Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8382 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יא חבורת חולי הדק!

התבור נשק יותר מודרני מכל מיני גרסאות שונות ומשונות של ה- CAR15 - הוא הוא הM16 הישן מימי ויאטנאם. שהדבר היחידי שאהבתי בו הוא שבגרסה הארוכה יש מקום בכת לסיגריות וגפרורים ספייר.

תבור ביחידות מיוחדות? אם תגידו לבן דוד שלי הצברניק שרותם זו יחידה מיוחדת הוא יקיא עליכם. לי אישית זה לא ממש מזיז. אני לא סגול.

הבארט? יופי של רובה. לתותחנים. זורק קליע שמפרק בן אדם לטווח ענק, אבל הדיוק שלו על הפנים. ולכן הוא לא מתאים לצליפות אלא רק לירי ארוך טווח על רכב רך וכו'.

תמ"קים של SWAT זה סיפור אחר לגמרי - טווח נמוך, פיזור מטורף. מתאימים לפריצה לחדר וריסוס. וזהו. צעצועים. גם לסטן היו אותן תכונות ואותו ייצרו מצנרת משומשת במחרטות של האצ"ל.

אם כבר נשק שאני רוצה לתלות על הקיר - רק פנצר. אבל הקיר ייפול.

אז אני אתפשר על הבחירה השניה שלי - דרגונוב!

למה? ככה! לא בגלל תכונות. הוא מיושן וכבד אבל הוא עושה לי את זה. דרגונוב ומכוניות איטלקיות ישנות.

SVD.jpg

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא יודע כמה מעצורים יש במקוצרים אבל בתיאוריה כמות האבק שריפה בכדור מותאם לM16 ארוך רגיל ולכן אמורים לצוץ המון בעיות ( אני לא יודע מאחר שאני לא משרת עדיין) וגם היעלות משתנה עקב זה...

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10- יופי עדיין נשאר קצת שכל

like a G-L-O-V-E

פורסם
יא חבורת חולי הדק!

התבור נשק יותר מודרני מכל מיני גרסאות שונות ומשונות של ה- CAR15 - הוא הוא הM16 הישן מימי ויאטנאם. שהדבר היחידי שאהבתי בו הוא שבגרסה הארוכה יש מקום בכת לסיגריות וגפרורים ספייר.

תבור ביחידות מיוחדות? אם תגידו לבן דוד שלי הצברניק שרותם זו יחידה מיוחדת הוא יקיא עליכם. לי אישית זה לא ממש מזיז. אני לא סגול.

הבארט? יופי של רובה. לתותחנים. זורק קליע שמפרק בן אדם לטווח ענק, אבל הדיוק שלו על הפנים. ולכן הוא לא מתאים לצליפות אלא רק לירי ארוך טווח על רכב רך וכו'.

תמ"קים של SWAT זה סיפור אחר לגמרי - טווח נמוך, פיזור מטורף. מתאימים לפריצה לחדר וריסוס. וזהו. צעצועים. גם לסטן היו אותן תכונות ואותו ייצרו מצנרת משומשת במחרטות של האצ"ל.

אם כבר נשק שאני רוצה לתלות על הקיר - רק פנצר. אבל הקיר ייפול.

אז אני אתפשר על הבחירה השניה שלי - דרגונוב!

למה? ככה! לא בגלל תכונות. הוא מיושן וכבד אבל הוא עושה לי את זה. דרגונוב ומכוניות איטלקיות ישנות.

http://www.nd.edu/~bhenness/SVD.jpg[/img]

אין מה לזלזל בדרגונוב. אלופי הצלפים הרוסיים שיבחו את הדרגונוב עוד מימי מלחמת העולם השנייה, וזה חברה הם 100+ הריגות.

נשקי צלפים כיום דוקא לא נשלטים על ידי האמריקאים, לא שמעתי על אליטה אמריקאית (גם לא הפיתוחים החדשים לM24) אלא דוקא פינית וקנדית. הפינים עם הסאקו TRG והקנדים עם המקמילן טאק 50. אגב המקמילן רשם באפגניסטן את ההריגה הוודאית מהמרחק הכי ארוך בהיסטוריה.

צלף קנדי ( לאפגניסטן נשלחו כ30 צלפים קנדים במטרה לתמוך בארה"ב ואנגליה), שזיהה עמדה אפגניסטנית ובה חייל תפעל מקלע כבד, ירה והרג חייל אפגניסטני ממרחק של 2430 מטרים.

ואני רק רוצה לתמוך בזה שהברט הוא אכן נשק נפלא, אבל הוא לא ממש נועד להורדת חיילים.

בארצנו הייתי לוקח את הSR99. בארץ (עד כמה שידוע לי) יש את הSR99, SR86, בארט 82איי1, וה-M24.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם
אין מה לזלזל בדרגונוב. אלופי הצלפים הרוסיים שיבחו את הדרגונוב עוד מימי מלחמת העולם השנייה, וזה חברה הם 100+ הריגות.

ראלימן

במלחמה פטריוטית גדולה, מה קוראים אצלכם מלחמת העולם השניה, לא היה דבר כזה דרגונוב.

אז היו צולפים במוסין-נגאנט, שבכלל היה חתיכת ברזל סובייטית אמינה. אני חושב שיש צבאות שעדיין משתמשים בו.

ולעניין מעצורים במקוצר לעומת ארוך - אין שום קשר. החלק ב-M16 בו יש מעצורים הוא החלק המרכזי של הנשק. ובחלק זה המשוט, המקוצר, המקוצרר והמקוצרצרצרצר הם זהים. שם מתרחשים כל מיני ניסים קטנים כמו בליעה כפולה ותקיעה בחליצה ועוד מונחים גניקולוגיים שכאלו.

פורסם
לH&K לא חסרים רובים כמו הG36 (לגרסאותיו) הG3 והHK53 וכו' שאכן יכולים לענות על צרכים צבאיים.

דבר שני H&K (הגרמנית) בבעלות British Aerospace / Royal Ordnance החל משנת 91'

מבחינת נשק לארה"ב אכן יש דריסת רגל ושליטה עצומה בשוק הנשק ולגרמנים כמו H&K אכן אין שליטה רמה מבחינת מכירות אבל זה צפוי בהתחשב במחיריה. אה כן...ואע"פ שארה"ב מסוגלת ליצר דברים נפלאים עדין היא נותנת ליח' המובחרות שלה בצבא/משטרה H&K על פני רובים תוצרת USA...

תשמע בדוגרי אני לא ממש יכול להתווכח איתך או להוכיח שאתה טועה אין כל מידע על הנשק היחידות המיוחדות משתמשות ואני לא מכיר אף אחד משם... לכן אני מאמין שמה שאתה אומר זה על סמך המצאה...

כידוע היחידות המובחרות באמת... של הצבא האמריקאי לא משתמשות בנשק אחד

אלא במבחר נשקים לפי צורך....

אתה לא יכול להגיד שכל היחידות משתמשות הH&K כי אני מאמין שזה לא נכון בעיקר בגלל שכולנו יודעים עד כמה האמריקאים דפוקים הם העניין של פטריוטיות...

אז קודם כל אתה יכול להיות רגוע בגלל שלהרבה יחידות בעלות רמה גבוהה אכן יש שימוש בנשקים מתוצרת H&K וזה לא סוד.

זה ברור שיש ליח' האלו מספר נשקים שונים ומחברות שונות לצרכים שונים.

לעניין הפטריוטיות אין השפעה גדולה כאשר מדובר ביח' מובחרות. שם מה שקובע זה יותר הצרכים מאשר הלאומיות.

פורסם

205GTI !!!

אני אתקן אותך לגבי מה שאמרת:

התבור לא נכנס לשימוש מלא בצה"ל,והאמת שכרגע הוא לא בשימוש בכלל למעט ניסויים שעורכים בו מדי פעם ביחידות השונות,ולכן גם היחידות המיוחדות לא משתמשות בו, וזה עובדתי ולא כל כך מעניין אותי מה שיהיה כתוב באתרים אחרים.

לגבי המעבר לתבור- השאיפה של הצבא,בניגוד למה שאתה חושב היא דווקא כן לעבור לתבור במכה אחת,אבל להתחיל את המעבר אליו מהבא"חים,כלומר מהבסיסי אימון של הטירונים, ולהמשיך ב"שדרוג" לגדודים,ולכן,גם היום,כמו שכבר אמרתי למרות שיש ברשות הצבא כמויות די משמעותיות של התבור,על סוגיו וגרסאותיו השונים,הצבא עדיין לא משתמש בו למעט ניסויים.

לדוגמה- מחזור אוגוסט 01' בגבעתי (החטיבה שלי) ערך ניסוי בנשק,במהלכו קיבלה פלוגת טירונים את הנשק,וביצעה איתו את הניסויי במהלך המסלול שלה.

החלוקה התבצעה כך שחצי פלוגה קיבלה תבורים שונים (תבור A-3,מטול וכו') והחצי השני קיבלו פלטופים על גירסאותיהם.

רוצים את התוצאות:

הפלטופ לקח,ובגדול אצל החיילים (דווקא המפקדים התקשו איתו קצת בהתחלה כיוון שהיו רגילים ל-M-16),וכשנודע לחברת קולט האמריקנית (יצרנית רובי הפלטופ\M-16) היא מיהרה לשלוח נציגים ומהנדסים מטעמה שנתנו תירוצים והסברים עלובים אודות למה הניסוי לא היה הוגן\מפוברק וכו',זה פשוט היה מבזה מבחינת קולט.

וכמו כן, הנשק לא נכנס כרגע לשימוש כיוון שרוצים להחדיר אותו לכל יחידות החי"ר במכה ולא בהדרגה,ובעקבות הבעיה הידועה של תקציב הסיוע,נבנה בניו יורק מפעל לייצור תבורים וכך מנסים בעקיפין להביא את התבור על כספי הסיוע בטענה שהוא כביכול מיוצר בארה"ב.

יפה,לא ? .....

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
הפלטופ לקח,ובגדול אצל החיילים (דווקא המפקדים התקשו איתו קצת בהתחלה כיוון שהיו רגילים ל-M-16),וכשנודע לחברת קולט האמריקנית (יצרנית רובי הפלטופ\M-16) היא מיהרה לשלוח נציגים ומהנדסים מטעמה שנתנו תירוצים והסברים עלובים אודות למה הניסוי לא היה הוגן\מפוברק וכו',זה פשוט היה מבזה מבחינת קולט.

רגע, לא הבנתי את הלוגיקה.

אם הפלטופ לקח, ובגדול - למה קולט הייתה צריכה לשלוח נציגים שייבכו שהמבחן לא היה הוגן?

אם הם יצאו כשידם על העליונה, למה לערער? :shock:

בכל מקרה - אני במילואים מקבל מקוצר, עם זה אני יודע לירות. ונראה לי שעד שלמערך המילואים יגיעו הדברים האלו ייקח לא מעט זמן.

אז מה יהיה עם כל הצעירים מ-01 שמשתחררים ומגיעים לגדודי מילואים עם M16? כמה זמן ייקח להם להתרגל אליו אחרי שהיו עם תבור כל השירות? ובמילואים לוקח יותר זמן להתרגל. מטווח מסכן באל"ת לא מרגיל אותך לנשק שונה.

פורסם

מה שהכי מצחיק אותי שאני רואה בת'רד הזה ילדים שאף פעם לא ירו בנשק מדברים שטויות בקצב .

דבר ראשון , איך אפשר להשוות נשק של SWAT המשמש אותם במשימות שטח בנוי כגון ה - HK ל - M -16 .

בכל M-16 אפשר לפגוע אם אתה מיומן מ - 250 מטר ... כן 250 מטר .

שום נשק קצר כגון ה - HK לא יכול אפילו להתקרב לטווחים האלו .

במציאות הישראלית וביחוד בשטחים נשק עם טווח ירי פחות מזה פשוט לא שימושי .

* להוציא את יחידות העילית המשתמשות בסוג נשק שונה לכל פעולה.

עוד נקודה ששוכחים להזכיר , רוב הנשקים הקצרים ( לא מקוצרים אלא קצרים וקטנים ) כגון ה - HK לא מסוגלים לתת מכות אש חזקות במקרה של מארב מטווח בינוני , אולי הם יורים בקצב מטורף אבל עקב בעיית הטווח והקוטר הקטן הם חסרי משמעות .

לגבי התבור , לא יריתי לכן אני לא יודע .

אבל לגבי ה - M-16 שיריתי עליו לא מעט אני יכול להגיד שמועטים הנשקים המסוגלים לתת אש חזקה ומדוייקת מ - 300 מטר .

פורסם

יש רובים שונים למטרות שונות (ולא רק MP5). אז אני ואחרים ציינו שאנחנו אוהבים סאב-מאשין גאנז כגון MP5 ושאנחנו מעריצים את H&K, האם מישהו ציין שדווקא דגם הMP5 מתחרה מול הM?

תעשה סיור בלינק ותראה אילו נשקים יש להם שם (רובם צבאיים כמובן).

http://www.heckler-koch.de/html/english/behoerden/00_index.html

פורסם

לאישפוז !!

מודה לך שהראית לי את הטעות במה שכתבתי,התכוונתי לכך שהתבור לקח ובגדול,לא הפלטופ ולכן עכשיו יותר ברור למה קולט שלכו את נציגיהם.

כמו כן,ראיתי פה אנשים שמדברים על ירי לטווחים של 250-300 מ' עם פלטופים ונק"לים שונים,אז אני אסביר לכם כזה דבר מאוד פשוט:

לכל נשק יש את הטווחי ירי למטווח,המיוחדים לו,כלומר טווחים שבתנאי מטווח הוא עדיין יכול להיות יעיל ברמה זו או אחרת.

כמו כן,לכל נשק יש דבר שנקרא "טווח יעיל מבצעי", שזה הטווח היעיל שלו בתכל'ס בלחימה בשטח,כיוון שאז תנאי הירי שלך שונים מאוד מאלו שבמטווח (המצב ירי שלך ברוב המקרים פחות נוח,אתה מזיע,רמת האדרנלין בדם עולה,אתה בתנאי לחץ ומאמץ) וכל הגורמים שפירטתי גורמים לכך שהטווח היעיל המבצעי הוא הרבה פחות נמוך ממה שאתה רגיל במטווח.

לדוגמה- הטווח היעיל של פלטופ\תבור ודומיהם בפעילות מבצעית-100 מ' ביום\70 מ' בלילה.

רק בשביל שתבינו,הבארט שזהו הנשק עם הטווח היעיל הכי גבוה שנמצא כרגע בשימוש יורה עד 500 מ' גג,למרות שבפועל הוא אמור לירות גם למעל 700 מ'.

ה-A-3 יורה ל-150 מ' וכו'.

ובקיצור הבנתם את הפואנטה,אז זה ממש לא רלוונטי לדבר עם טווחים יעילים של מאות מטרים לנק"לים,זה בערך כמו לדבר על קצב אש באוטומט של נשק, כי אלו ניסויים שעורכים בתנאי מעבדה עם מכונה שמזינה כדורים וקנה שמחובר לו אמצעי קירור מיוחד,ופשוט בודקים כמה כדורים הנשק יירה עד שיתקע\ישפוך קנה....בפועל הקנה יישפך הרבה יותר מהר.

ושוב,קחו בחשבון,הכל תלוי בתנאים השונים בשטח,כי יכול להיות שבתנאים יחסית נוחים כן ייפגעו בטווחים ארוכים בנק"ל,אבל עדיין,בחיים לא יירו ב M-16\פלטופ וכו' לטווחים מעל 150 מ',מהסיבה המאוד פשוטה שבשביל טווחים כאלה יש נשקי צלפים מעולים כדוגמת M-24 וכן קלעי סער מצויידים ב-A-3,ולכן אף מפקד בשטח לא ייאשר ירי לכזה טווח עם נק"ל.

כל הרברבנים שפה שטוענים שהם "יורים כמו כלום,ממש בקלות.." ל-250 מ',תפסיקו לדבר שטויות כי כנראה שבחיים שלכם לא ראיתם בן אדם דרך כוונת רגילה בטווח הזה,והסיכוי שתפגע בו בפעילות מבצעים הו בערך 1 למליון.

במהלך מבצע חומת מגן הייתי ברמאללה,והייתי מצוייד ב-A-3 ונדרשו לי 7 כדורים (זה המון !!!) כדי להעביר ערבי שעמד במרחק 250 מ' ממני לעולם שכולו טוב,אז פשוט תפסיקו

לקשקש על כל מני דברים שלא מבינים בהם.

פורסם
לאישפוז !!

מודה לך שהראית לי את הטעות במה שכתבתי,התכוונתי לכך שהתבור לקח ובגדול,לא הפלטופ ולכן עכשיו יותר ברור למה קולט שלכו את נציגיהם.

כמו כן,ראיתי פה אנשים שמדברים על ירי לטווחים של 250-300 מ' עם פלטופים ונק"לים שונים,אז אני אסביר לכם כזה דבר מאוד פשוט:

לכל נשק יש את הטווחי ירי למטווח,המיוחדים לו,כלומר טווחים שבתנאי מטווח הוא עדיין יכול להיות יעיל ברמה זו או אחרת.

כמו כן,לכל נשק יש דבר שנקרא "טווח יעיל מבצעי", שזה הטווח היעיל שלו בתכל'ס בלחימה בשטח,כיוון שאז תנאי הירי שלך שונים מאוד מאלו שבמטווח (המצב ירי שלך ברוב המקרים פחות נוח,אתה מזיע,רמת האדרנלין בדם עולה,אתה בתנאי לחץ ומאמץ) וכל הגורמים שפירטתי גורמים לכך שהטווח היעיל המבצעי הוא הרבה פחות נמוך ממה שאתה רגיל במטווח.

לדוגמה- הטווח היעיל של פלטופ\תבור ודומיהם בפעילות מבצעית-100 מ' ביום\70 מ' בלילה.

רק בשביל שתבינו,הבארט שזהו הנשק עם הטווח היעיל הכי גבוה שנמצא כרגע בשימוש יורה עד 500 מ' גג,למרות שבפועל הוא אמור לירות גם למעל 700 מ'.

ה-A-3 יורה ל-150 מ' וכו'.

ובקיצור הבנתם את הפואנטה,אז זה ממש לא רלוונטי לדבר עם טווחים יעילים של מאות מטרים לנק"לים,זה בערך כמו לדבר על קצב אש באוטומט של נשק, כי אלו ניסויים שעורכים בתנאי מעבדה עם מכונה שמזינה כדורים וקנה שמחובר לו אמצעי קירור מיוחד,ופשוט בודקים כמה כדורים הנשק יירה עד שיתקע\ישפוך קנה....בפועל הקנה יישפך הרבה יותר מהר.

מסכים אתך ברוב הדברים אבל ...

לא מסכים אתך שהטווח היעיל הוא 100 מטר , לדעתי לוחם מיומן מצליח במכת אש של נגיד 10 כדורים לפגוע עם לפחות 5 בטווח של בערך 200 - 250 מטר .

אף אחד לא מדבר על צליפות אלא במקרה של חילופי אש .

גם בתנאים של אחרי מאמץ מצליחים לפגוע לפחות 3 - מ - 10 מסביבות ה - 200 מטר.

ושיש חילופי אש ויורים חזק זה לא משנה אם פגעת 3 - 10 או 10-10 ,העיקר פגעת .

פורסם

REDR - אתה הורדת מטרות גוף בקלות ממרחק 250 מ'?

אם אני זוכר נכון מה היה לפני עשר שנים אז רוב המטווחים שלנו היו למרחקים קצרים הרבה יותר. וירי אחרי מאמץ לא נראה לי שהיה לטווח של מעל 100 מ'.

ב 250 מ' עם כוונות ברזל המטרה כולה מכוסה לך במחט של הכוונת.

וירי לילה? זה בכלל היה בטווח שאתה יכול לזרוק בו אבנים...

לעניין טווחים מירביים - טווח מקסימלי של נשק, ומשפך הטווחים שמגדיר את איזור הבטחון במטווח הוא דבר תיאורטי לגמרי. קח נשק לבחירתך ותירה ב45 מעלות ותראה איזה אחלה טווח תקבל. אבל זה טווח שרלוונטי בעיקר לירי בחתונות במגזר הערבי.

טווחים הגיוניים לרוס"ר באירוע מבצעי הם הרבה יותר נמוכים.

בזמני הם היו אפילו נמוכים מהיום, הלוחם בן הדור שלי היה חרא של קלע - ובגלל זה בדיוק הכניסו את נושא הקליעה בצורה חזקה מאוד להכשרה בשנים האחרונות, כולל שימוש בכוונות מתוחכמות והכנסת קלעים למחלקות.

ועדיין - במבצעי לא מדובר בטווחים רציניים.

פורסם

ל-REDR !!!

לפי מה שאתה אומר נראה לי שאתה מתכוון לירי באוטומוט,כי אין דבר כזה כמו שאמרת "מכת אש של 10 כדורים" וכו',כיוון שירי באוטומט זה בערך הדבר הכי לא יעיל בעולם (ולצערנו גם המחבלים כבר הבינו את זה ...) כיוון שהנטייה הטבעית של קנה הרובה היא "לנסוק" למעלה בזמן הירי,וכיוון שכך,בהנחה שתירה צרור של 10 כדורים לטווח של 250 מ',הכדור הראשון יהיה לכיוון המטרה,הכדור השני כבר יהיה לפחות איזה 5-7 מ' מעל המטרה,וכן הלאה.

אם התכוונת לירי של צרור בבודדת- זה לא פחות קשה לטווחים האלה,גם ללוחם הכי מיומן (אני אציין שוב שהייתי קצין בגבעתי,ועברתי לא מעט אימונים ופעילות מבצעית,ככה שאני מגדיר את עצמי כאחד שיש לו "קצת" נסיון,והוא קצת מיומן...),זה קשה כיוון שבניגוד למטווח שאתה יורה בסבבה שלך במצב מסויים,אתה יורה כדור,ויש לך זמן להיכנס שוב פעם למצב,ואז לירות כדור שני וכו', בפעילות מבצעית אין לך את הפריבילגיה הזאת,כיוון שאתה לא יורה על מטרות קרטון או פלאחים,אתה יורה על אנשים חיים שמטבעם ברגע ששומעים את רעש הירי-מורידים את הראש או מסתתרים....

לכן,תמיד השאיפה היא להוריד "מטרה" בכדור ראשון,על מנת שהמחבל לא יספיק להסתתר (לכן במארבים,אם מזהים מטרות עושים ספירה לאחור ופותחים באש יחד,כדי להוריד את כל המטרות במכת אש הראשונה).

וכיוון שזו השאיפה,בחיים לא יהיה מצב ש-M-16\פלטופ\תבור וכו' יירו לטווחים שמעל 100-150 מ' בפעילות מבצעית,זה פשוט לא יעיל.

ולגבי זה שיורים אחרי מאמץ לטווחים של מעל 250 מ'.....תראה לי מי הגבר ואני אישית אמליץ לרמטכ"ל לתת לו צל"ש.באמת. אתה כנראה לא יודע איך זה לרוץ עם שכפ"ץ\שכפו"ד,שמעליו יש לך אפוד\ווסט לחימה,וקסדה על הראש,ועוד עם כל המסורבלות הזאת להצליח לפגוע במטרה במרחק 100 מ'.....אז אתה מדבר על מעל 250 מ' ? ....

לצורך העניין,אדם שעומד במרחק 250 מ',נראה לך בכוונת בערך בגודל של נעץ שבור....

אחי,אני באמת לא אומר פה משהו בקטע של שחצנות או משהו כזה,פשוט אני מדבר על סמך נסיון בפעילות מבצעית,עם שני סוגי הנשקים המדוברים פה (תבור\פלטופ), וזה באמת לא רלוונטי בטווחים כאלה.....

אתה רוצה לשמוע את הקטע הכי יפה ? מקודם סיפרתי על זה שבחומת מגן יריתי במחבל ממרחק 250 מ' עם A-3, אתה יודע מה היה הכי מצחיק? שהמפקד שלי צעק עלי, כי בכוח שלנו היה M-24,והוא היה יותר יעיל ממני....לא משנה שהמטרה "נפלה",עדיין נזפו בי בגלל שאני יריתי (כזכור A-3 יעיל ל-300 מ'). אז אתה מבין על מה אני מדבר ?

בקיצור,אין ירי נק"ל מעבר לטווחים של 100-150 מ',זה פשוט לא עובד ויש כלים הרבה יותר טובים לטווחים האלה.

פורסם

דבר ראשון : כבוד על היותך קצין לוחם בגבעתי , מצדיע לך . ( רציני לגמרי ) .

אני לא אמרתי שאפשר לפגוע ביעילות מ - 250 מטר , אבל מירי בבודדות של כמה אנשים אתה יכול לתת מכת אש חזקה , שאחד מהכדורים כנראה יפגע .

לא התכוונתי לצליפות , התכוונתי לכוח אש .

כמובן שאי אפשר לצלוף בכדור הראשון מ - 250 מטר .

אני חוזר מי לגבי הירי אחרי מאמץ , זה אכן כמעט בלתי אפשרי לפגוע ככה ,אבל עדיין במקרה של חילופי אש אפשר לתת אש לאותו כיוון ולהרתיע את המחבלים תוך כדי שאחד הצלפים האמיתיים ( M24 , בארטים וכו' ) יוריד אותו .

ועוד פעם ,

כבוד.

• תוכן חדש...