Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טסטים עליך ישראל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7304 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טסטים עליך ישראל

הידעת שהטסט השנתי (או החצי שנתי לחובבי ענתיקות) הוא דבר ייחודי לישראל?

כן. בטסט שלנו בודקים למעלה משישים (60!) פרטים ברכב. בדקתי בכמה מדינות בעולם ולא מצאתי אפילו דבר דומה.

בהרבה מדינות אין בכלל טסט שנתי. כן, נכון – אין טסט.

ברומניה יש טסט פעם בשנתיים, ובודקים 9 דברים בלבד.

בקליפורניה ובפלורידה בודקים רק זיהום אויר, כמו גם באורגון (והאגרה השנתית היא 54$ בלבד).

בארה"ב גם במדינות אלה אין בדיקה שנתית : מיזורי, וושינגטון, מישיגן.

באוסטרליה אין דבר כזה.

בנתוני משטרת ישראל לשנת 2005 אין כלל רישום לתקלות מכאניות כגורם לתאונות דרכים. אין.

במשרד התחבורה יושבת קבוצה של פקידים משועממים ומטומטמים שממציאה תקנות שאין להן קשר עם המציאות. פקידים אלה ממררים לנו את החיים ואינם תורמים כלום לאיכות חיינו.

בעולם הרחב יכולים אנשים כמונו, חובבי רכב, לשפץ ולשפר, לשנות ולעצב כל כלי רכב כרצונם מבלי שפקיד רשע יתערב בחייהם. רק אצלנו אי אפשר, רק אנחנו פריירים.

אני מזמין הצעות מה אנחנו צריכים לעשות בעניין זה.

די לעריצות !!!

הרצל

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עם כל הצער שבדבר, אנחנו עדיין לא אוסטרליה. כנראה שאפילו לא רומניה.

אני לא מדבר על האגרה, שהיא מס לכל דבר ויש בה הרבה עיוותים. אבל אם לא היה מבחן רישוי שנתי, איזה אחוז מבעלי הרכבים לא היו טורחים אפילו לעשות ברקסים פעם בשנה?

פורסם

אם לא היו טסטים בארץ,תאונות הדרכים היו גוברות,גם ככה אנשים בארצנו לא איכפת להם מהרכב,צמיגים,ברקסים ושאר אביזרי בטיחות.

בקשר לשינוי גודל צמיגים [שמותאמים לרכב],צבע רכב ושאר עניינים לא בטיחותיים זה באמת סתם טירטור.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

אמנם המדינה שלנו מאד עשירה ומפותחת, כל המיסים והאגרות האלה שאתם רואים כמיותרות, הם הבסיס ל"כלכלה" הישראלית. אין מה לעשות. כל המיסים האלה מחוייבים כדי לממן דברים אחרים כגון בריאות, חינוך, בטחון ואני לא צריך לספר לכם מה עוד.

זה לא משהו שניתן לשנות ע"י חקיקה. קחו את זה בקלות.

פורסם
אם לא היו טסטים בארץ,תאונות הדרכים היו גוברות,גם ככה אנשים בארצנו לא איכפת להם מהרכב,צמיגים,ברקסים ושאר אביזרי בטיחות.

בקשר לשינוי גודל צמיגים [שמותאמים לרכב],צבע רכב ושאר עניינים לא בטיחותיים זה באמת סתם טירטור.

מחזק. חשוב לעשות טסט כל שנה היות ואנחנו הישראלים אוהבים לשנות כל דבר ולחסוך כמה שאפשר בפריטים שחוקים וזולים.

פורסם

גם אני בעד הטסטים.

יום שישי , קומפיוטסט בראשון הבחור החביב שבוחן את המכוניות (אני מכיר אותו אישית) מסביר לאישה מבוגרת עם יונדאי אקסנט שהרכב שלה בסדר אבל חייבים להחליף צמיגים כי הם יבשים .

האישה מתווכחת שזה רכב חדש (לדעתי משהו כמו 2002) וזה לא הגיוני שכבר מחליפים צמיגים .

אחר כך ניסיתי להסביר לה בצד , שזה כמעט הדבר הכי חשוב ברכב וכאן אף פעם לא חוסכים , אז היא אמרה לי שרק לפני שבועיים היא החליפה ברקסים וזה יותר חשוב.

אני לא הייתי מפקיד את הבטיחות שלי אצל הדיוטים , אין לאנשים כאן את המודעות לטפל ברכבם כמו שצריך.

פורסם

הדיוט

(ת'/ש"ע) פשוט, רגיל, שגרתי, עממי, אחד העם, שאינו מומחה; כסיל, טיפש, חלמאי, אוויל, טומטום, שוטה

הכול נכון .

פורסם

אוי ואבוי אם לא היו כאן טסטים!

מקרה משבוע שעבר: הייתי במוסך "ריטס" בבאר שבע, מורשה צ'מפיון.

הייתה שם אישה שהכניסה את הרכב לטיפול גדול והתלוננה שהברקסים חורקים כמו מטוס בנחיתה ולפני שהתחילו את הטיפול אמרו לה שאין לה ברקסים והראו לה אותם. לא נישאר כלום מהרפידה והצלחות היו חרוטות וחייבות החלפה מיידית, אסור פשוט לנסוע ככה!.

אמרו לה את המחיר והיא התחילה לדבר שטויות.

תקראו טוב ואל תשפשפו עניים: היא אמרה להם בפירוש:"תשמעו, זה יקר לי מדי עכשיו,תעשו את הטיפול, אני צריכה לנסוע היום לאילת, בחודש הבא אני אחליף ברקסים"

אני ונציגי השירות קפצנו, "מה?!" ונציג השירות אמר לה:"גברתי, אל תעשי את הטיפול, אבל תחליפי עכשיו ברקסים! עם הברקסים האלה את עוד רוצה לנסוע לאילת? זה סכמה אמיתית לנסוע איתם עוד מטר!"

לא ניתן היה לשכנע את הגברת. נציג השירות התייאש לאחר נסיונות ארוכים, הסביר לה שזו סכנה בטיחותית, שטיפול אפשר עוד איכשהו לדחות כי זה לא סכנה בטיחותית זה רק נזק למנוע אבל ברקסים זה החיים שלה ואת זה אי אפשר לתקן ומנוע כן- ובקיצור נציג השירות היה מאוד סבלני אלייה ועשה כל מאמץ, אמר לה שישימו לה ברקסים תחליפיים ועוד יעשו לה הנחה על העבודה אבל הגברת לא הסכימה. נציג השירות התייאש, נתן הוראה לבצע את הטיפול ורשם בחשבונית שצריך להחליף דחוף רפידות+צלחות ב-4 הגלגלים.

אלה האנשים שיש לך כאן במדינה, האישה הזו נסעה לאילת תוך שהיא מסכנת את עצמה ואת כל הנוסעים ברכב ובדרך! אם לא היו טסטים, אני לא רוצה לחשוב מה היה! שלא נדבר על זה שטיפולים לא היו מבוצעים והרכבים היו במצב על הפנים מבחינה מכאנית, מבחינה בטיחותית מר וגברת ישראלי אוהבים הכי הרבה לחסוך וזה מסכן אותי אותך ואת כולנו!

איתמר ג'ורג'.

פורסם

לפי מה שזכור לי ,

למוסך אסור לשחרר רכב אשר יש לו תקלה בטיחותית ,

ואם לקוח לא מסכים לתקן תקלה בטיחותית הוא חייב להודיע למשרד התחבורה/איגוד המוסכים אם אני לא טועה.

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם

איזה מטומטם לא יסכים להחליף רפידות גמורות? לא יאמן.

יש לי רגשות מעורבים לגבי טסטים.

מצד אחד - ברור שחייבים בארץ מישהו שיבדוק את הרכבים אחרת יהיה תוהו ובוהו.

מצד שני - כשמשנים משהו ברכב, אי אפשר לדעת מה יגידו במכון טסטים.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

אם הכל היה ורוד, ואנשים באמת היו מטפלים ברכבים שלהם בשביל לעבור טסט אז הייתי אומר שאני בעד הטסטסים.

אבל בימינו, כאשר לכל אחד יש קומבינה כזאת או אחרת לעבור טסט, הטסט מאבד ממשמעותו, ולכן מפסיק להיות מועיל.

פורסם

קומבינה או לא קומבינה, אני חושב שלרוב האנשים אין קומבינות ומכוני הטסטים דווקא כן בודקים דברים חשובים כמו יכולת בלימה והיגוי.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

• תוכן חדש...