Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב נכבה לקראת עצירה (306XSi 16V)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הרכב המדובר: 306XSi 16V מודל 98'.

תיאור התופעה: נסיעה כמה דקות אחרי התנעה (מנוע קר יחסית) במהירות 20-50 קמ"ש, לקראת עצירה ברמזור/תמרור עצור וכו', לוחץ על הבלם ועל הקלאץ' עד הסוף פנימה. סיבובי המנוע "צונחים" ל500 סל"ד וקופצים מיד חזרה. במקרים אחרים סיבובי המנוע לא קופצים חזרה והאוטו פשוט נכבה.

התופעה החלה לפני כחודש, אז הכנסתי את הרכב למוסך "שרתון" בראשל"צ, שם חיברו אותו למחשב וטענו שחיישן הלמדה תקול, בנוסף אמרו לי שמנוע הצעדים גם כן תקול. הורכב חיישן למדה תחליפי ומנוע צעדים מקורי.

אתמול שוב קרה לי אותו דבר! כמובן שמיד חזרתי אליהם. הרכב חובר למחשב דיאגנוסטיקה ולא נרשמה תקלה באף פרמטר, לרבות חיישן הלמדה. בנסיעה שביצעתי לאחר מכן עם מנהל המוסך הרכב לא כבה כמובן... אחרי התייעצות עם חבר ביקשתי שיבדקו את חיישן המהירות שיושב לקראת הגיר (הVSS). החיישן פורק, מנהל המוסך הביט בו וקבע שהוא תקין "כי הפינים שלו לא שחורים או שרופים". ריססו לי קצת ספריי מגעים והרכיבו אותו חזרה. יצאתי מהמוסך בהבטחה של המנהל כי אם הבעיה חוזרת, אני מוזמן לחזור ויבדקו את הרכב שוב. כמו"כ הוא הציע להזמין עבורי מנוע צעדים חדש, כי אולי המנוע שהותקן לפני חודש תקול.

ואחרי ההקדמה המייגעת הזו, אני מבקש להתייעץ עם בעלי רכבים דומים כאן; האם נתקלתם בבעיה כזו? איך פותרים את העניין המציק הזה??

פורסם

בדוק את הרכב עם סורק תקלות. התקלה יכולה להיות מ-מנוע צעדים ועוד כ 5-6 חישנים , ועד המחשב של הרכב. אך לא כל התקלות מופעים מייד לכן יש לבדור עם הסורק תזרים נתונים ולהשוות להוראות יצרן.

סוף שבוע שקט יצחק

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם
בדוק את הרכב עם סורק תקלות. התקלה יכולה להיות מ-מנוע צעדים ועוד כ 5-6 חישנים.

סוף שבוע שקט יצחק

כמו שכתבתי, הרכב נבדק בשנית עם סקאנר, מחשב דיאגנוסטיקה או WHATEVER מול העיניים שלי ולא נרשמה תקלה בשום פרמטר.

פורסם

לא מספיק לראות שאין תקלה רשומה במחשב האבחון אלא יש גם לקרוא את נתוני החיישנים וביחוד של טמפרטורת מיים וטמפ' אויר שיתכן ומראים חום גבוה יותר מהאמיתי ולכן מחשב נהול המנוע אינו מבצע העשרת דלק להעלאת סבובי מנוע כשהוא קר.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

חבר יקר !

הבעיה היא מנוע צעדים .

ניתן לנקות ואם לא מצליח אז להחליף . אבל ליצרן יש גם פתרון של עדכון תוכנה למחשב נהול המנוע שדר לי מס שלדה למיל ואבדוק לך אם רכבך מעורב באותו עידכון.

בברכה

KamiTech!

בברכה !

KamiTech

• תוכן חדש...