Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טסטים עליך ישראל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7304 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אישפוז, יש לזה פתרון יחסית קל, אמנם לא 100 אחוז, אבל יכול לתרום הרבה.

טיפול כל 3000 מייל, מוכר למישהו......?

אם להוריד אגרת טסט ל200 שקל, ניתן לחייב לעשות טיפול כל 6000 לדוגמא, במקום 10,000.

מה זה ייתן?

אתה תעשה יותר טיפולים, יותר תכופים, בלי שום סיבה

יש סיבה שיצרן קובע טיפול כל 10K/15K/30K

פשוט כי זה הצורך

דעתי שחלק מהדברים בטסטים זה שטויות לגמרי (חלונות כהים וכו')

אבל חלק זה דברים שאם המדינה לא תדאג שהאזרח יעשה הרוב בכלל לא יעשו

ברקסים? אצל הרוב עד שהם לוחצים ברקס והאוטו לא עוצר וגם כשהוא עוצר זה נשמע כמו רכבת שהפעילה בלם חירום לא מחליפים ברקסים

אם האזרח לא שומר על הבטיחות של עצמו המדינה צריכה לשמור על הבטיחות שלו

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
באוסטרליה אין דבר כזה.

הרצל

אני לא יודע מה המצב שם כרגע, אבל לפני 3 שנים - היית צריך לגשת בוודאות לטסט במדינת ויקטוריה (מלבורן נמצאת בשטחה) ואם אני לא טועה גם בקווינסלנד (בריסביין) וניו סאות' וולס (סידני) - לא בטוח לגבי ה-2 האחרונות ב-100%. אני רק זוכר שבניו סאות' וולס עלות האגרה היא הגבוהה ביותר.

המדינה היחידה שבה יכולת (או עדיין יכול) רק לשלם את ה-Rego (טסט באוסטרלית תקנית) מבלי לגשת למבחן שנתי במוסך - היא מערב אוסטרליה (פרת'), כמו גם עלות הטסט שהיא הנמוכה ביותר מבין המדינות. אני זוכר כי הרכב שלי היה ממערב אוסטרליה.

הסבר למי שלא מבין, לכל מדינה באוסטרליה יש את התקנות והחוקים שלה, בנוגע לרישוי והתנהלות מול הרשויות (בירוקרטיה משתנה ממדינה למדינה). אופן התשלום, ביצוע הטסט וכל השאר שונה ממדינה למדינה.

בארץ, לא הייתי ממליץ לעשות זאת - התרבות המוטורית שלנו נמצאת במעון פעוטות ביחס למה שקורה במדינות אחרות. החשיבה שיש לאנשים פה היא מתקופת הפלטינות - הייתי אומר אפילו מתקופת האבן (פלינסטונס)..

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

מדינות שאני יודע בוודאות שיש בהם טסטים במתכונת דומה לשלנו:

(1)אירלנד - ביקרתי אישית במכון רישוי שם.

(2)בולגריה - מדינה מערבית לכל דבר בשנים האחרונות, הקימה מכונים במתכונת דומה לשלנו(היו מגעים על השתתפות בהקמה).

(3)תאילנד

כל מי שרוצה לראות את רמת התחזוקה של רכבים בישראל, מוזמן לערוך ביקור באחד ממכוני הרישוי לשעה קלה בלבד.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

הבעיה היא לא הטסט אלה אגרת הרישוי הגבוהה כיום בשביל לעשות רק טסט צריך לשלם 1000 שח לאגרה ולמכון רישוי וזאת במידה שאין ליקויים ונראה לי שעל זה נפתח השרשור.

ברוב מדינות אירופה הטסט מבוצע אחת לשנתיים אך גם רמת התחזוקה של המכוניות שם גבוהה בכמה רמות. כך שפעם בשנה בישראל זה סביר ביותר.

וסתם לדיון תראו לי עוד מדינה בעולם שיש בה אגרת טלויזיה.

או אגרת רדיו שאנחנו משלמים במסגרת אגרת הרישוי וזאת אפילו אם אין ברכבי מכשיר רדיו.

ישראל היא מדינה שרוב הכנסותיה באות מהציבור שלה. אם תסתכלו תראו שחוץ מהיטק אין בארץ כלום.

לא משאבי טבע לא יצור ולא מפעלים אפילו לחקלאים המדינה משלימה הכנסות.

הוצאות הביטחון פה ענקיות אם תראו בחלק מארצות אירופה אפילו אין צבא.

כך שמצד אחד זה נורא מרגיז אבל אם להסתכל מבחינה הגיונית פשוט אין ברירה אחרת חוץ מלהטיל הכל על הציבור עצמו.

פורסם
יש רכבים שנוסעים המון ק"מ בשנה ולא עושים טיפולים ומגיעים לטסט, מטפלים ברכב בשביל הטסט ולא בשביל בטיחותם ולאחר חודשיים צריך לעשות שוב טיפול (למשל להחליף ברקסים ושמנים וכד') והם לא עושים את זה! תסכים איתי שרכב שנוסע מעל 60 אלף ק"מ בשנה לא יחליף ברקסים וצמיגים רק פעם בשנה! (צמיגים אולי, אולי כן פעם בשנה, אולי, במיוחד עם סגנון נהיגה "עדין" ונהיגה עירונית).
יש קבוצת רכבים שלמה כזו (והנה אני מתחיל לטווח את ציפור נפשם של כמה חברי פורום).

היא נקראת רכבי ליסינג ורכבי חברה.

היום רכב חדש צריך לעבור טסט רק אחרי שנתיים. יש רכבי ליסינג שהנסועה בהם בשנתיים האלו היא כמו של רכב פרטי בחמש שנים לפחות. ואם הנהג מתייחס לרכב כאל "קופסה שחורה" ושקצין הרכב ידאג להסתכל אם הצמיגים שחוקים או שדולף נוזל בלמים, וקצין הרכב מחפף ומנסה לחסוך לחברה כסף - זה מתכון לרכבים לא בטיחותיים. שלא לדבר על כך שלחברות ליסינג יש קומבינה בטסטים וזה בדוק.

אני אישית הייתי עד לרכב ליסינג של חבר צוות שלי עם בלמים גמורים. הצלחות הקדמיות היו חרוצות לגמרי, חצי שעה צעקתי עליו והוא הודה שהחריקות באמת עיצבנו אותו והוא חשב לגשת לקצין רכב אבל ראה שעוד אלף ומשהו קילומטר יש לו במילא טיפול..

הרכב יצא לטיפול ולטסט (!) יחד עם עוד קבוצה גדולה של רכבים של החברה וחזר עם מדבקת טסט ועם בלמים... עדיין גמורים. וזה לא משהו שאפשר היה לפספס גם משמיעה וגם מהצצה לצלחות. ורכב כזה יכול לנסוע בלי לעבור במכון רישוי במשך שנתיים.

לעומת זאת, רכבי אספנות חייבים בטסט פעמיים בשנה. רכבים שהנסועה שלהם לפעמים אפסית.

פורסם
כך שמצד אחד זה נורא מרגיז אבל אם להסתכל מבחינה הגיונית פשוט אין ברירה אחרת חוץ מלהטיל הכל על הציבור עצמו.

אם כבר נכנסת לשם, אז יש לי גם פתרון בשביל זה,

לפטר חצי מהבטלנים שעובדים תחת המדינה ועושים טובה כשמסכימים לתת שירות.

לפטר את כל עובדי הנמל ולהביא קבלן.

ולמה לעזאזל בעיריית חצור יש 120 עובדי עיריה?

עכשיו אתה מבין איפה הכסף הולך? אלה היו סתם דוגמאות קטנות, לאן הולך הכסף של האגרה..., אגב, מע"מ כבר מזמן לא בונה בעצמו כבישים, ואני מוכן להסתכן ולומר שסביר להניח שבמע"צ ישנם בערך פי 4 עובדים ממה שצריך.

פורסם

יש רכבים שנוסעים המון ק"מ בשנה ולא עושים טיפולים ומגיעים לטסט, מטפלים ברכב בשביל הטסט ולא בשביל בטיחותם ולאחר חודשיים צריך לעשות שוב טיפול (למשל להחליף ברקסים ושמנים וכד') והם לא עושים את זה! תסכים איתי שרכב שנוסע מעל 60 אלף ק"מ בשנה לא יחליף ברקסים וצמיגים רק פעם בשנה! (צמיגים אולי, אולי כן פעם בשנה, אולי, במיוחד עם סגנון נהיגה "עדין" ונהיגה עירונית).

זו בעייה כי גם אם יירשמו ק"מ ויעשו ממוצע וייקבעו לכל רכב בנפרד כל כמה זמן הוא צריך לעשות טסט אז כמו שנאמר כאן זה ידרבן אנשים לשחק במד המרחק ואם לא ייבדקו רכבים כמו שצריך אנשים יתחזקו את רכביהם בתחזוקה חאפרית. בקיצור, אנחנו בבעייה!

איתמר ג'ורג'

אדון נסיך, זו הכוונה שלי ב2 טסטים.

הרכבים במצב תת רמה, ורק לקראת הטסט הם איכשהו במצב סביר.

אם יהיו 2 טסטים בשנה, אולי המצב של הרכבים יהיה תת רמה לפחות זמן או עיקרון דומה אחר.

אור.

פורסם
יש קבוצת רכבים שלמה כזו (והנה אני מתחיל לטווח את ציפור נפשם של כמה חברי פורום).

היא נקראת רכבי ליסינג ורכבי חברה.

היום רכב חדש צריך לעבור טסט רק אחרי שנתיים. יש רכבי ליסינג שהנסועה בהם בשנתיים האלו היא כמו של רכב פרטי בחמש שנים לפחות. ואם הנהג מתייחס לרכב כאל "קופסה שחורה" ושקצין הרכב ידאג להסתכל אם הצמיגים שחוקים או שדולף נוזל בלמים, וקצין הרכב מחפף ומנסה לחסוך לחברה כסף - זה מתכון לרכבים לא בטיחותיים. שלא לדבר על כך שלחברות ליסינג יש קומבינה בטסטים וזה בדוק.

אני אישית הייתי עד לרכב ליסינג של חבר צוות שלי עם בלמים גמורים. הצלחות הקדמיות היו חרוצות לגמרי, חצי שעה צעקתי עליו והוא הודה שהחריקות באמת עיצבנו אותו והוא חשב לגשת לקצין רכב אבל ראה שעוד אלף ומשהו קילומטר יש לו במילא טיפול..

הרכב יצא לטיפול ולטסט (!) יחד עם עוד קבוצה גדולה של רכבים של החברה וחזר עם מדבקת טסט ועם בלמים... עדיין גמורים. וזה לא משהו שאפשר היה לפספס גם משמיעה וגם מהצצה לצלחות. ורכב כזה יכול לנסוע בלי לעבור במכון רישוי במשך שנתיים.

לעומת זאת, רכבי אספנות חייבים בטסט פעמיים בשנה. רכבים שהנסועה שלהם לפעמים אפסית.

שכחת גם לציין את ההמצאה של הליסינג - תיקון שבר

"אם האוטו נוסע בלי זה כנראה שזה לא חיוני" ו-"כל עוד זה לא שבור הרוס ונראה שונה עשרות שנות אור מאיך שזה אמור להיראות, לא צריך להחליף את זה"

לצורך העניין עד שהצלחות הקדמיות לא נראות כמו עיסת ברזל אין מה לדבר על החלפה

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

שאלה של לחץ על חברת הליסינג. אחרי שהרכב היה כל יום במוסך כי התלוננתי על זה שההגה רועד בבלימה במהירויות של כביש שש בגלל צלחות עקומות, הם החליפו. לפני זה כמובן נעשה כיוון פרונט, הוחלפו צמיגים, נחרטו צלחות, הוחלפו רפידות. ביום חמישי הוחלפו הדיסקים. ובא לציון גואל.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אם לקחת את הגיל הממוצע של רכב בישראל (לא כולל אספנות) לעומת הגיל באירופה, או אסיה נקבל את הסיבה לכך שכל כך חשוב לבצע טסט לפחות פעם בשנה. מסיבה זו, רכבים חדשים (עד שנתיים) מקבלים פטור.

יתקן אותי WIL (בעיקר בגלל הסמלון), אבל כמו שאני זוכר, בסינגפור רכב שהוא בן 4.5 שנים מורד מהכביש בשל היותו ישן, גיל שהוא הרבה מתחת לממוצע בארצנו.

• תוכן חדש...