשרה אינו תקין".

לגבי שיטת השידור-שטות מוחלטת -שתי הפלאפונים של שתי החברות עובדים כ-gsm ומתאימים לדיבורית.

"תחי מדינת ישראל- וכל הכבוד לצה"ל....."

פורסם

שמר, לשאלותיך:

א. מייד לאחר שמתקבלת ההודעה על אביזר העשרה נכתב גם שאין טעינה.

ב. הפיוזים שלמים, אך מאחר וכבר היה חוט מהסוויץ (ממותג) וחוט מהרדיו (הפלוס) שמחוברים בפיוז אחד,(מדיבורית ישנה לדעתי) חיברתי גם את שני החוטים של הדיבורית לאותו סוויץ'.

ג. אני יודע שיש שם מתח אחרי הפיוז כי כשנגעתי (בטיפשותי) עם החוט של המינוס בחוט של הפלוסים היה ניצוץ.

ד. אני עדיין מחכה לתשובה לגבי האם אני יכול לבדוק אם מגיע מתח לעריסה ישירות מהמצבר.

תודה לכולכם.

פורסם
שמר, לשאלותיך:

ג. אני יודע שיש שם מתח אחרי הפיוז כי כשנגעתי (בטיפשותי) עם החוט של המינוס בחוט של הפלוסים היה ניצוץ.

רוב הסיכויים הם שהיה מתח לדיבורית. הפיוזים הללו הם של 1 עד 3 אמפר בד"כ , ונשרפים אם תעשה לידם אפצ'י. בדוק עם נורת ביקורת או מד מתח אם עדיין יש מתח על הפיוז.

בדיבורית של נוקיה עדיף לתת שני פלוסים, אחד לפני ואחד אחרי סוויץ',כדי לאפשר כיבוי אוט' של הטעינה וכו'.

פורסם
אז זהו,שלא!

במקרה אני מתקין של סלקום,אורנג',פלאפון כבר 10 שנים!

ואם כבר נכנסנו לזה אני ירחיב:

דיבורית ג'אטי (לא מקורית הנושאת את סמל נוקיה) שמתאימה ל-6100 אינה מתאימה ל-3100 או ל-6230 למרות שהתושבת היא זהה, לעומת זאת דיבורית מקורית של נוקיה מתאימה לכולם.

במקרה ואין תאימות הפלאפון רושם על הצג "אביזר העשרה אינו תקין".

לגבי שיטת השידור-שטות מוחלטת -שתי הפלאפונים של שתי החברות עובדים כ-gsm ומתאימים לדיבורית.

להודעה של "אביזר העשרה לא נתמך" יש מספר סימפטומים, אחד מהם הוא כאשר מכניסים חיבור לא מתאים, ואחד מהם הוא כאשר מכניסים חיבור של דיבורית כאשר אין בו מתח. יש עוד הרבה כמובן, אבל שני אלו דוברו בשרשור.

דבר שלישי, אתה מתקין של אורנג' וסלקום כבר 10 שנים, כל הכבוד, אני מתקין של כל החברות כבר 10 שנים באופן עצמאי ברכבים שלי. אז...?

המטרה היא להבין איך המערכות עובדות, לא להתקין, להתקין זה לא בעיה. :bugeyed:

פורסם

אפשר להצטרף לקלחת?

עוד סיבה שנתקלתי בה בעבודה הקודמת שלי היא שפשוט אין מגע רציף בין ה"מסרק" התחתון בדיבורית לבין הקונקטור של המכשיר,הבעייה חריפה במיוחד בשן של ה(-)שרגישה במיוחד.

לעיתים נבעה מלכלוך בקונקטור,מדובר בשיניים השמאליות (אחד משלושת הראשונות,לא זוכר כבר)

תומר

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

חד משמעית נכון. לעיתים הח' מוח פותרת את הבעיה.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

סליחה על ההקפצה, אבל:

א. אם גם על הג'אטי יש סמל נוקיה - איך אני יכול לדעת אם היא מקורית או לא?

ב. אפשר לחבר את הדיבורית לצורך הבדיקה ישירות למצבר?

פורסם

ניסית להחליף פיוזים?

או לפחות לבדוק?

הדיבורית שאתה מדבר עליה לא מקורית, אם אני לא טועה אלה הדיבוריות שמחלקים חינם תמיד עם כל מכשיר (לפחות אלה שאני קיבלתי).

מה שמוזר לי שאמרו פה אגב, זה שדיבורית של נוקיה 3100 ו6100 לא תואמות, עד כמה שאני יודע, המכשירים זהים מבחינת ממשק וחיבורים.

פורסם
סליחה על ההקפצה, אבל:

א. אם גם על הג'אטי יש סמל נוקיה - איך אני יכול לדעת אם היא מקורית או לא?

ב. אפשר לחבר את הדיבורית לצורך הבדיקה ישירות למצבר?

על הדיבורית של חברת ג'אטי אין סימון של נוקיה,בדגמים הישנים יותר של הדיבוריות לחצני הוצאת המכשיר היו בצידי העריסה לעומת דיבוריות מקוריות שלחצן הוצאת המכשיר היה בחלק העליון של העריסה.

חברת ג'אטי מייצרת דיבוריות תואמות לרוב יצרני הסלולר(ולא תמיד בהצלחה מרובה)

פורסם

לסיכום:

היו שתי תקלות:

אחת - כמו ששמר אמר שרפתי את הפיוז, והשניה שהמגעים לא היו מספיק נקיים.

לאחר סידור של שתיהן, הצלחתי להרכיב את הדיבורית.

בהזדמנות זו אני רוצה להודות לכל המשיבים. בזכותכם אני לומד ומעז לנסות דברים על הרכב שלי, דבר שאינו טריוויאלי למי שאין לו ידע טכני במקור.

צביקי.

פורסם

שים לב!

שלא תעיז להתקין את העריסה של הדיבורית באיזור של פתיחת כרית האויר!

חובה להתקין או מתחת לגובה הכרית (תלוי ברכב)או מעל (על הדש)במידה ואינך בטוח לגבי המיקום גש למתקין מורשה ושאל אותו לגבי מיקום העריסה.

תומר.

פורסם
שים לב!

שלא תעיז להתקין את העריסה של הדיבורית באיזור של פתיחת כרית האויר!

חובה להתקין או מתחת לגובה הכרית (תלוי ברכב)או מעל (על הדש)במידה ואינך בטוח לגבי המיקום גש למתקין מורשה ושאל אותו לגבי מיקום העריסה.

תומר.

אני יכול להראות לך אי אלו מתקינים מורשים שהתקינו מול הכרית, כשהם חושבים שהכרית כשהיא מתנפחת לא עולה על הגודל של הפאנל ממנו היא יוצאת.

ואם תשאל אותי, כ50 אחוז מהרכבים שראיתי, הדיבורית מותקנת בצורה זו או אחרת בתחום פתיחתה של הכרית.

פורסם

אתה מנסה לומר שזה לא מזיק?

זה שמתקינים חאפרים ומתקינים לפי נוחות העבודה ולא לפי כללי בטיחות קיים די הרבה זמן בארץ,הענין שקול להושבת כסא בטיחות של תינוק מול כ.אויר פעילה.:screwy:

נ.ב-לכל מתקין מורשה שמכבד את עצמו ודואג לטוסיק שלו מפני תביעה יש מפרט של מיקומי התקנות ברכבים שונים,כשעבדתי בסלקום הייתי מעיין בזה מידי פעם(כשהיה קצת זמן פנוי)

פורסם
אתה מנסה לומר שזה לא מזיק?

בכלל לא, זה פשוט הצחיק אותי לראות כמה טיפשים מתקינים יכולים להיות, בלי טיפה של אינטיליגנציה, ממש כלום.

ואז הם עוד מתווכחים איתך איך להתקין. הפעם היחידה שבאתי לאורנג' להתקין היתה כי קיבלתי שובר התקנה חינם, וגם אז ישבתי למתקין על הראש שלא יעז לשים את הדיבורית מול הכרית.

• תוכן חדש...