Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנוע מקרטע בנסיעה, למה ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי בעיה מוזרה באוטו, כאשר אני בהילוך סרק המנוע עובד ממש טוב, כאשר אני בנסיעה מהירה 90 ומעלה, ישנם קירטועים קלים שממש מציקים, כאילו המנוע מקבל בלימות קלות,

עשיתי בדיקה, נסעתי במהירות של כ- 120 והיו קירטועים, לחצתי על הקלא'ץ ונתתי לאוטו לסוע מהתנופה והקירטועים נעלמו, כלומר יש קירטועים רק כשההילוכים משולבים,

כמה עובדות,

הקרבורטור אחרי ניקוי,

חוטי הצתה די חדשים,

ההצתה הוחלפה לאלקטרונית (הבעיה היתה גם לפני ההחלפה),

צריכת הדלק פשוט מפחידה כניראה בעקבות זה (אין לי מושג כמה כי המד מרחק לא מחובר),

האוטו אוכל שמן,

הסיבה היחידה שניראית לי שזה בעיה בגיר, האם זה הגיוני ?

אם זו בעיה במנוע למה היא מופיעה רק בזמן מאמץ שההילוכים משולבים ?

תודה

אופיר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שכחתי לציין שהחלפתי גם משאבת דלק ופילטר חדשים.

אופיר

פורסם

אם לרכב מזגן, כניראה הבעייה שם, נסה נסיעה ללא הפעלה של המזגן....הדבר השני בדוק צינורית וואקום בקרבורטור והחלף בחדשה, אם היא יבשה או לא מחוברת טוב...והדבר השלישי שעולה בדעתי למרות שהפלגים חדשים הם לא על פי המלצת היצרן, או אחד מהם פגום.... שווה לבדוק על פי הסדר-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

תבדוק את הtiming תעלה עליה בין 40 ל70 בהילוך גבוה האם יש pinging אם כן תסובב הdistibuter קצת נגד השעון

If at first you dont succeed

Dont try ski diving

פורסם

אני סובל מאותה בעיה בדיוק באמאזון שלי וכבר דנתי על זה בפורום, ביום שישי החלפתי משאבת דלק ועדיין הבעיה קיימת, הקרבורטורים לאחר שיפוץ, החלפתי פילטר דלק ומשאבת דלק ועדיין הוא מגמגם במהירות גבוהה ובעליות.

יגאל

וולוו 122, שנת 68 2 דלתות מדהימה!!

וולוו 240, שנת 83

פורסם

מכסה המפלג וגם ה"פרפר" (אני חושב שקוראים לו ככה) חדשים והם של חברה גרמנית טובה.

אני חוזר ואומר כשההילוכים לא משולבים האוטו עובד חלק גם בסלד גבוהה.

אופיר

פורסם
מכסה המפלג וגם ה"פרפר" (אני חושב שקוראים לו ככה) חדשים והם של חברה גרמנית טובה.

אני חוזר ואומר כשההילוכים לא משולבים האוטו עובד חלק גם בסלד גבוהה.

אופיר

בדיקה בסרק לא אומרת כלום ,

הרבה תופעות מופיעות או מתגלות במאמץ כך שבסרק זה לא פונקציה לבדיקה .

לדעתי מקור הגימגום הוא בכל זאת קרבורטור , ואקום כפי שאמרו קודמי .

לא בטוח שהכל נעשה 100 אחוז בטיפול קרבורטור , האם מיד אחרי הטיפול (קרבורטור )

הרכב נסע חלק ויפה ? האם התופעה החלה פתאום ? האם ניקית קרבורטור בגלל התופעה הזו ?

הצתה מוקדמת לא גורמת לגמגומים , צילצולים יישמעו במאמץ אך לא גמגומים

והדבר ישפיע על צריכת הדלק . דרך אגב , הצתה מוקדמת בהרבה מקרים גורמת להתחממות המנוע מעל הסביר .

לכלוך על הפלאגים כתוצאה מפיח שהצטבר , אמרת שצריכת הדלק גבוהה . בדוק פלאגים

ובדוק קומפרסיה , ייתכן שיש גם פיח על השסטומים ואין אטימה טובה .

בהצלחה

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

הבעיה היתה גם לפני הניקוי קרבורטור ובעקבות זה הוחלף הקרבורטור לאחד משופץ וקצת יותר קטן (32/32 במקום המקורי 32/36) התופעה היתה גם לאחר הניקוי ומכך חשבתי שאולי זה המפלג ולכן החלפתי מפלג מרגיל להצתה אלקטרונית ועדיין היתה בעיה,

התופעה היתה כבר ממזמן שהעקבותיה החלפתי דבר דבר על מנת לאתר את הבעיה שעדיין לא ניפתרה,

יש לציין שהמנוע לא מצלצל ולא מיתחמם.

ואני עדיין סבור שמדובר בגיר שאולי אין בו שמן ?

אני אנסה להחליף פלגים ואבדוק שוב.

תודה

אופיר

פורסם

גם אם ניקית קרבורטור עדיין לא אומר שהוא נקי... אם המיכל שלך מעביר ליכלוך מספיק גרגר קטן לסתום דיזה...אבל עדיין התאור שאתה נותן הוא של בעייה חשמלית, למרות שקשה לקבוע על סמך תאור בכתב... הייתי פועל לפי הסדר של הפעולות שנתתי לך, הם לא עולות כלום ולא תפסיד דבר אם תבדוק אותם, אם לא נפתרה הבעייה נחפש אשמים אחרים עד שנימצא, בסוף המנוע שלך יעבוד כמו שעון דוקסה אני מבטיח-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
הבעיה היתה גם לפני הניקוי קרבורטור ובעקבות זה הוחלף הקרבורטור לאחד משופץ וקצת יותר קטן (32/32 במקום המקורי 32/36) התופעה היתה גם לאחר הניקוי ומכך חשבתי שאולי זה המפלג ולכן החלפתי מפלג מרגיל להצתה אלקטרונית ועדיין היתה בעיה,

התופעה היתה כבר ממזמן שהעקבותיה החלפתי דבר דבר על מנת לאתר את הבעיה שעדיין לא ניפתרה,

יש לציין שהמנוע לא מצלצל ולא מיתחמם.

ואני עדיין סבור שמדובר בגיר שאולי אין בו שמן ?

אני אנסה להחליף פלגים ואבדוק שוב.

תודה

אופיר

א. מה הבעיה לבדוק שמן גיר ? פעולה פשוטה ,

האם הגיר מאבד שמן נזילה או משהו - לדעתי התשובה - לא .

ב. תופעה של גיר היא "בעיטות" ממש מכות חזקות כאשר הוא לא תקין או חסר בו שמן , ולפעמים מחליק ומרגישים בזה ממש טוב ,הטורים עולים חזק , ממש כפי שקלאטש מחליק

(בגיר רגיל ).

נראה שכדאי שתחבר שעון וואקום ותשים לב האם בזמן הגמגומים הוואקום משתנה ,

כך תוכל להפריד בין תופעות מנוע לאחרות .

בהצלחה , ונשמח לשמוע לבסוף מה היתה התופעה והפתרון .

ביי

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

תבדוק קומפרסיה.

יתכן ויש בעייה של צילינדר מסויים שה"רינג" בו לא אוטם כראוי ואז השמן שנאכל גורם לתופעה הנ"ל.

יתכן וישנה בעיית תערובת כלומר הדיזות לא מתאימות, תבדוק את צבע הפלגים ואם הם בהירים מידיי תגדיל את ה-main jet, יתכן והמנוע מקבל יותר מידיי אויר, ואז בנסיעת שיוט תרגיש כמו גלים של כוח והשתנקויות קלות.

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם

מניסיון עם המנוע שלי (שהוא כמו שלך, מן הסתם)- כל התופעות המוזרות של מנוע, תמיד נובאו מבעיות עם ההצתה- כבלים רופפים, ישנים וכ"ד, פלגים לא מתאימים. כבלים חדשים, אגב- לא אומר כלום: יש לי עכשיו כבלים חדשים לגמרי, והם חרא - כאשר משחקים עם הכבל - אחת מהבוכנות עובדת, וכאשר עוזבים - לא! וזה קורה גם במצבי עבודה מסויימים של המנוע. אז, אני ממליץ בחום - לבדוק בצורה רצינית את ההצתה, במיוחד כל החיבורים לפלאגים, ופלאגים עצמם - גם הפלגים "הלא- מקוריים" עשו לי את אותן הצרות! לא יאומן, אבל עד שלא שמתי "מוטורקרפט"- המנוע לא עבד חלק, גם עם פלגים חדשים של בוש!:shock:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תוכן חדש...