Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7229 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם אני ממליץ לפנות קודם כל אל המוסך המכזי בחברה, כבר היו דברים מעולם, והיבואן השתתף בחלק (לפעמים נכבד) מההוצאה.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
האם זה הגיוני שילך הגיר בק"מ שכזה ?
אצל רוב היצרנים אכן זה חריג אצל פולקסואגן מדובר באיכות מיוחדת שגורמת לגיר לסיים את חיו מוקדם מהצפוי.

אגב, לשני חברים שלי בבורות (אחת 1.6 והשנייה TDI ) הוחלף הגיר האוטמטי, בראשון ב 100,000 ק"מ בשני באזור ה 150,000 ק"מ.

אבל שטיות חיים רק פעם אחת.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

לחבר שלי הלך הגיר גם בפאסט

יש בחור בבית שמש (לא זוכר בדיוק איזה מוסך) שמתעסק בשיפוץ גירים של מכוניות כאלה

תיקון עלה בסביבות 5000 ש"ח עם אחריות לטווח ארוך (לא זוכר בדיוק)

עבודה מקצועית

never drive faster than your guardian angel can fly..

פורסם

אצלי הנסיבות קצת שונות. הרכב, גולף 2001 2.0 אוט' היה בן שלוש שנים פחות יום אחד, עם כ-40K על מד האוץ. זה עדיין בתקופת ה"אחריות של רצון טוב", וזה אכן בא לידי ביטוי (הרצון הטוב).

הרכב עבר את ה-3 שנים?

פורסם

לי כנראה הלכה היום AL4 ב40000 ק"מ בגלל החלקה של ההילוך השני.

הרכב עדיין באחריות וקרה לי נס - ההודעה על תקלה בגיר שהופיעה בעבר רק פעם אחת, חזרה פעם שניה בדיוק בזמן נסיעת המבחן שעשה בוחן הרכב של המוסך שבכלל ביצע לי טיפול 40K.

פורסם
יש מישהו בפורום הרכב של Ynet, שכינויו passat04, שיש לו נסיון דומה, עם תוצאות טובות מול היבואן. נסה להעזר בו.

אצל פסאט04 כלום לא מתקלקל והטיפולים תמיד זולים.... (מבלי לפגוע חלילה, אפילו נפגשנו פעם, איש באמת נחמד)

לא יודע! לי כשהיו VR6 ופולו 16V תמיד היה הפוך (טיפולים יקרים ורמת אמינות אפס).

שנים הייתי מסוכסך עם היבואן וביקרתי רבות, הפורום של YNET את האמינות של פולסווגן והשרות שהיבואן נותן בארץ למותגיו.

המלצותי:

1- קבל הצעת מחיר מספי, רבים מהללים אותו וכנראה בצדק.

2- עזוב את היבואן ממנו לא תצמח לך הישועה.

3- רוצה אמין? פעם בפעם הבאה תקנה יפנית/לא פולסווגן ושות (מחק את המיותר).

הכול מנסיון אישי!

בהצלחה

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

יפניות ממש אבל ממש לא ! אנחנו מעדיפים את הפאסאט על תחלואיה מאשר כל יפנית שהיא, כמובן שישנן אופ' ארופאיות אחרות שיציעו אמינות נמוכה יותר מהפאסאט אך גם נוחות ונסיעה איכותית יותר ממה שיש לה להציע, כפי שציינתי הרכב לא שלי.

פורסם

הכול מנסיון אישי!

בכל מה שקשור לגירים אוטומטיים ליפניות אין מה להתגאות. בוודאי לא מיצובישי, וגם מאזדה לא משהו (אמנם על בעיות עם הונדה לא שמעתי).
פורסם
אצל פסאט04 כלום לא מתקלקל והטיפולים תמיד זולים.... (מבלי לפגוע חלילה, אפילו נפגשנו פעם, איש באמת נחמד)

לא יודע! לי כשהיו VR6 ופולו 16V תמיד היה הפוך (טיפולים יקרים ורמת אמינות אפס).

שנים הייתי מסוכסך עם היבואן וביקרתי רבות, הפורום של YNET את האמינות של פולסווגן והשרות שהיבואן נותן בארץ למותגיו.

המלצותי:

1- קבל הצעת מחיר מספי, רבים מהללים אותו וכנראה בצדק.

2- עזוב את היבואן ממנו לא תצמח לך הישועה.

הכול מנסיון אישי!

בהצלחה

סולל הדרך,

השטויות שאתה כותב מגיעות לרמה מעצבנת !! ייתכן שפשוט אתה מסוכסך עם הרכב/הייבואן/היצרן (מחק את המיותר), או שפשוט אתה לא מבין כלום ברכבים ודרך האחזקה הנכונה.

כבר קראתי את ההמלצות השגויות שלך לגבי ביטול כרית האוויר בצד הנוסע.

זה שבעל הרכב נכנס למוסך לצורך בדיקת גיר ומקבל תשובה הגיר הלך...זה פשוט תמימות וחוסר ידע והמידע הזה מגיע לפורום ונוצרת דעה שלילית לגבי אמינות הגירים של VW.

כמובן אתה לא יודע מה עבר על הרכב ומה בסופו של יום באמת היתה התקלה.

גיר טיפטרוניק הינו מגיר מאוד מתוחכם מבחינה מכנית/חשמלית/אלקטרנית ותקלה באחד מרכיבי המערכת מזוהה על-ידי אחד מ-16 החיישנים המותקנים בגיר ובצורה אוטומטית מחשב הגיר נכנס למצב חירום, וקוד תקלה מדווח בזמן הדיאגנוסטיקה.

ובדרך כלל הנזק הוא באחד הסולונואידים ביחידה ההידראולית.

השבוע קרוב משפחה שלי בעל בורה שעשתה כ-160K עם גיר DSG 02E ללא שום בעיה בגיר בעבר התלונן על החלפה לא שקטה ונוחה ממצב D לרוורס כמובן במוסך אמרו לו הגיר הלך...ביקשתי ממנו את קוד התקלה ופשוט בדקתי במאגר המידע שברשותיי שהתקלה מצביעה על בעיה בסולונואיד N91.

קניתי שמן+סולונואיד+אטם במחיר של 800 שקל ,ניקוז השמן+פירוק הקרטר + החלפת הסולונואיד לקחה בדיוק שלוש שעות עבודה !! שלא יעבדו עליכם.

מצורף צילום של הסולונואיד וגם החומר הטכני שרכשתי מ-VW בקישור.

https://erwin.volkswagen.de/erwin/performSearchArticle.do

גם המכונים הפרטיים לטיפול בגירים אוטומטים חונקים במחיר שלהם את הלקוח.

הטיפולים השוטפים בצ'מפיון בני-ברק זוליםבהרבה מטיפול שוטף ברכבים יפנים (טויוטה במיוחד) וכבר בעבר צירפתי קבלות המאשרות את נכונות דבריי.

משום מה אני נוסע ברכבי VW קונצרן כבר למעלה מ-20 שנה ואני מרוצה מאוד, היתה ברשותיי גולף דור 4 במשך 6 שנים עם אפס תקלות ! (זה ברור לך) והיום אני נוסע על גולף דור 5 עם גיר טיפטרוניק 6 הילוכים גם אפס תקלות.

סולונואיד ישן.JPG

scan.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

אכן כפי הנראה מדובר בגיר בעייתי, מנסיוני עם מספר לא מבוטל של של רכבי VW פאסאט 02 - 04 , TDI 130 כ"ס. כולם הגיעו בשלב כלשהוא לשיפוץ, החלפה, ותיקון במסגרת האחריות משותף לכל הרכבים הללו כי הינם רכבים צמודים למנהלים הבכירים אצלנו, הבכירים ביותר כאשר רק הם ואך ורק הם נהגו ברכבים האלו, וחלקם גמעו ק"מ נמוך במיוחד כ - 45000 ק"מ ואף פחות וזאת בתק' של שנתייים וחצי בממוצע.

פורסם

כן, הרעיון היה להמחיש שלא כול מה שאומרים בפורום כגון "הלך הגיר.." והנזק 25K צריך לקחת ברצינות יתרה.

נכון המבנה של הגירים שונה, אבל קודי תקלה והרבה רכיבים משותפים גם לגיר DSG ול-09G.

כלומר במידה ויש תקלה בחיישן או סולונואיד N81 או N218 הכוונה לאותו סולונואיד.

איזה כייף לי :)

פורסם

טוב לאור המלצות החברים כאן הרכב נלקח לעוד מוסך מורשה, וכן למכון דיאגנוסטיקה בשני המקומות ההחלטה חדה וחד משמעית כמו בצ'מפיון והיא הלך הגיר נקודה, כך שכרגע מה שעומד על הפרק הוא כפי הנראה מכירת הרכב AS IS, וישנה הצעה של סוחר מכוניות שמחזיק אצלו בעסק רכב כזה מושבת, הוא הציע לרכוש את הרכב ב - 25 אחוז מתחת למחירון האם כדאי ? הרכב יד 1 פרטי.

• תוכן חדש...