Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צלחות בלם - מידות ופרמטרים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7254 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

Guest רונאלדיניו
פורסם

שאלת תם: נניח של - 306 GTI ולאימפרזה GT יש את אותה מידת צלחות בלימה מקדימה = 283X26 (אין להן, אבל לצורך העניין...). האם זה אומר שניתן להחליף בינהן, כלומר להתאים צלחת של אימפרזה על ה - 306 ולהיפך? האם יש כאן עוד פרמטרים להשוואה כמו מרווח ברגים?

תודה!

רון

Guest רונאלדיניו
פורסם

ראשית, תודה!

שנית, הייתי ילד טוב וחיפשתי על מתאמים ו - MDF פה בפורום. השאלה היא כעת, אם ידוע לי

1. גודל הדיסק (נניח 283X26)

2. מרווח הברגים

ושניהם מתאימים בול לרכב שלי, האם אני צריך לבדוק עוד משהו? לא הבנתי איך נכנס כאן עניין המתאם. הרי קוטר ועובי הדיסק זהים, כך גם מרווח הברגים - האם ייתכן במקרה כזה שהקאליפר לא יתאים ואזדקק למתאם (שבינתיים אין לי מושג איך הוא אמור להיראות כי לא ברור לי על אילו פערים הוא מגשר...)

פורסם

לא יתאים! קנה צלחות שמיועדות לרכב שלך. נקודה.

MDF זה סיבית דחוסה, שמר שוב מתלוצץ על חשבון אנשים תמימים, והממשלה שותקת

פורסם
אני לא מחזיק ב - GTI6 ולא ב - GT. כתבתי "לצורך העניין". אני מבקש להבין תיאורטית אילו פרמטרים בדיסק בלימה עליי לדעת על מנת לקבוע אם היא תתאים לרכבי.

הפרמטרים הם: רשום על האריזה שהם בשביל הרכב שיש לך

שמר הגיב בציניות למה ש106דביל כתב: "אפשר להתאים" כאילו שזה איזה צינור מים

פורסם

לדיסק ברקס יש 3 מאפיינים:

1. קוטר חיצוני

2. מרווח ומספר ברגים.

3. אופ סט שהוא בגדול המרחק של משטח הבלימה מהנאבה (החלק אליו מתחבר הדיסק.

לדוגמא, ל- 306GTI יש דיסק בקוטר 283 ס"מ. ל- 406 גם כן דיסק בקוטר הנ"ל אך אופ סט שונה. במקרה הנ"ל ניתן להרכיב אמנם את הדיסק לנאבה אך לא ניתן יהיה למקם את הקאליפר.

ישנם קיטים של חברות שונות אשר בעזרתם כן ניתן להתאים צלחות לרכבים שונים.

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם

כמודומני, הכי חשוב זה עובי הדיסק, שהקאליפר יהיה בנוי לעובי של הדיסק. (למרות שאלו קליפארים "צפים", לא ברור לי.)

מייצרים מתאם, והוא כבר מתאים את האופסט לדיסק המקורי, את הקוטר וכו'.

מה שלא ברור לי, איך צינורות הבלימה מתחברות.

אני מכיר ניסאן אחת עם ברקסים של STI ודיסקים של איבו 8.

מי שמעוניין במקום מקצועי בארץ להכנת מתאמים בצורה המקצועית שיש, שיפנה אליי בה"פ אני אפנה אותו.

אביחי

פורסם
כמודומני, הכי חשוב זה עובי הדיסק, שהקאליפר יהיה בנוי לעובי של הדיסק. (למרות שאלו קליפארים "צפים", לא ברור לי.)

אם תכניס את הבוכנה/בוכנות של הקאליפרים פנימה כלומר פתיחה מקסימלית, ואז תמקם את הרפידות, ישאר מרווח מסויים שאליו צריך להיכנס הדיסק. במידה והאופסט לא נכון, הדיסק לא ייכנס לקאליפר ואז יהיה צורך במתאם. נכון שאם מדובר בצלחת שעוביה גדול בהרבה מהצלחת המקורית, היא פשוט לא תיכנס ואז יהיה צורך בשימוש בקאליפר אחר או לחילופין הורדה יזומה מעובי הרפידה מה שמאוד לא מומלץ.

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם

מעבר לOFFSET מרווח הברגים ועובי הדיסק , קיים גם מידת עובי הליבה קוטר חריר לתבור.

פשוט מיותר להתעסק עם התאמות למינהם ובמיוחד למערכות רגישות וחשובות כגון בלמים.

פורסם
מעבר לOFFSET מרווח הברגים ועובי הדיסק , קיים גם מידת עובי הליבה קוטר חריר לתבור.

פשוט מיותר להתעסק עם התאמות למינהם ובמיוחד למערכות רגישות וחשובות כגון בלמים.

רציתי להבליט רק את העיקר בכדי לתת הבנה כללית למה לא מתאים.

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

• תוכן חדש...