Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף דור 3 - מנועי 1.8 מול 1.6

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7220 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בעקבות התאונה שהייתה לי והשבתת הרכב (גולף 94' 1.8CL), אני מחפש מחליפה ראויה.

החיפוש העיקרי הוא עבור אותו דגם (צורה) רק משנתון מתקדם יותר.

משנה מסוימת ישנם גם רכבים עם מנועי 1.6 ליטר ו-100 כ"ס (לעומת רכבים כמו שהיה לי עם 1.8 ליטר ו-90 כ"ס).

איזה מנוע יותר אמין?

איזה רכב מרגיש יותר חזק?

מה בנוגע לצריכת דלק?

האם בכלל עדיף לחפש רכב אחר מבית VAG בתקציב של בערך 30K, כדוגמת סיאט (איביזה,לאון) או פולו?

תודה מראש לעונים!

פורסם
הבנתי את הכיוון שלכם...

מה בכל זאת לגבי השאלות בהבדלים בין דגמי הגולף השונים?

לגבי גולף נומר שנת 99 או 2000 מנוע 1.8 לא האיתי ממליץ לך הדגמים האלה יצאה רק שנתיים ואחרי זה רק מנוע 2.0 או 1.6

לי יצאה לא פעם ולא פעמיים לטפל ברכבים האלה וכול דבר שאני רוצה להחליף צריך להזמין מהחברה

חלקים זה לא אותו חלקים כמו מנוע 2.0 או 1.6

אישית על תתקרב למנוע 1.8

הגולף שלי :shock2:והיא למכירה פרטים בפרטי

http://img374.imageshack.us/my.php?image=dsc00353qy0.jpg

פורסם
לגבי גולף נומר שנת 99 או 2000 מנוע 1.8 לא האיתי ממליץ לך הדגמים האלה יצאה רק שנתיים ואחרי זה רק מנוע 2.0 או 1.6

לי יצאה לא פעם ולא פעמיים לטפל ברכבים האלה וכול דבר שאני רוצה להחליף צריך להזמין מהחברה

חלקים זה לא אותו חלקים כמו מנוע 2.0 או 1.6

אישית על תתקרב למנוע 1.8

תמיד צריך לתקן מישהו:

1. השאלה בכלל לא מתייחסת למנוע הזה, אלא למנועי 1.8 משנתונים מוקדמים יותר, שהם שונים בתכלית.

2. מנוע 1.8 אליו התייחסת, הוא אחד המוצלחים של VAG. נכון שבגולף הוא הופיע רק בשנת 99 והוחלף ע"י מנוע ה 2 ליטר, אבל תמצא אותו ב A3, A4, לאון, טולדו, עד שנת 2005. כל מנועי הטורבו של הקונצרן השתמשו במנוע הזה בדיוק בתוספת טורבו.

3. שבת שלום.

פורסם

תודה רועי שתיקנת...

אם זאת זה עדין לא עונה לי לשאלה שהתייחסה לדגם דור 3 שהוא עד שנת 98 בלבד ולא לדור 4.

אם מישהו מוכן לענות לי על שאלה זאת בבקשה הוא מוזמן!

פורסם

משנה מסוימת ישנם גם רכבים עם מנועי 1.6 ליטר ו-100 כ"ס (לעומת רכבים כמו שהיה לי עם 1.8 ליטר ו-90 כ"ס).

איזה מנוע יותר אמין?

איזה רכב מרגיש יותר חזק?

מה בנוגע לצריכת דלק?

מנסיון עם גולף MK4 ומבלי להתיחס לדגם הספציפי, המנועים בעלי יחס כ"ס לנפח הגבוה יותר של פולקסווגן דרשו דלק באוקטן הגבוה של אירופה בתקופתם, אשר ברוב המקרים לא היה זמין בארץ באותו שנתון. לכן הייתי מנחש שהמנוע הקטן יותר יסבול בארצנו יותר מה 1.8, והייתי ממליץ על הנפח הגדול יותר עם ההספק הנמוך יותר.

בנוסף, אם משודך לתיבה אוטומטית העדיפות לנפח הגדול היא מוחצת משום שהמנוע הצנום יותר ודאי מוציא את ההספק הגבוה יותר בסל"ד גבוה בלבד, וסובל ממומנט נמוך יותר בסל"ד בינוני.

עם תיבה אוטומטית 98% מזמן הנסיעה אתה נמצא ברצועת הסל"ד בה ליתרון מומנט עדיפות על יתרון כ"ס, ולכן ה 1.8 ירגיש יותר חזק.

בידני קשה יותר להגיד. תלוי איזה סוג נהג אתה. אם אתה תמיד מוריד הילוך לפני יציאה לעקיפה ההספק הגבוה ידבר. ובכל זאת מנוע בן עשר לא מת להסתובב בסביבות הקו האדום יותר מדי זמן.

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם

תודה על התשובה אריק.

אני מניח שאם התלות היא בדלק, יהיה ניתן לרכוש מנוי תדלוק 98 במחיר 95. האין זה מספק?

לגבי תיבת הילוכים, אז מבחינתי אך ורק ידנית! למרות היתרונות של אוטומטית בפקקי ארצנו, אין על ידני!

האם ה-10 כ"ס אכן מורגשים? יש לי את הנטייה ללחוץ לפעמים..אבל לא יותר מידי.

מה לגבי צריכת הדלק? ואמינות המנוע?

פורסם

בעיקרון צריכת דלק תהיה עדיפה במנוע החדיש יותר, כלומר ה 1600. באוטו בן 10 כמובן תלוי מאוד באקסמפלר.

פורסם

בצורה משמעותית?

מה לגבי אמינות של המנוע והמערכות האחרות שאולי שונות גם כן בין הדגמים (מערכת הזרקה לדוגמה)?

פורסם

זה מה שאמרתי קודם.

סביר שהמנוע החדיש יותר שתה דלק נחות בשנותיו הראשונות, ועל כן סבל (צילצולים וכו') והבלאי שלו גבוה יותר.

ראה סעיף מנוע בתגובה זו

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=574241#post574241

הכל בכללי וכל אוטו בן 10 שונה מאחיו.

פורסם

אהה...או קיי, לא הבנתי את זה ככה מקודם..עכשיו אבל כן!

יש הגיון מסוים אכן בדבר..אני אהיה כנראה עכשיו תלוי בהיצע שיש בשוק המשומשות...

תודה רבה!

• תוכן חדש...