Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה לצמגים במידה 195/65/15

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7232 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם.

לפני כשבוע נהפכנו לחלק בלתי נפרד מהעדר, מאזדה 3 הצטרפה למשפחתינו.

הצמיגים כמובן עוד לא נשחקו, אבל אני מעוניין להחליף את הצמיגים לגומי איכותי יותר.

עברתי על כמה המלצות בפורום אך לא מצאתי המלצה לצמיגים שקיימים במידה שלי.

*האם תוכלו להמליץ לי על צמיגים ספורטיבים שיתאים לכל עונות השנה?

זאת אומרת, אחיזה, פידבק ושוב, אחיזה גם במצב יבש וגם במצב רטוב. אם לצמיג אורך חיים ארוך, מה טוב.

*המידה המקורית של הצמיגים במאזדה הינו 195/65/15, האם ניתן להלביש על הג'אנט הנוכחי צמיג בעל חתך שונה? על מנת להתאים צמיג איכותי, כמו לדוגמא ההמלצה של sronis על המישלין פיילוט אקסלטו PE2 (שהמידה הקרובה ביותר למידה שלי הינה 195/55/15).

תודה רבה על העזרה. :-)

פורסם

עדיף 500 פר צמיג, אך אם הפרש של 100 שקל לצמיג יביא הפרש משמעותי באיכות, נעלה את התקציב ל600.

:-)

רמת אבזור גבוהה יותר של מאזדה 3 (קומפורט) מציעה כסטנדרט 205/55R16, וגרסת ה Spirit מציעה 205/50R17. האם קיימת עדיין בעיית חוקיות?

תודה.

פורסם

בעיה חוקתית לא, אבל אם תרצה לעבור למידות האלו, תאלץ להחליף גם חישוקים וההוצאה הכספית תגדל מאוד.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

אני לא מעוניין לעבור לצמיג רחב יותר או בעל קוטר גדול יותר אלא רק את חתך הצמיג.

ככל שאני יודע (ואני לא יודע הרבה האמת) אין צורך בשינוי החישוק כאשר משנים את חתך הצמיג.

שאלת המעבר לחתך שונה היא מכיוון שכמה מההמלצות בפורום התאימו לי מבחינת תקציב, איכות, ומידות פרט לחתך.

שאלה נוספת, אם אני בסופו של דבר אעבור לחתך שונה, האם אצטרך לשנות זאת גם ברשיון הרכב?

זאת אומרת לגשת למשרד הרישוי ולסבול מהבירוקרטיה :-(

תודה.

פורסם
אני לא מעוניין לעבור לצמיג רחב יותר או בעל קוטר גדול יותר אלא רק את חתך הצמיג.

ככל שאני יודע (ואני לא יודע הרבה האמת) אין צורך בשינוי החישוק כאשר משנים את חתך הצמיג.

שאלת המעבר לחתך שונה היא מכיוון שכמה מההמלצות בפורום התאימו לי מבחינת תקציב, איכות, ומידות פרט לחתך.

שאלה נוספת, אם אני בסופו של דבר אעבור לחתך שונה, האם אצטרך לשנות זאת גם ברשיון הרכב?

זאת אומרת לגשת למשרד הרישוי ולסבול מהבירוקרטיה :-(

תודה.

בהחלט שינוי ברשיון זה חובה (אחרת בוחן רכב יכול להוריד לך את האוטו מהכביש)

וגם תצטרך ללכת לעמדה 1 בחולון

אין צורך בשינוי החישוק כשמשנים רק את החתך, אבל אתה צריך שאחד הדגמים של הרכב שלך יגיע עם צמיגים במידה שתרצה. אחרת אתה עומד בפני שבעת מדורי גיהנום לפני שתוכל לשנות מידה

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

במקרה ותצטרך להחליף גאנט לא צריך לקפוץ ולקנות גאנטים מפוארים.

אני שינתי מידה ל- 195/55/15 וזה כלל חישוקים. אבל כסף אין ולכן רכשתי חישוקי מתכת רגילים במידה הרצויה, פחות מנקר עיניים וטוב בשביל ההתחלה. אח"כ הוספתי את הטאסות שרציתי (של 307) וקיבלתי בדיוק את המראה שרציתי במעט כסף יחסית.

את כל הקניה עשיתי דרך אנשים מהפורומים, סה"כ כולל צמיגים של מישלין עלה פחות מרבע מחיר.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

אני חושב שארד מהרעיון של החלפת מידה לחתך שונה.

תוכלו להמליץ לי אז על צמיגים במידה המקורית? 195\65\15.

תודה רבה.

פורסם

אני כמובן לא נכנס לך לכיס אבל, ובמיוחד אם אתה נשאר עם אותה מידה זה פשוט בזבוז כסף סתם להחליף צמיגים חדשים לאוטו משפחתי כדי להוסיף אחיזה או שקט. הצמיגים שבאים אם הרכב החדש נבדקו ע"י היצרן והם בהיחלט מתאימים לרמת האחיזה של הרכב עצמו.כמובן ניתן לשפר אבל אולי בכל כדי לנסוע עם הצמיגים המקוריים ואז אם תראה את החסרונות שלהם תוכל גם לדעת טוב יותר מה אתה רוצה.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

^ אממ...

כרגע הרכב נועל פירלי p6000, צמיגים ירוקים לכל דבר.

כרגע אין לי ציפיות מהצמיגים מכיוון שאין לי מול מה להשוות. לא נהגתי במאזדה 3 עם צמיגים אחרים.

אני מתאר לעצמי כאשר אחליף לגומי יותר איכותי, אהנה מאחיזה יותר גבוהה.

אני מאמין שכאשר היצרן מרכיב צמיגים על הרכב, הוא מחפש פשרה בין אחיזה, שקט, נוחות, פידבק ועוד.

הרי רב הלקוחות יעדיפו שקט ונוחות מאשר אחיזה ופידבק.

שוב, אשמח להמלצות:-)

תודה.

פורסם

Trashy, תשובה לעניין...!!

אתה תהנה גם מבטיחות אקטיבית גבוהה יותר, ואיחור כניסת ה-ABS.

(שלא לדבר על מרחקי בלימה מקוצרים והנאה גדולה בסיבובים.)

מהיכרות שלי עם SP9K, הם נותנים תמורה לא רעה למחיר, לא משהו שיסחט ממני WOW, אבל אוחזים יפה יחסית למחירם.

אם להשתגע, לדעתי F1 יספקו אותך לגמרי.

(אני בימים אלה הולך לנסות אותם)

אביחי

פורסם

מה המטרה לייעץ על F1 ו-sp9000 אם אין אותם במידה שלו ?

לפותח השרשור - תעשה חיפוש, דובר לא מעט על המידה הנ"ל.

כדי לחסוך לך: yokohama c-drive מצויינים יחסית למידה ולמחיר (הפאסאט נועלת אותם)

כמו כן, יש את good year excellence שאמורים להיות מצויינים (אין לי ניסיון איתם)

Veni Vidi Vici

• תוכן חדש...