Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7096 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחייך, הבאת כמה לינקים בשקל תשעים משנות ה90 וכבר אתה מגלה לי את אמריקה.

אתה גולש מהנקודה, אבל אני הבנתי למה.

אתה אופנוען וחסר ניסיון בתחום המוטוריקה של המכונות על ארבע גלגלים.

הדלק 98 אוקטן יעיל יותר, בעירה טובה וניקייה יותר ואם מחירו היה שווה לאוקטן 95 היה משתלם יותר.

צילצולים הם תחום אפקטיבי?! אולי במנוע של אופנוע, במנוע בנזין של רכב הוא הרסני, לכן ההצתה מאוחרת באמצעות חיישן הנקישות. לכן אני אומר לך שלאורך זמן אוקטן גבוה גם משמר את מצב המנוע.

היידעת שרוב המנועים המודרניים כבר מזמן עברו את יחס דחיסה של 9.5/1? ועוד צפונה.

כאחד שעשה הרבה מיבחנים וניסויים על דיינו, אני יכול לבשר לך שהוא נותן תוצאות מדעיות, שלא משקפות את המציאות (נסיעה בכביש) ברוב המקרים. שיפור בהאצות הוא למעשה שיפור במומנט, ועל ידי כך אני מגיע מהר יותר לתחום ההספק הגבוה, צריך יותר מזה?

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

דניאל , רשמת "

הניסוי הוזמן ע"י דור במעבדה שבה עבדתי ואנחנו ניהלנו את הניסוי באופן אובייקטיבי, רק תחת פיקוח של מהנדס החברה.

לאור תוצאות הניסוי, תדלקתי את הרכב של זוגתי לאותה תקופה, פיאט אונו 92 מנוע 1000, רק ב 98 אוקטן, קידמתי הצתה ב 3 מעלות! ותאמתי מנוע בהתאם לכוון החדש.ההבדל בנסיעה היה שמים וארץ. "נוסע יותר טוב מאשר היה חדש" כלשון הזוגה דאז.

קידום הצתה , הוא מצב בו מסובבים את הדיסטריביוטור אם כיוון השעון או נגד כיוון השעון?

שכחתי.

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

קידום הצתה , הוא מצב בו מסובבים את הדיסטריביוטור אם כיוון השעון או נגד כיוון השעון?

שכחתי.

בכיוון השעון [ז.א. סיבוב המפלג לכיוון הרכב] = קידום.

פורסם

קידום הצתה יוצר מצב של עליית טורים וכמובן צריכת דלק מוגברת.

גם 98 גם יותר דלק?? עד כדיי כך השינוי שווה זאת?

כשרכבי "צלצל"(205 1.4 שנת 89) סובבתי דיסטריביוטור במעט כנגד כיוון השעון. אם אני לא טועה הטורים ירדו(איחרתי הצתה) הבעיה נפתרה.

דבר אחד לא מובן לי , למה ואיך ...

אוקטן גבוהה יותר וקידום הצתה(אם כיוון השעון ) יוצר תגובת מנוע טובה יותר לפי דניאל?

מישהו יכול להסביר לי טכנית למה יש שיפור?

אני מניח שבעקבות השינוי המנוע צילצל יותר מבעבר?

דניאל השמח להסבר.

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

אחרי דיון ברמה כולכך גבוה אני קצת מתבייש, אבל בכול זאת:

יש לי צלצולם באוטו (את האמת יש לי רעש נקישות מהמנוע ואני חושב שזה צלצולים, את זה עוד צריך לבדוק)

אבל נגיד ויש לי צלצולים, קידום הצתה (סיבוב אם כיוון השעון) יביא ליחס דחיסה נמוך יותר, ובכך יפתור לי את הבעיה של דטגנציה?

{או אולי אני מקשר בין שתי דברים לא קשורים בכלל?}

{רכב רנו 19 מנוע 1800 שנת 94 מתדלק 95}

פורסם
אחרי דיון ברמה כולכך גבוה אני קצת מתבייש, אבל בכול זאת:

יש לי צלצולם באוטו (את האמת יש לי רעש נקישות מהמנוע ואני חושב שזה צלצולים, את זה עוד צריך לבדוק)

אבל נגיד ויש לי צלצולים, קידום הצתה (סיבוב אם כיוון השעון) יביא ליחס דחיסה נמוך יותר, ובכך יפתור לי את הבעיה של דטגנציה?

{או אולי אני מקשר בין שתי דברים לא קשורים בכלל?}

{רכב רנו 19 מנוע 1800 שנת 94 מתדלק 95}

שלום רב!

הדיון אכן ברמה גבוהה, בין אנשים משכילים ומכובדים מאד ובעלי ידע מעניק בתחום.

ולשאלתך,כוון הצתה לא משנה יחס דחיסה.

יש לבדוק תחילה את הסיבות לדטונצייה ולצלצולים] או הנקישות מהמנוע , ולמקד אותם ואת הסיבות לכך, מבלי לבדוק תחילה את הסיבות לנקישות שהחלו, לפתע פתאום, איחור ההצתה נגד כוון השעון יהיה ברכה לבטלה, ויגרום לירידה בסחיבה.

יש לקחת בחשבון אפשרות של פיח רב בתא השריפה ובשסתומים, כגורם ראשון לצלצולים, שימוש באינפוזייה יפתור זאת, מבלי צורך להעלות לאוקטן גבוה יותר, ומבלי צורך, לאחר ההצתה.

עשה זאת וחזור לדווח.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה

אולי אתה תוכל לענות על שאלתי בבקשה.

אתה בדר"כ צודק. כך נוכחתי להבין במשך הזמן.

תודה

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

צביקה תודה רבה על התגובה.

אני עכשיו בדיוק חצי שנה לאחר הטיפול האחרון שלי, ואני לא נוסעה הרבה ברכב (12 אלף בשנה) ולכן אני מעדיף לחקות אם האינפוזיה עוד כמה חודשים, כי אני יודע שאחרי אינפוזיה צריך להחליף שמן ופילטר דלק ושמן, וחבל לי לעשות את זה מוקדם.

אתה מסכים איתי?

פורסם

דניאל, צביקה וכל מי שיודע את התשובה .

השמח להסבר

"קידום הצתה יוצר מצב של עליית טורים וכמובן צריכת דלק מוגברת.

גם 98 גם יותר דלק?? עד כדיי כך השינוי שווה זאת?

כשרכבי "צלצל"(205 1.4 שנת 89) סובבתי דיסטריביוטור במעט כנגד כיוון השעון. אם אני לא טועה הטורים ירדו(איחרתי הצתה) הבעיה נפתרה.

דבר אחד לא מובן לי , למה ואיך ...

אוקטן גבוהה יותר וקידום הצתה(אם כיוון השעון ) יוצר תגובת מנוע טובה יותר לפי דניאל?

מישהו יכול להסביר לי טכנית למה יש שיפור?

אני מניח שבעקבות השינוי המנוע צילצל יותר מבעבר?

דניאל השמח להסבר."

user_online.gifreport.gif

תודה

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

• תוכן חדש...