Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טסטים עליך ישראל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7304 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבעיה העיקרית שלנו הישראלים שאנחנו תמיד חושבים שבמוסך ובכלל בכל מקום עובדים עלינו ורוצים לכניס לנו דברים שאנחנו לא צריכים ,אני אומר שיעשו טסטים ויחייבו לתקן מפגעים בטיחותיים , אבל סתם לעקב ולהוריד רכבים על צבע חדש או חלונות כהים באמת צריך לוותר

!Blue Subaru Impreza

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני מקווה שאתה צודק.

אני מקווה שאני צודק.

שאל את קומפי כמה בעיות מגלים אצלו במכון. אני בטוח שיש לו סיפורים מצמררים.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
איזה מטומטם לא יסכים להחליף רפידות גמורות? לא יאמן.
הם נוסעים סביבך כל יום,

והקטע העצוב זה שאתה אפילו לא יודע מאיפה לצפות להם - זה לא מספיק להזהר מגרוטאות מתפוררות או מטנדרים, גם גולף חדשות, פולואים נוצצים או מזדה 3 עם ספויילרים יכולים להיות אלה שיכנסו לך באוטו בגלל תחזוקה לקויה..

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

חייבים לעשות טסט בישראל לדעתי כי האנשים בעצם התמכרו לזה...

בואו נגיד שמחר מבטלים את הטסטים....אין יותר טסטים!

מישהו ישים ז** על מצב האוטו? (אני מדבר על הישראלי המצוי)

בחו"ל אנשים רגילים לדאוג לרכב שלהם כי אין מישהו אחר שיעשה את זה!

בארץ אנשים פשוט התרגלו שיש מישהו שאופן קבוע פעם בשנה(או פעמיים) מציק להם ובעצם בודק להם את האוטו.

ולכן אי אפשר להפסיק את הטסטים לדעתי

אולי אפשר לקבוע שרק רכבים בני X שנים או יותר יעשו טסט...

אבל ככה נפגעת זכות השוויון בארצנו (בגרות באזרחות מחר)

מינימן: "זה פשוט משמח לעבור טסט כל פעם מחדש , יש הרגשה כאילו נצחתי את המכון טסטים." :hihi:

"בחורה זה כמו אימיול, לאט לאט אבל בסוף יורדת."

פורסם
איזה אחוז מבעלי הרכבים לא היו טורחים אפילו לעשות ברקסים פעם בשנה?

אישפוז, יש לזה פתרון יחסית קל, אמנם לא 100 אחוז, אבל יכול לתרום הרבה.

טיפול כל 3000 מייל, מוכר למישהו......?

אם להוריד אגרת טסט ל200 שקל, ניתן לחייב לעשות טיפול כל 6000 לדוגמא, במקום 10,000.

פורסם

ברוב מדינות העולם יש inspection או משהו מקביל.

בביקורי באחת ממדינות אפריקה ראיתי יותר מפעם מכוניות שניתן לראות את הצד שלהן גם כשהן נוסעות ישר מולך...

אילו היו מקפידים שם (או נמנעים מנטילת שוחד...) על בדיקות שנתיות ובדיקות לאחר פגיעת שלדה חמורה, המראה המפחיד הזה היה נחסך ממני.

פורסם
אישפוז, יש לזה פתרון יחסית קל, אמנם לא 100 אחוז, אבל יכול לתרום הרבה.

טיפול כל 3000 מייל, מוכר למישהו......?

אם להוריד אגרת טסט ל200 שקל, ניתן לחייב לעשות טיפול כל 6000 לדוגמא, במקום 10,000.

זו תהיה הסיבה העיקרים לכך שאנשים יפרקו לוח שעונים כדי להוריד קילומטרים.

אבל אם לבטל לגמרי את הקטע של הטסט אבל להקצות יותר ניידות מטעם משרד התחבורה שבודקות רכבים באופן אקראי יביא לתוצאות..

אבל כמובן להגדיל את מספר הניידות האלו ולא להסתפק ב 2-3 ניידות שקיימות היום.

(לא אחראי על המספר- זה סה"כ מספר הפעמים שיצא לי לראות אחת כזו(

פורסם

חייבים בארץ טסטים, לא רק שחייבים בארץ, חייבים בכל העולם.

אז הבאת רשימה קטנה ומצומצמת של מדינות שבהן אין בכלל טסטים או שיש משהוא חלקי אבל הרוב הגורף של המדינות בארה"ב ובעולם כולו מנהלת שיגרת מבחנים שנתיים לכל הרכבים שלה.

אני ממליץ לך לקפוץ למכון טסטים גרמני בביקורך הבא בחו"ל כדי להבין כמה סלחנים פה בארץ.

אני אתן לך דוגמא נוספת. עצר אותי שוטר שוויצרי בפאתי לוצרן כשאני נוהג ברכב של חבר עם מספר איטלקי (ממש לא עניין אותו של מי הרכב).

בדק את הרכב וראה 2 צמיגים אחוריים שחוקים.

הוא ליווה אותי לתחנת המשטרה, נתן לי טופס החרמה על הפספורט שלי ואמר לי שאני אקבל אותו בחזרה רק לאחר שאגיע עם 2 צמיגים חדשים!

כל תחנוני שאני תייר והרכב בכלל לא שלי ואני בדרכי חזרה לאיטליה ושם כבר נחליף צמיגים בכלל לא עניין אותו.

החלפת צמיגים עכשיו ומיד או שהפספורט אצלם בינתיים.

יקים..... מה לעשות!

נסעתי, רכשתי שני צמיגים חדשים, חזרתי לתחנת המשטרה, קיבלתי חזרה את הפספורט וגם במתנה מאותו שוטר, קיבלתי דו"ח על 300 SF (קצת מעל 1000 ש"ח).

דרך אגב, בשויץ דוחות משולמים מיד ולאלתר!

אין לך כסף/כרטיס אשראי? אין בעיה, כשאתה מבקש שיבואו לשחרר אותך מהמעצר, שיביאו את הכסף של הדו"ח. כל הניידות מצוידות במכשירי אשראי ובחשבוניות.

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יניב, אתה טועה.

הרשימה שפירסמתי היא מכל המדינות שקיבלתי תשובות. לא מיינתי ולא ניפיתי.

הסיפור השוויצרי שלך רק מחזק את טענתי. אכן בכל המדינות שוטר יכול לעצור רכב על ליקויי בטיחות, וכך עשה השוויצרי. אני מניח שגם בשוויצריה אין טסט שנתי.

לדעתי כולכם שבויים שקונספט הדפוק של משרד הרישוי ושל דיעה גרועה ולא נכונה על הישראלי. רוב הישראלים דואגים לרכב ומתקנים כראוי. קוריוזים על אישה ואילת אינם מוכיחים כלום. ודרל אגב, אני מניח שגם אותה אישה חזרה בשלום מאילת.

ושוב - אין בנתוני המשטרה שום הוכחה על תאונות שנגרמו מלוקויים מכניים, וכך גם במדינות אחרות.

אני מאתגר את כולכם להראות עוד מדינה אחת בעולם עם רשימה כזו של נתוני בדיקות. מדינה אחת!!!

אתם פריירים.

הרצל

פורסם
לדעתי, צריך 2 בשנה. במחיר של אחד.

ככה אולי המצב של הרכבים בארץ יהיה קצת יותר טוב..

אור.

למה 2? בוא נעשה אחד כל חודש..

מי צריך לעבוד?

בעצם אתה יודע מה? בוא נעבור לגור במכון הרישוי [עמית, יש שקי שינה?]

הגזמת.

קיצוניות - לאף כיוון אינה בריאה.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

2 זה גם מעט.

יש רכבים שנוסעים המון ק"מ בשנה ולא עושים טיפולים ומגיעים לטסט, מטפלים ברכב בשביל הטסט ולא בשביל בטיחותם ולאחר חודשיים צריך לעשות שוב טיפול (למשל להחליף ברקסים ושמנים וכד') והם לא עושים את זה! תסכים איתי שרכב שנוסע מעל 60 אלף ק"מ בשנה לא יחליף ברקסים וצמיגים רק פעם בשנה! (צמיגים אולי, אולי כן פעם בשנה, אולי, במיוחד עם סגנון נהיגה "עדין" ונהיגה עירונית).

זו בעייה כי גם אם יירשמו ק"מ ויעשו ממוצע וייקבעו לכל רכב בנפרד כל כמה זמן הוא צריך לעשות טסט אז כמו שנאמר כאן זה ידרבן אנשים לשחק במד המרחק ואם לא ייבדקו רכבים כמו שצריך אנשים יתחזקו את רכביהם בתחזוקה חאפרית. בקיצור, אנחנו בבעייה!

איתמר ג'ורג'

פורסם

סוף סוף מישהו אמר משהו חכם (פותח השירשור)!

חלק מהעובדות שהבאת אפילו לא ידעתי אליהן אבל אני לא מופתע. מה שאני כן יכול להוסיף שבגלל זה אנחנו המדינה היחידה בעולם גם שאסור לשים בודי קיט לאוטו, ספויילר בארץ מסתיר את שדה הראיה:roll: , דוושות אלומיניום מסוכנות, אפשר לקבל הורדה על מדבקה ועוד ועוד.

אני שמח שיש בארץ אנשים כמוני שבכל זאת לא מוותרים על התחביב שלהם לשפר רכבים.

מה שעצוב פה אבל זה שאני לא רואה את המצב משתנה. ואני לא רואה איך אנחנו, האזרחים יכולים להשפיע. נמשיך לאכול עוד דוחות והורדות מהכביש אבל שום דבר לא ישתנה. חוץ מהמצב הביטחוני לאף אחד בממשלה לא איכפת מכלום. במקום להתחיל קצת להשקיע בנושאים יותר נורמאלים מתעסקים כל החיים במצב הביטחוני וזהו.

פורסם
יניב, אתה טועה.

הרשימה שפירסמתי היא מכל המדינות שקיבלתי תשובות. לא מיינתי ולא ניפיתי.

הסיפור השוויצרי שלך רק מחזק את טענתי. אכן בכל המדינות שוטר יכול לעצור רכב על ליקויי בטיחות, וכך עשה השוויצרי. אני מניח שגם בשוויצריה אין טסט שנתי.

לדעתי כולכם שבויים שקונספט הדפוק של משרד הרישוי ושל דיעה גרועה ולא נכונה על הישראלי. רוב הישראלים דואגים לרכב ומתקנים כראוי. קוריוזים על אישה ואילת אינם מוכיחים כלום. ודרל אגב, אני מניח שגם אותה אישה חזרה בשלום מאילת.

ושוב - אין בנתוני המשטרה שום הוכחה על תאונות שנגרמו מלוקויים מכניים, וכך גם במדינות אחרות.

אני מאתגר את כולכם להראות עוד מדינה אחת בעולם עם רשימה כזו של נתוני בדיקות. מדינה אחת!!!

אתם פריירים.

הרצל

הרצל,

לא יודע עם מי דיברת במיזורי - אך כל רכב נוסעים רגיל במדינה הזאת חייב לעבור בדיקת בטיחות פעם בשנתיים. את הבדיקה ניתן לעשות כמאט בכל מוסך והיא כוללת: צמיגים, בלמים,מע' היגוי, מתלים, אורות, מושבים + חגורות, שלמות חלקי הפח והשלדה. בנוסף בסנט לואיס וקנזס סיטי חייבים לעבור בדיתק זיהום אוויר פעם בשנתיים (לפני כמה חודשים הוחלט על ביטול הבדיקה הזאת לרכבים מלפני 1996-רק מכוניות משנת ייצור 1996, מצויידות בOBD-II יבדקו ע"י חיבור למחשב הרכב.)

• תוכן חדש...