Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7247 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אני חדש בפורום... לא מזמן רכשתי פג'ו 206 ואני רוצה טיפה לשדרג את המערכת המובנת..ברצוני להוסיף עוד לאוטו 2 רמקולים 6X9 וסאבוואפר בנוסף לכול מה שיש באוטו... השאלה היא כזאת האם אני יכול לחבר למערכת המובנת מגבר שיסחוב את שני הרמקולים והמגבר והאם יש לי במערכת מאחורה יציאה AUX .?

והשאלה השניה האם אני יכול להתקין את הסאב על המגש של הבגז' בלי תיבה או שרצוי שתהייה תיבה שיופק צליל יותר טוב..?

תודה רבה לעונים וסליחה על הבורות... מקווה ללמוד ממכם הרבה...

JENIYA

פורסם

אז ככה ידידי בוא נעשה קצת סדר בסלט...

בוא נתחיל בכך שתגיד לנו על כמה התקציב שלך עומד לשידרוג המערכת?

דבר שני,מהם הרכיבים שיש לך כרגע באוטו תן לנו את הדגמים של הרכיבים ונראה איך מתקדמים.

בנוגע לשאלה על הסאב:

אז ככה,ישנם סאבים שנועדו לעבוד free-air כלומר ללא תיבת עץ ,אלא שימוש בנפח הבגז' ליצירת תיבת תהודה,אני אישית שמעתי כמה כאלו ולא אהבתי כ''כ את הצליל ,לדעתי מי שמוכן לשים סאב מסוג זה צריך להכתכונן לאיטום מאסיבי של הבגז'.

אם אתה שואל על התיבה משיקולי מקום ישנם המון סאבים שעובדים בנפחים קטנים ולא ידרשו ממך שטח רב בתא במטען.

פורסם

אוקי בוא נטבל קצת את הסלט.. התקציב שלי הוא 2500 שח....

כול מה שנמצא באוטו זה מה שבא איתו מהיצרן.. מערכת מובנת..שאני עדיין לא הסתכלתי ובחנתי אותה בהצד השני האם יש לו חיבורים ואיזה חיבורים ואיך היא מתחברת... המערכת המובנת של פג'ו משנת 2003

אוקי אז בוא נעבור לסאב שיש לו נפח תיבה קטן כי בסך הכול אמא שלי עוד עושה קניות באוטו הזה אז היא צריכה קצת מקום..

פורסם
ברצוני להוסיף עוד לאוטו 2 רמקולים 6X9 וסאבוואפר
כול מה שנמצא באוטו זה מה שבא איתו מהיצרן.. מערכת מובנת.
jeniya_23,

1. אם אתה הולך להתקין סאבוופר ברכב אין צורך ברמקולים 6/9!!! הם לא רק שלא יוסיפו לאיכות הצליל, הם עלולים במקרים מסויימים לגרוע מאיכות הצליל הכללית של המערכת. חבל על הכסף, תשקיע אותו בדברים אחרים.

2. צריך לבדוק איזה רמקולים קדמיים מגיעים עם הרכב הנ"ל, בד"כ אילו רמקולים פשוטים שמומלץ בחום להחליף אותם בסט קומפוננט.

3. לגבי ה - HU: סביר להניח שאין לו יציאות RCA למגברים. במקרה כזה יש צורך במגבר שיש לו כניסת HI POWER או במתאמים/מנחתים ל - RCA. בכל מיקרה הייתי שוקל בכובד ראש את החלפת ה - HU המקורי ב - HU אחר.

4. בתקציב של 2500 ש"ח יהיה קשה מאוד להתאים לך מערכת שתכלול: סאב + תיבה, סט קומפוננט, מגבר 4 ערוצים, ? - HU והתקנה + חיווט.

בתקציב הנ"ל מומלץ לחפש ציוד משומש או לקנות את המערכת בחלקים.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

מסכים עם שלו

ממולץ יד שניה וגם להחליף את ההד יוניט המקורי שזה הדבר הראשון שהייתי עושה כי זה הבסיס.

בתקציה הזה תוכל לקנות חדש פיוניר נחמד ומורל פולס(תחבר אותו בבי אמפינג מהרדיו דיסק מישהו בפורום עשה את זה והוא אמר שהתוצאה היתה טובה) כולל התקנה ואפילו להריץ RCA לבאגאז' להמשך.

שתצה תוכל לשדרג ולהביא מגבר 4 יציאות זול וטוב כמו הJBL שיגביר את הפולס ויגביר גם סאב

אם אתה רוצה לחסוך מקום ולשמור על איכות צליל היתי הולך על בזוקה היתה לי כזאת 6 אינץ וגם 8 עדיין יש לי של חברת בזוקה ויש לה סאונד מעולה, יותר טוב מכל הפיונירים למיניהם.פחות חזק יותר מדוייק.

אם אתה הולך על יד שניה תוכל למצוא פיוניר סדרות 4-5 ב800 בערך

מורל פולס 500 חדש 350 משומש רצוי חדש כי זה זול גם ככה

JBL דיוטי 900 שקל יד שניה בפורום ראיתי ב750

בזוקה יד שניה קשה למצוא אבל אם אתה מוצא הרווחת, אני מצאתי במקרה את הבזוקה בצורת נוס במחיר ממש זול .

אבל זה בערך באזור ה300 שקל

ואם אתה רוצה סאב רגיל 10 אינץ חדש טוב כמו סרווין ווגה 10 אינץ יעלה לך חדש בערך 700 או יד שניה 500

התקנה עם חיווט נורמלי תעלה לך בערך 600 בגלל השינוי הד יוניט ואתה חורג ממש מעט מהתקציב אם תלך על יד שניה

"ומותר האדם מן הבהמה - אין, כי הכל הבל"

פורסם

אני לא מתכוון להחליף את ה HU אני רוצה להוסיף בעתיד צ'נג'ר אם פי 3... יש באוטו הכנה לצ'אנגר..

ה 2500 שח הם למגבר לסאב תיבה ועוד זוג קומפוננט או 6X9

אני צריך לבדוק הדגם של האוטו הוא 2003 אני לא חושב שאנשים שתכננות תאוטו לא חשבו על יציאה למגבר...אני בימים הקרובים יפרק את הפלטיקים ואני יציץ לשם ניראה איך ה HU בנוי...

באוטו יש 2רמקולים בדלתות הקדמיות ו2 בדלתות האחוריות.. ושני טויטרים בפלסטיקים שמקדימה הרמקולים נשמעים טוב אבל כשיש מממש באסים חזקים ואני מגביר חזק כמו כול רמקולים הם טיפה מחרחרים... ברצוני להוסיף סאב כדי שיהיה באס טוב ולא יהיה עומס על הרמקולים מבחינת הבאס

עכשיו עשיתי קצת סדר במה שאני רוצתה מהמערכת... יש לכם אולי הצעות או תיקונים לדברי אשמח ללמוד דברים חדשים..

אולי למישהוא יש פג'ו עם מערכת כזאת ואולי יוכל באמת להגיד מניסיון האם יש משהוא ואיזה חיבורים יש שם כי אני לא ממש רוצה להתחיל לפרק..

פורסם

מישהו יודע האם ניתן לחבר את ה HU (build-in) של הרכב למגבר חיצוני ? כי לפי הבנתי לא ניתן להוציא את ה HU מתוך לוח השעונים (ממש חבל) . וזה המקרה פה ..

פורסם

verbot,

ברמת העיקרון ניתן לחבר כל HU למגבר חיצוני באחת מהאפשרויות הבאות:

1. אם יש ל - HU יציאות RCA, זאת הדרך הפשוטה והאיכותית ביותר לחבר HU למגבר.

2. אם אין ל - HU יציאות RCA, אפשר לקנות מתאמים/מנחתים, שהופכים את יציאות הרמקולים של ה - HU ליציאות RCA.

3. אם אין ל - HU יציאות RCA, ולמגבר יש כניסת HIGH POWER, ניתן לחבר את יציאות הרמקולים של ה - HU לכניסה הזאת.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

אומנם זה לא בדיוק אותה המערכת אבל בכל זאת.

עד כמה שידוע לי ומנסיוני אין יציאת RCA.

אצלי באוטו 206 GTI חובר מתאם לRCA שמחובר לרמקולים האחוריים ומזין מגבר (VIBE) שמחובר ל 2 6*9 של של אלפיין. נשמע טוב. סביר אם ה SUN ROOF פתוח. הרבה יותר טוב מהצ'יקמוק המקורי.

היה לי חשוב לשמור על פנל מקורי ותצוגה בצג המרכזי שליטה על תאורת פנים וצבע תואם של תאורת פנים. הצ'יינגר שלי הוא של קלאריון ומקורי ונשלט מההגה.

Mazda MX-5 NC RWD

Subaru Forester 2.5 Sport AWD

BMW R1200GS Adv

• תוכן חדש...