Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמעו, גם אני כבר לא צם בהתלהבות כמו פעם, אבל לי יש יסורי מצפון כבדים .

אני זוכר שכשהייתי ילד כמעט כל המבוגרים היו צמים ולא היו דיבורים כמו שאני קורא כאן.

כל שנה יוצא לי לדון עם אנשים בנושא הצום, ותמיד כולם מגיעים להסכמה, שמה שקורה בשנים האחרונות ביום כיפור(ולא רק-אכילת חזיר ושאר ירקות), הוא אחת מהסיבות שלא תהיה כאן בעתיד מדינת ישראל.

כן כן , אני לא מגזים ,אם תצאו לרגע מהראייה הצרה של קידום אישי והמרדף אחרי כסף, תבינו שמסביבינו אוכלי אדם שרק מחכים שנתפרק ולא נהיה מאוחדים.

אם לא יהיה לנו שום דבר במשותף, אנחנו נהיה סתם חבורה של אנשים שרק מחפשים לזיין כל היום ,לעשות כמה שיותר כסף ולחיות טוב.

ואת זה אפשר לעשות בכל מדינה בעולם , לא חייבים בישראל.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פששש כל הכבוד לכולכם, וואלק גברים אתם שאתם לא צמים.

אני בכלל לא דתי ולא מתקרב לזה, ויש שנים שאני צם ויש שנים שאני לא צם, אבל מה שבטוח זה שאני לא הולך עם הסנדוויץ שלי באמצע הרחוב לעיני כולם. רוצים לאכול תעשו את זה בבית ובשקט ולא כדי להרגיז את כולם ובטח שלא לעשות על האש , לא כמו כמה אנשים מטומטמים שראיתי שדווקא ביום כיפור בא להם להתחיל לבשל איזה פלוב או משהו בסגנון שכל השכונה תריח את זה.

ROOONEEYY

פורסם
ואתה לא חושב שזה מגוחך? לדעתי אדם שאוכל שרימפס ביום כיפור אבל בין הארוחות יושב עם עצמו וחושב על ההתנהגות שלו בשנה שחלפה ומחליט החלטות לגבי היותו אדם טוב יותר בשנה הבאה קולע יותר למטרה המקורית של יום הכיפורים. אבל כנראה שזה רק אני, ולא לאכול זה יותר חשוב מחשבון נפש.
את הפתגם "צדיק באמונתו יחיה" אתה מכיר? השערה שלי: אם אתה מכיר את השם הלועזי של ההפרעה (כהגדרתך) שאני סובל ממנה, אז סביר להניח שהתשובה היא כן.

כדי לבקש סליחה ממישהו על משהו שעשיתי, אני לא צריך לחכות ליום כיפור. מי שעושה את זה הוא אדם שלא יכול לרדת מהעץ הגבוה שהוא טיפס עליו ומשתמש ביום כיפור בתור התירוץ. אם בכל זאת לא ביקשתי ממישהו סליחה על משהו שעשיתי לו, כנראה שאני לא מצאתי לנכון שמגיעה לו התנצלות.

זה כבר לא קשור למסורת ויש לזה שם מדעי - obsessive compulsive disorder.

מי שמבצע ריטואלים ללא סיבה ובלי לתהות מה הסיבה להם או לשאול שאלות לדעתי סובל מהפרעה.

זה בדיוק כאילו בן אדם שאין לו בכלל מזוזה ינשק את המפתח בכל פעם שהוא פותח את הדלת של הבית, ואם ישאלו אותו למה תגובתו תהיה "אני עושה ככה מאז גיל 6. מסורת, חביבי! ככה זה ואני לא מתכוון לשאול את עצמי למה!"

לפי ההגיון שלך, גם נהג שחוצה צומת שיש לו בו זכות קדימה ואע"פ כן מאט ומביט לצדדים גם סובל מהפרעה. במציאות אנשים קוראים לנהג כזה "נהג זהיר".

הכל עניין של השקפה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

ארז , מה שרשמת לא חכם במיוחד , ייתכן והוא מצביע על חוסר היכולת שלך להבין את מה שרשמתי.(אולי בגלל זה רשמת "כל מיני דברים" כציטוט שלי).

מה שאתה בעצם אומר זה" הנה, לא צמתי ועדיין המדינה קיימת".

נורא בוגר.

לא דיברתי רק על יום כיפור, תקרא שוב.

רק מלקרוא את ההודעה שלך בתחתית העמוד הראשון , אפשר להבין בדיוק איזה סוג של בן אדם אתה.

אין לי בעיה שתעשה על האש בכיפור, אבל למה לעזאזל אתה צריך להודיע על כך בכזו הפגנתיות?

למה זה תורם.?

פורסם

שרשור הזוי ביותר... בכלל נושא הזוי.

אישפוז אמר וצדק (לדעתי) שזה באמת הפרעה לעשות משהו בלי לדעת למה או בשביל מה.

וכל אחד "מוצא" לא תירוץ למה הוא עושה אתה זה.

אחד צם בגלל האישה. אחד צם בגלל הסבא. ואחד צם בגלל שלאכול זה פאסה.שכל אחד יעשה מה שבא לו.

אם אחד רוצה לאכול חזיר שיוכל (אבל שידע שהוא משמיד את המדינה כאמור)

ואם הוא רוצה למנגל "שיתניע כמו אין מחר".

אנחנו נהיה סתם חבורה של אנשים שרק מחפשים לזיין כל היום

והרי לך משהו משותף

מינימן: "זה פשוט משמח לעבור טסט כל פעם מחדש , יש הרגשה כאילו נצחתי את המכון טסטים." :hihi:

"בחורה זה כמו אימיול, לאט לאט אבל בסוף יורדת."

פורסם

פעמים גבר הייתי שם לכם בתעודת הזהות. לפחות פעמים.

חבורה של אנשים קטנים, לא רוצים אל תצומו.

אבל בשביל מה אתם יוצאים בהצהרות למה מסורת של 2000 שנה לא שווה כלום ביום בהיר אחר וכמה שאתם הולכים להסריח את הסביבה במינגולים שלכם.

כל הכבוד לכם, באמת, גיבורים.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם
ארז , מה שרשמת לא חכם במיוחד , ייתכן והוא מצביע על חוסר היכולת שלך להבין את מה שרשמתי.(אולי בגלל זה רשמת "כל מיני דברים" כציטוט שלי). רשמתי "כל מיני דברים" כי רשמת הרבה ובשביל מה לצטט את כל מה שרשמת אם עניתי ישר מתחתייך?

מה שאתה בעצם אומר זה" הנה, לא צמתי ועדיין המדינה קיימת".

נורא בוגר. מה שאתה בעצם אומר - אם אנשים לא יתחילו להיות מסורתיים, המדינה תתמוטט - נורא חכם.

לא דיברתי רק על יום כיפור, תקרא שוב.

רק מלקרוא את ההודעה שלך בתחתית העמוד הראשון , אפשר להבין בדיוק איזה סוג של בן אדם אתה. איזה סוג של בן אדם אני? באמת מעניין אותי. (או שלא)

אין לי בעיה שתעשה על האש בכיפור, (תודה לך על האישור) אבל למה לעזאזל אתה צריך להודיע על כך בכזו הפגנתיות? פגע בך שאמרתי שאני אעשה על האש? פוגע בי משהו קטן שקוראים לו כפייה דתית.

למה זה תורם.? לדו שיח התרבותי.

למה אתה מצהיר בקול שאתה צם?? זה פוגע בי, למה זה תורם?

ההבדל ביננו, שאתם לא מסוגלים לצום בשקט בבית בלי להציק לי, אבל אני דווקא כן יכול לאכול בשקט בבית בלי להציק לכם, אז מה ההבדל?

כבר אני מתחיל לרחם עליכם. הנה נשבר לי הלב.

פורסם

אנשים התדרדרתם לגמרי.

אם אתם לא רוצים לצום אל תצומו אף אחד לא אומר לכם מה לעשות עם החיים שלכם ובטח שלא מתערב בהחלטות שלכם!

כל אחד עושה את מה שהוא חושב לנכון, גם אם הוא טועה או שהוא צודק (לא נכנס לנושא הזה!)

לפחות תעשו את זה בינכם לבין עצמכם.

לא צריך לקפוץ ולהמריד אנשים ולהגיד אני עושה ככה וככה ועל הז*ן שלי כולם!

אתם מדברים כל הזמן על כבוד ושיש לכם כבוד, אז תכבדו את האנשים שסובבים אותכם!

מקווה שהבנתם את כוונת המשורר

שנה טובה וגמר חתימה טובה לכולם!

פורסם

מסורת שמסורת... תפסיקו לבלבל את הביצים.

מי שבאמת יודע מסורת מהי, מבצע אותה לכל אורך השנה-כולל שמירת השבת כראוי (אש,חשמל,בית-כנסת, תפילין ושאר ירקות)

ולא בוחר לו איזו מהמסורת היהודית הוא לוקח על עצמו גם.

יצא לי כבר לא פעם ללגלג על אנשים שצועקים בכל רגע מזדמן "מסורת, מסורת!!" אבל כל השבת מטיילים על החוף עם הג'יפ החדש.

או, הכי מצחיק אותי אלה שקוראים לי "גוי", "כופר" כשאני מספר להם כמה טעימים היו לי ה-"ספייר ריבס" אתמול על האש ואז הם שואלים אותי איזה סרט כדי להביא ב-DVD לשישי בערב.

אני השנה דווקא מעביר את הכיפור בצניעות...

נשאר בבסיס עם חברים ועם כל אלו שלא צמים, מגיע מצוייד מהבית עם DVD+סרטים, לפטופ+משחקים חדשים, הגה ודוושת ל-NFS, מפתח לחדר דיונים עם המקרן, טוסטר,מצנם וכמובן כל האוכל שקנינו יחדיו אתמול בסופר מרקט.

תהנו.

פורסם

רשמתי "כל מיני דברים" כי רשמת הרבה ובשביל מה לצטט את כל מה שרשמת אם עניתי ישר מתחתייך? הבנתי.

מה שאתה בעצם אומר - אם אנשים לא יתחילו להיות מסורתיים, המדינה תתמוטט - נורא חכם.התכוונתי בדיוק בכוון ההפוך- הופכים מחילונים מסורתיים- לאנשים ללא זהות כמוך(מה ההבדל בינך לעובד זר?)

איזה סוג של בן אדם אני? באמת מעניין אותי. (או שלא)לא אז לא

(תודה לך על האישור)אין בעד מה.

פגע בך שאמרתי שאני אעשה על האש? לא פגע בי בכלל, אבל אם אתה מתנהג בצורה כזו, למה שלא תעשה את זה בשקט ובסבבה שלך בלי לקלקל חברה טובים אחרים? זה כאילו שאתה מפיץ את ה"דת" המחורבנת שלך לעוד אנשים.

פוגע בי משהו קטן שקוראים לו כפייה דתית. אני מצטער אם נפגעת, אבל תכניס את זה טוב לראש - אני חילוני ולא באתי להגיד לך שתצום, אלא רק שתאכל בבית שלך בכיף שלך ,בלי להצהיר על זה, מעניין אם הייתי מספר לנו בהתלהבות כזו על סתם יום מנגל שלך בשבת בכינרת.!!!

לדו שיח התרבותי. טוב.. .

למה אתה מצהיר בקול שאתה צם?? זה פוגע בי, למה זה תורם? באמת מצטער שפגעתי בך, אני לא רשמתי בשום מקום שפגעתי ממה שרשמת.

ההבדל ביננו, שאתם לא מסוגלים לצום בשקט בבית בלי להציק לי, אבל אני דווקא כן יכול לאכול בשקט בבית בלי להציק לכם, אז מה ההבדל?

לאכול בבית בשקט?!?

תיבת פנדורה MY ASS, אני הולך לכנרת ולהניע את המנגל כמו אין מחר
ספר לנו בבקשה ארז, על מקרה שבו אדם שצם הציק לך בזמן הצום , באמת מעניין אותי לקרוא על אחד כזה.

כבר אני מתחיל לרחם עליכם. הנה נשבר לי הלב.

12345

פורסם
לפי ההגיון שלך, גם נהג שחוצה צומת שיש לו בו זכות קדימה ואע"פ כן מאט ומביט לצדדים גם סובל מהפרעה. במציאות אנשים קוראים לנהג כזה "נהג זהיר".
מה הקשר בין זהירות בכביש שהיא פעולה הגיונית וסבירה ויש אלפי דוגמאות לכך שיש סיבות טובות לבצע אותה לבין ביצוע פעולה שאין בצידה רווח או הישג בצורה אוטומטית בלי לחשוב לשניה מה ההגיון שמאחוריה?

או שלא הבנת את ההגיון שלי או שאתה משתמש בטיעון הפילוסופי מהמאה ה-17 שידוע כ"Pascal's wager". אם אכן באילנות גבוהים נתלית ואתה הולך בדרכו של האמפיריקן הדגול בלז פסקל אז דע לך שצום בלבד אינו ממלא את הצד המרוויח במשוואה השכלתנית שלו. אם אתה צם מתוך הרגל כפייתי ולא מתוך חשיבה וכוונה, לא הרווחת כלום. אבל אני שמח שאנחנו מנהלים דיון פילוסופי ענייני.

ומלבד זאת, אם אתה צם מתוך חובת הזהירות הכללית שעל אדם לנקוט כדי לא להסתבך עם ישויות אלוהיות - אחד הטיעונים העיקריים נגד פסקל הוא שידועים לחוקרים למעלה מ-2500 אלים שונים שהאנושות האמינה בהם לאורך הדורות, אז לך תקלע לזה שבסוף אשכרה קיים. אולי זה דווקא איזה אל אפריקני שהמפתח שלו לגן עדן הוא לקשור דלעת לזין וללכת עם תרנגולת על הראש ואז צמת על פארש?

כל שנה יוצא לי לדון עם אנשים בנושא הצום, ותמיד כולם מגיעים להסכמה, שמה שקורה בשנים האחרונות ביום כיפור(ולא רק-אכילת חזיר ושאר ירקות), הוא אחת מהסיבות שלא תהיה כאן בעתיד מדינת ישראל.
לי יוצא כל השנה לדון עם אנשים במצב החברה והמדינה וההסכמה שאנחנו מגיעים אליה היא שכולנו נועדים לאבדון בגלל אנשים שהולכים עם העדר כמו עגלים בלי לחשוב על מה שהם עושים.

ואני מדבר גם על אלו שצמים בלי לדעת למה וגם על אלו שלא צמים בלי לדעת למה.

פורסם

וסתם דוגמה קטנה ורלוונטית, שנכתבה לפני יותר מ-2,000 שנה:

יד ח?ד?ש??יכ?ם ו?מו?ע?ד?יכ?ם ש??נ?א?ה נ?פ?ש??י ה?יו? ע?ל?י ל?ט?ר?ח נ?ל?א?ית?י נ?ש??א? טו ו?ב?פ?ר?ש??כ?ם כ??פ??יכ?ם א?ע?ל?ים ע?ינ?י מ?כ??ם ג??ם כ??י-ת?ר?ב?ו? ת?פ?ל??ה א?ינ?נ??י ש??מ?ע? י?ד?יכ?ם ד??מ?ים מ?ל?או?? טז ר?ח?צו? ה?ז??כ?ו? ה?ס?ירו? ר?ע? מ?ע?ל?ל?יכ?ם מ?נ??ג?ד ע?ינ?י ח?ד?לו? ה?ר?ע?? יז ל?מ?דו? ה?יט?ב ד??ר?ש?ו? מ?ש??פ??ט א?ש???רו? ח?מו?ץ ש??פ?טו? י?תו?ם ר?יבו? א?ל?מ?נ?ה?

דבר אלוהים חיים, תחילת ספר ישעיהו. אישפוז, אל תדאג, אלוהים בוחר לאילו תפילות לשמוע.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני לא אומר לאף אחד שחייבים לצום. נהפוכו, אני לא צם למשל. אני מחזיק בדעתו של אישפוז כשהוא אומר שהתנהגות הולמת כל השנה אינה בכלל עומדת במשוואה עם צום של יום אחד בכדי כביכול לכפר על חטאים כאלה ואחרים.

אבל, אני גם לא חושב שצריך להעשות ההפך - טיולי אופנועים, מנגלים, מסיבות חוף והשד יודע מה עוד. אין סיבה לעשות ההפך. זה לא תורם ורק מעורר אנטיגוניזם.

יום הכיפורים בשבילי הוא יום של חשבון נפש על השנה החולפת, אני לא חייב לצום בשביל לדעת לעשות את זה עם עצמי. כבדו אחד את השני, גם אם דעותיו\מנהגיו נראים לכם כשל אדם ניאטדראלי.

גמר חתימה טובה,

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

• תוכן חדש...